Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי לשמוע מאלה שנוסעים על רכב מוסב לגפ"מ עד כמה העניין בעייתי?

לאלה מכם שהמיכל בבגאז'. מה אתם עושים?

לאלה שהמיכל במקום גלגל ספיר, עד כמה העניין פגע בכם?

איך אתם מתמודדים עם תידלוקים וצורך בתדלוק תדיר יותר?

איך אתם מתמודדים עם חניונים תת קרקעים? עד כמה העניין מסוכן באמת?

אשמח לשמוע תובנות מנסיון אישי. תודה.

פורסם

כבר רכב שלישי אצלי שמוסב לגז, לא נתקלתי בשום בעיה נכון להיום, אצלי תמיד מתקינים את המיכל הגדול ביותר שניכנס בבגאז', בקשר להתקנה במקום הגלגל ספייר - אני יכול להבין איך הרעיון הזה מקל על מכוני ההתקנה, לא רואה שום סיבה בעולם שלקוח יבחר באופציה הזו, המקום הזה מיועד לגלגל הספייר! מה תעשה עכשיו עם הגלגל ספייר? תזרוק אותו בבאגז'? במושב האחורי? מה הרעיון ?!

להחליף את כל הצמיגים לראןפלאט לא משתלם והקיבולת של מיכל הניכנס למקום של הגלגל ספייר בדר"כ יגרום לך לתדלק גז בתדירות כפולה,בנוסף, פשוט לא מובן.

לפני חצי שנה שאלתי מחבר צירוקי מוסב לגז, אצלו המיכל הוא במקום הגלגל ספייר והגלגל ספייר עבר דירה להתקן על הגגון, מיותר לציין שמאז הפעם האחרונה שהוא היה צריך את הגגון הגלגל ספייר נשאר בבית ומאז הוא פשוט משתדל לא להתרחק מהבית....וכשהוא כבר כן מתרחק? משתדל שלא יהיה פנצר...... ואם יהיה פנצר? מקווה שתיהיה בריחה קטנה של אוויר שתספיק עד התחנת דלק לפחות....

פורסם

ממה שאני יודע אצל נענע גז אפשר להתקין מערכות שמאושרות לחניה בחניונים.

לקרובי משפחה יש מאליבו 3.5 ליטר שהוסבה לגז ע"י הבעלים הקודמים אצל נענע גז.

האוטו נוסע נהדר, לא מרגישים שום הבדל וזה כמובן חוסך לא מעט כסף בעלויות התדלוק, במיוחד ברכב הזה שנוסע המון בעיר.

פורסם

אין דבר כזה. לפי תקנות מותר לחנות בחניון עם אוורור מאולץ, אבל קניונים לא חושבים על זה. פשוט בודקים שאין שסתום וזהו.

מה לגבי התחממות ושאר תופעות לוואי של הגפ''מ?

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם (נערך)

מנסיון של 7 רכבים שלי בגפ"מ (אפילו יותר אם לא שלי, חברים/משפחה וכו'), כתבתי פעם:

אין בלאי מואץ, להפך.

הרכב לא יוצא מאיזון ולא נכנס לטראנס.

אין איסור מוחלט להיכנס עם הרכב לחניונים סגורים, הרבה חניונים היום מתירים כניסה, כולל עזריאלי (ת"א) וסינמול (חיפה) לדוגמא. אני מקווה שחניונים אחרים (שמבחינת חוק ניתן להחנות ברובם אך החניון עצמו לא מרשה) ירשו עם השנים. אם את בוחרת בגפ"מ תבדקי אם את נכנסת הרבה לחניונים כאלה ואם איך לך חניה חלופית. לעומת זאת שמעתי פעם שרכב מונע גפ"מ פטור מתשלום חניה "כחול-לבן" בחיפה ובהרצליה, לא בדקתי אם זה נכון ולא בדקתי אם אלו הערים היחידות.

אין בעיה למצוא תחנת תדלוק גז, היום יש הרבה תחנות ואפילו ערים בהם יש מס' תחנות תדלוק גפ"מ - מערכת הבנזין עדיין פעילה, ככה שבמקרה שנתקעים (ולא קרה לי פעם אחת ב-6-7 שנים האחרונות) ניתן לעבור לנסיעה בבנזין או לתדלק בנזין.

