Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המאוורר כן עובד, כשמזיזים את הבורר על המסילה כלפי החום הרוח נחלשת מעט, אבל אין שינוי בטמפרטורה גם אחרי דקות.

תודה.

[לא רק במסגרת הכן רכבך לחורף, אלא העניין הוא שהיום קניתי במזל-טוב DL ידני, מחבר ששיפץ אותו וטיפל בו, אבל כל עוד מדובר במי שמבין פחות ממך במכוניות, אין מנוס מיישור קו.. כנראה יהיו עוד כמה שאלות בימים הקרובים!.. היום ניקיתי מערכת הקירור, החלפתי סטרטר מפירוק, מחר אחזק ברגים, ואני מעוניין לנסות לסדר גם את החימום. המוכר באמת חשב שיש לו חימום, עכשיו אני אסדר את זה, ואח"כ אתחשבן איתו כשנראה מה זה היה.]

פורסם

מהמנוע נכנסים מים לרדיאטור פנימי שיושב במרכז הקונסולה, ושוב חוזרים למנוע, בדוק את הצינורות האלה האם תקינים\קיימים והאם הדריאטור הפנימי תקין\נמצא.

פורסם

מכיוון המנוע לא נמצא שום רמז, הכל היה נראה תקין. האם אכן כך- הדבר הראשון- לחפור לרדיאטור חימום? ובכלל, אם לא תקין, אמור להיות נזילה אם כן, לא? ואם לבדוק רדיאטור, מאיפה לנסות להגיע אליו? יש מי שעשה את זה?

תודה.

העניין הוא שבסקודה שהיתה לי הייתי נוהג בחורף עם מעיל, והחלטתי שכיוון שהחימום הוא לא על חשבון שום דבר, אני לא נוסע יותר ברכב בלי חימום בחורף. בסקודה הרדיאטור היה פגום, ואטמו את הצנרת ע"י פלאגים.. לא יודע מי, אני הייתי בעלים מס' 8 במודל 94'!

פורסם

כלומר אם המחוג לא עלה מספיק החימום לא יעשה דבר כלל? הרדיאטור של המנוע הוא חדש ומסוג טוב שחבר שלי שם, והוא שומר את המנוע בטמפרטורה נמוכה יחסית בנסיעה רגילה. מה, יש תרמוסטט שסוגר מעבר לרדיאטור הפנימי עד שנוזל-הקירור חם?

פורסם

התופעה מוכרת מאוד ב DL-ים שלא השתמשו במי קירור מתאימים (בקיצור - השתמשו במי ברז) - כשהתוצאה הסופית היא הצטברות בוץ ברדיאטור חימום (סתימה).

מה שאתה צריך לעשות הוא לפרק את 2 הצינורות בתא המנוע שמתחברים לרדיאטור חימום הפנימי ולהכניס דרך אחד מהם זרם מים חזק באמצעות צינור.

אחרי שתצא כל הג'יפה מבפנים והמים יצאו נקיים, חבר חזרה את הצינורות ובא לציון גואל.

אל תחפור בשום כיוון אחר לפני שאתה מבצע את הנ"ל.

חזור לדווח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האפשריות כדלקמן:

כמו שרשם קודמי, לבדוק טרמוסטט, הרכב בכל מקרה וללא קשר לחימום הפנימי חייב לעבוד בטמפ' עבודה נורמלית, לא נמוך מידי ולא גבוהה מידי.

אפשרויות נוספות שחלקן כבר גם נרשמו לך:

1. לבדוק את הצנרת בכניסה לרדיאטור הפנימי והיציאה ממנו שאינן מגושרות.

2. לבדוק שהבורר מקר לחם (הידית -מתג שאתה מזיז) אכן הקבל מחובר למקומו ומזיז את

הברז, ולא תלוי באוויר

3. לבדוק שהמנוע אכן בטמפ' עבודה נורמלי

4. אם הכל תקין עד כה, יש לנסות לבצע שטיפה בלחץ לרדיאטור הפנימי (כאשר מנוע קר)

לפתוח את צינור הכניסה לרדיאטור הפנימי ולשחרר גם את צינור היציאה ולהכניס מיים

בלחץ.

שים לב: אם הרדיאטור הפנימי כבר "עייף" הנזק עלול לגבור על הסיכוי לתועלת שכן

הרדיאטור עלול לפרוץ, ואז לא יהיה מנוס מלהחליפו, לחילופין לגשר את הצנרת כניסה

ויציאה ואז באמת לא ייהיה חימום, כאמור שלב זה יש לבצע אחרון אל מול הסיכון, אך קרו

לי מקרים רבים שיצאה משם טינופת שחבל על הזמן והכל היסתדר, הסיכוי שיקרה נזק שואף ל

0 ,בכל אופן נמוך מאוד, אך אני חייב להזהירך.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איפה אמצא את מקום התרמוסטט? והאם לקנות טרמוסטט מתאים? או, רק מקורי? ולמה לא לבצע את הניקוי הזה בכל מקרה? הרי וודאי שיש שם הרבה בוץ לצערי..

גם כשפירקתי את הצנרת חימום של הסקודה, היה כל כך הרבה בוץ, כל כך מצער לקנות רכב, ולגלות שמישהו התעצל ומילא מי ברז!

• תוכן חדש...