Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי מדובר בפיג'ו 301, רובוטית 1.2.

הגיר עובד תקין כל הזמן, למעט אחרי נסיעה ארוכה או כמה נסיעות ארוכות באותו יום (בדר"כ בטיולים), למחרת הכל חוזר כרגיל, הנושא הזה קורה לי כבר פעם שלישית או רביעית.

אחרי נסיעה ממושכת כזו באותו יום הגיר עובד תקין בשעה או שעתיים הראשונות, אחרי זה מתחיל לרעוד בתחילת נסיעה או ברווירס, הרעידה חזקה מאוד ומפחידה, כאילו אני עולה על במפרים גבוהים במהירות, ממש כל האוטו רועד,

נראה כאילו שהקלאטש מחליק ומנסה לתפוס את גלגל התנופה כמה פעמים במהירות ללא הצלחה, ולפעמים זה לוקח כ2 שניות שבהן אני מרגיש שהאוטו אוטוטו מתפרק, ברגע שזה תופס הכל חוזר להיות חלק והעלאת הילוכים ממשיכה כרגיל.

הייתי כבר במוסך, בדקו ולא מצאו כלום, אמרו שהגיר והקלאטש תקינים לחלוטין, אך הייתי שם בבוקר אחרי שהרכב כבר נח כל הלילה והתופעה נעלמה עד לנסיעה הארוכה הבאה.

מה זה יכול להיות? התחממות של המצמד?

פורסם

שלום

תיסע עם הרכב שעה ויותר עד שתתחיל התופעה שתיארת שוב

ואז תיסע למוסך ותבקש שיסעו איתך על הרכב ויבינו על מה אתה מדבר.

פורסם

תודה,

אבי, הבעיה שזה קורה ממש אחרי נסיעה רצינית שכוללת נסיעה של שעתיים או יותר, או נסיעות של שעה ברצף, וזה דורש חופש ללא ספק.

רפי,

האוטו שנת 2016, הייתי במוסך צמרת בחיפה (טענו שזה הגיר ואין מה לעשות), ויורומוטורס בחדרה שניסו מעבר לזה, בחדרה עשו לי איפוס או מה שנקרא לימוד מחדש, חייב לציין שזה באמת גרם לשיפור ניכר בפעולת הגיר, אך הנושא הזה אחרי נסיעה ארוכה עדיין קיים ומציק מאוד.

פורסם

עשו לך את תהליך האיפוס על מנוע קר או חם?

יש לי C3 פיקאסו רובוטית. יש הבדל תהומי בין איפוס על רגל אחת ומנוע חם לבין כיול על מנוע קר שכולל תהליך למידה וכיול תוך כדי התחממות של המנוע ונסיעה עם מחשב מחובר.

לי לקח התהליך יותר מחצי שעה אבל לאחר מכן הרכב נוסע כמו חדש.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני זוכר בוודאות שהכנסתי את האוטו ממש על הבוקר סביבות 7:30 וסיימו בסביבות ה12:00 - 13:00, לא יודע מתי עשו את הלימ.

מה שכן האוטו כרגע נוסע כמו חדש, אך לא אחרי הנסיעה הממושכת,

תיאור סינאריו:

1. מניע ונוסע מחיפה לתל -אביב.

2. מכבה את הרכב למשך כחצי שעה, אחרי זה נוסע שוב לכיוון ירושלים כאן יש הפסקת צהריים של כשעה

(עד כאן הכל בסדר בדר"כ)

3. מניע כדי לחזור הביתה, לפעמים איך שמניע כבר יש את התופעה, ולפעמים רק כאשר אני מגיע לחיפה זה מתחיל.

ואי אפשר לפספס את זה, ממש בכל התחלת נסיעה זה מתחיל לרעוד אפילו יותר גרוע מנסיעה על טרקטור,

הבעיה הכי גדולה כאן כאשר אני נתקל בפקפק, ממש עדיף לעמוד בצד עד שהפקק מתחיל לזרום אחרת זה ממש סיוט.

פורסם

אתה נמצא הרבה במרכז?

אם התשובה היא כן.. באמת כדאי שתנסה להיכנס למוסך גבע כדי לאבחן את המצב ברכב שלך.

אלעד

פורסם

בכלל לא, זו היתה סתם דוגמה,

הנסיעות הארוכות האלה הן רק בשבת כאשר אני מטייל עם המשפחה,

אם אני מתכנן נסיעה למרכז, אני לוקח את האופנוע בלי לחשוב פעמיים.

האם מוסך גבע עובד בימי ששי? אולי אסע לי ביום ששי כלשהו בבוקר, במיוחד בשביל זה כד שיבדוק לי את הגיר.

פורסם

שישי זה יום המנוחה שלהם.

שאני נזקק לשירותי המוסך שלהם, אני מתאמץ להגיע, רק בגלל שאני יודע ששם יתייחסו לבעיה שלי כאילו היא היחידה באותו הרגע (זה היחס הרגיל שם) וישתדלו לתת לי את מירב המידע שנחוץ כדי להגיע להחלטה מתאימה (לי, לכיס ולרכב).

אלעד

פורסם

באמת נשמע טוב, תודה,

כנראה שאצטרך לדאוג ליום חופש בשביל זה.

פורסם

תתקשר מראש למוסך.

תקבע איתם שעה לבדיקה. אני מגיע לדברים מיוחדים מוקדם בבוקר. לפעמים נוח יותר בהפסקה או בסוף יום..

אלעד

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

BUKI מתנצל על הכפילות, פשוט לא הצלחתי לאתר את זה,

עדכון אחרי שבוצע לימוד וכיול מחדש לגיר לפני 3 חודשים ופתר את הבעיה, התופעה שוב חזרה, ועכשיו אפילו אחרי כמה דקות של נסיעה, בבוקר כאשר הרכב קר, הכל עובד חלק.

