Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך אתה יודע שהפולו נותנת מעט מאוד יחסית לראלי אם לא נהגת על שתיהן?

בעקרון לדעתי הדיון כאן מיצה את עצמו, ו"נותן" זה עניין סובייקטיבי, כי כל אחד מחפש באוטו משהו אחר (מלבד העובדה של היותו כלי תחבורה) וגם יחס ההנאה לשקל נמדד אחרת אצל כל אחד.

או אייל סוף סוף הגענו לנקודה שלנו.

אז לפי דבריך קל להבין למה מחירון של פונטו עם 60כ"ס עולה במחירון כמו ראלי .

אז אני מבין שאתה יותר אוהב את האיכות והסמל בהגה מאשר את הנהיגה והמוטוריקה...:lol: .

אז אייל , אני מעדיף את ההנאה בנהיגה ואת החיוך של כל פעם שאני נכנס לראלי הלבנה שלי או הכחולה של שחר או כל ראלי או כל רכב עם יומרות ספורטיביות שמוכיחות את עצמן...

ולפולו 16V או פונטו HGT או טיגרה או כל מיני כאלו אני לא נכנס עם חיוך!

ונכון לא נהגתי על פולו 16V או על טיגרה אבל אני דיי מסתמך על הרבה כתבות שבוחנות את זה ... מכיון שעל פונטו HGT אני עשיתי קרוב ל30K ק"מ ועל הראלי עשיתי 50K ק"מ אז אני מוצא לנכון שהכתבים יודעים על מה הם מדברים... מכיון שהם דיי קלעו למה שאני הרגשתי בנהיגהעל שתי המכוניות האלו לדוגמא.

Not the sound of silence -ABARTH

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקובל.

ואתה צודק, אני מוכן להתפשר על איכויות דינמיות(למרות שאני לא מוצא פגם מהותי בהתנהגות הרכב)

תמורת איכויות אחרות.

אבל הפניה לא היתה אליך ,אלא אל הבחור הקורא לעצמו REAL .

חוצמזה מה שעשיתם בשרשור הזה זה להפנות את האש למכונית שנחשבת יותר יקרה, במקום לדון בעניין שלשמו נפתח השרשור הזה.

כפי שאומרים מאמני ספורט : ההגנה הכי טובה זו ההתקפה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תגידו, לא נמאס לכם מהשטויות האלה? כמה אפשר לאונן על המחירון של 106?

העניין הוא כזה. 106 ראלי שמורה וסטנדרתית לא שווה שקל אחד בודד מעל המחירון. למה? כי המחירון קובע, בין אם זה מוצא חן בעינכם או לא! (לפני חצי שנה מכרתי פורד אסקורט שנת 96,מזגן, ח"ח, נ"מ, ה"כ יד ראשונה!!! ב 12K,צודק? לא. אבל זה המחירון) אבל.... כל עוד יש פריירים שמוכנים לשלם, מצידי שימכרו אותן גם ב 100K $. תעשו חיים. לפי ההגיון שלכם, אולי תהפכו אותי למיליונר בין ליילה ותספרו לי כמה שווה ה 205 GTI שלי? שנת 92 סטנדרתית,שמורה מאוד ובלי אף תאונה....

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

העניין הוא כזה. 106 ראלי שמורה וסטנדרתית לא שווה שקל אחד בודד מעל המחירון. למה? כי המחירון קובע, בין אם זה מוצא חן בעינכם או לא! (לפני חצי שנה מכרתי פורד אסקורט שנת 96,מזגן, ח"ח, נ"מ, ה"כ יד ראשונה!!! ב 12K,צודק? לא. אבל זה המחירון) אבל.... כל עוד יש פריירים שמוכנים לשלם, מצידי שימכרו אותן גם ב 100K $. תעשו חיים. לפי ההגיון שלכם, אולי תהפכו אותי למיליונר בין ליילה ותספרו לי כמה שווה ה 205 GTI שלי? שנת 92 סטנדרתית,שמורה מאוד ובלי אף תאונה....

אז תתפלא כי הוא לא ממש קובע...

אני לא מכיר את הפראיר שמכר ראלי דור שני לפי מחירון ! אז כנראה ששום דבר פה לא קובע.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

תגיד , לא נמאס לך לאונן על המחירון של לוי יצחק ?

לא נמאס לך להיות שפוט של מישהו שקובע שרירותית מחיר למכונית שלך, לא למכוניות שלו , למכונית שהוא בחיים לא ניסה לקנות או למכור או לבדוק את השוק האמיתי שלה ?

