Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה תאמרו על קומפיוטסט ראשון (מזרח, בא"ת שליד מצות ראשון) שאמר שההונדה שלי שורפת שמן... כבר 7000ק"מ ב-5 חודשים אצלי ולא אוכלת גרם שמן!

פורסם

כל מכוני הבדיקה האלו עושקים את האזרח, רוב המידע חוזר על עצמו, עושים כסף מכלום בעצם, 20 דקות כאילו בודקים את האוטו וכותבים את אותה המנגינה בדיוק, 400 ש"ח כל חצי שעה, בחשבון פשוט , ים בכסף מכלום בעצם.

מטחנת כסף.

עדיף ללכת למוסך נורמאלי ולבקש ממנו שיבדוק את הרכב בתמורה לזה שתטפלו אצלו, היום המון יסכימו לעיסקה שכזאת, ומוסכניק טוב ייתן מידע הרבה יותר מדוייק לגבי מצב הרכב\מנוע\שילדה וכו...

לילה טוב.

פורסם

נראה לי שלאט לאט אבל בטוח עם ישראל יתחיל להדיר רגליו (וידיו ושאר אבריו) ממכוני הבדיקה ויעבור לבדיקה במוסך. ככל שנקדים לעשות כך כן ייטב.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
מה תאמרו על קומפיוטסט ראשון (מזרח, בא"ת שליד מצות ראשון) שאמר שההונדה שלי שורפת שמן... כבר 7000ק"מ ב-5 חודשים אצלי ולא אוכלת גרם שמן!
בטח שככה כתבו, שיהיה מגילה יפה! (ושווה לתחת)

שקנית את הרכב הוא כבר היה ישן ובטח עם הרבה קילומטרג, אתה לא היחיד.

לדעתי לבדוק רכב מעל גיל 8 במכון בדיקה הוא כביכול קבירת הרכב מהמגילה שתיעשה. היום אני אפתח את הבדיקה של דינמומטר שעשיתי לרכבי דאז בשלהי יוני 2000, גם אז כתבו הרבה שטויות (מזל שיש מי שיודע לסנן אחרת היו תולים את הרכב) ועד היום אין בעיות. אני מבטיח שאם היום אעמיד את רכבי לבדיקה והוא יעבור שוב בדינמומטר ושותפיו הביקורת תהיה קשה יותר ויותר.

נו באמת אנחנו כחברי פורום וטיפה מבינים כבר מכירים את המשפטים שלהם בע"פ

"רעש מערכת תיזמון ושסתומים"

"בלאי במנוע"

"לבדוק אכילת שמן" - אז למה משלמים לכם?

"סימני שריפת שמן במאמץ"

"תאום מנוע"

"קורוזיה במעברי מים במנוע" - רק פותחים את הפקק רואים טיפה ישר הספידו את המערכת קירור.

"בלאי בגיר, דיסקיות ושמן כהה" - השורה האהובה עליי. נכתב ברכב שנבדק 10 דקות על ידי ואז נשלח לבדיקה. השמן היה אדום והוחלף 5 אלף לפני.

"לבדוק בלמים (פרוק גלגלים)" - שוב למה אני משלם 420 שקל וצפונה על 20 דקות.

והרשימה עוד ארוכה...

בינינו היום שולחים רכב לבדיקה רק בשביל השאסי (ככה אני לפחות) את השאר אני רואה לבד.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

יש לי חברים שעובדים במכוני בדיקה שונים, את כל החארטות אני מכיר היטב, לא צריך להיות גאון בכדי לבדוק אם השלדה פגועה, צריך ליפט ותאורה טובה וזה מספיק...

פגיעת שילדה גם יכול להיות וו גרירה שנפל ורותך מחדש.- ונתקלתי בזה ב2 כלי רכב לפחות.

ועוד משהו - מישהי רצתה לרכוש ממני את הפונטו וקבעה איתי במוסך שלה ע"מ שבעל המקום שהינו ידיד טוב יבדוק את האוטו - ממצאיו :

הרכב נוסע טוב, יש שריקה קלה מאחד המיסבים בגיר - לא מהווה נזק אבל מעצבן, ברקסים טובים, כשהרכב עלה לליפט הקארטר היה יבש והוא עדיין החליט שיש נזילת שמן - אבל אז הוא אמר שככה כל הפונטו ואין לי מה להתרגש - אני חייב לציין שהוא היה מאוד נחמד והסביר לי הכל,

אין מדף אחורי. חלק מהצנרת של האגזוז הוחלפה ע"י בעל מקצוע לפני מספר חודשים - שאלתי איך העבודה שנעשתה והמוסכניק השיב - עבודה יפה...

