Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 12 שנים של החלפת רכב ליסינג מדיי 3 שנים הורי השתכנעו להתנתק מהליסינג עקב חוסר כדאיות.

תחילה הם פתחו הזמנה על ספורטאז' 1.6 ליטר ובעקבות זמני אספקה ארוכים אשר גלשו להשקה של הפריוס החדשה, הם ביטלו את ההזמנה בקיה ורכשו פריוס מהמשלוח הראשון.

בדומה לשרשורים אחרים, אחזור לעדכן כמדי שנה עלויות.

שנה ראשונה הרכב עבר טיפול של החלפת שמן מנוע ופילטר שמן מנוע במוסך מורשה, סה"כ עלות 825 ש"ח.

שנה ראשונה הרכב פטור מטסט, ק"מ עדכני במעמד הטסט (מרץ) כ-16,000 אלף ק"מ.

צריכת דלק ממוצע 1:23 בנסיעה עירונית בעיקר.

לא יוצא לי אישית לנהוג על הרכב אבל במשפחה המורחבת יש פריוס דור 3 ולמרות שמדובר באותו קו הינע הדור החדש חסכוני יותר ב-10 עד 20 אחוז. הבדלי עיצוב, מרווח ואבזור זה בעיניי המתבונן. אני אישית אוהב יותר את העיצוב החיצוני של הדור הישן אבל באינטריור (עיצוב פנימי) אני מעדיף את הדור החדש.

נתראה בעדכון הבא.

• לא הבנתי... 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שכחתי לעדכן שלפני חצי שנה הרכב הוכנס לטיפול שנתי (שנה שניה על הכביש) במוסך מורשה כמובן.

הטיפול כלל החלפת שמן מנוע, פילטר שמן מנוע, נוזל בלמים, ומסנן מזגן.

סה"כ עלות 1,324 ש"ח. ק"מ בזמן הטיפול 32,201.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חלפה שנה והגיע הזמן לטיפול השלישי.

החלפת שמן מנוע, פילטר שמן וסוללה לשלט מפתח. סה"כ עלות 923 ש"ח.

הרכב כרגע עם 45 אלף ק"מ.

הנסועה בשנה הקרובה כנראה תפחת באופן דרסטי כי משתמשי הרכב המדובר אמורים לצאת לפנסיה.

פורסם (נערך)
למה הטיפולים כאלה יקרים?

לדעתי העלויות הגיוניות למורשה יבואן. ברור לי שניתן לחסוך בין 300 ל-500 ש"ח עבור כל טיפול אם נעשה במוסך כללי אבל עבורי זה לא שווה את ההתעסקות.

רק המחשבה שאני צריך להיכנס פעמיים בשנה לטיפול (פעם אחת למוסך כללי לטיפול ופעם אחת למורשה לבדיקה עבור המערכת ההיברידית) לא שווה את החיסכון (הפסד יום עבודה, דלק וכו'). וזה מבלי לדבר על החשש מאובדן האחריות ורצון טוב.

יש איזה טיפול למערכת ההיברידית שמקפיץ את העליות?

לא, העלויות ל"תחזוקת" (או יותר נכון להגיד ביטוח) הסוללות מתחיל אחרי 5 שנים. כל שנה ו/או 15 אלף ק"מ צריך לבצע בדיקה בעלות 300 ש"ח כדי לקבל שקט נפשי (וככה עד שהרכב מגיע לגיל 12).

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם

לא הגיוניות גם למורשה יבואן.

גם אני מתנייד עם אוריס בנזין, וטווח ההצעות שקיבלתי נע בין 675 אחרי שמעיפים את כל השמנים המיותרים ומקבלים הנחת שקר כלשהו ל 1100 לפני מיקוח .

אותה רשת אותו טיפול .

פשוט יש מיסכים שבהצעת המחיר התעקשו להכניס סעיף של פירוק והרכבת גלגלים, כי חייבים לבדוק בלמים.

במוסך שטיפלתי , לא הוכנס הסעיף הזה בהצעה , למרות שבפועל כן בוצע הפירוק הנל , ובכלל לא היה לי ספק שייבדקו כי זה הלחם והחמאה שלהם אחרי השמן שמוכרים לך ב 250 שח .

כל מה שצריך זה 10 דקות פנויות וטלפון ל 3 - 4 מוסכים במרחק של עד 20 דק נסיעה כדי להבין שיש פער של עשרות אחוזים תמורת אותו מוצר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לצורך השוואה..

יונדאי איוניק טיפול ראשון במוסך מורשה יבואן עלה לי 515ש"ח.

טיפול 30000 שילמתי 700ש"ח.

גם אם זה מותג טויוטה, עדיין זה יקר.

Hyundai IONIQ

• תוכן חדש...