Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם המקום של השאלה הוא: פה, טכני או של רכבי אספנות - אז החלטתי ללכת על הכי כללי:

אז ככה:

להלן מצורפות מספר תמונות של רכב מירוץ של אוטויוניון.

אני כבר כמעט שנה מנסה להבין בשביל מה מיועדים הדיסקים מקדימה במתלה שלו. (הרכיב עוקף בעיגול)

אפילו בזמנו פניתי למגזין "אוטו" כדי לשאול אותם... אבל גם שם התקשו לתת לי תשובה חד משמעית.

זה בטוח לא בלמים (יש לו תופים ולא דיסקים), וגם ניתן לראות שהחלק כאילו "צף" ולא מחובר לכלום חוץ מהגלגל...

מי שיודע איזה רכיב זה, ולמה הוא משמש - אנא תתנו הסבר כמה שיותר מפורט (ואם יש תמונות - אז גם הן יתקבלו בברכה)

רק בקשה אחת: אל תנחשו! זה לא חידה, אלא נסיון להבין מה זה... אז רק מי שיודע שיכתוב.

תודה!

נ.ב. התמונות האלה - זה תמונות של דגם 1:18, ולא של הדבר האמיתי - אבל הן מספיק משקפות את המציאות כי זה דגם סופר איכותי (של CMC). (פשוט לא מצאתי תמונה אמיתית מספיק טובה)

HPIM0172.jpg

HPIM0191.jpg

M_034g2Auto_Union.jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

בקשה אחת: אל תנחשו! זה לא חידה, אלא נסיון להבין מה זה... אז רק מי שיודע שיכתוב.

תודה!

נ.ב. התמונות האלה - זה תמונות של דגם 1:18, ולא של הדבר האמיתי - אבל הן מספיק משקפות את המציאות כי זה דגם סופר איכותי (של CMC). (פשוט לא מצאתי תמונה אמיתית מספיק טובה)

אני לא ינחש אבל...אני ישאל את זה כניחוש...:yum::lol:

ידוע לך היכן נימצא מסנן האויר למנוע???

ירון מאיר

פורסם

האמת שאני לא זוכר - אבל המכוניות היא מנוע אחורי... אז אני מניח שאיפשהו במרכז הרכב.. או מאחור (או אפילו יותר גרוע - אין לה מסננים וכל ה. אבל אל תתפוס אותי במילה, כי אני לא ממש יודע את המפרט של הרכב הזה.

אבל הנה תמונה של כל המנוע האחורי (כפי שהוא מופיע בדגם) - אני לא ממש בטוח מאיפה מגיע האוויר - אולי אתה תראה יותר טוב.

HPIM0163.jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

זה בולם זעזועים.

המתלה הקדמי באוטו יוניון הזו מורכב משני מוטות פיתול, והעליון מצוייד בבולם זעזועים די פרימיטיבי המבוסס על חיכוך. הוא עובד באמצעות חיכוך של דיסקיות עגולות זו בזו כדי למתן את תנודות המתלה.

פורסם

תודה רבה!

אני אשמח אם תרחיב קצת את הנושא - או תתן לי איזה קישור להסבר על איך מתלים כאלה עובדים.

בברכה!

יונתן.

פורסם

מוזר, אבל לא הצלחתי למצוא חומר באינטרנט על הבולמ"ז האלו.

בכל מקרה - מדובר על הטכנולוגיה הממש ממש ראשונית של בולמי זעזועים. אלו היו דיסקיות שצמודות זו לזו והחיכוך ביניהן היה בולם את התנועה המחזורית של קפיצי המתלה. הדיסקיות היו בדרך כלל עשויות מעור (!) וניתן היה לכוון את השיכוך באמצעות הידוקן זו לזו.

השימוש הכי מתאים לבולמ"ז כאלו היה בשילוב עם מוטות פיתול או במתלה זרוע עוקבת.

אגב, מי מזהה מה היא ה"חבית" הזו בחלקו הקדמי של המנוע?...

פורסם

אולי פספסתי משהו - אבל אני לא מצאתי בכלל קפיצים באוטו הזה (לא סליל, ולא עלים)... האם מדובר כאן על סוג קפיץ אחר? או שהוא מוסתר איפשהו? אשמח לקבל תשובה על כך.

ובכלל המתלה הקדמי שלו נראה כאילו הוא מקובע לחלוטין! (לא סלילים, לא קפיצים, כלום)

והאמת אני גם עדיין קצת מתקשה להבין את התנועה שמתרחשת שם בזמן עליה על מהמורה...

