Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד להחליף תמגבר שלי לסאב אז ככה יש לי שני אפשרויות

יש את פיוניר:

http://www.netactive.co.il/upload-images/2004Feb19_pioneer%20gmx952%20small.jpg

דגם: PIONEER GM-X952

מחיר: 1750 שקל

LPF/HPF Network : : 80 Hz, -12dB/oct

Low load impedance capability (1-8 ohm)

אפשרויות היציאות ב - RMS

Continuous power output (RMS)

14.4V

(20-20kHz/4ohms), 2 x 100W

(20-20kHz/2ohms), 2 x 150W

(Bridged 4 ohms), 1 x 300W

12V או ב

(20-20kHz/4ohms), 2 x 100W

(20-20kHz/2ohms), 2 x 150W

(Bridged 4 ohms), 1 x 300W

Frequency response (Hz) 10 - 50,000

S/N ratio (dB) 100

Max. current consumption (A/4ohms) 25

או שיש את הסוני:

http://media.shopy.co.il/shops/333/products/p13097b.jpg

דגם: XM-2165 GTX

מחיר: 1400 (במקום 1900 זה מה שאומרים שהמחיר שלו)

וואט: 1000W

Amplifier type 2 Channel Mosfet

Low impedance capability 2 ohm per channel

Crossover Type Fully adjustable LP 12dB

Performance

Power per channel @ 4 ohms 2 x 330w Max / 2 x 165w RMS

Power Bridged 1 x 1000w Max / 1 x 400w RMS

Power per Channel @ 2 ohms 2 x 500w Max / 2 x 200w RMS

Frequency Response 5hz - 50khz +0 / -3dB

Signal to Noise Ratio 100 dB

Maximum Input Level up to 12V

בעקרון זה יהיה לסאב אחד... אז תסתכלו יותר על המסוגלות ליציאה אחת...

ועכשיו....מה עדיף :?::?:

:?

http://www.tgfab.com/titgirl.gif

B D BEST NOT LIKE THE REST

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שרשמת, אתה מחפש מגבר לסאב, לכן עדיף מגבר מונובלוק.

שתי המגברים שהינם האופציות שלך הם מגברים בעלי 2 יציאות.. לא בדיוק מיועד לסאב.

כמו ש SOUNDWAVE לפני המליץ, אתה צריך מגבר מונובלוק, ואמת, הלאנזר הוא חזק ודי זול לביצועו:

500W RMS X 4 OHM

750W RMS X 2 OHM

1200W RMS X 1 OHM

תעשה חיפוש יותר נרחב, ואני בטוח שתוכל למצוא מגבר יותר חזק מסוני או פיוניר.

וכל זה כמובן תלוי לאיזה סאב אתה מחבר את המגבר.

פורסם

באתי להגיד שיכול להיות שלאנזר ופיוניר יהיו פחות או יותר באותה רמה - אבל זו דעתי.

איכות אי אפשר לקבוע חד משמעית (ובטח שאי אפשר למדוד טעם בין שני אנשים), ולכן אני מאמין שהלאנזר יתן יותר תמורה לכסף - לפי התגובות בפורומים בחו"ל ומה שראיתי עד עכשיו עם האנשים שקנו מגברים של לאנזר בארץ.

הפיוניר חלש יותר מהלאנזר משמעותית, ולכן במחיר הזה לאנזר הוא תמורה מצויינת לכסף!

(במיוחד שהלאנזר הוא לא זבל סיני או משהו בסגנון)

פורסם

ebari נתת תשובה מאוד מעניינת

איך אתה בדיוק מודד איכות ?

לפי ההד יוניט ? לפי הארסיאי ? לפי המקור ? לפי החיתוך תדרים?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
לטעמי, איכות הסאונד של לאנזר תהיה נמוכה מזו של הפיוניר.

כנראה שיש לך חסך גדול מאוד בשמיעה של סאבים למיניהם...

כי אם כבר, היית יכול לשמוע הבדלים כשמדובר בסוגים שונים של סאבים,

אבל לא בסוגים של מגברים... אלא אם כן מדובר במגבר מונו high end, שאני

בספק אם אפשר לקרוא לפיוניר או ללנזר high end... :)

פורסם

חסך? לא הייתי אומר...

והבדל באיכות אתה שומע לא רק כאשר אתה מחליף סאבים אלא גם מגבר, HU (לראייה הבחור ששידרג השבוע מ 550 של פרימייר לאפיין 9835 כמדומני).

ומיקמיק - אתה שומע את זה בעיקר בדיוק של הבאס, שהוא לא מרוח וכו'. עם סאב 15 ספק עם תצליח להבחין בהבדלים רציניים אבל עם סאב 12 או 10 שמסוגלים לעשות תנועות קצרות בדיוק רב יותר תרגיש גם תרגיש בהבדל באיכות.

פורסם

ebari אתה מדבר על ההבדל בכוח שהסאב מקבל לעומת הקליפינג שהוא מקבל

בסופו של דבר - על רמת החיתוך תדרים שהוא מקבל

אין מדובר פה באיכות מגבר כי נושא זה נטחן אין סוף פעמים והוכח לפי מיטב זיכרוני שלמגבר אין איכות מהסיבה שהוא מגביר ולא עורך סאונד

אז את התשובה להבדלי שמיעה אפשר למצוא בחיתוך, בקליפינג, בכוח. זה פחות או יותר מה שאני יכול לחשוב עליו..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

דייייייייי!!!

כמה שטויות אתה יכול לפלוט ביום אחד????

