Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספייסרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מה דעתכם על ספייסרים לגלגלים אחוריים ?

ראוי להתיחסות כשיפור התנהגות בסיבוב או שמהווה בעיה?

אני מתכוון להנמיך 40 מ"מ ,צפויה לי בעיה עם ההנמכה והספייסר?

ד"א- מדוע עושים רק על אחוריים?

ולי עצמי היה ספייסרים על איביזה (מודה כי מדובר לפני כ 10 שנים) והיה רעידות!

אלה לא היו ספייסרים של סימוני ולא היה להם מירכוז.....

מעוניין לשמוע דעת

תודה

נ.ב- קראתי דיון אחד מהעבר כאן על נושא זה כשחיפשתי תחת ספייסרים

העונה -ג'רמי לא היה בטוח בתאוריה שלו-להלן:להפחית היגוי יתר?

אני לא זוכר אם הרכבת Strut Brace מקדימה, אבל אם כן, נדמה לי שהסרה שלו זה הדבר ההכי טוב שאתה יכול לעשות להפחתת היגוי יתר.

ככל שהרכב קשיח יותר, הנטייה שלו תהיה לעבור למצב של היגוי יתר בפתאומיות וללא התראה מוקדמת.

לגבי ספייסרים מאחורה - אני ממש לא בטוח אם זה ישיג את האפקט שאתה מחפש.

ספייסרים מורידים את היחס בין גובה ציר הגלגול לרוחב הציר של הגלגלים, ולכן יהיה לאוטו פחות נטייה לגלגול, וזה יביא למעבר עוד יותר פתאומי להיגוי יתר מכיוון שפחות מכוחות הצד יוכלו "להבלע" ע"י הגלגול.

אני ממש לא בטוח אם מה שאני אומר זה נכון, ואני בטח לא אומר את זה מנסיון, אלא רק מניתוח של הפיזיקה של העניין.

הערה- יש לי סטראט קידמי

תודה

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

תן קצת רקע מה זה ספייסר מה תפקידו איך עובד וכל מה שאתה יודע

למרות שזה נראה כמו משהו שנותן מרחב מלשון ספייס

tAoS FoReVeR

פורסם
תן קצת רקע מה זה ספייסר מה תפקידו איך עובד וכל מה שאתה יודע

למרות שזה נראה כמו משהו שנותן מרחב מלשון ספייס

ספייסר זה כמו כסא מפלט כשאתה צריך ספייס אתה לוחץ על כפתור

ומעיף את הכלבה,ואז..יש לך ספייס

יש גם קיט ספייסרים לספסל האחורי בשביל להעיף את כל החברה

ואז אתה מקבל גם שיפור בהתנהגות ובכח ,בערך עוד 15 כח סוס

ניתן להשיג אצל יובל מלמד יבואן ספארקו וספייסר ידוע בשם עצמו

Rikshanoam-R

פורסם

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ספייסר הוא דיסקית אשר מותקנת בין הג'נט ל"נבה" ומרחיבה את מיפתח הגלגלים.

ספייסרים יכולים לנוע בין מילימטרים ספורים לסנטימטרים אחדים.

הגדלה של מיפתח הגלגלים (מידת הבליטה שלהם החוצה) מוסיפה אחיזה לציר הרלוונטי.

התקנה של ספייסרים מאחור תעלה את מגבלות האחיזה של הציר האחורי בלבד-מה שיגרום לרכב "לזרוק תחת" יותר מאוחר.

התקנה של ספייסרים מחייבת ניקוי יסודי של פני השטח של ה"נבה" מחלודה ולכלוך אשר גורמים לחוסר אחידות בפני השטח של הנבה-מה שגורם לרעידות.

עם הספייסר יש לקנות סט ברגי ג'נט תואמים - כלומר,יותר ארוכים.

התקנת ספייסר והנמכה דורשת תכנון מוקדם.ברכב שעבר הנמכה הגלגל "יכנס" אל תוך הכנף.ברכב עם ספייסרים קיים סיכוי שהגלגל ישתפשף בכנף או בביטנת הכנף.

אם יש נגיעה-המצב בקאקט.זאת אומרת,לא טוב. הצמיג יכול להיקרע.בור אחד ב150 קמ"ש ושניה של נגיעה בקיר של הצמיג יכולים להסתיים בקרע בצמיג ותאונה.

אז מה עושים?

מבקשים משני חברים גדולים (מקווה שאתה חבר של ירון זורע) לשבת בבגאז' כשהם מחזיקים תנורי אפייה ביתיים. אם אין לך תנור אפיה ביתי (אל תרגיש רע... גם לי אין) אז שיהיה בבגאז' משהו כבד אחר.

הישבן של האוטו ירד למצב שבו הוא יהיה בבוא היום כשתנמיך.מדוד את המרחק בין "קיר" הצמיג לכנף.

אם המרחק גדול מרוחב הספייסר בסנטימטר לפחות , המצב טוב. שים ספייסרים ותהיה מאושר ושמח.

אם המרחק קטן - נדפקת. לא בצורה היסטרית,אבל נדפקת.

על מנת להקל מרוע הדפיקה, בדוק ממה עשוי החלק שקרוב לצמיג. פלסטיק? הכי כיף.קח סכין חד וקדימה לעבוד. תוריד (בעדינות) את כל מה שיכול להתחכך.

ברזל? שיט... תזדקק לפחח טוב שיקח כ500 שקלים ל30 שניות עבודה שבמהלכן הוא יכופף בצורה אסתטית את המתכת כך שלא תהיה כל כך קרובה לצמיג.

קח בחשבון שספייסר אינו אביזר אסתטי.יש לו משקל אדיר על התנהגות הרכב. אם התקנת ספייסר על הציר האחורי,הציר הקידמי יושפע בהתאם. אם אתה מרגיש שאתה סובל מהיגוי יתר- שים ספיסרים אחוריים. אבל אם אין לך שום סיבה לשים- למה לשים?

אצלי החלפת המנוע הוסיפה משקל ושינתה את ההתנהגות-הרכב הפך לעצבני על מגבלות היגוי היתר-אז היתי חייב לאזן איכשהוא. אבל סתם ככה לשים???

בכל מקרה- תעשה מה שאתה רואה לנכון,אבל תשתדל קודם ליסוע על רכב שמצוייד בספייסרים,כדי להרגיש אם זה בכלל מתאים לך.

זהו פחות או יותר.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...