יש לבדוק שניתן להסב את הרכב לגפ"מ.

יש ביטוח למערכת גפ"מ וביטוח משלים, אבל אני לא יודע להגיד לך אם הם חובה.

בנוסף לטיפולים תקופתיים ברכב, יש לעשות טיפולים תקופתיים למערכת הגז. (אני לא בטוח שהמחיר הכללי ייצא גבוה מטיפול של רכב דיזל, הכל תלוי ב...)

מנוע דיזל יתן לך פחות התעסקות עם התקנת מערכת חיצונית. אך הוא יקר ממנוע בנזין וקצת יותר מהוספת מערכת גפ"מ.

בהרבה מכוניות אין הרגשה בירידה בביצועים בנסיעה בגפ"מ, במיוחד עם כיווני תוכנה נכונים ומערכת מתאימה. עריכה: אני יודע שניתן לנסוע על תערובת בנזין-גפ"מ בעזרת המערכות החדשות. ברוב המקרים ניתן להעביר את המערכת לרכב אחר.

גפ"מ אכן ירוק וידידותי, ואני ממש שמח שאני מתקין מערכת אחר מערכת, עם הנסועה שלי לאחר בדיקה חסכתי הרבה כסף כל השנים, העיקר לא לפחד משמועות או ממקרים שקרו כשהמתקינים התעסקו בזה בחיתולים ולבדוק אם מה שמספרים לך זה נכון. אם מערכת גפ"מ הייתה בעייתית, יצרנים היו נלחמים חזק להפסיק את האחריות למנועים שהוסבו.

התקנת מערכת גפ"מ אינה פוגעת באחריות - היצרן אינו רשאי לשחק באחריות בעקבות התקנת מערכת, אך יש להתקינה אצל מוסך מורשה לרכב גפ"מ. החסכון ניכר, אך ברכב עם מנוע חלש מאוד יש לשים לב שאת עלולה להרגיש את המשקל שיתווסף לאחור.

בנוסף לגבי החניונים, הקמצנים כמוני שבכל זאת הסבו לגפ"מ פשוט מוצאים חניה בשמש ובגשם, כמו גברים. :lol:

עריכה:

אם תצטרך להעמיס סחורה מידי פעם, תשים את המיכל בגלגל ספייר, וזרוק אותו לתא מטען, תקשור אותו בפינה, כשהגלגל אצלי היה "Space Saver" אפילו קשרתי אותו בעמידה ולא שמו לב אליו.

והיום את הירידה בכוחות סוס, בקושי תרגיש.

עריכה אחרונה על ידי LPG

ט.ל.ח

פורסם

היי עכברוני, שבוע טוב.

לי אישית יש תא מטען יחסית גדול (יונדאי סונטה שנת 2000), והרכבתי את המיכל הכי גדול שנכנס (אין לי תחנת תדלוק לגפ"מ קרובה לבית אז לא התקנתי את המיכל שמחליף את הגלגל ספייר). ובאמת, מבחינתי, זו החסרון הכי גדול של המערכת הזו, כי התא מטען נהיה קטן בגודל של יונדאי גטס בערך.

לגבי חניונים - קרה לי פעמים בודדות ממש שהגעתי לחניון שהיה אסור לי להיכנס אליו.

לגבי צריכת דלק - בנסיעה על גז הרכב צורך 5-10% מאשר כשהוא על בנזין. עדיין חסכוני מאוד, תוסיף לכך את המשקל של המיכל שגורם לצריכה קלה נוספת, אבל לא משמעותית.

לגבי טיפולים - יש טיפול כל 15,000 ק"מ. בסביבות 300-500 ש"ח.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם (נערך)

אני התקנתי את מיכל הגז במקום הגלגל רזרבי פשוט כי אין לי אפשרות לוותר על המקום בבאגז'.

את הגלגל הרזרבי אני משאיר בבית ונוסע עם ספריי למילוי במקרה של תקר. אפשר גם לקנות קומפרסור או במקרה הכי גרוע להזמין גרר.

אצלי הצריכה של הגז גבוהה בכ-12%.

עריכה אחרונה על ידי TomerLL
פורסם

תלוי בגודל המיכל שיכנס אצלך ברכב, ותלוי בצריכת הדלק שלך מן הסתם.

