Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום ,

לאחר המון ביקורים אצל מספר מתקינים והתייעצויות אינסופיות עם חברים ובעיקר אבא שלי (שיש לו ראש טכני ועובד בעבודה מאוד טכנית) החלטתי לא להתפשר - אני לא מתקין רמקולים של 4 אינץ' קטנים שלא יפיקו שום צליל , אני בונה פודים לדלתות הקדמיות

בשרייד .

כמובן שאת העבודה אני ואבא שלי נעשה ביחד .. הוא יעשה 90 אחוז אני 10 אחוז , הוא המומחה אחרי הכול 8) ...

אני חושב שאני בין היחידים בארץ שבאמת חשבו על פודים שכאלה ולוקחים את זה ברצינות ... החלטתי להשקיע באוטו הזה כדי שגם אם הוא רק לשנתיים או שלוש או יותר אצלי .. אני איהנה ממנו עד אין סוף .

ושאלתי לי אליכם היא כזו :

מה ההבדל בין בניית פוד מעץ לבין בניית פוד מפיבר ? האם יש הבדל משמעותי באקוסטיקה ? איך הכי מומלץ לבנות פוד ?

אני אישית הסקתי שזה צריך להיות מפיבר , אבל פיבר זה די הרבה בלאגן .. ורציתי עץ .. השאלה שלי היא אם שווה את המאמץ לבנות מעץ ואם יהיו לזה תוצאות ראויות לשמיעה ...

חשוב לציין שהפוד שאני מתכנן לבנות הוא לרמקול של 5.5 אינץ' .

מאחורה אני אתקין כבר בשבוע הקרוב מערכת של פיוניר עם 2 רמקולים 6 על 9 מתוצרת JBL , מדגם C3196 או CS3196 , תמיד מתבלבל ביניהם ...

זה פרוייקט שאני לוקח ומתכון לסיים אותו ברצינות , לכן כל הצעה\המלצה תעזור לי מאוד .

אני רוצה שזה יצליח על הצד הטוב ביותר , לכן החלטתי לשתף אתכם ולשמוע עוד דעות .

תודה :)

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אינך חייב להכנס לנושא בנית פיבר אלא אם יש רצון כזה.

ניתן לבנות הגבהה פשוטה על בסיס עץ (לבדוק רק את סך הגובה שאתה צריך) , לזכרוני לא יותר מ20ממ' עובי.

קל ומהיר.

לידיעתך.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אתה בקלות יכול לבנות "שלד" מעץ, ומעליו לעשות גימור של פיבר.

זו לטעמי הבנייה האולטימטיבית.

1. תיבה שמותאמת לאלמנט מבחינת נפח, ונמצא במקום הכי נוח לו - תיבת עץ.

2. גימור יפהפה מעל התיבה בעזרת מתיחות בד ופיבר, כולל ריפוד או צביעה.

שתי נקודות שיביאו לתוצאה לא פחות ממושלמת.

פורסם

רק להוסיף הערה: היום הרכבתי לידידה מערכת ברכב כזה, שים לב שהשנתון הישן סובל מפלסטיקה מתיבשת ומתפוררת, אז שהפירוקים יהיו בזהירות.

בשיפוצים

פורסם

יש לכם אולי תמונות של אנשים מהפורום הזה שעשו הגבהה שכזו מקדימה ?

פשוט חיפשתי המון בפורום וכל מה שמצאתי היה פיבר .. אני ממש חייב דוגמא טובה למי שכבר עשה הגבהה פשוטה שכזו .

אני באמת רוצה לחסוך בעבודה ולא רוצה להשקיע יותר מדי כי זה בעיקרון אוטו שלא ישמש אותי ליותר מדי זמן ...

בנוגע לפלסטיקה - ברוך השם , הפסלטיקה שלמה ולא מתפוררת .

גם לאחותי היה רכב כזה וגם שם הפלסטיקה הייתה במצב מעולה , כנראה שפשוט נפלת על רכבים שלא טופלו כמו שצריך ומכאן ההתייבשות של הפלסטיקה .. אצלי הכול שלם כמו חדש .

בכל מקרה תודה על ההארה :)

שוב , אשמח לקבל תמונות \ שירטוטים שיסבירו לי בדיוק מה לעשות .

מתקין נחמד דווקא הסביר לי איך בדיוק לעשות את זה והראה לי את העיגול הזה שהרמקול יושב בתוכו .

אבא שלי אישית מעדיף לבנות מעץ MDF , השאלה שלי היא אם זה יתן סאונד טוב .

בנוסף - כיצד עליי לאטום את כל העניין ? שהסאונד לא יברח לי לדלת , כי המטרה שלי פה היא לבנות מערכת שיהיה סאונד איכותי מקדימה ..

ועוד שאלה נוספת - מישהו מכיר את הרמקולים של JBL מהדגם C1396 ? אני מעוניין לרכוש אותם , אלה רמקולים 6 על 9 ...

