Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם ברכב של אמי (DSG7 על 1.4 TSI 122 כ"ס) החליפו קלאצ'ים בעקבות רעידות בתחילת נסיעה מאומצת, כל זה בוצע בתום שנתיים עם הרכב, 29 אלף ק"מ על השעון. צר לי שוב לעורר מהומה, אך עם כל אהבתי לקונצרן VAG, התופעה הנ"ל שכיחה מאוד בכל רכב שמוצמד לDSG7, אפילו האיביזות החדשות וגולפים עם מנוע 1.6 מיושן.

רק שהעלות שזרקו לך רחוקה שנות אור מהעלות הנכונה, אני הבנתי (מאנשים המוסך כמובן) שהעלות היא בסדר גודל של 8K כשמדובר "רק" בקלאצ'ים ואין צורך בהחלפה של המכטרוניקס.

הוא הראה לי את החלק במחשב..הוא באמת עולה 9 ומשהו אלף ש"ח, ואז יש עוד חלק שצריך להחליף שעולה 2000 ש"ח. והשאר זה עבודה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עד כמה שאני יודע, בתיבה DSG 7 המצמדים מסוג יבש ומתוקנים מחוץ לתיבת ההילוכים ופעולת החלפתם פשוטה מאוד, יחסית למצמדים הרטובים של DSG 6.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
יחסית לרכב של "בראבו", שלי נחשב לדגם מאוחר, יוצר במיוחד בשבילי בינואר 2010. אין לי מושג אם זה אותו קלאץ, אבל כרגע אני לא מרגיש שום בעיה. אם היא צריכה לבוא, אני מקווה שהיא תבוא בתקופת האחריות (יש לי הארכה לעוד שנה).

כמו שאומרים ביידיש - "כול קאלב ביג'י יומו" (כל כלב בא יומו), אז גם תורי הגיע.

לאחרונה אכן התחלתי להרגיש ויברציה בהחלפת הילוכים, בעיקר בין 1 ל-2. הבוקר, בטיפול שנתיים (16.5K ק"מ), ביקשתי ממנהל המוסך להצטרף אלי לנסיעה.

ביום ראשון אזכה בזוג מצמדים כשרים לפסח.

בנוסף לטיפול, בוצע recall לתכנת ניהול גיר - 37G7. לשאלתי, נאמר שזה בא לתקן את הרעש המתכתי המופיע לפעמים בעת החלפת הילוכים נמוכים.

(מתנצל על ההקפצה, אבל 'מעניין לעניין באותו עניין', חבל לפתוח שרשור חדש לנושא שחוזר הרבה לאחרונה)

פורסם

הגולף שלי שנת 2009 יד 2,לאור השרשור אני שמח מאוד שקיבלתי מכתב מצ׳מפיון שהאריכה את האחריות על הגיר בעוד שנתיים

פורסם

שלום,

גם בגולף שלנו - 1.4 TSI 122 כ"ס הוחלפו לפני כשבועיים מצמדים. אין ספק שהרכב מתנהג טוב יותר. ראשית כל ההילוך לא "נתקע" בין ראשון לשני, היציאה מהמקום היא ב-95% כמו גיל אוטומטי קונבנציונאלי, אין רעידות ואין קירטועים בעת הורדת הילוך. לפי דעתי עודכנה תוכנת התיבה כך שהרכב "מחזיק" על הילוך שני הרבה מאוד זמן וממהר להעביר מראשון לשני ככה שכמעט ונראה כאילו הרכב מתחיל את הנסיעה מהילוך שני.

לגבי הרעשים המתכתיים, אלה עדיין קיימים והמצב מרגיז בהתנהלות עירונית בפקקים נניח. מה שעוד מפריע לי הוא הרוורס ה-"אלים", כלומר הנסיעה אחרוה בלי גז היא ממש לא חלקה ומהוקצעת וזה מרגיז מאוד בייחוד בחיפה, היכן שאני גר, בשל העליות.

פורסם

עדכון:

קודם כל, לא ציינתי זאת בהודעה הקודמת, מדובר בגולף tsi 160, שנת 2010.

התייצבתי הבוקר במוסך, ובשעה 12:00 יצאתי עם צמד מצמדים חדשים בתיבת ה-dsg שלי.

קדמה להחלפה עבודת פירוק רכיבים מתא המנוע. מהחלק העליון פורק המצבר ועוד כמה כיסויים, ומלמטה פורקו רכיבים שהפריעו לתיבה בדרכה החוצה, החל בכיסויים התחתונים, הגלגלים, וכלה במוט שמניע את הגלגל השמאלי (אקס?). פה ושם שוחררו צינורות, אבל לא כאלו שמזרימים נוזלים. ניכר שהעובד שביצע את העבודה צבר כבר נסיון.

במשך כל העבודה עמדתי קרוב לרכב, במרחק בטחון ולא סיכון. לעניות דעתי לא בוצע פירוק כירוגי מידי, כזה שניתן להשליך עליו בעיות מכניות/חשמליות עתידיות. ימים יגידו.

