Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי שאלה בבקשה לגבי בדיקת שמן מנוע.

בספר רכב של מאזדה 3 2018 רשום ככה:

לחמם את הרכב עד טמפרטורת עבודה.

לכבוד את המנוע ולתת כ-5 דקות בשביל שהשמן יחזור אל האגן.

אם אני עושה ככה ובודק שמן מראה לי שמן קרוב לסימן התחתון במדיד.

אם אני בודק לפי מה שידוע לכולם בלי להניע את הרכב השמן נמצא באמע בין התחתון לעליון.

פורסם

השיטה הכי טובה היא לחכות לבוקר שאחרי, כלומר אחרי שהאוטו עמד כל הלילה ולבדוק לפני ההנעה כמובן.

אחרי 5 דקות המתנה זה לא כ''כ מדויק כי השמן עדיין מרוח על המדיד כשהוא עולה.

פורסם

הדרך הנכונה היא 5-10 דקות אחרי כיבוי מנוע.

זה מנטרל את השפעת מזג האוויר.

בבדיקה בבוקר, בחורף במדינה צפונית במינוס 30 מעלות ובקיץ במידנה טרופית בפלוס 40 התוצאה תהיה שונה.

פורסם
השיטה הכי טובה היא לחכות לבוקר שאחרי, כלומר אחרי שהאוטו עמד כל הלילה ולבדוק לפני ההנעה כמובן.

אחרי 5 דקות המתנה זה לא כ''כ מדויק כי השמן עדיין מרוח על המדיד כשהוא עולה.

אבל זו המלצת היצרן לא אנשים רגילים

פורסם
הדרך הנכונה היא 5-10 דקות אחרי כיבוי מנוע.

זה מנטרל את השפעת מזג האוויר.

בבדיקה בבוקר, בחורף במדינה צפונית במינוס 30 מעלות ובקיץ במידנה טרופית בפלוס 40 התוצאה תהיה שונה.

לא שעות? בבוקר למשל?

פורסם

הצורך להמתין "כמה שעות טובות" חלף מן העולם, בדיוק כמו הצורך להתניע עם מכת גז (יש כאלו שעדיין עושים את זה, נכון ל 2019) או פשוט לעמוד במקום עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת העבודה. הבדיקה הנכונה היא כפי שבוקי ציין.

פורסם

אם הבנתי נכון אז כהה

אחרי נסיעה ברכב לכבות מנוע ולהמתין 5-10 דקות ולאחר מכן לבדוק שמן מנוע לזה גם התכוון היצרן נכון?

פורסם

ואני לתומי חשבתי ש:

1. אין באמת סיבה לבדוק שמן ברכב די חדש כמו מאזדה 3 (בהנחה שלא קרעת את האמ-אמא שלו)

2. עם שלל הבקרות וההתראות שיש היום בכלי רכב, אמורה לצוץ נורית במקרה של מפלס שמן נמוך

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם (נערך)

רצוי תמיד לבדוק את מפלס השמן ונוזל הקירור (באיוניק שלי למשל מפלס נוזל הקירור יורד כל הזמן, באיטיות אבל יורד ; סטיה של קוריאניות ככל הנראה, כי גם עם ריו חדשה מהניילונים היתה את אותה התופעה).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
ואני לתומי חשבתי ש:

1. אין באמת סיבה לבדוק שמן ברכב די חדש כמו מאזדה 3 (בהנחה שלא קרעת את האמ-אמא שלו)

2. עם שלל הבקרות וההתראות שיש היום בכלי רכב, אמורה לצוץ נורית במקרה של מפלס שמן נמוך

דווקא במכוניות חדשות יש לפעמים צריכת שמן באלפי ק"מ הראשונים ולא בכל רכב יש התראה על מפלס שמן מנוע.

פורסם

למה היצרן ממליץ לבדוק שמן מנוע דווקא אחרי נסיעה ולא אחרי עמידה שעות כפי שכולנו יודעים מכיוון שכל השמן יורד לתחתית המנוע?

פורסם

ד"א PSA ממליצים להמתין לפחות 30 דקות מרגע דימום המנוע לפני בדיקת מפלס השמן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לקרוא ספר רכב. כל רכב מציינים מה הכי כדאי. אין שום סיבה להמתין מעבר לכמה דקות לאחר דימום מנוע עם לא רשום מפורשות. מצד שני אין בעיה לבדוק במנוע קר, במיוחד בארצנו.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...