Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עם ניירות /ללא ניירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

תמיד עלתה במחשבתי השאלה : מהו רכב ללא ניירות ???

הרי כל בעל רכב מחזיק את רישיונות הרכב בן אם הוא שילם את האגרה או בין אם לאו.

בלוח קארקלאסיק , ישנם מיספר רכבים המוצעים למכירה ורשום רכב ללא ניירות/רישיונות.

שאלתי היא :

1- למי אם כן שייך הרכב???

2-האם ניתן לקנות רכב ללא ניירות (הכוונה להעברת בעלות)

3-האם ניתן לדעת למי שייך הרכב???

4-האם כדי לשפץ רכב ללא רישיונות ? ולדעת שבבא יום מן הימים יגיע אלי בעל הרכב לדרוש ממני את רכושו?!

ירון מאיר

פורסם

דוגמאות לרכב ללא ניירות:

1. גרריסט שגרר את הרכב לפני כך-וכך שנים, הרכב אצלו כמובן בלי ניירות והוא החליט למכור אותו (אגב, הליך חוקי במקרים רבים, בעלות על רכב אינה רק הרישום במשרד הרישוי וישנם גרריסטים העובדים עם רשויות מקומיות ומורשים לגרור רכבים "עומדים". אם אין דרישה לרכב תוך זמן מסויים, הגרריסט מורשה למוכרו לחלקים/גריטה)

2. רכב מעוקל/משועבד, אשר חובותיו עולים על כדאיות תשלומם. מה שומר שבעל הרכב ימכור אותו בתור רכב לחלקים ברוב המקרים.

3. רכב עם חוב על אגרות - מכוניות אשר עדיין לא בנות 30 והאגרה לא שולמה על הרכב מזה שנים רבות, בעל הרכב ימכור אותו כאמור ללא רישוי.

ישנן עוד דוגמאות רבות...

אישית, לא הייתי מתחיל לשפץ רכב ללא ניירות או עם בעייה בניירת, עד הסדרת הנושא.

ניתן לברר למי שייך הרכב על פי מספרו או מספר המנוע/שלדה, דרך משרד הרישוי...אהה...פרט שולי..האזרח הקטן לא יכול לבצע את הבדיקה ולכן הוא זקוק ל"מקורבים"...

כדי להעביר רכב ללא ניירות בעלות יש לברר מה הסיבה להיותו ללא ניירות, ברוב המקרים, הסיבות הנ"ל ימנעו העברת בעלות.

לגבי השאלה "למי שייך הרכב", רכב שייך לבעליו. מי הוא בעליו? לאו דווקא זה אשר על-שמו רשום הרכב במשרד הרישוי. אם אני קונה היום רכב ממישהו, רושם זכרון דברים ומשלם את הסכום במלואו, מאותו רכב הרכב בבעלותי המלאה. רישומו במשרד הרישוי אינו מהווה אישור או אסמכתא על בעלות. נקודה למחשבה...תמיד..תמיד...תרשמו זכרון דברים המכסה אתכם במאה אחוז על בעלותכם על הרכב אשר רכשתם.

אם יש עוד שאלות.... shoot...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

לשאלותיך ירון,

1- הרכב שייך לבעליו החוקיים.

2- לקנות אתה יכול, אבל הוא בחיים לא יהיה שלך. אתה לא יכול להעביר עליו בעלות, אתה

מסתכן באישום החזקת רכוש גנוב, כי אתה לא יכול לדעת מאיפה בא הרכב ומה עבר עליו,

מי הבעלים החוקי שלו, או מתי הוא יצוץ לדרוש את רכושו.

3- אפשר לדעת הכל, השאלה היא כמה זה יעלה לך... (כסף/ זמן/ עצבים וכו...)

4- עוד הפעם, כמו שאמרתי בסעיף 2, הרכב הוא לא שלך ולא יהיה שלך כל עוד אין לו ניירות,

זה אותו הדבר כמו שתקח את אחד הרכבים בשירשור של הענתיקות, תביא אותו אליך

הביתה ותשפץ אותו. אתה אף פעם לא תוכל להעלות אותו על הכביש, ולך תדע אם יום

הבעלים החוקי יתדפק לך על הדלת וידרוש את רכושו בחזרה. אפילו אם שילמת עליו

והשקעת בו את כל הונך בשיפוצו, עדיין הרכב לא שלך, ולא תהיה לך ברירה אלא להחזיר

אותו.

