Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר טוב שעובד בחנות חלפים והוא הביא לי מחירים לגבי החלקים מבעל הבית וכאמור זה מחיר עלות או משהו כזה וזה אמור להיות יותר זול מחנויות ומוסכים (וממחיר לצרכן)

להלן הנה המחירים אבקש את דעתכם האם המחירים באמת זולים

אציין שמדובר רק בחלקים מקוריים של מאזדה יפן ולא חארטות חליפיים וכאלה!

חגורת טיימינג=150 ש"ח

קפיץ=140 ש"ח

מותחן=250 ש"ח

מחזיר שמן=45 ש"ח

משאבת מים חדשה תוצרת יפן=250 ש"ח

חג שמח

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לי חבר טוב שעובד בחנות חלפים והוא הביא לי מחירים לגבי החלקים מבעל הבית וכאמור זה מחיר עלות או משהו כזה וזה אמור להיות יותר זול מחנויות ומוסכים (וממחיר לצרכן)

חגורת טיימינג=150 ש"ח

קפיץ=140 ש"ח

מותחן=250 ש"ח

מחזיר שמן=45 ש"ח

חג שמח

שום חנות חלפים לא מוכרת חלפים מקוריים. מי שיספר לך עך כך הוא שקרן.

המנוע שלך 1600 נכון ?דגם הוא BJ נכון ?

וותר על קפיץ, מותחן, ומשאבת מים (רק אם היא נוזלת- תחליף), ומחזיר שמן (רק אם נוזל- תחליף).

פורסם

אחלה הצעה : וותר על קפיץ מותחן משאבת מים - אתה יודע מה אולי גם אפשר למשוך קצת על הטיימינג הזה

אהההה נזכרתי - שמן אתה יכול להחליף כל 45 אלף קילומטר כי לאנטיס זה יפני ולא מתקלקל אף פעם

וכמובן שאין חלקים מקוריים הריי בכלל לא מייצרים חלקים מקוריים - גם שמייצרים את הלאנטיס במפעל ביפן שמים חלקים תחליפיים !

:?

בקיצור אם המחירים הם לחלקים מקוריים אז מחירים לא רעים - אל תוותר על כלום אתה כבר פותח תחליף עוד 200 שקל חלקים ותישן בראש שקט

פורסם
אחלה הצעה : וותר על קפיץ מותחן משאבת מים - אתה יודע מה אולי גם אפשר למשוך קצת על הטיימינג הזה

אהההה נזכרתי - שמן אתה יכול להחליף כל 45 אלף קילומטר כי לאנטיס זה יפני ולא מתקלקל אף פעם

וכמובן שאין חלקים מקוריים הריי בכלל לא מייצרים חלקים מקוריים - גם שמייצרים את הלאנטיס במפעל ביפן שמים חלקים תחליפיים !

:?

בקיצור אם המחירים הם לחלקים מקוריים אז מחירים לא רעים - אל תוותר על כלום אתה כבר פותח תחליף עוד 200 שקל חלקים ותישן בראש שקט

עתיד, כבודך במקומו מונח, אבל תן לי לספר לך כמה עובדות.

מסכים ?

אוקיי, מדברים רק על BJ.

BJ 1600, למותחן כמעט ואין תפקיד. הקפיץ קבוע ואינו זז ממקומו.בדיקת מתח הרצועה מתבצעת על ידי נגיעה עם האצבע בין גלי הזיזים. איך מותחים ? מתיחת הרצועה מתבצעת על ידי המכונאי עם מפתח 14 מ"מ בגל זיזים הימני. כאשר הוא מרגיש שהרצועה מתוחה בני גלי הזיזים, הוא פשוט דוחף את המיסב (מותחן) ונועל אותו. זה סוף הסיפור.

להבדיל, במנועי ה-1800 וה-2000, המתיחה מתבצעת על ידי הקפיץ בלבד. לכן, אם אתה יודע או לא, המון דגמים עם 1800 (בעיקר 1800) מגיעים עם גרר למוסכים אפילו לפני מועד החלפת הרצועה (אפילו לפני 90,000). למה זה קורה ? למותחן (המותחן במקרה זה הוא באמת מותחן) מחובר הקפיץ, בגלל שלמותחן יש מסילה שעליה הוא נע, הוא דופק את הקפיץ. הקפיץ מצד שני גורם למותחן גם להדפק (בנקודת החיבור שלו) על ידי שהוא עובר את הטבעת ממתכת ופשוט מתחיל לחתוך מהתושבת של הטבעת.

במנועי 1600, הסיכוי שתגיע עם בעייה למוסך בגלל טיימינג הוא מאוד נמוך, לעומת שאר המנועים.

