הותקנה מצלמת מהירות ראשונה בכביש 5 (ממערב למזרח, בין מחלף ירקון לקסם).
זה הזמן להזכיר שמהירות מהווה גורם לכ6% מתאונות הדרכים (למ"ס).
בו בזמן המדינה החליטה להשקיע כחצי מיליארד ש"ח במצלמות מהירות, כידוע, מסחטת הכספים הקלה ביותר, כמובן בתואנה שמדובר במלחמה בתאונות הדרכים (חצי מיליארד ש"ח שמופנים ל6% מהתאונות... "מעניין").
מהיום שבו סללו את הכבישים ואת החוק במדינת ישראל, כמעט לא השתנתה המהירות המקסימלית, למרות המהפך הדרסטי שחוו רכבינו (שלדה קורסת, ABS, בלמים משופרים, מערכת בקרת יציבות, כריות אוויר, חגורות בטיחות ואפילו הגנות אקטיביות כמו חיישני פגיעה), כרגיל כמו בכל בתחום, אנחנו משתרכים מאחורי מדינות המערב שהעלו את המהירות הממוצעת בכבישים מהירים ל111 קמ"ש.
בארה"ב החוק הפדרלי, עד שנת 1987, קבע כי המהירות המותרת היא 90 קמ"ש. מאז המהירות עלתה ל120 קמ"ש במדינות המערביות ול113 קמ"ש במדינות המזרחיות. המקום האחרון שמור להוואי עם 100 קמ"ש. כמובן אין צורך להזכיר כי זאת על אף מזג האוויר בארה"ב, אשר מגיע לתנאים הרבה יותר קיצוניים מאשר בישראל.
אם המטרה הייתה להלחם בתאונות דרכים, אזי היו נלחמים בחוסר איתות, בחיתוך נתיב, באי עצירה בתמרור "עצור", בחוסר מתן זכות קדימה, בעקיפות מימין, בנסיעה על הנתיב השמאלי ללא צורך או בחוסר שמירת מרחק.
אלו הגורמים האמיתיים לתאונות דרכים. לצערינו, כנראה יותר משתלם לקופת האוצר להתקין מצלמות מהירות, ולתרץ כי אלו תופסות את העבריינים הכבדים באמת, בדומה לחוק הפרימיטיבי של "עישון קנאביס", המוגדר כ"סם מסוכן" בישראל כאשר באותה עת האלכוהול חוקי לחלוטין.
עד מתי נשאר בתקופת ימי הביניים?
![]()