מקווה שעזרתי,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
שלום לכולם

תמיד עלתה במחשבתי השאלה : מהו רכב ללא ניירות ???רכב נטוש ,רכב מעוקל ואין אפשרות לבצע העברת בעלות,אין אפשרות להגיע לבעלים (נפטר למשל ).

הרי כל בעל רכב מחזיק את רישיונות הרכב בן אם הוא שילם את האגרה או בין אם לאו.

בלוח קארקלאסיק , ישנם מיספר רכבים המוצעים למכירה ורשום רכב ללא ניירות/רישיונות.

שאלתי היא :

1- למי אם כן שייך הרכב???למי שרשום במחשב משרד הרישוי.

2-האם ניתן לקנות רכב ללא ניירות (הכוונה להעברת בעלות}לא .

3-האם ניתן לדעת למי שייך הרכב???כן לפי מספר רישוי ולא בדרך חוקית אלה בקומבינות למיניהם.

4-האם כדי לשפץ רכב ללא רישיונות ? ולדעת שבבא יום מן הימים יגיע אלי בעל הרכב לדרוש ממני את רכושו?! ממש לא כדאי ולא רק כי יגיע אליך בעל הרכב וידרוש את רכושו כי גם לא תוכל להעלות את הרכב לכביש .

ירון מאיר

בקיצור רכב ללא מסמכים מתאים לפרוק ולחלקים בלבד וגם כאן יש סיכון שהרכב גנוב.

בברכה אבי.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

פורסם
בקיצור רכב ללא מסמכים מתאים לפרוק ולחלקים בלבד וגם כאן יש סיכון שהרכב גנוב.

בברכה אבי.

אני אסייג את תשובתך לסעיף מספר 1 אצלך, בהתאם למה שרשמתי בהודעה הראשונה שלי. בעלות על רכב אינה בהכרח רישומו על שמך במשרד הרישוי.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור

לא מדיוק, האחריות על רכב מכל הבחינות היא על הבעלים הרשום במשרד הרשוי, אם הוא רוצה לטעון אחרת חובת ההוכחה עליו....ולראיה גם עם ברשותך זכרון דברים של המכירה יפוי כוח וכד' הרי שאתה זקוק לתעודת הזהות של הבעלים או לנכחותו בכל הליך שקשור ברכב....ראה את התשובה שכתבתי לאופיר:

התשובה אינה חד משמעית ואינה שחור ולבן.....

לכל רכב הסיפור שלו ועד שאתה לא לומד אותו לאשורו עלולה להיווצר בעייה.....

כעיקרון הרכב תמיד שייך למי שמופיע במחשבי משרד הרישוי והוא האחראי לו מטוב ועד רע,

אחריות העברת בעלות על הרכב, חלה על המוכר ולא על הקונה, כי האינטרס של בעל הרכב, לבצע את העברה בכדי שלא להיות אחראי לבעיות לא לו....אולם גם על הקונה חלה אחריות להעברת הבעלות כיוון שיש דו"ח תנועה משטרתי על נהיגה ברכב שלא הועברה בו הבעלות מעל לתקופה מסויימת...

כעיקרון העירייה אינה רשאית לגרור רכב שיש אפשרות אמיתית להגיע אל הבעלים, בפועל כל רכב שיש לו מספר רישוי מורכב נחשב לאחד כזה, למעט רכב החונה בצורה המסכנת עוברי דרך, ונעשה ניסיון לאתר את הבעלים ללא הועיל......אז הרכב נגרר למגרש העירייה, לתקופת צינון עד להחלטה (לפעמים משפטית) מה לעשות עימו....רכב הנימכר למגרש אמור לעבור תהליך במשרד הרישוי לצורך הורדה מהכביש או להשמדה מלאה. רבים מבצעים קיצורי דרך בנושא כך שבפועל יושב רכב במגרש חלקים ומפורק ללא ידיעת משרד הרישוי...אגב בעל המגרש יכול לדרוש מחיר איחסון או גרירה של הרכב...

ישנם מקרים שרכבים נמכרו בידי בעליהם ולא בוצעו העברות הבעלות הרישמית, אלה הסכמיים משפטיים בכתב...אז המצב מסובך יותר כי בפועל יש בעלים אחד לרכב, אבל מישהו עלול לצוץ עם שטר מכר כזה או אחר ולדרוש את הרכב....(אני לא מדבר גם על מעשי מרמה שבעל הרכב מכר לפני שנים את הרכב לאדם אחד ומנצל היזדמנות למכור שוב ללא ידעת הבעלים האחר).