לגבי משאבת מים, מוזר, אך המשאבה ב-BJ דיי אמינה. נדיר לראות במנועי 1600 שמשאבה הלכה. המלצה שלי, פתח את הטיימינג, בדוק אם יש סימני רטיבות (צבע לבן) באיזור. אם אין, עזוב את זה.

לגבי מחזיר שמן, אם אתה רוצה תחליף, אבל שים לב, לא תרכיב אותו טוב, יהיו לך נזילות.

הנה איור של המותחן בדגמי 1800

timing4am.jpg

הנה המותחן האמיתי ב-1800. שימו לב לטבעת בנקודת החיבור. היא פשוט נקרעת והקפיץ מתחיל לחתוך מהתושבת.

a50301046441ja.jpg

פורסם

אחלה הסבר !!

אבל עדיין אני סבור שבשביל הסכומים הנקובים פה לא כדאי לקחת את הסיכון - משאבת מים אולי אמינה אבל גם יומה יגיע וחבל לשלם על העבודה יותר מאשר על החלק !

אם הרכב משתמש בנוזל קירור יעודי ובאמת אין כל סימני רטיבות....מה גיל הרכב ? אולי כדאי לשקול וויתור על משאבת המים......בקשר למותחנים לא הייתי לוקח סיכון - אבל יתכן ובדגם בספציפי הזה המותחן הוא חרטה ואז כבר לא יודע....אולי

פורסם

סתם בשביל הקטע, הנה מותחן של ה-1600 דגם BJ

a5030111873gmb7bw.jpg

בניגוד למותחן של ה-1800, למותחן הזה אין טבעת הגנה. המותחן (המיסב - שכחתי) נשאר קבוע. הוא לא זז.

בשביל להחליף משאבה תזדקק גם לטבעת O-RING ל-PIPE. לאטם PIPE ולאטם משאבת (זה כמובן), אז כך שזה מייקר בטיפ טיפה.

פורסם

היי חבר'ה

קודם כל קבלו התנצלות מראש ששכחתי לציין שהרכב הוא מודל 2000 והמנוע הוא 1.8!!! BJ כמובן (איכס מי יגע ב 1.6)

בכל מקרה אני כן רוצה להחליף מותחן וקפיץ כי במנוע ה 1800 הם באמת עובדים קשה ובלחץ (המיסב)

דרך אגב הרכב על 120K וחמש שנים על הכביש

עוד לא עשו לרכב טיימינג וזוהי גם הסיבה שאני כן רוצה להחליף כל מה שאפשר על הדרך

סילבר-"אם לא תחליף מחזיר שמן טוב תהיה נזילה"-באמת? מה אתה אומר... חידשת לי... באמת תודה... חחח

אקיצר האוטו כבר על 120K והנה עובדה לא נקרעה עדיין חגורת טיימינג ולא מותחן ולא קפיץ למרות שאחד מהם כן נוטות ללכת בסביבות ה 90K אז יש לי מזל כנראה ואני כן יחליף כי הטיימינג הבא יהיה על 200K ואין לי כח לקחת סיכון שעוד 50K פתאום תנזל לי משאבה או מחזיר שמן או משהו כזה

בכל מקרה? המחירים לחלקים טוב? או ששום דבר מיוחד? שוב... מדובר במקורי ולא חליפי

פורסם
היי חבר'ה

קודם כל קבלו התנצלות מראש ששכחתי לציין שהרכב הוא מודל 2000 והמנוע הוא 1.8!!! BJ כמובן (איכס מי יגע ב 1.6)

בכל מקרה אני כן רוצה להחליף מותחן וקפיץ כי במנוע ה 1800 הם באמת עובדים קשה ובלחץ (המיסב)

דרך אגב הרכב על 120K וחמש שנים על הכביש

עוד לא עשו לרכב טיימינג וזוהי גם הסיבה שאני כן רוצה להחליף כל מה שאפשר על הדרך

סילבר-"אם לא תחליף מחזיר שמן טוב תהיה נזילה"-באמת? מה אתה אומר... חידשת לי... באמת תודה... חחח

אקיצר האוטו כבר על 120K והנה עובדה לא נקרעה עדיין חגורת טיימינג ולא מותחן ולא קפיץ למרות שאחד מהם כן נוטות ללכת בסביבות ה 90K אז יש לי מזל כנראה ואני כן יחליף כי הטיימינג הבא יהיה על 200K ואין לי כח לקחת סיכון שעוד 50K פתאום תנזל לי משאבה או מחזיר שמן או משהו כזה

בכל מקרה? המחירים לחלקים טוב? או ששום דבר מיוחד? שוב... מדובר במקורי ולא חליפי

מציק לי שאתה לועג ומזלזל.

בהצלחה בפרוייקט על העגלה.