מגבר לא משפיע על איכות??????? מה הקשר לקליפיניג שמיפינג???????

מגבר הוא דבר שקוף???????

ביום שימציאו רכיב אקטיבי שמבצע פעולה כל שהיא על אות ולא ישפיע על האיכות - אותו אדם יהיה פי 1000 עשיר מביל גייטס!!!!!! מאחר וזאת תהא המצאת האלף.

פורסם

תשמע אני לא מדען גדול, אני בסך הכל חוזר על דברים שלמדתי מאחרים

אתה מנסה לרמוז שמה שאמרתי לא נכון ? תעשה מחקר בנושא או אפילו בדיקה עיוורת עם מגברים ברמות דומות עם הצהרות הספקים זהות - מה שיהיה קשה לעמוד

ותיראה על מה מדובר

אבל לבוא ולהגיד שאני פולט שטויות בגלל בורות שלך ?

זה כבר פשע..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מיקמיק: הפעם אני באמת לא יודע מאיפה הבאת את הדברים האלה...

כל חוליה וחוליה במערכת שמע (ביתית או לרכב) משפיעה על הצליל שיצא לך בסוף מהרמקולים שלך. והמגבר היא אחת החוליות החשובות לאיכות השמע.

פורסם

מגבר צריך להיות שקוף. יש הרבה מגברים עם הענות שטוחה בין 20HZ-20KHZ מגבר כזה לא ישנה ולא צריך לשנות את הסאונד אלא רק להגביר אותו.

מגבר רע מבחינת סאונד הוא מגבר שמכניס רעשים, יש לו הענות לא שטוחה, קרוסים לא מדוייקים וכו'. למגבר לא צריך להיות צליל מיוחד, אם יש לו זה אומר שהוא בצורה כזו או אחרת משנה את הסיגנל.

אותו דבר לגבי כל מכשיר בשרשרת של האודיו. לא כולם טובים מספיק אבל ברגע שהם כן לא צריך להיות הבדל בסאונד בינהם (בתנאי ששוב, אין בהם משהו שמשנה את הסיגנל).

הדבר היחידי שתמיד ישפיע על הסאונד הוא הרמקול.

היו פה באמת דיונים ארוכים בעבר בנושא. ריצ'ארד קלארק עורך מבחן עיוור בין מגברים על מנת להוכיח שאם מפשיטים את המגבר לגמרי לדרגת הגברה בלבד (וכמובן מנקים אותו מרעשים וכו') כל עוד הוא יתן את אותו הספק נקי כמו מגבר אחר, הם ישמעו אותו דבר.

הוא מציע 10000$ לאדם שיצליח להבדיל ואיש לא הצליח כבר מספר שנים.

מה שכן, הוא מבטל קרוסים, אם יש רעשים הוא עובד בשביל להסיר אותם, אם יש משום מה הבדל בהענות התדרים הוא משווה אותו באמצעות מכשיר יקר בשם Audio Precision System One שאיתו הוא גם משווה עוצמות ואם יש לנו מגבר יקר שמספק 150W ומגבר זול שיכול לספק רק 30W נקי הוא בעצם "יסרס" את המגבר היקר ויגביל אותו ל30W.

בקיצור המבחן הזה בא להוכיח שוואט זה וואט. כמובן שבמציאות אין לנו את האפשרויות שיש לו לביטול רעשים, קרוסים וכו' וכמו כן אנחנו מעוניינים במגברים בעלי הספק גבוה (ואני לא נכנס כרגע לאמינות ודברים כאלה) ככה שהמבחן לא עוזר לנו לגמרי משום שאנחנו אף פעם לא משווים בדיוק וואט לוואט (אלא מגבר למגבר כיחידה כוללת).

פורסם

יפה, אך לא מושלם.

מגבר הוא לא רק דרגת מוצא אלא ערב רב של יחידות. קרוס, ספק וכו'.

בעיה של כל רכיב אקטיבי היא בתוספת רעש. במגברים לרכב רעש יכול להווצר ע"י מעגלי ההגברה עצמם תוך שימוש ברכיבים זולים, תכנון לא נכון של הבורד (אי הקפדה על סינונים וגראונדינג טוב) ויכול שע"י הספק שלא מיוצב כמו שצריך. לא נכנס לדיון של ספקים מיוצבים, רק אציין כי לכל ספק יש לו דרגת יצוב כזאת או אחרת. באחד דרגת היצוב תהיה דיודה וקבל ובאחר מעגל שלם ומפלצתי. הספק יכול להוסיף רעשים שלא מסוננים כראוי ומקורם בהזנה שלו (רעש שמתלבש על הכבל ועוד...) ויכול שמכל מני סיבות, אליהן אני לא אתייחס.

סך הכול קיימים הרבה גורמים שמקלקלים סיגנל אולי נגעתי בקצה המזלג של רשימה ארוכה.

לאמר שמגבר שקוף לסיגנל זה הדבר הכי רחוק מהמציאות.

שם המשחק - עד כמה האוזן האנושית מסוגלת לזהות את ההבדלים.

בהרבה מקרים תתפלו אבל כן! רעשי היס שמקורם בספק שלא תוכנן כהלכה ועוד ועוד.

לצורך המחשת דברי, אשתמש בדוגמא שכמדומני העלה עופר דותן שסיפר כי לאחר שהחליף את המגבר הקודם שלו למגבר החדש (ג'נסיס אם אני צודק) נעלמו לו רעשים אשר ליוו את המערכת שלו.

יכול להיות שאני טועה בשם ואם כך אז אנא עופר, קבל התנצלותי מראש.

• תוכן חדש...