Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פניו התוצאות גבוליות ומעידות כנראה על חוסר יעילות בפעולת הממיר.

תקן את מע' הפליטה והגע למכון לאחר נסיעה מאומצת לבדיקה חוזרת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי בעיה חמורה מאוד של זיהום אויר

CO עומד על משהוא בסביבות 6% ב 2500 RPM את הערך של למבדה אני לא זוכר.

גיליתי את זה עכשיו בטסט.

מה שעשו לי שנה שעברה - שלחו אותי למוסך הוא פירק את חיישן הלמבדה התיז עליו איזשהו ספריי חיבר בחזרה

הניע את המנוע לחץ הרבה על הגז וזה הסתדר בבדיקה חוזרת הכל היה תקין.

מה דעתכם - החיישן שלי מת ?

אם כן זה יכול לגרום לערך של CO להיות כלכך גבוהה.

שמעתי שחיישן בארץ זה בסביבות 1000 ש"ח - ראיתי באתרים בחו"ל חיישנים בסביבות 40$

האם כדאי להביא חיישן מחו"ל?

רציתי גם לדעת איזה סוג חיישן יש בלנטרה מודל 99 מנוע 1600 ( כמה חוטים יש לו )

פורסם

קשה לי להאמין שחיישן חמצן (למבדה) יכול להעשיר עד כדי כך את התערובת.

מוזר הדבר שה"טיפול" שערכו בעבר, אכן "עזר" והוא בלבד, להעביר את האוטו טסט.

כל מקום (מוסך) סביר, ישתמש בחיישן חמצן חליפי (ככל שצריך כזה), שעלותו כולל האבחון וההחלפה , מאות שקלים בודדים, זאת בתנאי שאכן צריך, והדיאגנוסטיקה מתבצעת עי בעל מקצוע מצויין.

אדגיש שאני בספק שצריך חיישן כזה, ואם כן, שהוא, ורק הוא, יוצר את הבעיה הזו. בעזרת מכשיר גזים, סקופ ,אף מכשיר מדידה פשוט ובסיסי, ניתן לזהות ומייד קיום צורך כזה, אם בכלל.

דני.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום

גם הרכב שלי נכשל בבדיקה ( פיאסטה שנת 2000 )

הבדיקה התבצעה כמו שכתוב פה :

1. מה ??? אז מה שווה כל הבדיקה הזו שכל כך מפחדים ממנה ומה הנתון של הסל"ד שמופיע - ישראבלוף ? :evil: . הבוחן הכניס את הפרוב לאגזוז הסתכל על הנתונים במחשב ואחרי איזה חצי דקה אמר לי להחזיק טורים על 2500 וכך ניסיתי, פחות או יותר.

בכל מקרה - תודה עמית!

אם זאת לא הדרך לעשות את הבדיקה, מה אני יכול לעשות עם זה?

חוץ מזה אני מצרף את דף התוצאות.

DOC090202.pdf

מקריאת השרשור אני מבין שיש תערובת עשירה

מה יכול להיות לא תקין?

לטסט הגעתי אחרי נסיעה בגשם שוטף + "נהרות" של מים

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

תערובת עשירה. לא סוד.

יש להתחבר עם סקנר או סקופ מעבדתי, או אף וולטמטר דיגיטלי מהיר ככל שניתן, ולבדוק מה מראה חיישן החמצן (למבדה).

האם הוא מנסה לתקן את התערובת לכיוון "עני" יותר, או שבעצם הוא הגורם להעשרה זו.

אם הוא מנסה להביא למצב תיקון של "עני" יותר, הרי שהוא לכאורה תקין, אז, יש לבדוק את הגורם לתערובת העשירה, בין הגורמים ולמשל בלבד, ניתן למצוא אפשרות לפילטר אוויר שלא הוחלף במועד וסתום, בעיה של לחץ דלק גבוה, בעיה של מזרקים בריסוס לא נכון, חיישן טמפ' שמראה ערכים של טמפ' נמוכה מידי (האם חסר נוזל קירור? בדקת?) , מד אוויר מזייף, ועוד.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני

אם אני בודק את חיישן החמצן עם וולטמטר והתערובת היא בסדר, מה אני אמור לראות?

אילו ערכים?

יניב

הערת ההנהלה, יניב שים לב" לקבלת תשובה, עבור להודעה שעקובת אחרי ההודעה הבאה, למס' 715

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

שלום לכל מי שטורח עדיין לקרוא את השרשור הזה.

היום הקליאו 98 של החברה נשלחה למכון טסטים, מצויידת בי ובחברתי ובהרבה תפילות להקטנת הוצאות.

