כידוע לכם (או שלא) סיימתי את התקנת המערכת ברכב ובימים האחרונים אני משחק ומכוון אותה.
אתמול התרחש משהו מוזר: באמצע שמיעת מוזיקה בווליום די גבוה (דיסק מקורי של נו-דאוט לכל המתעניין) היה פתאום "פק" מהרמקולים. אבל מה זה פק, פק של "חבל, היה טוויטר נחמד". זה קרה כמה פעמים וכל פעם שזה קרה זה הקפיץ אותי ושלח את יד ימין במיידית להורדת הווליום.
למרות זאת, אחרי כל "פק" כזה והורדת הווליום הכל המשיך כרגיל בלי שום רעשי רקע או חרחורים.
היום בבוקר ירדתי לרכב וניסיתי להבין מה קרה.
שמתי את הדיסק של Jack Jhonson - Breakdown והתחלתי לשחק עם ההד-יוניט. בדיסק הזה יש באסים מצויינים, מאוד רכים וחמים, שבוחנים יופי את גבולות ה XMAX של כל רמקול.
שמתי לב שגם בווליום לא ממש גבוה, ברגע שהוופר נכנס לקליפינג (מה זה קליפינג, עוד שנייה הוא טס לשמיים) המגבר הוציא "פק" (תרגמתי זאת למתח DC) ישירות לטוויטרים ולוופרים. אני מאמין שברגע שהוופר משתולל והמגבר כבר לא שולט עליו (מישהו אמר דאמפינג פקטור?) אז המגבר פורק את כל המתח שנכלא בתוכו בתצורת פק עצבני ישירות לרמקולים. מסוכן ביותר.
עוד שמתי לב שהתופעה הזאת בכלל לא חזרה על עצמה כאשר האקולייזר היה על "פלאט", גם בווליום הרבה הרבה יותר גבוה.
ה"פקים" האלה הופיעו רק כאשר הבאס היה מוגבר, בין אם זה מהאקולייזר בהד-יוניט ובין אם זה מה"באס-בוסט" של המגבר, -> ההד-יוניט לא מעוות את האות -> זאת בעייה חשמלית של המגבר.
מה אני בא להגיד?
תזהרו. אנחנו מתעסקים כאן עם הרבה מאוד כוח ומספיקה שנייה אחת של חוסר תשומת לב שיכולה להעלות את הרמקולים באוויר. כיוון מערכת זה עסק מאוד מורכב שלא יכול להתבצע תוך 5 דקות. אם לא הייתי מטפל בבעייה הזאת ומוצא את הסיבה למה היא התרחשה סביר להניח שבשבוע הקרוב הייתי מפרסם מודעה "מחפש טוויטרים" או משהו דומה.
אם המערכת שלכם לא נשמעת טוב באיזשהו שלב - תבדקו למה!
אלה היו 60 שניות על איך להציל רמקולים מטיגון.
איתמר.