Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מציע שתרשום מה עוד הוחלף בטיפול.

אם היתה נורת אזהרה לבלמים, כלומר גם הרכב ולא רק רון חשב שצריך להחליף אותם.

אלה אם כן, היתה בעיה אחרת בנוסף.

כמו כן, הרפידות לא תמיד נשחקות מבפנים ומבחוץ באותה מידה, הוספת צילומים רק של הרפידות הפנימיות, מה המצב של הרפידות החיצוניות? תעלה תמונה שנראה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אתם מפספסים את העיקר,

הוא אמר שהוא הגיע עם מנורת בלמים, המכונאי המליץ לו להחליף רפידות, אך אם יש עוד בשר על הרפידות אפילו מילימטר,

אין סיבה שיקפיץ נורת אזהרה.

הרפידות דורשות החלפה? כן, הוא יצטרך לחזור לפני הטיפו להבא,

אבל למה ישר לקפוץ לזה כשבנאדם מגיע עם נורת אזהרה?

מוזר, לא?

עריכה אחרונה על ידי MichaelCohen

Seat Ibiza FR

פורסם

זה בדיוק מה שחשבתי,

הרפידה על פניה נראית מצויין, ואין לה קשר לנורת אזהרה.

[העובדה שהיא לא תספיק עד הטיפול הבא, לא באמת מעניין את נורית האזהרה]

Seat Ibiza FR

פורסם
הרפידות הם מסיאט איביזה 2014. האם צריך להחליף אותן? מדובר על רפידות קדמיות.

[ATTACH=CONFIG]477465[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]477466[/ATTACH]

מהי מידת העובי של הרפידה השמאלית ?

האם נדלקה לך מנורה כמו בתמונה בצבע כתום/צהוב המצורפת ?

brake-pad-monitoring-icon.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
יצא לי להציץ עכשיו קצת בספרות ורשום שם שרפידות קידמיות יש להחליף מיתחת ל 7 מילימטר בשר ואחורה מתחת ל 2 ממ אז בהמשך לתגובתי ותיקון קל אם בתמונות אלה הרפידות הקידמיות אז אכן יש להחליפם. לגבי האחוריות כמה נישאר בהם?

בשום מקום בספרות הייצרן לא כתוב שיש להחליף את הרפידות הקדמיות כאשר עובי הרפידות הקדמיות הוא מתחת ל-7 מילימטר. בספרות הייצרן תמיד כתוב מהי מידת המינימום המותרת לרפידות וההחלטה האם להחליף את הרפידות כאשר העובי 4 או 6 מילימטר נתונה לשיקול דעתו של המכונאי המקצועי כפי שכבר כתבו לך קודם לכן.

עובי רפידות קידמיות חדשות הינו כ-12 או 14.5 מילימטר ככה שהרפידה בהחלט ירדה ביותר מ-50 אחוז אלה קרוב ל-60 אחוז או 65 אחוז.

איזה כייף לי :)

פורסם
מציע שתרשום מה עוד הוחלף בטיפול.

אם היתה נורת אזהרה לבלמים, כלומר גם הרכב ולא רק רון חשב שצריך להחליף אותם.

אלה אם כן, היתה בעיה אחרת בנוסף.

כמו כן, הרפידות לא תמיד נשחקות מבפנים ומבחוץ באותה מידה, הוספת צילומים רק של הרפידות הפנימיות, מה המצב של הרפידות החיצוניות? תעלה תמונה שנראה.

לצערי אין לי את הרפידות האחרות. לקחתי אחת שראיתי שהמכונאי זרק לרצפה מהרפידות הקדמיות, לא ידוע לי אם פנימי או חיצוני

אתם מפספסים את העיקר,

הוא אמר שהוא הגיע עם מנורת בלמים, המכונאי המליץ לו להחליף רפידות, אך אם יש עוד בשר על הרפידות אפילו מילימטר,

אין סיבה שיקפיץ נורת אזהרה.

הרפידות דורשות החלפה? כן, הוא יצטרך לחזור לפני הטיפו להבא,

אבל למה ישר לקפוץ לזה כשבנאדם מגיע עם נורת אזהרה?

מוזר, לא?

אני מאמין שנורת האזהרה הגיעה בגלל מיפלס נוזל בלמים נמוך ולא בגלל עובי הרפידות.

זה בדיוק מה שחשבתי,

הרפידה על פניה נראית מצויין, ואין לה קשר לנורת אזהרה.

[העובדה שהיא לא תספיק עד הטיפול הבא, לא באמת מעניין את נורית האזהרה]

מהי מידת העובי של הרפידה השמאלית ?

האם נדלקה לך מנורה כמו בתמונה בצבע כתום/צהוב המצורפת ?

