Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 6 או b4 או 407

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד מעט מחליפים לנו מכונית

ואמא שלי צריכה לבחור בן הסובארו b4 מאזדה 6 פיג'ו 407

כולם מליסינג והוצאות מטעם החברה כך שאין להתייחס לאמינות והוצאות אחזקה

אלה רק לנוחות, מהירות , פינוק וכו....

בקיצור מה הכי כדאי???

פורסם
עוד מעט מחליפים לנו מכונית

ואמא שלי צריכה לבחור בן הסובארו b4 מאזדה 6 פיג'ו 407

כולם מליסינג והוצאות מטעם החברה כך שאין להתייחס לאמינות והוצאות אחזקה

אלה רק לנוחות, מהירות , פינוק וכו....

בקיצור מה הכי כדאי???

גם בליסינג צריך להתייחס לאמינות - נכון שהתיקונים לא על חשבונך, אבל זה לא תענוג גדול להתקע עם הרכב באמצע הנסיעה, לגלות שהמזגן הפסיק לעבוד בקייץ, או לתאם פעם בשבוע את לקיחת הרכב למוסך בגלל בעיות חשמל מעצבנות, תוך העברת כל הדיסקים לרכב תחליפי, בלי דיבורית... למען הסר ספק, לא שמעתי על תופעות אי-אמינות כאלו באף אחת מהמכוניות שהזכרת, אלא בעיקר ב-C5 שהיו לקולגות שלי בעבר. כולם עברו ל-B4 ומאז אין בעיות כאלו. לגבי אמינות ה-407 לאור מוצאה הצרפתי - ימים יגידו.

לעצם הענין: 407 מכונית מפנקת ונוחה, אבל צפופה מאד בספסל האחורי, גם לרגלים וגם לראש. מאזדה 6 מרווחת, מאובזרת ומהנה מאד לנהיגה, אבל נוקשה יחסית על הכביש. ה-B4 נותנת לדעתי את החבילה הכוללת המהנה ביותר - נוחה ומרווחת יחסית, מאובזרת לחלוטין (כולל בקרת שיוט בדגמי 2006), הנעה 4X4 שתורמת לאחיזת הכביש, וגם זכתה סוף-סוף למנוע ראוי עם 165 כ"ס.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני לא מאמין ששום מכונית חדשה מהקטגוריה הזאת תיהיה בעלת מחלה כלשהיא בשלשת השנים של הליסינג

כיום יש לנו מזדה 6 .... אני חושב שנרצה לשנות ולא לקחת עוד פעם אותה המכונית

וסת לידע כללית איך הc5?

ומה זה בקרת שיוט?

פורסם

בקרת שיוט היא מערכת ש"נועלת" את המכונית על מהירות קבועה ללא לחיצה על דוושת הגז.

נגיעה בבלמים מבטלת את פעולת המערכת.

בתנאי הארץ-מערכת מיותרת לחלוטין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
וסת לידע כללית איך הc5?

ומה זה בקרת שיוט?

לאמא שלי יש C5 מחודשת (בת 5 ימים שהחליפה C5 קודמת). כמו הקודמת היא מכונית נהדרת, מרווחת מאוד, נוחות ללא תחרות, מלאה בצעצועים מתוחכמים והמנוע התחזק במעט. בגלל שהמכונית פחות משבוע על הכביש אני לא יכול להעיד לך על האמינות אבל הקודמת שמרה על אמינות גבוהה כי היא טופלה בזמן.

אני ממליץ לעשות עליה נסיעת מבחן להתרשמות.

פורסם
בקרת שיוט היא מערכת ש"נועלת" את המכונית על מהירות קבועה ללא לחיצה על דוושת הגז.

נגיעה בבלמים מבטלת את פעולת המערכת.

בתנאי הארץ-מערכת מיותרת לחלוטין.