רכבים רבים רשומים על שם חברה או ת.ד אלמונית ונינטשו מסיבות כאלה ואחרות החברות כבר מזמן לא קיימות ואין להם בעלים חוקיים ואת אלה בכלל בעייה אמיתית לאתר......

אפשרות נוספת היא מות הבעלים והחלטת המשפחה לזרוק את הרכב, אז נכנסים לסיפור דני צוואה ושארים, אפטרופוס הכללי וכו, מה שלא תמיד כדאי כלכלית.

רוב המכוניות אינן בעלות ערך כספי גבוה, אלה יותר בעלות ערך סינטמנטלי, ראה דוגמה של האודי הקופה מאחד השירשורים, מיוחדת ככל שהיא, הכדאיות ואפשרות להחזירה לכביש מצריכות שילוב של המון כסף, משוגע אמיתי לעניין, ואחד שיכול להיתמודד מול כל הבירוקטיה הכלולה בכך... מה שמצמצם את השוק לכמה בודדים העונים על כל הקריטריונים... ועכשיו מישהו מבניהם צריך לאתר את הרכב לרצות אותו ולהתחיל את התהליך.....סתם ככה בשביל הסקרנות בדוק כמה מבין הרכבים שפורסמו בשירשור הענתיקות נעשה מעשה אמיתי לקנותם?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מה מקור החוק המטופש שאוסר העברת בעלות לרכב ללא טסט?

מה ההיגיון שבו?

למה צריך להיות קשר בין הקניין על הרכב לבין יכולתו לנסוע על הכביש באופן חוקי?

נראה לי שיש פה חוסר אפשרות לממש את זכות הקניין על רכב ולממש אותו בשוק בגלל קישור טפשי בין היותו רכוש לבין החובה לבצע עסקה ברכוש הזה רק אם הוא מוגדר כרכב שאושר לנסיעה על כבישי הארץ.

מה הקשר? מה?

טוב ויפה וחכם שהמגבלה לא קיימת על רכב אספנות, אבל זו מגבלה שלא צריכה להתקיים על אף רכב. זה סתם מוליך לעסקאות קומבינה וקומבינציה למיניהן ופוגע באזרח בלי שום תרומה כל שהיא לציבור.

סיפור דומה היה עם קרקעות מנהל במושבים. במקרה יצא לי להתעסק קצת עם זה. במושבים רבים אנשים מקבלים קרקעות מנהל לבניה פרטית מתוקף היותם בנים ממשיכים במושב. לא כל בן ממשיך רוצה לבנות במושב, אז אנשים עשו מסחרה מהזכות הזו, והיו עושים הסכמים מהסכמים שונים אצל עורכי דין שמהותם בדר"כ הייתה שאין העברת בעלות על הקרקע עד שה"קונה" בונה שלד ואז ניתן להעביר בעלות כחוק. העסקאות האלו היו כרוכות בסיכון, והמנהל ידע שכל זה קורה מתחת לאף שלו, ולכן היום אפשר למכור את הזכות על השטח בדרך חוקית.

הם פשוט הבינו שהתקנה סתם גורמת לאנשים לעשות עסקאות וחוזים שסכנה בצידם והגמישו את התנאים כדי לאפשר לעשות את זה בצורה חוקית.

למה בנושא הזכות להעביר בעלות על רכב עוד לא נפל האסימון?

פורסם

במקור אחת הסיבות העיקריות להעברת בעלות על רכב, עם טסט בתוקף, הינה בגלל כמה תרגילי עוקץ שלא כאן המקום לפרטם.... הוחלט ע"י מספר גורמים שהעברת רכב תעשה רק במידה והרכב עבר טסט רישמי מאין גושפנקה רישמית של המידינה על מצבו של הרכב.....(והמבין יבין)-רן

פורסם

...שכידוע שווה ל%@!$^&

ויעידו כל המכוניות עם מנוע לא מקורי שדפקו לו מספרים של המנוע המקורי, צמיגים רחבים שיורדים לפני הטסט ועולים חזרה מייד אחריו וכאלה שבכלל לא מגיעים לטסט ועוברים אותו בכ"ז ...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

השושנים - אני לא בטוח שאתה צודק לגבי רכב נטוש

בפועל ראיתי בעירי שרכבים העומדים חודשים אחדים ללא תזוזה מקבלים פתאום 2 מדבקות ענקיות על חלונות הרכב בהם העירייה מודיע שאם הרכב לא יפונה מהמקום תוך 30 יום הרכב יסולק מהמקום לגריטה.

