Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לא מניע (וולוו 244)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי הבוקר לרכב ולאחר כמה סטרטרים הגעתי למסקנה שאין סיכוי שהוא ידלק. פתחתי מכסה מנוע וגיליתי שהתחתית של הקרבורטור רטובה מדלק. הוצאתי פלאג אחד וראיתי שגם הוא רטוב מדלק. האם מישהו יכול להסביר לי מה קרה? או לפחות מה הסיבה לשרשרת אירועים אלה?

בתודה מראש לעונים .

אם תעלה עוד יצירת אומנת נוספת לסמלון שלך, תיחסם גישתך לאתר.

פורסם

בראש הקרבורטור יש בוכנה מתברגת. האם בדקת שהיא מוברגת עד הסוף. יש לה נטיה להשתחרר מההברגה ואז לא ניתן להניע. כמו כן מומלץ מדי פעם לשמן את הבוכנה (ז"א לפרק לשמן ולהרכיב מחדש)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
נכנסתי הבוקר לרכב ולאחר כמה סטרטרים הגעתי למסקנה שאין סיכוי שהוא ידלק. פתחתי מכסה מנוע וגיליתי שהתחתית של הקרבורטור רטובה מדלק. הוצאתי פלאג אחד וראיתי שגם הוא רטוב מדלק. האם מישהו יכול להסביר לי מה קרה? או לפחות מה הסיבה לשרשרת אירועים אלה?

בתודה מראש לעונים .

לפי התיאור שלך הבעיה היא כנראה בקרבורטור.

בהנחה שכך אזי ההמלצה שלי היא: חכה עד הערב ותקבל פה התייחסות מקצועית אמינה וידידותית מיקיר הפורום הזה. והכוונה כמובן לצביקה קרבורטורים שהוא האורים והתומים שלנו בנושא הקרבורטורים פה בפורום.

פורסם

שלום רב!

האפשרות הסבירה ביותר, היא של מצוף תקול/ ספח אליו דלק , מחט תקולה ועוד...!

גש למכון קרבורטורים מומלץ מקצועי ואמין באזור מגורייך!

או צור קשר בה.פ או בטלפון הרשום בפרופיל שלי, ללא שום התחייבות!

לשי-אין קשר בין הבוכנה המתברגת , ולרטיבות הדלק,ואין שום צורך ממשי לפרק את הבוכנה ולשמנה,

קים בבוכנה שמן מיוחד אשר מוחלף רק בעת שיפוץ קרבורטור!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב!

האפשרות הסבירה ביותר, היא של מצוף תקול/ ספח אליו דלק , מחט תקולה ועוד...!

גש למכון קרבורטורים מומלץ מקצועי ואמין באזור מגורייך!

או צור קשר בה.פ או בטלפון הרשום בפרופיל שלי, ללא שום התחייבות!

לשי-אין קשר בין הבוכנה המתברגת , ולרטיבות הדלק,ואין שום צורך ממשי לפרק את הבוכנה ולשמנה,

קים בבוכנה שמן מיוחד אשר מוחלף רק בעת שיפוץ קרבורטור!

בברכה

צביקה

היי צביקה,

זה ברור שבנושא קרבורטורים אני לא מתיימר להוות חלופה לידע שלך ויכולותיך המוכחים והמוערכים.

כבעלים בעבר של 244 1975 - נתקלתי מספר רב של פעמים בבעיית התנעה שנבעה מהשתחררות הבוכנה שבראש הקרבורטור. שימונה והידוקה מחדש פתרו מיידית את הבעייה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

איך החיים קלים בעידן האינטרנט.

כמה טוב שיש את הפורום הזה - שיבורך!!!

בעקבות הבעיה שהייתה לי בוולוו שלי שהחליטה לא להניע ולהסריח מדלק בטירוף התייעצתי עם חברי הפורום הנכבדים מה לעשות.

איזה אחד קוראים אותו "צביקה" ענה לי על גבי הפורום מה לדעתו יכולה להיות הבעיה. בעקבות תגובתו התגלגלו ביננו מס' הודעות פרטיות שהפכו מאוחר יותר לשיחת טלפון ארוכה בשעות הערב. יש לציין שצביקה הראה נכונות אדירה לעזור ולפתור לי את הבעיה ובזבז עלי שעה וחצי בטלפון בשעות הפנאי שלו והכל ברוח חברית מאד.

האבחנה שלו (דרך הטלפון ומבלי לראות את הרכב) הייתה שיש בעיה בקרבורטור שלי שלדבריו עובד על "תת לחץ" (ואל תשאלו אותי מה זה אומר). צביקה נתן לי כמה הנחיות של עזרה ראשונה מה לעשות כדי בכל זאת להניע את האוטו. בסופו של דבר הצלחתי להניע למחרת את האוטו (לא לפני שקיבלתי הסבר נוסף בטלפון מצביקה) אך האוטו זייף בטירוף והוציא עשן שחור בכמויות. ראיתי שכך לא ניתן להמשיך וזה לא המצב של האוטו שהיה לפני התקלה. הרמתי שוב טלפון לצביקה והייתי בטוח שהוא כבר יאבד את סבלנותו אבל שוב טעיתי צביקה היה שוב נחמד וחברי כדרכו וסיכמנו שאני אגיע אליו לנתניה. הדרך אליו הייתה מייאשת כי הרכב נסע כמו עגלה ועישן הרבה.

הגעתי לצביקה החנתי את האוטו צביקה הסתכל בדק פתח כמה ברגים והבין מה הבעיה. הסתבר שהקרבורטור שלי לא עבר טיפול כבר כמה שנים טובות (כנראה הרבה שנים) הגומיות בו היו יבשות וקרועות ובעיקר הגומיה הראשית הגדולה זו שאחראית על התת לחץ שהוא מנגנון הפעולה הראשי של הקרבורטור. צביקה מצא גם שישנה הצפה רצינית של דלק שגורמת לזיוף ולעשן השחור.

הוא פירק, ניקה, החליף אטמים גומיות מצופים, הרכיב החזיר לאוטו הניע כיוון סידר את מנגנון הגבהת הטורים שגם לא תפקד בדק. הכין לי קפה (האמת לא משהו). ואישר שהכל פיקס. יצאתי לדרכי. הרכב נסע כמו שלא נסע מעולם עבד יפה עגול הגיב יפה ללחיצות על דוושת הגז האיץ בצורה מהירה ולא יצא עשן בכלל. מה אגיד לכם תענוג.

המבחן הבא היה לחכות לבוקר ולראות איך הרכב מניע. ומה אתם חושבים הרכב הניע בבוקר בסטרטר ראשון בקלות הטורים עלו יפה והתאזנו תוך כחצי דקה (כפי שהבטיח לי צביקה). גם למחרת בבוקר הרכב הניע פיקס ואני ממש מרוצה. בנוסף אני מרגיש גם ירידה בצריכת הדלק אם כי לא עבר מספיק זמן בשביל שתהיה לי אינדקציה ברורה ומוחלטת לכך.

על במה זו אני רוצה להודות לצביקה מקרב לב על הכל (וגם על המחיר המצחיק שגבית ממני).

ולהמליץ לכל מי שרק צריך להגיע לצביקה זה ממש כדאי.

ובסיכומו של דבר לפורום הזה שבלעדיו לא יודע מה הייתי עושה.

אם תעלה עוד יצירת אומנת נוספת לסמלון שלך, תיחסם גישתך לאתר.

• תוכן חדש...