בכלליות , ניתן לקבל חו"ד על JBL ? או על הרמקולים הספציפיים האלו ?

תודה לעונים ,

ליאור .

פורסם

MDF מצויין.

על ההגבהה להיות מעט גדולה מהיקף הרמקול , לא סיפור למדוד.

יש לעשות חור במרכזה לפי ההקף הפנימי של הרמקול ולא החיצוני, לפי ההקף של הטבעת שצריכה לשבת על הMDF ,על ההגבהה ושעדיין יהיה אחיזה לרמקול על ידי הברגים בהקף המיועד לברגי אחיזה.

יתכן ותצטרך לעשות זוית של 30-45 מעלות בחלקו העליול של ההגבה עקב מבנה ריפוד הדלת שיש לו זווית.

קח בחשבון שיקשה קצת על ידית החלון. לא נורה, ניתן לחמם אותה עם פן וליתן לה זווית פתיחה קטנה.

יש לעשות חור לרמקול בריפוד של הדלת כשמגנט יכנס , ולצורך הסאונד.

אם אתה לא רץ קדימה, אז אל תכנס כרגע לנושא של איטומים.

אין לי תמונות. מצטער.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה לכולם על התגובות .

אנצל את השירשור על מנת לשאול על סוג מסויים של רמקולים :

ברשותי רמקולים של Kenwood מדגם KFC1669S

הגודל שלהם הוא 6.5 אינץ' .

הבעיה היחידה שלי היא כזו :

לפני חודש-חודשיים ניגשתי לאיזה מתקין , שאמר כי יבדוק את הרמקול .. למרבה החשד שלי , לפי דעתי הוא אולי שרף לי את אחד הרמקולים , כי אחרי שהוא חיבר את הרמקול לכבל הוא קפץ בבהלה , כאילו הוא כבר ידע שהוא עשה משהו שכנראה שרף אותו וניסה לשדל אותי בעקיפין לרכוש ממנו רמקולים חדשים ..

אחד הרמקולים כרגע מוציא ריח של שרוף אחרי בדיקה עם הכבל , השאלה שלי היא אם הוא באמת שרף אותו או שהריח ש להשרוף שיוצא ממנו בכלל לא קשור .. ומה בעצם ריח של שרוף שיוצא מתוך הרמקול אמור להגיד לי ? האם הרמקול מפוצץ\לקוי ? אם ארכיב אותו מקדימה , יש סיכוי שהוא יקצר לי את ה HU ?

תודה לעונים .

פורסם

ריח שרוף שיוצא מרמקול יכול להגיד רק דבר אחד! הרמקול שלך מוכן לברביקיו.

בכל מקרה אם אתה מעוניין לעשות בניות כבר קצוי להשקיע עוד כמה גרושים לסט קומפוננט אפילו הכי בסיסי..

אבל אם המתקיןם עשה את הנזק הזה היית צריך לחזור אליו ביד כדי שיפצה אותך!

פורסם

קצת בעייתי להוכיח שהוא דפק לי את הרמקול כי לא ידעתי אם הוא עובד מלכתחילה .. בקיצור - נדפק לי כבר , אבוד ..

מה שכן , למה אני צריך סט קומפוננט אם אני מתכון להתקין בכל מקרה רמקולים 6 על 9 ? הם מספקים לי את הבאס , לא ?

פורסם

קומפוננט זה סך הכל רמקול כמו שהיו לך 6.5/5.25/4 אינצ וכ"ו.. שמגיע עם טויטר לחוד ולא בנוי עליו ועם קרוס חיצוני שיחתוך את התדרים וישלח כל אות לרכיב שאמור לנגן אותו בלבד.

ככה אתה תקבל את הצליל מקדימה הרבה יותר טוב וע"י מיקום טוב של הטויטרים האיכות תהיה פי כמה וכמה מסתם רמקול שיושב עליו טויטר.

זה הקומפוננט.

השש תשע הוא רמקול עם שטח ממברנה יותר גדול והוא מסוגל להפיק באס יותר טוב מרמקול קומפוננט שהוא 6.5 אינצ ומטה ולכן מתקינים אותו כדי שישלים את התדרים הנמוכים פחות או יותר (זה במקרה ואין סאב באוטו).

מקווה שהבנת זה ממש על קצה המזלג.

פורסם
קומפוננט זה סך הכל רמקול כמו שהיו לך 6.5/5.25/4 אינצ וכ"ו.. שמגיע עם טויטר לחוד ולא בנוי עליו ועם קרוס חיצוני שיחתוך את התדרים וישלח כל אות לרכיב שאמור לנגן אותו בלבד.

ככה אתה תקבל את הצליל מקדימה הרבה יותר טוב וע"י מיקום טוב של הטויטרים האיכות תהיה פי כמה וכמה מסתם רמקול שיושב עליו טויטר.