לא מסכים!! כמובן שהכל תלוי מתי אתה נוסע, ואם כל הנסיעות שלך הן לעבודה ובחזרה בשעות העומס, אז אין לך צורך בבקרת השיוט, אבל כ-ל מי שנוסע בעת שהכבישים פנויים, ישמח בוודאי לשימוש בבקרת שיוט שגם מאפשרת לא להיות כל הזמן עם הרגל על הגז וגם שומרת על הרישיון שלך. אבא שלי, למשל, משתמש בזה באופן קבוע, בעיקר בנסיעות ליליות ובכביש 6 בו הוא נוסע הרבה.

ולשאלת הנושא: אם הייתה לכם כבר מאזדה 6, ותרו עליה (מה גם שהיא הפחות טובה מבין השלוש, אם אינכם זקוקים למרווח גדול מאחור).

ה-407 נוחה, יפיפיה, איכותית ומאובזרת, אבל השילוב מנוע/תיבה קצת עצל והמרווח מאחור צפוף (גם הבגאז' לא גדול). ה-B4 קצת פחות זוהרת ויותר אנונימית, אבל היא מרווחת יותר, נוחה לא פחות, מתנהגת היטב ואוחזת נפלא. האבזור מכובד גם הוא, המנוע חזק (אם כי גם כאן התיבה פוגמת מעט בביצועים) והחבילה הכללית מהטובות בקטגוריה.

מומלץ לעשות נסיעת מבחן לפני הבחירה!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רק B4 תאמין לי נוחה מאוד,מהנה מאוד לנהיגה,מאובזרת מאוד, וגם אחרי 100000 אלף קילומטר כרכב צבאי עדיין נשאר אותו דבר, הדשבורד לא מקרקש והכל עובד עדיין והכי חשוב 0 תקלות רק טיפולים.

הצעה שלי סובארו B4 יש שיגידו אחרת אבל זאת דעתם .

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-B4, היא מציעה את החבילה הכוללת הכי טובה לדעתי, מאובזרת מאוד, נוחה, אמינה, בטוחה!!! גשו לסוכנויות של הרכבים שציינת ובקשו נסיעות מבחן על כל אחד מהרכבים הללו, ותחליטו מה הכי מתאים לכם. אני אישית הייתי בוחר כאמור ב-B4.

פורסם

yoni_293 כתב:

כיום יש לנו מזדה 6 .... אני חושב שנרצה לשנות ולא לקחת עוד פעם אותה המכונית

וסת לידע כללית איך הc5?

ומה זה בקרת שיוט?

יש לכם היום מאזדה 6 ואתה לא יודע מה זה בקרת שיוט? קצת תמוה, שיהיה...

בכל מקרה אם יש לכם את המאזדה 6 אז ותרו עליה, קצת שינוי, ואני ללא ספק הייתי בוחר ב-407.

תא הנוסעים שלה הוא הטוב בחבורה, והמרחב מאחורה לא כ"כ נורא כמו שחלק כאן אמרו. יותר מפריע הוא התא מטען הקצת באמת קטן מדי.

מבחינת ביצועים היא החלשה ביותר כאן אבל לא בצורה מטרידה או משו כזה.

נוחות הנסיעה שלה היא הטובה ביותר בחבורה הנ"ל, אחריה ה-B4 ואח"כ ה-6.

מבחינת התנהגות ה-6 והבי 4 קרובות, הפיז'ו קצת מאחורה. כל המכוניות יספקו בטיחות אקטיבית ופאסיבית גבוהה מאוד, כך שמהבחינה הזאת אין הרבה מה לדאוג.

אני הייתי בוחר ב-407 בכל מקרה, היא המכונית הטובה ביותר.

אני בחרתי במאזדה 6, מפני שאני קניתי אותה פרטית ולא ליסינג ולכן הייתי חייב להתחשב בשמירת הערך, האמינות וכו'.

הסי 5 גם אופציה מצויינת אבל לדעתי נחותה מה-407.