הכנסת המצמד החדש דורשת עבודת מדידה מדוייקת ומבוצעת במיכשור ייעודי, הן למדידה והן לקיבוע המצמד למקומו. עבודה זו בוצעה ע"י מנהל המוסך, שאול, ממוסך המכונית בי-ם.

לאחר ההחלפה בוצע סנכרון ראשוני של המכטרוניק מול המחשב. שלב הבא היה נסיעה עם הרכב מחובר למחשב כדי לבצע סינכרונים וכיוונונים תוך כדי מילוי הוראות של המחשב. החלק הראשון של נסיעה זו בוצע במגרש, והחלק שני בכביש הפתוח כדי לחוש האם הכל תקין.

אולי מוקדם מידי לאמר שהכל בסדר ב-12 ק"מ עד הבית, אבל בהחלט חשתי שינוי מסויים בהתנהגות הגיר, ואני נוטה לציין שהשינוי הורגש גם ביציאה איטית מהמקום, דבר שלא היה נראה לי מוזר לפני ההחלפה.

בתמונה ניתן לראות את הגיר לאחר שפורק מהרכב, עם המצמד(ים) לפני הפירוק, ולמטה, את המצמד החדש לפני שנשלף מהקופסה.

טרחו ליידע אותי שהמצמד החדש שונה מהקודם, דגם שונה.

golf_gear.jpg

• שנה מאוחר יותר...
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

תרשו לי להקפיץ את השרשור הזה? בטוח יהיו כאן כמה שישמחו (לאיד).

כפי שכתבתי לפני כמה חודשים, הרגשתי שוב רעידות קלות בהילוכים נמוכים, שנתיים אחרי החלפת המצמדים בפעם הראשונה. במוסך אמרו לי לשים לב אם זה חוזר, ולחזור.

אז חזרתי אתמול. יש נוהל חדש של צ'מפיון, לפיו, מחברים את הרכב למחשב, ויוצאים לנסיעה. אם המחשב מזהה את הבעיה, זה מוחלף באחריות. אם המחשב לא מזהה, אין החלפה. המחשב זיהה את הבעיה.

קיבלתי עכשיו את הרכב עם סט מצמדים חדשים. מקווה שהפעם הם יעשו את מה שמצופה מהם בצורה טובה יותר.

לדברי שרות הלקוחות ולשאלתי מה יקרה בעוד שנתיים, אם המצב יחזור על עצמו? אז קודם כל, אין הארכת אחריות מעבר ל-5 שנים. שנית, מאז תחילת 2014, הפסיקו עם האחריות המורחבת, המצמדים שופרו עוד, מעבר לשיפור שנעשה כשהבעיה התפרצה. ולדבריהם הבעיות חזרו במספרים נמוכים מאוד, ומטופלים.

פורסם

איזה מעצבן זה, לא מזמן קניתי רכב יד 2 ואני מודה שמאד קרץ לי איזו פולו dsg7 כי אין לי צורך במשהו יותר גדול, ורק בגלל כל מה שאני קורא פה נאלצתי לוותר על התענוג. העדפתי לשלם קנס של 2000 שח על AL4 והחלפת וסתי לחץ מאשר להכנס להרפתקאה עם הגיר של vag.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אני הרי מונע מעצמי רכב חדש שלהם, בין היתר בגלל הגיר הזה. הקלאצים לא מטרידים אותי כי את זה אפשר להרגיש שבועות מראש. הבעיה היא שביתה פתאומית של המכטרוניק...

ולצערי אין לי כרגע תקציב לרכבים בהם מותקן הdsg6...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

bar,

אתה גם כך מחזיק מכוניות לא יותר משנתיים - עכשיו VAG הגדילו את האחריות ל-3 שנים, אז אתה יכול להחזיק את הרכב הבא שלך שנה נוספת, כך שאתה מכוסה באחריות, מה מטריד אותך?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

להיתקע עם הילדים באמצע הדרך. זה מה שקורה כשהולך מכטרוניק.

את הgti החזקתי שלוש שנים כי היה לה dsg6.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

האחריות של ה-5 שנים נגמרה מזמן, אני נכנסתי למוסך כדי לקנות וישר אחורי והודיעו לי שהרכב שלי שעלה לכביש בספטמבר 12' לא נכלל ב-5 שנים אחריות.

מצד שני הפקידה הייתה מאוד נחמדה וסיפרה שבדרך כלל אחרי קצת חשיבה הם לוקחים אחריות על התקלות.

המוסך הוא רכב אשדות בקיבוץ אשדות יעקוב בעמק הירדן, מוסך רשת של צ'מפיון.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

נכנס מחר לבדיקה של הקלאצ'ים ובשאיפה גם להחלפה שלהם (באחריות) עקב רעידות ורעשים.

יש משהו שצריך לדעת ולהכין לפני הכניסה למוסך? מה לשים לב אחרי התיקון?

מישהו יכול להרחיב בנוגע למהות הטיפול מבחינת זמן, חלקים וכו'?

• תוכן חדש...