תרבות העדר מעולם לא היתה חזקה כלכך, יש אחד שקובע לאן כולם הולכים וכולם הולכים אחריו , כמו כבשים . תגיד, לדעתך מזדה 121 , טויוטב סטארלט , סוזוקי סוויפט הם מכוניות יותר טובות\נסחרות מהראלי ? הן שוות 30K לשנת 97 והראלי לא ? אתה בא להגיד לי שהיית רוכש סוזוקי סוויפט 1.3 שנת 97 ב 30K ולא היית רוכש ראלי שנת 97 ב30K רק בגלל שלוי יצחק אמר ? אתה לא מרגיש פתאום קצת פתאטי ?

לוי יצחק אמר, big fucking deal

פורסם
תגיד , לא נמאס לך לאונן על המחירון של לוי יצחק ?

לא נמאס לך להיות שפוט של מישהו שקובע שרירותית מחיר למכונית שלך, לא למכוניות שלו , למכונית שהוא בחיים לא ניסה לקנות או למכור או לבדוק את השוק האמיתי שלה ?

תרבות העדר מעולם לא היתה חזקה כלכך, יש אחד שקובע לאן כולם הולכים וכולם הולכים אחריו , כמו כבשים . תגיד, לדעתך מזדה 121 , טויוטב סטארלט , סוזוקי סוויפט הם מכוניות יותר טובות\נסחרות מהראלי ? הן שוות 30K לשנת 97 והראלי לא ? אתה בא להגיד לי שהיית רוכש סוזוקי סוויפט 1.3 שנת 97 ב 30K ולא היית רוכש ראלי שנת 97 ב30K רק בגלל שלוי יצחק אמר ? אתה לא מרגיש פתאום קצת פתאטי ?

לוי יצחק אמר, big fucking deal

לוי יצחק לא קובע את המחירים לפי טיב המכונית, זה הצרכנים שקובעים את המחירון ע"פ היצע/ביקוש. אני לא מבין מה כל ההמולה סביב לוי יצחק אישית...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לוי יצחק לא קובע את המחירים לפי טיב המכונית, זה הצרכנים שקובעים את המחירון ע"פ היצע/ביקוש. אני לא מבין מה כל ההמולה סביב לוי יצחק אישית...

איציק

מה שאתה אומר זה האידאל , אבל זה לגמרי לא כך.

אתה בא להגיד לי שאין ביקוש לראלי ? בגלל זה המחיר שלה יורד ?

כל הת'רד הזה מוכיח שהצרכנים הם לא אלו שקובעים את מחיר המכונית ולוי יצחק בטוח לא קובע את המחירים לפי הצרכנים .

סתם משהו ששמעתי , רק החודש הוא החליט להוריד את המחיר של גולף GTI ב 9000 שקלים (רכב שעלה 70, עולה היום 61 ...) , זה נראה לך שהצרכנים קבעו את המחיר הזה ?

פורסם
תזכיר לי, אתה טוען שאין שום סיבה לשלם 10K מעל מחירון לרכב כזה? אם כן, אז להזכירך, לך יש פולו 16V שנת 97 (לא?), שהמחירון שלה הוא המחירון של הראלי פלוס אפילו יותר מ-10K. (ותקן אותי אם אני טועה). אז זה לא חוכמה כשהרכב עולה במחירון כמה שהוא שווה באמת, אבל כשמדובר ב-106 ראלי, שהביקוש לה גדול בהרבה משל הפולו וההיצע אפילו קטן יותר, זה לא בסדר לבקש יותר? (ואני אפילו לא מתחיל לדבר על הסקסו :-P )

רוני

רוני בשביל מה אתה נכנס להשוואות מול הפולו 16V ?????

הוא לא בר השוואה לכלום, הפולו 16V אין לו אפילו את הריח של רכב ספורטיבי, הוא מקבל / נקבע לו מחיר לפי מה שסבתא של לוי יצחק חושבת שהוא שווה.

חברים נא להפנים - המחיר נקבע לפי היצע וביקוש כאשר המחירון מהווה איזו שהיא נקודת פתיחה "מוסכמת" למשא ומתן.

בסופו של יום הקונה צריך להצדיק לעצמו את התמורה שקיבל עבור השקלים ששילם וזה המבחן האמיתי.

במבחן התמורה לשקל לגבי הפולו 16V היא נחותה מבחינתי ביחס ל- 106 ראלי דור שני גם אילו היתה עולה לי 25 אלף ש"ח.