במגרש פתוח מול ביתי חנו 2 מכוניות חודשים רבים האחת דלתא 88, השניה אודי 80, יום אחד קיבלו מדבקות וקצת יותר מחודש אחרי הופיע מישהו עם מנוף העמיס את המכוניות אחת על השניה, כשהאחת מועכת את השניה ונסע מהמקום

אגב בפרסום בעיתון שהעיריה פרסמה לגבי בחירת קבלן שיבצע איסוף הרכבים האלה נאמר במפורש שהעירייה לא תשלם לקבלן מאומה זולת שרידי הרכב שיהפכו לרכוש הקבלן המפנה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ככל הידוע לי, העירייה גם שולחת הודעה לבעלים האחרון הרשום ברשיונות הרכב בדואר ומודיעה לו על הכוונה לגרור את הרכב... עם אין תגובה העירייה שוקלת את דרכה עם הרכב הנ"ל... אני לא בטוח שמבחינה חוקית מותר לה לקחת רכב עם מיספרים עליו, גם עם הדביקה עליו מדבקות...ומה עם הבעלים בחו"ל או לא אותר... מה הסמכות לקחת קינינו של אדם ללא רשותו....תביעה אחת של עירייה שנוהגת כך תשנה מדיניות זו-רן

פורסם
מה מקור החוק המטופש שאוסר העברת בעלות לרכב ללא טסט?

מה ההיגיון שבו?

התשןבה הרשמית של אגף הרישוי היא שבעבר נמכרו רכבים לאנשים תמימים ששולמה עליהם האגרה בלבד ללא מעבר מבחן שנתי, הקונים חשבו לתומם שהם קונים רכב שמותר לו לנוע בדרכים - אך מסתבר שלא...

אני אגב נתקלתי במקרים כאלה בעיקר לפני שהיה רשיון ממוחשב כשהרשיון היה חתיכת סמרטוט מלא בחותמות וכבר אף אחר לא ידע מי נגד מי אחרי כמה שנים.

זה יכול להיות חמור במיוחד אם לדוגמא מישהו מתקין מנוע גנוב/מעוקל ברכב ומכור אותו לקונה תמים שלא יוכל להעלות אותו על הכביש לעולם...(אלא אם כן יחליף מנוע...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בעלות על רכב אינה בהכרח רישומו על שמך במשרד הרישוי.

ליאור.

לאור רלוונטיות הנושא עבורי, אפרט את הסוגייה ואשאל שאלה הנוגעת לציטוט ולתשובתו הנגדית של רן.

ישנה גרוטאה ללא מספרי-רישוי שנמצאת אי-שם.

בעל השטח בו נמצאת הגרוטאה הציע שתשולם לו מקדמה, לאחר מכן הוא ייצור קשר עם בעל הרכב החוקי שייפה את כוחו וכך תבוצע העברת הבעלות.

בעל השטח טוען שבזמנו קנה את הרכב מבעל הרכב החוקי ללא הרשיונות. כמו כן, טוען הוא ש"המספרים נפלו".

לאור אימרות השפר הללו, אתם בוודאי תסיקו (בדיוק כמוני) שמדובר בסחיטה ללא כיסוי.

אם אסתמך על דבריו של בעל השטח (מעשה שאני לא שש לעשות...), הרי שבפועל יכול להיות מצב שבו קיים זכרון-דברים חוקי בין בעל השטח לבין בעל הרכב החוקי המעביר את הרכב לידי בעל השטח ללא מסמכי הרכב.

• והיה ואיתרתי את בעל הרכב החוקי על-פי משרד הרישוי, בוצעה העברת-בעלות מסודרת על-פי החוק וכעת הרכב רשום על שמי ושייך לי כרכושי - האם אוכל לדרוש מבעל השטח את רכבי?
  • האם החוק יגבה אותי (גם בפועל, קרי ליווי של שוטרים) במידה וארצה לקחת את רכושי, אך בעל השטח לא יאשר את כניסתי לגבולותיו כאות התנגדות?
  • במידה ואכן קיים זיכרון-דברים בין בעל השטח לבעל הרכב הקודם (שממנו זה עתה קניתי את הרכב), למה עליי להיערך או לצפות?

תודה רבה.

• חודשיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...