Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אז אחרי חודש וקצת נפלאים בתאילנד של שלווה ושכרון חושים, שבתי למולדתנו ולחיים הסזיפיים :(

קפצתי היום לשופינג באיזור יצחק שדה וביקרתי בכל האתרים המתויירים ע"י תושבי הפורום.

הרעיון הכללי היה לקנות חלפים לטיפול הקרב ובא לטויוטה סטרלט 97 שלי:

4 פלאגים של דנסו.

פילטר שמן טויוטה מקורי.

שמן קסטרול GTX מגנטק 10W40.

נוזל קירור מוטול 5 ל'.

פילטר אוויר.

שמן הגה כוח של אסו.

שמח וטוב לב מהקנייה ומהמחיר הגעתי לביתי והחלטתי לפתוח את ספר הרכב בעברית ששכב והעלה אבק בתא הכפפות 3 שנים.

מצאתי טבלת אחזקה וטיפולים לרכב ומאוד הופתעתי ממה שהיה רשום...

פילטר דלק - להחליף כל 80,000 ק"מ.

פלאגים - כל 40,000 ק"מ.

פילטר אוויר - כל 40,000 ק"מ.

בספר רכב באנגלית(printed in japan) אין טבלת טיפולים.

באוטודאטא רשום שיש להחליף פלאגים כל 30,000 ק"מ, פילטר דלק ופילטר אוויר כל 45,000 ק"מ.

ההגיון אומר להקשיב לרשומות בספר הרכב, אך הכצעקתה? פילטר דלק כל 80,000? פלאגים (רגילים לחלוטין, לא אירודיום ולא קשקוש אחר) כל 40,000? פילטר אוויר כל 40,000? יערות גשם לא ראיתי בסביבה...

מישהו יכול לבהר את העניין?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נו באמת אור, דברים רומנטיים בפרטי...

מנסיון גם עם NGK וגם DENSO אין שום הבדל ביניהם... לפרסי לא היה את ה NGK שהייתי צריך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדוק את הגבלת הזמן או השנים הראשון מבניהם קובע.

במידה ובספר הרכב רשום להחליף פילטר דלק לאחר 80K או 3 שנים אז מי שמגיע ראשון.

80K נשמע מוגזם לפילטר דלק החלף לאחר 30K.

שמן לרכב מהשנתון שציינת מומלץ להחליף כול 10-15K תלוי בסגנון הנהיגה שלך.

פילטר אוויר מנסיוני בגולף אחרי 15K הפילטר מלא אבק ואני נוסע רק בעיר.החלף אותו גם.

איזה כייף לי :)

פורסם

האולטימטיבי בין חיסכון להגנה בשמן הוא 7500 ק"מ

פילטר דלק אפשר להחליף לעיתים רחוקות יותר למשל 40-50 אלף ( פילטר הזרקה )

ובדר"כ עד שהוא עושה בעיות זה הרבה יותר...

פלאגים לפי היצרן לדעתי.

ופילטר אויר אפשר לפתוח כל 5000 לברכו לשלום ולשאול לשלומו אם בסדר להשאיר אם לא להחליף כל 5000 עד שבאמת תצטרך...

פורסם

עם העלויות של הפלגים והפילטרים אין מה לחשוב אפילו.תחליף לדעתי אף כל 10-15K

אותו כנ"ל השמן כל 10K או שישה חודשים הקודם מביניהם.

פילטר אויר אני הייתי מחליף יחד עם השמן,כל 10K או שישה חודשים(לחיסכון בדלק) אך אפשר למשוך איתו שנה.

הוראות היצרן מותחות את הטיפולים לקצההעליון של החיסכון בעלויות מה שהוכיח לא פעם שמרווח הטיפולים המומלץ ע"י היצרנים לא מתאים בארצנו הפקוקה,החמה והמאובקת.

(שאל את בני ל. על המאזדות שמנוען שבק ב-100K)

אני לא הייתי נצמד באדיקות להוראות היצרן ונוהג כפי שציינתי מעלה

פנק אותה-והיא תחזיר לך אהבה(ביצועים טובים ושקט תעשייתי).