הפנימי הטבעתי, הכי קטן שהיה לי בפיג'ו 107, נכנסו בו כ-30 ליטרים, ברכב אחר 50 (נראה לי ממוצע כזה ברכבים מוסבים), יש גם 80 ליטרים,

בחיצוניים ומיכלי צינור יש גם יותר, וקומבינות של לחבר שני מיכלים וכו'.

השינוי בצריכת הדלק משתנה, בדרך כלל תוריד 1-1.5 ק"מ לליטר מממוצע הצריכה העכשווית שלך, לא ביג דיל המחיר גם ככה יוצא נמוך.

תוכל לחשב בעצמך כמה ק"מ הוא בערך יעשה לפי ההכרות שלך עם הרכב.

ט.ל.ח

פורסם

בחודש שעבר התקנתי מערכת ברכב שמפורסם כשתיין כרוני...

גם אצלי המיכל בבאג'ז. ליסוע בלי גלגל ספייר? קשה לי להבין את השיטה.

בנוגע לחיסכון, הוא מורגש בהחלט!

נסיעה של 200 ק"מ הלו"ש עלתה לי 80 ש"ח במקום כ 170.

נסיעה ארוכה של 700 ק"מ הלו"ש מסתכמת ב 180 ש"ח במקום 350.

המערכת לגמרי מצדיקה את עצמה, זה חיסכון שקוף.

כל זה בנסיעות שמעל 4-5 דקות, לפני כן אין משמעות למערכת! משמעותי למי שמנסה לחסוך עלויות בנסיעות עירוניות קצרות.

כפי שציינו, יש עליה קלה בצריכת הדלק פר קילומטר, לא משמעותית מאד, וודאי שלא מבטלת את מרכיב החיסכון.

בנוסף, אצלי לפחות, יש איבוד מסוים של כח מנוע [הרכב מ99:-D].

לדוגמא, בעליות לירושלים בשלב מסוים עברתי לדלק לכמה דקות, ההבדל היה מורגש!

תקלה אחת מגוחכת היתה כשהזנחתי את תדלוק הבנזין, ולמחרת מצאתי את עצמי בחניה מנסה להתניע...

הליכה אחת ברגל לתחנת הדלק עם ג'ריקן ולא שוכחים יותר:-P

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

דיברתי היום עם אחד היבואנים של מערכות.

הסביר לי שבמנועים חדישים עם הזרקה ישירה אין צורך בשימון כי אין נסיעה רק על גפ"מ כי חייבים דלק. זה הולך 20% דלק ו80% גז.

נראה לי מוזר, אבל ניחא.

הבעיה הגדולה כמו שציפיתי עם חניונים. אין דבר כזה רכב מאושר לחניון. יש דבר כזה חניון מאושר לרכב גפ"מ. כעיקרון לפי החוק עד כמה שהבנתי מדובר בקיום של מערכת אוורור מאולץ בעלת חיישנים אוטמטיים שיש בערך בכל חניון תת קרקעי מודרני. אבל לפי החוק אם כתוב על החניון "כניסה לרכב גפ"מ אסורה" - אסור להכנס ואני חשוף להשלכות מפשטיות.

כמובן שאף חניון לא נכנס לזה ופשוט מעדיף לתלות שלט, במקום לבדוק מה יש לו. קשה לי קצת לחשוב על חיים במרכז הארץ עם רכב שלא יכול להכנס לחניונים תת קרקעיים.

באסא.

פורסם
זה יש בשפע. לא בעיה לדעתי

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

ככה גם אני חשבתי.

כבר ראיתי תחנות שמפורסמות כתחנות גפ"מ ובמחיר מצוין ובסוף העמדה מבוטלת.

ראיתי תחנות שמפורסמות באתר פול-טנק במחיר ממש טוב וכשהגעתי שילמתי 40 אג' יותר לליטר.

יש פערי מחירים, והתחרות עוד לא מספיק רצינית.

לבדוק ולהכיר זה כדאי ומשתלם.

מה שבטוח, גפ"מ רק בתחנות דלק מוכרות. גז לא תקני הוא בהחלט נזק!

הדרך עצמה היא היעד.

• תוכן חדש...