Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי לאחרונה שמוסיפים רדיאטור קטן המיועד לקירור חיצוני של הגיר (זה מה שסיפרו לי) והבנתי שזה מאריך את חיי הגיר. אתמול הרכיבו לי גיר משופץ ושאלתי את בעל המוסך למה הוא לא מרכיב לי גם כן את הרדיאטור הזה טענתו היתה אנחנו לא עובדים עם זה. אני בהחלט מבינה אותו כי אם הגיר לא יתקלקל לא יהיה לו מה להרוויח. השאלה שלי היא. יש לי אחריות על הגיר שהורכב 6 חודשים , אם אני ארכיב את הרדיאטור הזה האם זה עלול לפגוע לי באחריות?

אם יש מישהו שמכיר את הדבר הזה ויכול להמליץ לי מה לעשות אשמח מאד

פורסם

עקרונית זה לא אמור לפגוע אחריות אבל במידה והגיר יתקלקל הוא בהחלט עלול להיתפס לזה ואז יהיו בעיות במימוש האחריות.

אני לא יודע בדיוק לגבי הדגם הזה אבל ישנם הרבה דגמי VW בהם מומלץ מאד להתקין קולר חיצוני. כדאי שתתייעצי עם חבר הפורום רון ("מוסך רון") שהוא מנהל מוסל שמתמחה ברכבי VW, אני יודע שהוא נוהג להתקין קולר חיצוני ללקוחותיו בכדי למנוע בעיות עם הקולר המקורי.

אץ פרטיו תוכלי למצוא באתרו: http://www.rongarage.co.il

פורסם

דעתי האישית !

אני מאמין שהייצרן תכנן את התיבה ואת מערכת הקירור של התיבה בצורה אופטימלית ומתאימה לכול תנאי הנסיעה ובהתחשב במזג אוויר חם/קר.

אכן אני מודע לכך שמוסכים מתקינים מקרן נוסף לצורך קירור התיבה ולפי דעתי זה מיותר, למה ?

התיבה מסוג טיפטרוניק מצויידת במספר רב של חיישנים טמפ'/לחץ/ספיקה ותוכנת מחשב שמכניסה את הגיר למצב חירום במקרה כשל כמו, התחממות התיבה עקב תקלה במערכת קירור,חוסר נוזל ATF במקרים כאלה עם ממשיכים לנסוע עם הרכב במקום להגיע למוסך הקרוב לאילת או נסיעה ארוכה הנזק בדרך...סולונואידים שיחזירו את נשמתם לבורא במיוחד בתיבה מסוג טיפטרוניק שהסולונואידים בחלקם עשויים מפלסטיק.

אביב,

אני נסעתי עם הרכב שלי לסיני בימי השרב הכבדים כאשר שררה טמפ' חיצונית של 38 מעלות צלזיוס בדרך לדאב קרה משהו לגיר שלי שהינו מסוג טיפטרוניק ? לא.

אז למה להתקין מקרן נוסף ?

רוב התקלות במקרנים נגרמות עקב שימוש במי ברז !

איזה כייף לי :)

פורסם

ומה לגבי גיר אוטומט ולא טיפטרוניק? (V5 שנת 2000). האם נחוץ?

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

אני חולק על דעתו של מרק.

ללא קשר לתכנון היצרן, אורך החיים או הזמן הממוצע בין תקלות קשור לטמפרטורת עבודה.

נסיעה ב38 מעלות לא אמורה להרוס את הגיר אך היא, לאורך זמן לא תסב לו נחת.

באותה המידה בה הדיסק הקשיח במחשב יכול לעבוד ללא קרור, חלק מהמשתמשים נוהגים להוסיף מאורר שמוריד את טמפרטורת העבודה של הדיסק ומאריך את חייו.

אני באופן אישי, הייתי מוסיף קירור לגיר (כמובן שבתאום עם מכון הגירים ע"מ שהאחריות לא תיפגם)

גם אם לא יועיל בטח לא יזיק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בכל רכב אוטומטי,קולר לגיר יכול רק להועיל במידה ועושים את זה כמו שצריך.

בארץ שלנו עם החום בקיץ = מומלץ כן לשים קולר כזה .

פורסם

מרק אתה שוכח שני דברים חשובים:

1. היצרן לפעמים טועה! יש תקלות שכיחות שחוזרות על עצמן ברכבים מסויימים עקב כשל בתכנון.
  2. אתה לא משתמש טיפוסי, אתה מזהה בעיה עוד לפני שהיא צצה ושומר על הרכב באדיקות.

פורסם

ברור שהיצרן לפעמים טועה, אבל שזה קורה הוא יוצא מייד עם פעולות תיקון נדרשות, אולי לא כריקול אלא בפס היצור עצמו ואז רואים פתאום שינוי בחלקים מסויימים או תוספת של אביזרים שלא היו שם קודם.

בתיבות אוטומטיות לרוב זה לא קורה ושיצרן בודק את יכולות המערכת שלו, הוא בודק בתנאים הרבה יותר קיצוניים מאשר האקלים הארצישראלי שלנו.

קשה לדעת מה מצב המקרן המקורי כאשר משפצים תיבה ולכן המשפצים מעדיפים לא לסמוך על מצבו ולהרכיב מקרן נוסף. פעולה של בטחון למתקן/המשפץ. אם היו מחליפים מקרן שמן כל שיפוץ גיר כשלים חוזרים של תיבות אוטו' היו מתמעטים משמעותית.