נדלג על כל הבולשיט וזה שהכשילו אותי על "חיזוק פגוש קד'" ו..איך לא, לוחיות זיהוי. ('תיקון' במקום, 110 ש"ח כולל הכל).

המעניין היה כמובן בבדיקת הגזים.

אציין כי בשנה שעברה, הקליאו עברה את הבדיקה בצורה מאוד חלקה -

כמעט לא היו "מספרים אדומים" לאורך כל הבדיקה, החל מהרגע הראשון. אני מודה שהתפלאתי, ולכן השנה הייתי דיי רגוע.

אבל הפעם, הקליאו סרבה ובגדול. פעם הלמדה הראתה 1.004XXX ופעם ה-CO היה גבוה מידי, ולאחר 4 נסיונות היה נראה שאין סיכוי.

כלום לא עזר, כולל משחקים של הבוחן עם המכשיר שלהם, בין הקודים 1-4 שאיני יודע מה הם עושים.

בעודי מחכה למילה האחרונה ורואה את חשבוניות התיקון/בדיקה שיבואו בהמשך, הבוחן אומר לי "רגע", הולך למסלול אחר

וחוזר עם מתקן שחור ובלתי מזוהה, שמתחבר לאחד הפלאגים של המכשיר (INFRA 196) ומבקש:

"יש לך מזגן? תדליק ותתפלל". כמובן שהתפללתי. וגם קפאתי במקום. וגם המזגן הופעל.

ו..הפתעה - הערכים הפכו ירוקים מאוד ביציבותם ביחס לקודם, ותוך כדי תפילות לאלוהי המכונאות, הספירה לאחור

מ-10 עד 0...והופ. הרכב עבר.

האם מישהו/י יודע על מה מדובר כאן? מה בדיוק הקומבינה הזו? למה להם לעשות זאת בכלל? לא שיש לי התנגדות לעבור את הטסט בלי בעיות זיהום אויר...

פורסם

אין שום קומבינה, ואין צורך במכשיר שהוא הביא.

במקרים לא ככ נדירים, דווקא הפעלת עומס על המנוע (מה שיוצא הפעלת המזגן -הפעלת המדחס) וצירוף פעולת המאווררים, מביא לתוצאות טובות יותר, במקום ההפך כפי שההגיון מרמז.

במצב הזה, יצא שפעולת המנוע המובקרת מחשב, נתנה תוצאה טובה יותר, למשל עקב שינוי בזמן הזרקה (כמות דלק שמגיעה למנוע), ומכאן התוצאה ברורה. גם שינוי בתיזמון הניצוץ ועוד, יכולים להביא לשיפור.

בשורה התחתונה, מע' ניהול המנוע בסרק ו/או הממיר, אינם במיטבם.

אם היו לך את התוצאות המדוייקות של הבדיקות הכושלות, היה ניתן לקבוע חד משמעית האם הבעיה בממיר ו/או בניהול, ו/או מכנית, או לכל הפחות, ליתן כיוון ברור.

אם אני בודק את חיישן החמצן עם וולטמטר והתערובת היא בסדר, מה אני אמור לראות?

אילו ערכים?

יניב

תנודות בין 0.1 וולט ל 0.8 וולט, בצורה "סימטרית" ולא פחות מ 8 מחזורי בדיקה ( 12-14 "פיקים")במהלך 10 שניות.

האמת, אני רגיל לבדוק עם סקופ ומכשירי מדידה מדוייקים, אבל נראה לי שבדיקה כזו תראה על כיוון מסויים, ובמיוחד, אם תראה שפרק הזמן שהוולטמטר "תקוע" על ערכים שמתחת ל 0.5 וולט, או לחילופין "תקוע" על ערכים שמעל 0.5 וולט, בצורה שאינה סימטרית/שיוויונית, הרי שיש בעיה.

יש להתחבר לחוט הפקודה.

דני.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ניגשתי אתמול לטסט פעם שנייה, אחרי שימוש בתוסף וזה נכשל בגלל בדיקת הלמבדה, הנא התוצאות:

הטסט הראשון:

סל"ד סרק: 620 (היתה טעות במדידת הסלד משום מה)

CO בסרק: 0.59%

סלד גבוה: 2440

בדיקת למבדה: 1.00

CO בסל"ד גבוה: 0.47

חום מנוע: 84

מהטסט השני (אחרי שימוש בתוסף וקצת חימום מנוע)

סל"ד סרק: 885

CO בסרק: 0.22

בדיקת למבדה: 0.96 - הסעיף המכשיל

CO בסל"ד גבוה: 0.14

חום מנוע: 86

מה יכול להיות הבעיה? איך בבדיקה הראשונה הלמבדה תקינה ועכשיו לא?