זיכרו - מבחן התמורה לשקל בעייני הקונה - מבחן סובייקטיבי לחלוטין.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

איציק

ההמולה היא שלוי יצחק הוא אולי התנ"ך של שוק המשפחתומטיות, אבל מתיימר לייצג גם את השוק של המכוניות הנחשקות קצת יותר. והוא לא. ממש לא. המחירון שלו, שאמור אכן לייצג את השוק, איננו קרוב במאומה למחיר הריאלי שבו נסגרות עסקאות.

ואני לא מדבר באוויר. ידוע לי אישית על האירוע שבעקבותיו הוצאה הלנצ'יה בטא מהמחירון. המכונית הופיעה עדיין במחירון של לוי יצחק עד לפני כמה וכמה שנים. המחירון היה אז כ-2500 ש"ח לדגם הקופה. חבר טוב שלי, שהוא בעלים של כזה רכב (שהוערך על ידי שמאי לצרכי ביטוח ביותר מפי 20 ממחיר המחירון) הגיע בעצמו ללוי יצחק ודרש לדבר עם האיש והאגדה. הוא ניסה להבין מהיכן שואב לוי יצחק את המחיר לרכב שאז היו ממנו גג 15-20 אקזמפלרים, ושלא מתבצעות בו כמעט עסקאות מכירה.

כבוד לוי יצחק התחיל לברבר על מעקב אחרי מודעות מכירה ועסקאות שנסגרות. אחרי שאותו חבר (שמכיר כמעט את כל הבטות שמסתובבות ומעורב איך שהוא בחלק גדול מהעסקאות הקשורות בהן) ביקש לשמוע על עסקת מכירה של רכב כזה מהשנה האחרונה במחיר כזה הוא נענה בגימגום נוסף, וכשהוא הציע ללוי יצחק שאם הוא יוכיח לו עסקה שנסגרה בפחות מפי 4 מ"מחיר המחירון" הוא אישית ישלם לו את ההפרש - לוי יצחק נשבר והוריד את המכונית מהמחירון לצמיתות.

זוהי רק דוגמא אחת. אני לא טוען פה לשחיתות חס וחלילה. אני טוען לחוסר מקצועיות, לחפיפניקיות וליומרנות שלא במקום.

מחירון לוי יצחק הינו תלוש לחלוטין מהמציאות כשמדובר במכוניות שאינן המיינסטרים של השוק.

פורסם

פשש.. מה עשיתי לפורום. חבר'ה ככל הנראה אני יורד מעניין הראלי ( למרות שזה יכאב ). אתמול ראיתי סיביק האצ'בק יד 1 96. חשבתי נו טוב, סיביק אז סיביק, והלכתי לבדוק. הם הספיקו להוריד את כל החצאיות( אפילו צבע הפגושים לא מתאים לצבע האוטו והם יושבים עקום ), להחליף את הפנסים האחוריים לאורגינלים ( נראו ממש חדשים ), ושכחו להוריד את הדבק מהפנסים הקדמים ( מסכות ). ראיתי 2 דקות את האוטו, תארתי לעצמי מה עבר עליו במשך השנים ונסעתי לראות (רק להזיל ריר כמובן ) 106ראלי.

ותפסיקו כבר לז**ן את השכל חבר'ה, ברור שראלי תמכר מעל המחירון ( בתנאי שהיה שמורה עד כמה שאפשר ). אבל ב10-14 אלף יותר - היא אמורה להיות בתולה!

גם ככה שברנו כבר כמה שיאים בשירשור הזה, אז בואו נעזוב את זה ( זה רק מעלה את מחיר הראלי :smile: )

פורסם

טוב,בתור אחד שהיו לו 2 ראלי (97 ו-95) וגם RSI וגם סקסו VTR (מי יקרא לי סוחר,מי? :x )

אני חייב לציין,שאהבתי את ה-RSI יותר מכולם.התחלתי עם RSI וכרגע שוב אני עם RSI.למה? ככה.

הרכב מתאים לצרכים שלי,מאובזר כמו שצריך ואף יותר,נוח לי,מספיק לי.

עם קיט הנמכה והקשחת בולמים הוא גם יישב מעולה על הכביש ולא עושה השוואה עם ראלי.ראלי כבודה במקומה מונח.

אהבתי את הראלי,לא אהבתי את הספרטנות,המראה ה"ריק",וגם לא רציתי להפוך אותה למשהו שהיא לא.

כל מי שמחפש ראלי,בין אם הוא "ילד מתלהב" או בין אם הוא חובב נהיגה- נסו את ה-RSI או ה-XSI.לא תתאכזבו. באמת.