תקן אותי אם אני טועה - אבל איך שאני מבין את זה:

בקפיצת המתלה - שני המוטות שעליהם נשען הגלגל מתעוותים כלפי מעלה (ראה חצים בתמונה), והתנועה הזו גורמת לבסיס המוטות האלה להתפתל נגד כיוון השעון (עם כיוון החצים המעוגלים)

עריכה:

נ.ב. - המיכל מקדימה - זה נראה לי מיכל לנוזל קירור המנוע... אבל אני לא בטוח בזה.

HPIM0191.jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

כן. בדיוק כמו שהבנת. אפקט הקפיץ נגרם מתכונות ההתנגדות לפיתול של המוטות.

כך נראה מוט פיתול ברכב מודרני יותר:

axle.jpg

היום משתמשים פחות במוטות פיתול, שיטת השיכוך הזו קיימת בעיקר בנגררים, רכב כבד ושריון.

פורסם

אחלה! תודה על ההסבר!

עוד שאלה קטנה: בדגם יש פין קטן בחלק האחורי של הדגם... הניחוש שלי שזה יציאה למנואלה, אבל אני אשמח לקישור/אישור מדוייק שאכן מדובר בזה, ולא ברכיב אחר.

HPIM0153.jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם
אני לא יודע אם המקום של השאלה הוא: פה, טכני או של רכבי אספנות - אז החלטתי ללכת על הכי כללי:

בדרך כלל, ה"דינוזאורים" מפורום אספנות הם הכתובת לשאלות כאלה...

ishpuz נתן כמובן את התשובה הנכונה. לבולמים האלו קוראים באנגלית Friction Dampers, והם היו נפוצים בשנות העשרים והשלושים של המאה הקודמת. בתמונה המצ"ב אפשר לראות אפילקציה כזו על שתי מכוניות מרוץ מהתקופה הזו:

dngtndmpr.jpg

ebfrictn.jpg

אגב, מי מזהה מה היא ה"חבית" הזו בחלקו הקדמי של המנוע?...

קודם כל, היא דווקא בחלק האחורי שלו - זהו מנוע מרכזי, וממוקם בין תא הנהג לציר האחורי. ה"חבית" הזו ניראית כמו הסופרצ'ארג'ר של המנוע. בתמונה מלמעלה אפשר לראות שהוא מחובר לשני כונסי האוויר שמשני צידי הזנב. למיטב ידיעתי, מדובר במנוע V16 (!!!) בנפח 6 ליטר, עם מגדש-על מתוצרת Roots. בהמה אמיתית...

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

זה אכן מגדש-העל. רק תיקון קטן - Roots זה לא היצרן, אלא הסוג. בצילום אפשר לראות יפה את שני הצירים.

זה אכן היה מנוע V16. סתם כטיזר - בגליון הבא של 'אוטו' תופיע כתבה על הקרבות בין אוטו-יוניון למרצדס בשנות השלושים, בכיכוב - בין היתר - המנוע הזה...

טל

roots_diagram.jpg

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

וואו! האמת לא היה לי מושג שהיו בכלל סופר-צ'רג'רים בתקופה הזאת (למרות שקראתי פעם איזה כתבה על התפתחות הטורבו.... אולי בגלל זה לא הזכירו את הסופר)

בכל מקרה, טל - אני כרגע שלפתי את המגזין האחרון מהתיבה (אכן הריח הניילון והגלוסי - פשוט עושים לי את זה כל פעם מחדש! ע"ע הכתבה של רועי על האינטרנט), ולאכזבתי לא מצאתי את הכתבה שהבטחת על המאבק בין אוטויוניון למרצדס... אולי לא קראתי בעיון, אבל כל מה שהוזכר לגבי מרצדסים במגזין - זה הS500 החדשה...

הייתכן כי התכוונת שהכתבה תצא במגזין של פברואר??

(נ.ב. איפה נפצעת ככה?) :wink:

בברכה!

יונתן.

פורסם

הבא. הגליון הבא.

איפה נפצעתי ככה? בברך שמאל... ברך ימין... שוק ימין... תחת שמאל... תחת ימין... מרפק שמאל... שורש יד ימין... אצבעות פה ושם...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

"הבא" - ניתן לייחס לינואר ולפברואר בדיוק באותה מידה (טוב, לפחות עד אתמול - כשכתבת את ההודעה שלך), ולכן הבלבול... אבל לא עקרוני ;-)

ולגבי השאלה השניה - ב"איפה" התכוונתי "ממה" נפצעת ככה... למרות שמהפירוט שלך - אני מבין שפשוט נפלת ממשהו (אופנוע??)

בכל מקרה - תשמור על עצמך ותרגיש טוב!... (בונ'ה, אני נשמע כמו איזה אמא פולניה.. הא?)

(עריכה)

נ.ב. - מחכה בקוצר רוח לכתבה על האוטויוניון ומרצדס!

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...