ניצן

פורסם

ניצן.. בגדול אני מסכים עם פינוק וטיפול מונע, רק שפלאגים עולים קצת כסף, פילטר שמן (רק מקורי!) עולה עוד קצת כסף, שמן איכותי עולה עוד קצת כסף, פילטר אוויר עולה עוד קצת כסף והכל ביחד יוצא קצת הרבה כסף.

אז נכון, מי שהממון לא נמצא בכיסו לא צריך להחזיק אוטו, אבל אני טוען שאם לא צריך להחליף פלאגים כל 10,000 אז חבל להחליף אותם, במיוחד אם כביכול הם אמורים לעמוד 40,000 ק"מ... לא יעונה לרכב שום רע אם אחליף אותם כל 20K... פילטר אוויר? אפשר לנקות עם שואב אבק חזק \ לחץ אוויר ולהחליף כל 20,000 ולא כל 40,000. פילטר דלק? כבר החלפתי אחרי 40K ולא היתה שום בעייה בדרך.

נראה לי שספר הרכב באמת קצת חוסך עלויות ומעגל פינות, אבל אם אבצע את הטיפולים בחצי מהזמן \ קילומטרז' המומלץ אני חושב שהרכב ישאר במצב טוב. לא?

איתמר.

פורסם

כולם כאן ממליצים מנסיונם ,לך נותר להחליט מה טוב לרכב שלך ולכיס שלך.

כפי שרשמת במידה והיצרן אומר להחליף פלגים אחרי 60K ואתה מחליף אחרי 30K אין שום בעיה עם זה. (לא צריך כול 10K).

אותו דבר גם עפ פילטר דלק.

שמן מנוע + פילטר שמן החלף כול 10-15K פה הניסיון של חברי הפורום מדבר על החלפה של שמן מנוע כול 5K למפונקים שבנינו.

בארה"ב חברת VW יצרנית פאסאט ממליצה (דורשת) להחליף שמן מנוע בדגם מסויים כול 8K או חצי שנה בגלל משקעים שהרסו מנועים.

איזה כייף לי :)

פורסם

שמן מנוע איכותי ופילטר שמן מקורי הם שני המרכיבים החשובים ביותר בשמירה על מנוע תקין.

בזה אני לא מתפשר וקונה רק פילטר שמן מקורי ושמן מנוע איכותי. החלפה מתבצעת בד"כ כל חצי שנה או קצת פחות מ 10K. סה"כ כל עוד ששומרים עליו (ושומרים עליו) ואין רעשים, תקתוקים, צלצולים וצריחת דלק אין שום סיבה להחליף ברכב שמן בתדירות גבוהה יותר. זה לפחות ה"אני מאמין" שלי.

איתמר.

פורסם

הייתי אצל הפרסי היום...הקאמרי פראייר לעומתם...שמן סינטטי(LM5W40)פילטר אויר,פילטר שמן(מקורי),פלאגים(של בוש)פילטר "מזגן"ב300 ש"ח..מחיר זול לדעתי...אצלך זה בטח קצת יותר זול,לא שווה לחסוך..אני עושה כל15(+-)נותן שקט נפשי.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

בהיינס לקורולה כתוב לבדוק, לא להחליף, מצתים לאחר 50K ק"מ. בפועל זו אפילו המלצה שמרנית וברכב תקין , עם מנוע מוזרק, הם יכולים להחזיק הרבה יותר. אין לזה שום השפעה על אמינות וביצועי הרכב ושלא יבלבלו לך את המוח. כשילכו הפלאגים תחליף אותם, לא לפני. זה לא כמו שמן טרי ששומר על המנוע. הדבר היחיד שמרוויחים מהחלפה תכופה שלהם זה כסף לכיסים של המכונאים והיבואנים, והברגות טחונות בראש המנוע.

פורסם

אגב, שמן מנוע ומסנן החלפתי בקורולה כל 5000 ק"מ, נדמה לי שזה גם נתמך ע"פ ההיינס. זה מנוגד להוראות היבואן, כל 10K ק"מ.

לא שאני בטוח שזה הצעד הנכון. הנסיון מלמד שבהרבה מהמקרים המנועים מתים כתוצאה מקטסטרופות כגון: רצועת טיימינג שכשלה, התחממות, חוסר שמן, וכו' ולא כתוצאה משיבה טובה, ואז ההשקעה בהחלפה תכופה של שמנים עלולה להתגלות כמיותרת.

• תוכן חדש...