פורסם

אני לא לועד ולא מזלזל... חס וחלילה... דווקא נראה שאתה קצת זלזלת... גם שאמרת את זה... זה לא ממש נשמע טוב... אתה יודע מה... גם נגיד ולא הייתי מכונאי ולא היה לי ניסיון עם החלפת מחזירי שמן מאיפה שאני לא יחשוב רק אבל לא משנה... קוראים לזה מ-ח-ז-י-ר ש-מ-ן מין הסתם שאם הוא לא ישב ויורכב טוב הוא לא יעשה את העבודה ותהיה נזילה... ככה שאתה הוא זה שקצת העליב... אבל אני לא רוצה לריב איתך כי אומנם אתה חדש אבל שמתי לב שאתה באמת שפיץ במאזדות ושיש לך ידע רב ויש כבוד... נעשה סולחה וזהו? באמת שאני לא מזלזל ולא רוצה לריב עם אף אחד... אני נותן כבוד לכולם (אלא אם כן הוא לא שווה את הכבוד)

פורסם

אני בוודאי שלא זלזלתי. אני לא מכיר את רמת המקצועיות שלך, לא מכיר אותך. נתתי דגשים וזהו.

אני ראיתי המון מחזירי שמן שמורכבים בצורה שכאילו עשו טובה שהרכיבו אותם. מספיק שתפגום בו אתה כבר הורס אותו. מספיק שהוא ישב קצת עקום, הוא לא יאטום.

פורסם
שום חנות חלפים לא מוכרת חלפים מקוריים. מי שיספר לך עך כך הוא שקרן.

המנוע שלך 1600 נכון ?דגם הוא BJ נכון ?

וותר על קפיץ, מותחן, ומשאבת מים (רק אם היא נוזלת- תחליף), ומחזיר שמן (רק אם נוזל- תחליף).

אם אני מראה לך חנות שמוכרת רצועות טיימינג מקוריות של מאזדה ? מה תיתן לי ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ידוע... תודה על הדאגה בכל מקרה!

דרך אגב מהו שמך בישראל? ואם איני טועה עוד לא נתת תגובה בקשר למחירי החלקים מהי דעתך... אני ישמח אם תביע דעה על מחירי החלקים והאם אתה עדיין חושב שאני טועה שאני רוצה להחליף על הדרך גם קפיץ, מותחן ומשאבת מים... מחזיר שמן תכלס שבאמת אולי אפשר לוותר... אבל זה אפשר להגיד רק לאחר שמסתכלים

פורסם

חגורת טיימינג=150 ש"ח

קפיץ=140 ש"ח

מותחן=250 ש"ח

מחזיר שמן=45 ש"ח

חג שמח

שלום רב

המחירים קצת גבוהים

קפיץ במזדה עולה 25 שח

מותחן אקטיבי 120-180

מותחן קבוע 100-120

במנועי 1800 חובה להחליף מותחן + קפיץ

כאשר מחליפים רצועת טימינג כדאי להחליף את כול הרצועות 2 מותחנים מחזיר שמן משאבת מים אטם מחסה שסתומים וכך אתה יכול להיות בטוח שלא תפרק את הרצועה ב90000 הקרובים

(משאבת מים של 1800 לא תחזיק עוד 90000 וקל להחליף אותה )

בברכה זיסו יוסי

פורסם
אם אני מראה לך חנות שמוכרת רצועות טיימינג מקוריות של מאזדה ? מה תיתן לי ?

איציק

אם תביא לי את המק"ט המלא של הרצועה, אנחנו נשב נדבר.

המק"ט מתחיל ב-FP01 - את ההמשך אני לא אגיד. אומר רק שהמק"ט מוטבע על הרצועה על ידי מאזדה.

פורסם
שלום רב

המחירים קצת גבוהים

קפיץ במזדה עולה 25 שח

מותחן אקטיבי 120-180

מותחן קבוע 100-120

במנועי 1800 חובה להחליף מותחן + קפיץ לא חובה, רק במידה והקפיץ אוכל את הטבעת.

כאשר מחליפים רצועת טימינג כדאי להחליף את כול הרצועות 2 מותחנים מחזיר שמן משאבת מים אטם מחסה שסתומים וכך אתה יכול להיות בטוח שלא תפרק את הרצועה ב90000 הקרובים

(משאבת מים של 1800 לא תחזיק עוד 90000 וקל להחליף אותה )

בברכה זיסו יוסי

אולי נחליף את המנוע, או בעצם את האוטו ?

רצועות, מסכים איתך.

2 מותחנים ? אתה מודע לזה שיש מיסב אחד ומותחן אחד. אפשר להשאיר את המותחן אם הוא לא ניזוק (ראה הדגשה בצבע תכלת).קפיץ יש להחליף בכל מקרה.

לגבי משאבת מים, מסכים עימך חלקית כי אין נוסחא מדוייקת לגבי אורך חייה.

אטם מכסה שסתומים, יש צורך להחליף.

• תוכן חדש...