Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

היום בשעה טובה החלפתי צמיגים, ונתקלתי בבעיה עם האיזון שלהם. מצ"ב תמונה של הג'נט. שימו לב שאין לו חור באמצע והוא לא נכנס למכונת האיזון. למישהו יש רעיון מה לעשות או מכיר מישהו שיש לו מכונה מתאימה?

תודה,

שחר

DSCN9083r.jpg

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

איזון גלגלים דינאמי במתקן "וספה":

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=111098&highlight=%D7%96%D7%95%D7%90%D7%A8%D7%A5

דיון פילוסופי בענין (שימו לב לתאריך השרשור):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=43797&highlight=%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%90%D7%9E%D7%99

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מה, יש עוד בעלי מיקצוע שעושים איזון דינאמי ?

בעבר לדיהטסו שרייד שלי היה רעידות בהגה ורק איזון על האוטו פתר כמעט לחלוטין את הבעיה,

הציוד פרימיטיבי וחשבתי שזה נעלם מהעולם, לדעתי צריך להיות ממש אומן לאזן ככה,

אגב כאשר עושים איזון כזה ומרימים צד אחד של האוטו בלבד משלבים להילוך ונותנים גז שהגלגל יסתובב מהר, האם זה לא גורם נזק ?

(שחר סליחה על ההתעלקות לשרשור)

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אגב כאשר עושים איזון כזה ומרימים צד אחד של האוטו בלבד משלבים להילוך ונותנים גז שהגלגל יסתובב מהר, האם זה לא גורם נזק ?

אם היו מרימים רק צד אחד, ומאיצים, הרכב היה נוסע.

מרימים את כל הרכב, האיזון עם ה"וספה" פשוט מבוצע בכל גלגל בנפרד, כשהגלגלים המניעים באוויר. ברוך שלא משאירים אחד מהם על הקרקע.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מרימים את כל הרכב, האיזון עם ה"וספה" פשוט מבוצע בכל גלגל בנפרד, כשהגלגלים המניעים באוויר. ברוך שלא משאירים אחד מהם על הקרקע.

אני מקווה שאני לא טועה (היה לפני הרבה שנים), פעמיים שעשו לי את זה והרימו את אחד הצדדים באויר עם ג'ק והאיצו ועשו איזון, כנ"ל גם בצד השני,

כאשר עשו בגלגלים האחוריים השתמשו במכשיר "ווספה",

האמת שהיה מפחיד שהאוטו יפול מהג'ק ויטוס, אפילו בעל העסק ביקש ממני לשבת בתוך האוטו,

האם זה לא גורם נזק לגלגל השני שמנסה להסתובב ולא יכול כי הוא על הקרקע ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

" וספה |" טובה לאיזון גלגלים שאינם מניעים -משולבים בדיפרנציאל , כמו הגלגלים האחוריים בפיז'ו אולם גם כאן יש בעיה אח''כ יש להקפיד להרכיב את הגלגל תמיד באותו כיוון . ע''מ לאזן גלגלים ללא חור מרכזי כגון במכוניות צרפתיות יש למצוא פאנצ'ר מעכר סבלני שיש לו את הציוד והכלים המתאימים ע''מ להרכיב את הגלגלים על מכונת האיזון ויתכן שגם דרישת המחיר תהיה גבוהה יותר .

אודי.

פורסם

לדעתי קיימת אי הבנה קלה לגבי המשמעות של "איזון דינמי":

כל איזון - הן על הגלגל בנפרד, והן כשהוא מורכב על הרכב - הוא איזון דינמי, כי הוא נעשה ע"י סיבוב הגלגל.

איזון סטטי ראיתי לאחרונה לפני כ- 40 שנה, אצל פנצ'רמאכר שהיה זקן כבר אז....

איזון הגלגל מחוץ לרכב על מכשיר יעודי כנראה מדויק יותר, כי ניתן לבחור את מיקום המשקלות - בצד הפנימי ו/או החיצוני של הגלגל (ויש לכך משמעות מבחינת האיזון הדינמי).

מצד שני, איזון על הרכב מפצה גם על אי-איזונים בחלקים סובבים שמעבר לגלגל (טבור, גל הינע...), והוא מתאים למכוניות בעלות ג'אנט בעייתי. היום איזון כזה נפוץ הרבה פחות.

ולגבי השאלה לגבי נזק בסיבוב של גלגל בודד: אין בכך כל סכנה, ולא נגרם כל נזק. הדיפרנציאל שבין שני הגלגלים בנוי כך שהתנועה תעבור לגלגל המועמס פחות, ואם ההבדל ביניהם קיצוני (כאשר אחד על הקרקע, השני באויר) - אחד ישאר סטטי, השני ינוע במהירות כפולה (אם מד המהירות מורה 50 קמ"ש, הגלגל החופשי ייסוב ב- 100 קמ"ש, השני ב- 0 קמ"ש. הממוצע נשאר 50...). אם הרכב תמוך כהלכה, אין סכנה שהגלגל ה"נעול" ינסה להפיל את הרכב מהג'ק.

עודד

פורסם

.

הרכב ישאר במקום כי הדיפרנציאל מעביר את כל הכח לגלגל החופשי שבאויר. הגלגל שעל הקרקע נותר נטוע במקומו ולא מקבל כח. זו הסיבה שברכבי שטח מסוימים יש נועל דיפרנציאל.

לעניין הגלגל הצרפתי, יש מתאמים שנועדו בדיוק לעניין הזה, ואפשר ללא קושי לאזן את הגלגל על מכשיר האיזון הרגיל:

gegcwa.jpg

כמו שעודד אמר, איזון סטטי הוא מתקן בו הגלגל מונח על ציר, ובודקים אם אין נקודה כבדה שמושכת אותו למטה. איזון כזה מאזן רק את המשקל בהיקף אבל לא בין הצד הפנימי והחיצוני:

CIMG1753.JPG

נמרוד

פורסם

בואו נבהיר מספר דברים חשובים ,כל איזון במכונה מודרנית הוא איזון דינאמי וסטטי

אין לאזן ב"וספה" גלגל המחובר לדיפרנציאל . מי שחושב שכן טועה ומטעה כיוון שגם בדיפרציאל שאינו מוגבל החלקה אין להביא את הגלגל החופשי למהירות גבוהה -יעידו על כך לא מעט אנשים ששקעו עם רכב פרטי עם גלגל אחד ו"טחנו" את ה "דיפרנציאל "

אודי.

פורסם

נמרוד, אתה מכיר פנצ'ריה שיש בה את הציוד על מנת לאזן את הגלגל? אני מזכיר שלגלגל 3 חורים בלבד ולא חמישה כמו בתמונה שצירפת? אולי ידוע היכן ניתן לקנות קיט כזה?

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

• תוכן חדש...