2 המכוניות הללו ייתנו לכם בדיוק מה שצריך,במחירים לגמריי שפויים ומקסימום אלף עד אלפיים מעל למחירון לאקזמפלר טוב ושמור.שווה.

אה כן,אם מוצאים אחת במצב טוב- גולף GTI MK 2 .רכב מעולה! מחיר קצת לא מתאים לשנתון אבל על ייחודיות לפעמים כדאי לשלם.

ולא-ראלי כבר לא ייחודית.

פורסם

הבעיה היחידה של כולכם פה (בעצם של כולנו, גם אני חלק מהחבורה) היא שכולנו חובבי צרפתיות ספורטיביות, ולכולנו פינה חמה בלב ל 106 ראלי. אבל...... (וזה אבל גדול) מתוך 1000 רוכשי רכב פוטנציאלים שמחפשים כרגע רכב, אולי אחוז אחד ואןלי אפילו פחות, חושבים ש 106 ראלי זה רכב טוב, או שמתאים להם או שישרת אותם נאמנה. אבל כמו שכבר ציינתי, 106 ראלי זה שוק של מוכרים, ובשוק של מוכרים, המוכרים קובעים את המחיר ולא אף אחד אחר, אז בהצלחה לכולם ומי ייתן ויילדיינו יהיו בני עשירים! דא"ג, לא קיבלתי עדיין תשובה בכמה כסף אני אעשיר את ההון המשפחתי על ה 205 GTI שלי. שנת 92 שמורה מאוד ובלי תאונות.

פורסם
.

סתם משהו ששמעתי , רק החודש הוא החליט להוריד את המחיר של גולף GTI ב 9000 שקלים (רכב שעלה 70, עולה היום 61 ...) , זה נראה לך שהצרכנים קבעו את המחיר הזה ?

GTI שנת 99 עולה 70 או 71... במקרה בררתי.

נכון שהמחירון ירד ב9000 אבל קצת פספסת.

אם גולף GTI היתה עולה 60 אלף ש"ח אני מחר רץ להחליף את הרכב.

(נ.ב. דור 4 לכל מי שלא הבין)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מה שאתה אומר זה האידאל , אבל זה לגמרי לא כך.

אתה בא להגיד לי שאין ביקוש לראלי ? בגלל זה המחיר שלה יורד ?

כל הת'רד הזה מוכיח שהצרכנים הם לא אלו שקובעים את מחיר המכונית ולוי יצחק בטוח לא קובע את המחירים לפי הצרכנים .

הבעיה אצל הישראלים שהם מחפשים הכל זול, ועניין התדמית שעובר מפה לאוזן הוא זה שלפעמים "שורף" כליל דגם או מותג ספציפי.

בגלל זה מותגם מסויימים ודגמים מסויימים נהנים משמירות ערך טובה רק בגלל מוצאם ולא בגלל טיבם - אבל הישראלי ממשיך ורוצה לשלם פחות. הראלי סובלת בגלל התדמית הלא אמינה שיש לצרפתיות, וכנראה שרק על זה מתבסס המחירון ולא על ההיצע/ביקוש האמיתיים (למרות שרובן לא מגיעות לעיתון וקשה מאוד לדעת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אבל הישראלי ממשיך ורוצה לשלם פחות. הראלי סובלת בגלל התדמית הלא אמינה שיש לצרפתיות, וכנראה שרק על זה מתבסס המחירון ולא על ההיצע/ביקוש האמיתיים (למרות שרובן לא מגיעות לעיתון וקשה מאוד לדעת).איציק
על איזה ביקוש אמיתי אתה מדבר? הביקוש שגרם ללובלינסקי להתקע עם איזה 30 יחידות כאלה ולמכור אותן במחירי סוף עונה?

המחירון הזה משקף את האמת(!!!) וזה המחיר האמיתי של האוטו. מה שהמחירון לא משקף הוא את ה"נדירות" היחסית של הדגם. אתה חושב במישהוא היה יכול למכור בארץ 106 ראלי ב 15K מעל המחירון אם הן היו נמכרות כמו סובארו? או מאזדה? למה לא מוכרים מזדה 3 ב 15K מעל המחירון? כי יש כאלה כמו זבל ולכן הן צמודות למחירון!!!

אם מה שאתם רוצים להגיד בעצם זה שהאוטו נדיר ולכן כל אחד יכול לבקש כמה שהוא רוצה אז תפדאללו, ואתם גם צודקים, אבל אל תגידו שהמחירון עקום. הוא ישר.

נו, מה עם ה 205 GTI שלי.

כמה היא שווה? 30K?

בברכה

יניב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...