Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

לאחרונה רכשתי אאוטלנדר 2016.

הרכב זקוק לטיפול 60k

התקשרתי למיצובישי אמרו לי שצריך כיוון שסתומים וזה טיפול יקר של 2700 ש"ח.

הייתכן שצריך כיוון שסתומים?

לא שמעתי על זה מאז שהיה לי dr350

וגם אז ברגע שנוגעים זה מתחיל לצאת מכיוון...

יש דרך לוותר על זה ולשמור על האחריות?

תודה!

עידן

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אהלן חברים,

לאחרונה רכשתי אאוטלנדר 2016.

הרכב זקוק לטיפול 60k

התקשרתי למיצובישי אמרו לי שצריך כיוון שסתומים וזה טיפול יקר של 2700 ש"ח.

הייתכן שצריך כיוון שסתומים?

לא שמעתי על זה מאז שהיה לי dr350

וגם אז ברגע שנוגעים זה מתחיל לצאת מכיוון...

יש דרך לוותר על זה ולשמור על האחריות?

תודה!

עידן

כול עוד לא קיימים רעשים חריגים והרכב נוסע תקין רוב בעלי מקצוע המומחים יגידו לך לא לגעת בכיוון.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם היצרן דורש כיוון שסתומים ב-60000 ק"מ, אני לא רואה איך אתה יכול להתחמק מזה ולשמור על האחריות של הרכב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני הייתי עומד ליד הרכב ולא זז מטר בכדי לראות האם באמת מבצעים כיוון שסתומים.

כיוון שסתומים כראוי זו עבודה לא פשוטה ולוקחת לא מעט זמן עד שמגיעים לתוצאה הרצוייה.

פורסם (נערך)

הייתי מתקשר לעוד מוסך או שניים לבקש הצעות מחיר.

דוגמא למישהו שקיבל הצעה של 1900 עם כיוון ומוסך אחר טען שאין צורך בכלל:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?656688-טיפול-60k-לאאוטלנדר-2015-(-תיזמון-שסתומים

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?656688-טיפול-60k-לאאוטלנדר-2015-(-תיזמון-שסתומים

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
תודה על התגובות חברים,

אני בהחלט מנסה להבין איך אפשר לשמור על האחריות ללא לגעת בשסתומים... הרכב נשמע ונוסע מעולה.

תוכל לעלות את מפרט הטיפולים היכן שרשום שיש לבצע כיוון שסתומים ?

לדעתי כמו בהרבה רכבים אחרים הייצרן דורש רק בדיקה של המירווח כול מספר קילומטרים לכן אני בטוח שלא עושים שום כיוון או בדיקה פיזית אלא אם יש תלונות מיוחדות או חשד למירווח לא תקין של מרימי השסתומים.

המחיר הגבוה של כיוון שסתומים נובע מהסיבה שצריך לפרק גם את גל הזיזים העליון במידה והמירווח לא תקין.

שוב פעם כפי שכתבתי קודם לכן לא לגעת בכיוון ולקבל המלצות מעוד בעלי מקצוע.

פורסם

חיפשתי את מפרט הטיפולים ולא מצאתי.

כשהיה לי סובארו כל מוסך יבואן נתן לי מפרט אחר.

אני מחפש מקום אוניברסלי למצוא את המפרט.

אני מאמין שלפחות יפתחו מכסה ויבדקו את המרווחים אני מאוד רוצה להמנע מהרמת גל זיזים ושינוי השימסים...

איפה מוצאים את הנחיות היבואן המדויקות לטיפול?

פורסם

לדעתי היבואן צריך לספק לך את זה על פי דרישה. נסה לצלצל למחלקה הטכנית של היבואן.

הצצתי על תוכנית הטיפולים של האאוטלנדר בארה"ב (קישור), ושם מוזכר כיוון שסתומים עם סייגים מסויימים. שים לב שתוכנית הטיפולים בארה"ב יכולה להיות שונה מזו שבישראל ואין להסתמך עליה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אם מדובר על אותו מנוע לא רואה סיבה שהסעיף "בדיקת כיוון שסתומים וכיוון" יהייה שונה שונה בארץ.

כמו שחשבתי יש לבדוק את מירווח מרימי השסתומים כלומר הצעת המחיר לא רלוונטית במידה ויש לבצע רק בדיקה.

פורסם

כמו שחשבנו,

כתוב בספרות האמריקאית לבדוק רק אם יש רעשים מוזרים.

עכשיו נשאר למצוא את המוסך ההגון שיסכים לזה ולא יגבה כאילו החליפו שם מראש את כל השימסים...

אם למישהו יש המלצה למוסך מורשה באזור עפולה נצרת חיפה אשמח לשמוע.

פורסם

גש שוב פעם למוסך ותציג בפניהם את הנחיות ייצרן הרכב בשפה האנגלית או/גם תבקש לראות את ההנחיות בשפה העברית.

לדעתי הם ירדו מהנושא של בדיקה של המירווח. במידה ולא תעשה טיפול ללא בדיקה של מירווח השסתומים.

פורסם

עם כל הכבוד. אתה לא יכול להמליץ לו לבצע משהו בניגוד להוראות היצרן/יבואן בלי להסביר לו שהדבר יכול לגרום לנזק ולפגיעה באחריות.

חבר, הכי פשוט - תעשה טלפונים לעוד 2-3 מוסכים מורשים ותחזור לעדכן מה אמרו לך.

• תוכן חדש...