הכל היה יפה עד למחיר - שם הוא כבר התחיל לזייף הוא אומר לי שצריך להחליף את האגזוז, להזמין מדף מהחברה, לפרק את הגיר, לטפל בנזילות שמן - שאפילו לא קיימות. הוא רוצה שהיא תיסע על רכב פרפקט והעלות של התיקונים מגיעה ליותר מ6K ש"ח, אמרתי לו המחירון 27, ירידת ערך 20%, זה 21, אני מוכן למכור ב18K, הוא אמר לי 15 זה מה שהרכב שווה והלך למשרד שלו, אני התחלתי להתעצבן, התעשתתי ואמרתי לבחורה - הוא רוצה רכב חדש - זה עולה הרבה יותר, תסעו לפיאט ותזמינו, תעזבו אותי בשקט, רכב בן 8 והוא מצפה לקבל אותו עם ניילונים... ואז הוא הגיע ושואל אם סגרנו, אמרתי לו שהוא מפגר , א. כי הוא בעל מקצוע - ואם כל התיקונים כביכול כ"כ יקרים בשבילו (לדבריו), אז הוא ממש פראייר. ב. רכב חדש קונים ברח' המסגר.

בקיצור - סתם ניסה לעשוק אותי, אפילו השארתי לו את הטלפון שלי אחרי שהוא אמר לי שגיר לפונטו מפירוק עולה לו 3.5K, אמרתי לו שגיר מפירוק לא עובר את ה1.5K ושידבר איתי אני אשמח להביא לו ב2K... והלכתי.

haters will hate

פורסם

סיפור מהחיים:

את האוטו שלי קניתי לפני 6 וחצי שנים. היה אז עם פחות מ 50K ק"מ.

נבדק במכון כלשהו ברעננה.

הבוחן במכון הספיד את המנוע - "לחץ עוקה גבוה", לא על סמך מדידה כלשהי חס וחלילה, אלא על סמך קצת אדים שיצאו מצינורית מדיד השמן. מזל שאבא שלי היה איתי והסביר לי שזה קשקוש.

הרכב היום עם 183K ק"מ. המנוע עדיין תקין לחלוטין, מעולם לא נפתח, לא אוכל טיפת שמן או מים.

אכן בדיקה מקצועית.

פורסם

גם אצלי הבוחן קבע שיש רעש יתר מהשסתומים. אם הוא היה מקצועי יותר, הוא היה מבין שיש סולונואיד שנמצא על קיר האש והוא נוקש.

חאפרים. העיקר להציג לך חוברת מרשימה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

פסטיבל מספרי סיפורים פועל בתקופת החגים/חופשות בחולון.

אני בטוח שלכל אחד מאיתנו שקנה/מכר אי פעם רכב זה או אחר, יש איזה סיפור קפקאי על מכון/בוחן/מכונאי/פחח אשר בדק את הרכב וכסת"ח את הבדיקה ו/או טעה/ע?ג?ל/י?פ??ה את הממצאים.

זו אינה מטרת השרשור(לדעתי).

אני קורא עליך תיגר ומזמין אותך ואת רכבך לבדיקת מאמץ ע"מ לאמת את טענתך.

מסקנה: קחו את האוטו למוסכניק שאתם סומכים עליו ולא למכון בדיקה.

יוגב

מסקנה מוטעית מיסודה-רכב אשר נבדק בשבועיים האחרונים יצא עם ממצאים "כבדים" יחסית לרכב חדיש(2001), הרכב נלקח אחר כבוד למוסך מורשה של היבואן לקבלת חוו"ד והצעת מחיר.

הרכב נבדק בשנית וראה זה פלא, המסקנה היתה - להד"ם.

בעל הרכב חזר כעוס אל המכון ושטח את טענותיו, הרכב נבדק שוב, כל הממצאים הקודמים נמצאו שוב, הראנו לבעלים את הליקויים, אשר קבל אותם כמו שהם והבין שהמוסך טעה באבחנותיו.

כל מכוני הבדיקה האלו עושקים את האזרח.
:shock: מישהו הכריח אתכם להגיע לבדיקה במכון? :shock:

נראה לי שלאט לאט אבל בטוח עם ישראל יתחיל להדיר רגליו (וידיו ושאר אבריו) ממכוני הבדיקה ויעבור לבדיקה במוסך.
ולמי ניתנה הנבואה?!

לא צריך להיות גאון בכדי לבדוק אם השלדה פגועה, צריך ליפט ותאורה טובה וזה מספיק...
גאון בודאי שאין צורך בו, אך אדם בעל ניסיון וידע - צריך גם צריך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...