יש לציין שרוב הנסיעות בעיר אך הצריכת דלק לא משהו בערך 1 ל9 עד 10.

אגב, אפשר למחוק את ההודעה הקודמת בנושא

פורסם

עניתי לך בתרד' הראשון שפתחת (שאמור היה להפתח כאן, וטוב שעבר לכאן) ושם גם עניתי לטענתך שהבוחן נפנף אותך לטענתך ומבלי להסביר לך כראוי את שציפית ממנו כדלקמן:

מנהל המכון לא צריך להסביר לך שום דבר, וגם אוסיף: מנהל המכון גם לא אמור להיות מומחה בסיבות לאי תקינות הרכב.

תפקידו לבצע בדיקת רישוי לרכב, לדעת אם הרכב עונה לדרישות או לא. זה ורק זה.

בודדים מהם, יודעים ומבינים את הסיבות לחריגים.

הנתון שאתה מציין, מוזר. מחד, תערובת עשירה לפי נתון הלמבדה, ומאידך, נתון סביר ואף נמוך ביחס לנתון הלמבדא של הCO .

האם המנוע אכן היה חם? או שהמתין ארוכות בתור כאשר היה כבוי?

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גם אם הוא לא אמור לדעת, יש דרך להגיד דברים ולא לנפנף אותי, יכל להגיד שהוא לא מבין בזה.

בכל מקרה חזרה לנושא, המנוע חומם דיי טוב ובשתי הבדיקות לא חיכיתי כמעט בכלל בתור ההבדל שבבדיקה הראשונה עשיתי נסיעה של חצי שעה~ (בעיר) אבל לא העליתי טורים הרבה, נסעתי רגיל, בבדיקה השנייה נסעתי פחות אבל על טורים גבוהים וגם העליתי טורים בתור, הטסט השני היה עמדה אחרת ולפי המכשיר, עד 1600~ סלד הלמבדה היה בסדר ואחרי הוא ירד ל0.96

פורסם

במקרה שלך, הייתי מחבר את הרכב למכשיר 4 גזים (הכוונה לאיבחון, לא לטסט חוזר) ולראות מתי וכמה הלמבדה מראה את הנתון החריג.

בזמן הופעת החריג, יש לבדוק האם חיישן החמצן מורה על נתון שמתחת ל0.5 וולט, ולחילופין האם הוא "איטי", ואינו מספיק לתקן בזמן. שהרי החיישן "רץ" בהוראת "להעשיר" "להפחית" את התערובת בתנודות מהירות, ואם הוא איטי, ו/או נתקע לזמן ארוך יחסית על מצב "להעשיר" ,עלולה לקפוץ תוצאה כזו. ויתכנו עוד סיבות לכך. כאן יש להתחיל.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אין שום קומבינה, ואין צורך במכשיר שהוא הביא.

במקרים לא ככ נדירים, דווקא הפעלת עומס על המנוע (מה שיוצא הפעלת המזגן -הפעלת המדחס) וצירוף פעולת המאווררים, מביא לתוצאות טובות יותר, במקום ההפך כפי שההגיון מרמז.

במצב הזה, יצא שפעולת המנוע המובקרת מחשב, נתנה תוצאה טובה יותר, למשל עקב שינוי בזמן הזרקה (כמות דלק שמגיעה למנוע), ומכאן התוצאה ברורה. גם שינוי בתיזמון הניצוץ ועוד, יכולים להביא לשיפור.

בשורה התחתונה, מע' ניהול המנוע בסרק ו/או הממיר, אינם במיטבם.

אם היו לך את התוצאות המדוייקות של הבדיקות הכושלות, היה ניתן לקבוע חד משמעית האם הבעיה בממיר ו/או בניהול, ו/או מכנית, או לכל הפחות, ליתן כיוון ברור.

תודה על התגובה דני. ההסבר נשמע לי הגיוני. מצד שני, אני חושב שגם הבדיקה עצמה אינה מדוייקת (אולי המכשיר כן, והתנאים לא). עם זאת השאלה עדיין בעינה - האם אתה יודע מהי אותה קופסה שחורה ומה תפקידה ?

האמת שסתם בשביל הקוריוז הייתי שמח לבדוק את המערכת אצל בעל מקצוע - רק כדי לוודא מהם הנתונים האמיתיים, אבל ברור לי שזה בגדר פנטזיה בלבד, שכן אני לא ממש מוכן לשלם מעל 40 ש"ח עבור דבר כזה, ואין בעל מקצוע שיסכים לזה.. :-)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...