למה אחרי לימוד גיר זה מפסיק לכמה חודשים?!

במוסך טוענים שהפתרון הוא החלפת מצמדים בכ3000 ש"ח,

אך לא ברור לי למה צריך להחליף מצמד כאשר כל כיול מחדש לגיר פותר את הבעיה לתקופה מסויימת, אני חושב לפנות לפיג'ו העולמית, כי האוטו גם באחריות, לא ייתכן שכאשר לקוח מתלונן על התנהגות ספציפית עוד מיומו הראשון על הכביש, מנסים לפתור את זה בכל דרך אפשרית במשך עד שבסוף זורקים את זה על הלקוח, ודורשים מהלקוח תשלום לא מוצדק ומנופח לתיקון תופעה שהיתה כמו שאמרתי מאז שהרכב עלה לכביש, פשוט לא ייתכן שצריך לסבול את זה ברכב שלהם, וזה רק שלהם,

יש לנו והיה לנו מלא מכוניות רובוטיות באף אחת לא נתקלתי בתופעה הזו,

ואני מדבר על קורולה, 108, אוקטביה, גולף ועוד...

השאלה היא שלפני שאני רץ אליהם שוב, האם אני יכול לקחת את הרכב למומחה בגירים האלה שיכול לספק תשובה נורמלית(באזור חיפה, פשוט לא רואה זמן פנוי שאוכל לנסוע למרכז),

ואיך אפשר לפנות לפיג'ו העולמית או לפחות הקשורה לרכב הזה?

פורסם

הרכב שנת 2016 - עדיין באחריות.

כתוב מכתב או צור קשר עם שירות הלקוחות של היבואן.

קבע יום ושעה, עם בוחן בכיר של החברה במוסך מורשה היבואן שאתה מטפל..

יש להם בוחנים וטכנאי שטח ומנהלים, המגיעם למוסכים לפתרון בעיות מורכבות.

לפני ההגעה למוסך, סע ברכב קצת, כדי שהממסרה ושמן הממסרה יתחממו -

כך הבדיקה תהיה קרובה למצב כאשר הבעיות מתחילות.

לדעתי הבעיה היא בהתחממות יתר של הממסרה, מאחר ובנסיעות רגילות אין את הבעיה.

במידה ויש בעיה בקלצ'ים , והחלקות - הבעיה - אמורה להופיע גם כאשר הממסרה קרה.

אפשר והבעיה במערכת הקירור של מערכת הממסרה - בקש שימדדו את חום נוזל הממסרה.

יש ליצרן ערכים של גבולות חום העבודה המתאים לנוזל הממסרה - וכאשר החום יותר גבוהה

נוזל הממסרה /השמן - מאבד את יכולת העבודה ולא מפעיל בלחץ נכון את ההצמדות של הקלצ'ים.

ואולי צריך להחליף את שמן / נוזל הממסרה של הרובוט/יחידת ההפעלה של הקלצ'ים.

בקש שירשמו את הבעיות -

שלא תגמר האחריות, ואז יגלו כי הבעיה ב יחידת הפעלת הממסרה/ הרובוט.

רשום הערות על דף לפני הפגישה במוסך - ושאל את הבוחן ורשום את התשובות.

שאל מדוע אתם טוענים "כי הממסרה תקינה וככה היא עובדת"

האם נתקלתם בבעיות הללו בממסרות אחרות, איזה פתרון הצעתם.

האם היצרן יודע על הבעיה, ויש לכם אישור כי המצב תקין.

האם אתם מוכנים להרחיב את האחריות על הממסרה - מאחר ואתם טוענים כי היא תקינה

וכך היא עובדת.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם היו עושים איפוס/כיוון קלאץ והבעיה לא היתה נעלמת - צודק.

פה הוא מדווח על תקופה של שקט לאחר איפוס/כיוון.

אני עדיין דוגל בביצוע כיול לפי הספר.

כתבתי למעלה - כיוון אמיתי לוקח כחצי שעה נטו ברכב שלי והרכב חייב להיות קר. אחרי עמידת לילה.

פורסם (נערך)

היום דבר איתי בעל המוסך המורשה שאני מטפל בו,

אמר לי שבפעם האחרונה כתבו שאם הבעיה לא תיפתר כנראה צריך להחליף מצמדים בעלות של 3000-3500 ש"ח,

כמובן שאני לא מתכוון לשלם את הסכום הזה בשום פנים ואופן,

זה רכב באחריות, ולא הגיוני להוציא סכום מנופח כזה על תקלה של רכב באחריות יצרן, אם כך למה לעשות טיפולים בחברה ולחשוב שיש באמת אבא ואמא שדואגים למוצר שלהם,

ואני יודע שהבעיה היתה עוד מתחילת דרכי עם הרכב הזה שבהתחלה בכלל חשבתי שכך האוטו הזה, בגלל החוויות השליליות ששמעתי כמעט בכל מגזין או פורום רכבים, למרות שאני יודע בדיוק איך תיבת הילוכים רובוטית טובה מתנהגת.

ובכלל 90% אם לא יותר מהנסיעות שלי הם ביעירוניות, אז לא ברור לי איך מצמד יכול לשבוק חיים כל כך מוקדם, שזה בדיוק ההפך בנסיון הקודם שלנו עם גירים דומים.

בכל אופן, קבעתי איתם תור בסוף השבוע, אעדכן אחרי האבחון.

עריכה אחרונה על ידי Wildlands
  • תוכן חדש...