לא, אני פשוט חושב שהמפלס של הנוזל בלמים היה נמוך, ורון חשב לנכון להחליף לי בלמים.

אתה יכול לצלם את כל ארבעת הרפידות שהוחלפו?

רשמתי למעלה.

לסיכום - אני חושב שהייתי יכול להחזיק עם הבלמים האלו עוד כמה חודשים טובים, אבל כבר שילמתי על השירות (שדרך אגב ייצא כולל מעמ 810 - האם זה מחיר הוגן?)

פורסם
בשום מקום בספרות הייצרן לא כתוב שיש להחליף את הרפידות הקדמיות כאשר עובי הרפידות הקדמיות הוא מתחת ל-7 מילימטר.

זה רשום ככה באוטודטה, עובי מינימלי מותר לרפידה קידמית 7 מ"מ.

אבל שימו לב: רשום גם שיש למדוד כולל בסיס/גב הרפידה. שהוא בעובי כ 5 מ"מ בדרך כלל, ז"א נטו חומר חיכוך 2 מ"מ, שזה מספר די סטנדרטי.

לבי רפידות אחוריות לא מצויין שיש למדוד כולל בסיסי, 2 מינימום חומר חיכוך.

פורסם

אבל שימו לב: רשום גם שיש למדוד כולל בסיס/גב הרפידה. שהוא בעובי כ 5 מ"מ בדרך כלל, ז"א נטו חומר חיכוך 2 מ"מ, שזה מספר די סטנדרטי.

היה תקין להחליף את הרפידות בשלב כזה? הרכב נקנה באפריל 2014, עבר בערך 35K קילומטר.

אני יודע שאין אינדיקציה לרפידות האחרות, אבל לפי מה שצילמתי (קדמי) - היה צורך להחליף?

הרפידות החדשות מקוריות? חברה מוכרת?

רפידות של TRW - לא יודע מה האיכות שלהם. שאלתי מה מומלץ. איך הם?

פורסם

לא נכון לחשוב שרפידות מחליפים לפי זמן או ק"מ, השחיקה של הרפידות משתנה מרכב לרכב ולפי צורת הנהיגה ועוד שלל סיבות.

יכול להיות שבעוד 3k ק"מ היית מגיע לברזל של הרפידה או אפילו פחות ויכול להיות שהיית מגיע עד לטיפול הבא, המכונאי צריך לדאוג שתגיע לטיפול הבא וככל הנראה עם הרפידות הנ"ל היית מגיע יותר מוקדם.

הרפידות ששמו לך הן איכותיות, תהיה רגוע.

• ספונסר פורום
פורסם

ברכב הנל אין חיישן שחיקה על הרפידות ולכן אחד הסימנים שהרפידות שחוקות

הוא הידלקות נורת מפלס השמן כפי שקרה אצל פותח השרשור .

כאשר שחיקת הרפידות גורמת ליציאה של הבוכנות במשאבות הבלם ואת הרווח ממלא נוזל הבלמים .

הרפידות הקדמיות היו שחוקות מאד בין 3-5 ממ חומר שחיקה על הרפידה כאשר

הרפידה המצולמת היא אינה הדקה ביותר שכידוע היא זאת שקובעת האם יש צורך בהחלפה .

הרפידות האחוריות היו שחוקות עוד יותר באיזור 1-3 ממ וממש קרובות לברזל .

המלצתי לבעל הרכב להחליף את הרפידות בכל הגלגלים .

לאחר ההחלפה העובד בדק את איכות נוזל הבלמים באמצעות מכשיר יעודי ליד הלקוח

כאשר התוצאה הייתה גבולית אז אמרתי ללקוח שבטיפול הקרוב כנראה יצטרך להחליף

נוזל בלמים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אם כך זה מחזיר אותנו לנקודת ההתחלה והרפידות על פניו לא היו עדיין נחוצות החלפה. ואם עובי הרפידה שהיא במקור 14.5 ממ זה אומר שאפילו ל 50 אחוז רפידה הוא לא הגיע! בנוסף הוא ציין שהרפידה עברה 35 אלף קמ ו3 שנים אז אם איבד בסהכ 4.5 ממ בזמן ובקמ האלה אז שאר הרפידה יכולה להחזיק לעוד איזה 3 טיפולים בכייף....אז איפה היה שיקול נכון של המוסך בהחלפה הלא הגיונית הזו?

פורסם

צילמתי רק את הרפידה הקדמית, יכול להיות שבשאר הרפידות היה יותר שחיקה. חוץ מזה, אין לי דבר רע להגיד על השירות. רון בן אדם נחמד, ואפילו נתן הנחה קטנה.

• תוכן חדש...