זה הקומפוננט.

השש תשע הוא רמקול עם שטח ממברנה יותר גדול והוא מסוגל להפיק באס יותר טוב מרמקול קומפוננט שהוא 6.5 אינצ ומטה ולכן מתקינים אותו כדי שישלים את התדרים הנמוכים פחות או יותר (זה במקרה ואין סאב באוטו).

מקווה שהבנת זה ממש על קצה המזלג.

בדקתי את ה 6.5 אינץ' של קנווד ולמרות הטענה של אותו מתקין ש"שרף" לי את הרמקול , מסתבר שהם מנגנים טוב מאוד ..

הרמקול לא קרוע\שרוף וגם לא מוציא ריח של שרוף בזמן ניגון שיר .

חיברתי את הרמקולים למערכת JVC ביתית ושומעים פשוט מעולה !

אלו רמקולים של קנווד מדגם KFC1669S , 150 וואט ו 35 וואט RMS , יש להם 2WAY והם נשמעים ממש טוב .. לא שרופים ולא בטיח ..

אני אישית מתכון להתקין אותם מקדימה ומאחורה JBL CS3169 וכמובן מערכת פיוניר 2950 , שאותה אקנה כנראה ישירות מהיבואן (מחיר בהתאם) .

אותו מתקין ניסה לעשות ממני טמבל ולגרום לי לקנות אצלו רמקולים ...

שאלה נוספת - איזה טוויטרים אתם ממליצים לי להתקין , כדי שישלימו את הסאונד בצורה מושלמת ?

בבקשה לא להגזים יותר מדי .. תנו לי משהו שיתאים לרמה של הרמקולים שאני הולך להתקין .

יש לציין כי אפשרי להתקין טוויטרים יותר גדולים מהרגילים , כי יש לי תיבה מיוחדת לרמקולים 4 אינץ' בדש בורד ואפשר לנצל את התיבות תהודה הללו בשביל הטוויטרים .. .וראיתי כבר טוויטרים בגודל של 4 אינץ' .. מה אתם אומרים עליהם ?

תגובות בבקשה :)

ותודה על העזרה והיחס .

ליאור

פורסם

אודה לכם על תשובה לשאלות שנשאלו בהודעה האחרונה ...

תודה .

פורסם
בדקתי את ה 6.5 אינץ' של קנווד ולמרות הטענה של אותו מתקין ש"שרף" לי את הרמקול , מסתבר שהם מנגנים טוב מאוד ..

הרמקול לא קרוע\שרוף וגם לא מוציא ריח של שרוף בזמן ניגון שיר .

חיברתי את הרמקולים למערכת JVC ביתית ושומעים פשוט מעולה !

אלו רמקולים של קנווד מדגם KFC1669S , 150 וואט ו 35 וואט RMS , יש להם 2WAY והם נשמעים ממש טוב .. לא שרופים ולא בטיח ..

אני אישית מתכון להתקין אותם מקדימה ומאחורה JBL CS3169 וכמובן מערכת פיוניר 2950 , שאותה אקנה כנראה ישירות מהיבואן (מחיר בהתאם) .

אותו מתקין ניסה לעשות ממני טמבל ולגרום לי לקנות אצלו רמקולים ...

שאלה נוספת - איזה טוויטרים אתם ממליצים לי להתקין , כדי שישלימו את הסאונד בצורה מושלמת ?

בבקשה לא להגזים יותר מדי .. תנו לי משהו שיתאים לרמה של הרמקולים שאני הולך להתקין .

יש לציין כי אפשרי להתקין טוויטרים יותר גדולים מהרגילים , כי יש לי תיבה מיוחדת לרמקולים 4 אינץ' בדש בורד ואפשר לנצל את התיבות תהודה הללו בשביל הטוויטרים .. .וראיתי כבר טוויטרים בגודל של 4 אינץ' .. מה אתם אומרים עליהם ?

תגובות בבקשה :)

ותודה על העזרה והיחס .

ליאור

אני אענה לך בקצרה.

קודם כל טוויטר לא צריך תיבת תהודה זה א'. שנית אין לך טעם להתקין טוויטר ללא קרוסאובר ( מין מכשיר שאתה מנתב בדרכו תדר צליל לכל רמקול, לדוגמא קומפוננט אתה מנתב את הנמוכים למיד וופר ואת הגבוהים לטויטר, ללא הקרוסאובר הזה לא יהיה ניתוב לצלילים ולא יהיה טעם להתקין טויטר)

אני אישית ממליץ לך ( בלי להכנס לכיס שלך כמובן) , אם אתה כבר עושה בניות, תמכור את הרמקולים הקיימים אצלך וותקין קומפוננט סביר באזור ה500 שקל. ניתן למצוא רמקולים טובים במחיר ועוד יותר טובים בתחום היד שניה.

• תוכן חדש...