פורסם

לכול אלה שענו האם אתם מכירים את הגיר הספציפי שמותקן בגולף 2004 של פותח האשכול ? האם לתיבה יש מחליף חום או רדיאטור ? מה הם רכיבי ההגנה של התיבה ? מתי הגיר נכנס למוד חירום ?

אולי הבעיה היא בכלל באיבחון לקוי ? האם נסעתם עם מחשב איבחון לצורך ניטור הטמפ' של נוזל התיבה בכול התנאים ? רגע ! מהי טמפ' נוזל ATF תקין ? 50 מעלות ? 80 ? 130 ? ואולי 150 מעלות צלזיוס ?

אול הייצרן החליט שיש לשמור על טמפ' עבודה מסויימת בכדי לשמור על צמיגות השמן בתחום צר ?

טיפ קטן !

למוסכניקים ולמשפצי הגיר הספציפי הזה עדיין אין מספיק ניסיון מכמה סיבות.

כמעט רוב הרכבים עם התיבה הזו עדיין באחריות הייצרן כלומר מספר הרכבים שהגיעו למשפצי גירים חיצונים הינו מועט וכבר כולם יודעים יותר טוב מהייצרן מה טוב לרכב.

על-סמך שיפוץ תיבה אחת או שתיים לא ניתן להחליט האם יש צורך להוסיף מחליף חום.

דרך אגב מבחינת איזורי אקלים מדינת ישראל נחשבת לאיזור חם וגם ערב הסעודית וכוויות (מידע מתוך ספרות הייצרן) ואותם הרכבים בדיוק נמכרים לכוויות, וכפי שאנחנו יודעים הטמפ' הממוצעת בכוויות היא הרבה יותר גבוהה ברוב ימות השנה ומשום מה הייצרן מתקין בדיוק אותו גיר.

טוב ראיתי עכשיו את ההודעה של דניאל ורציתי להוסיף דוגמא לפעולת תיקון של הייצרן.

החל משנת 2006 בתיבות הילוכים אוטומטיות מסוג 01M שמותקנות ברוב רכבי קונצרן VAG החל משנת 95 או 97 שההוראה היתה שאין צורך להחליף נוזל ATF ולפתע הם שינו את ההנחיה לאיזור אקלים חמים כן יש להחליף נוזל ATF אחת לא זוכר...אני אחפש את המידע.

פורסם

מה בדיוק אתה רוצה לומר ? נתקעת באמצע ?

כמו שכתבתי קודם לכן, גיר 01M נמצא בשימוש משנת 1997 ובוצעו בו שינויים קוסמטים אבל מה שמוזר שהחל משנת 2006 היצרן כן ממליץ להחליף נוזל ATF בגיר הזה במדינו חמות.

פורסם

מרק,

חשוב לי להעלות נקודה שלא דיברת עליה.

היצרן מסתכל על המוצר שלו כמוצר שמגולם בתוכו רווח כלכלי. לכן, היצרן יהיה מעוניין להשקיע כמה שפחות באוטו ולהרויח יותר.

יכול בהחלט להיות מצב שחסכו בטיבם של חלקים (ראה מקרה החלונות המפורסם של פולקסווגן... יכלו מראש לשים חלק ממתכת, שלא יישבר בחום/קור שיש אצלנו).

כמו סולל הדרך, אני חושב שיש אפשרות שהלקוח יוכל להתאים לעצמו רכיבים (כמו אותו קולר לגיר, או אותם זגגי רכב שמחליפים את הקליפס מפלסטיק, לקליפס ממתכת) שיטיבו עם האוטו בטווח הרחוק (ולעתים זה יהיה הרבה יותר יעיל ממה שהיצרן חשב עליו).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ידידי היקר,

עוד לא ניתקלתי בבעל רכב חדש מהחברה (דנדש) שהלך להתקין מחליף חום נוסף על זה המותקן ברכב.

מתי אנשים מתקינים מחליף חום נוסף או קולר ? כאשר הגיר מתחיל לעשות בעיות כמו התחממות נוזל ATF והגיר נכנס למצב חירום ועד סיבות טכניות אחרות.

אולי אלה שמתקינים צ'יפ חדש במחשב הרכב בכדי לעלות את הספק המנוע מה שלפעמים גורם לעומס גדול מזה שאליו תוכנן הגיר ייתכן שאלה באמת צריכים להתקין מחליף חום נוסף.

שוב פעם, כמו שדניאל כתב קודם לכן הייצרן מעביר את התיבה ייסורים קשיים לפני שהוא מתקין את תיבה ברכב, ובל נשכח שתיבה אוטומטית משרתת כמעט את כול סידרת הרכבים של הייצרן במשך עשור לפחות. כלומר לפחות כמיליון תיבות מסוג אחד נוסעות על הכביש, נראה לך שהייצרן מתכנן את התיבה לכשל ייזום לאחר 3 שנים או 5 ? אל תשכח שבמדינות מסויימות האחריות על הרכבים היא 3 ואפילו 5 שנים מה שעלול לסבך את הייצרן במידה ויש כשל או תיכנון לקוי של התיבה.

פורסם
ידידי היקר,

עוד לא ניתקלתי בבעל רכב חדש מהחברה (דנדש) שהלך להתקין מחליף חום נוסף על זה המותקן ברכב.

.

אוקיי, אני מסכים בעניין הזה. לא התייחסתי לאוטו חדש מהחברה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...