פורסם

ראשית כל, את המאזדה הייתי פוסל ראשון. מדובר ברכב רועש ביחס לאחרות, הוא פחות נוח מהמתחרות שהצגת ובנוסף לכול עפ"י מבחני הריסוק הוא פחות בטוח מה-B4 וה-407. האמת שגם העובדה שהרכב נהפך להיות "לנטיס" ובכל קרן רחוב ניתן לראות לפחות 10 כאלו, לא מוסיפה לרכב נק' (בעיני).למרות שלאחרונה ראיתי של-6 יכולת שטח די טובות:-).

ה407 היא יפיפיה אמיתית היא מרשימה מאוד מבפנים מפנקת, שקטה ונוחה. לדעתי החסרונות שלה קשורים לעיצוב שלה, שגורם לה למספר בעיות. מרווח אחורי מצומצם, תא מטען קטן, מפתן כניסה בעייתי (קיבלתי מספר פעמים מכה בכניסה) ושדה ראיה בעיתי מאחור ובעיקר מקדימה (תנסה לבצע חנייה כשיש לך מטר אורך בפרונט).

הB4 פחות מרשימה במראה מה-407 (למרות שבשנת 2006 קיבל הרכב ג'אנטים יפים). היא נוחה לא פחות מהפיז'ו בעלת התנהגות כביש עדיפה (היא יותר מהנה) המנוע שלה חזק ועדיף על הפיז'ו, היא מאובזרת יותר ובנוסף לכל גם מרווחת ממנה. אם אני הייתי צריך לבחור, הייתי בוחר בB4.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
yoni_293 כתב:

אני אשמח אם תרשום לי איך הגעת למסקנה הזאת.

כיום יש לאמא שלי סיטרואן C5 אבל בדקנו את אופציית ה-407. הגענו למסקנה שה-C5 יותר מרווחת, יותר נוחה, יותר חזקה, יותר בטוחה, יותר מאובזרת ובקניות דלת חמישית והגבהה והנמכה של המרכב רק יכולה לעזור (השוואה נעשתה עם C5 2 ליטר PACK {שנקנתה} ופיז'ו 407 2 ליטר ST).

פורסם

B4 הטובה,החזקה,היפה , המוצלחת והמבוקשת שבחבורה!!!!!

נ ק ו ד ה!!

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם
yoni_293 כתב:

יש לכם היום מאזדה 6 ואתה לא יודע מה זה בקרת שיוט? קצת תמוה, שיהיה...

בכל מקרה אם יש לכם את המאזדה 6 אז ותרו עליה, קצת שינוי, ואני ללא ספק הייתי בוחר ב-407.

תא הנוסעים שלה הוא הטוב בחבורה, והמרחב מאחורה לא כ"כ נורא כמו שחלק כאן אמרו. יותר מפריע הוא התא מטען הקצת באמת קטן מדי.

מבחינת ביצועים היא החלשה ביותר כאן אבל לא בצורה מטרידה או משו כזה.

נוחות הנסיעה שלה היא הטובה ביותר בחבורה הנ"ל, אחריה ה-B4 ואח"כ ה-6.

מבחינת התנהגות ה-6 והבי 4 קרובות, הפיז'ו קצת מאחורה. כל המכוניות יספקו בטיחות אקטיבית ופאסיבית גבוהה מאוד, כך שמהבחינה הזאת אין הרבה מה לדאוג.

אני הייתי בוחר ב-407 בכל מקרה, היא המכונית הטובה ביותר.

אני בחרתי במאזדה 6, מפני שאני קניתי אותה פרטית ולא ליסינג ולכן הייתי חייב להתחשב בשמירת הערך, האמינות וכו'.

שלום,

בקשר לסחירות ושמירת ערך, נראה לי שבעקבות הצלחת ה 6 בתחום הליסינג היא תאבד מערכה יותר בגלל רבוי הרכבים הנפלטים לשוק מדי שנה , וגם תהיה בעיה בסחירות לאור המספר הרב שמוצע למכירה במחיר הנמוך ב כ 10% ממחיר ה 6 הפרטיות.

תודה

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...