ערב לבבי לרובכם,
ברשותי פיג'ו 307 שאני רוצה להפטר ממנה מכיוון שאין לי מה לעשות איתה. השכנים שמו לב שהרכב עומד וכמובן בטוב ליבם קראו לפקח שפינק אותי באזהרות כאלה ואחרות.
מציין מראש שאין לי שום רצון להרוויח מרשרשים מהרכב, אלא לנסות לא להפסיד כסף.
פרטים יבשים:
פיג'ו 307 שנת 2003.
יד ראשונה מזכייה(חבר זכה ומכר לאבא שלי עם 0ק"מ), יד שנייה אבא, יד שלישית אני(קיבלתי את הרכב עם 200,000ק"מ בשנת 2015).
סה"כ 248,000ק"מ.
הרכב ללא טסט כבר שלשה חודשים, ועד אז היה בשימוש יומיומי.
נעשו טיפולים בזמן ולפי הצורך(הטיפול האחרון היה איפשהו לפני שנה לדעתי, ובאוגוסט שעבר הוחלפו כל הצמיגים).
מדי פעם יש תקופות שהפנסים הקדמיים עושים מה שבא להם - אך בבדיקה אמש היו תקינים.
יש כל מיני תקלות קטנות שאינני מייחס להן חשיבות - צבע גג, דלת ימין נפתחת רק מבפנים, מחוג דלק לא תקין ושות'
מזגן וחימום עובדים מצויין(אפילו יותר טוב מברכב היותר חדש שלי) - נכון ללפני שלשה חודשים, לא בדקתי מאז.
פנס אחורי שבור באדיבות נהג משאית חביב שהרכב שלי הפריע לו לצאת לכביש.
בארבעת השנים שהרכב ברשותי התקלות היחידות שהיו הן מנעול דלת תקול(הוחלף), מצבר מת(הוחלף) ואורות(תיקנו חלקית, לפעמים הבעיה חוזרת על עצמה).
רשמתי את הפרטים לעיל כי בסה"כ הרכב באמת היה בשימוש יומיומי עד לפני שלשה חודשים, ולדעתי הוא שווה יותר מפירוק. מצד שני, אין לי שום סיבה להשמיש אותו למכירה ע"י העברת טסט, כך שבעצם הסיכון(במידה ויילקח) לא יהיה שלי.
בנוסף, מישהו בעבודה זרק שאם הרכב עומד ללא טסט, במידה ואני עושה העברת בעלות עליי לשלם איזשהו קנס שיורכב מכל החודשים שהרכב היה ללא טסט - האם יש דברים בגו?(אני מודה שזו בעצם הסיבה העיקרית שפתאום בא לי להפטר מהרכב, בנוסף לפקח הנחמד שהתלבש עליי).
ובכן, מה עושים, ואיך עושים זאת נכון?
- האם יש אופציה למכור את הרכב לחלקים?(במידה וכן, האם עליי לעשות משהו מול משרד הרישוי לפני? איך זה עובד?)
- האם ניתן לבצע גריטה לרכב?(זכור לי שהייתה תכנית כזאת בעבר, לא יודע מה קורה עם זה היום)
- האם לפרסם למסירה?(במידה וכן, האם עליי להזהיר מראש שעל ה"קונה" לשלם העברת בעלות + קנס על שהות הרכב ללא טסט?)
- האם ישנה אופציה להוריד את הרכב מהכביש ולפרק חלקים ממנו עבור פרויקט ואת השארית לגריטה?
- האם ישנן עוד אופציות?
אשמח לעזרה בנושא, כי ברגע שהבנתי שאם אשאיר את הרכב בחנייה סתם כך זה כנראה יעלה לי- חלצתי עצמותיי ויצאתי מעצלותיי.
בונוס:
![]()