Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה 323 2002 אוט' מדגם LX.

כנראה שיהיה לי משתלם לעבור לגז עקב חשבון ממוצע חודשי של דלק בסביבות ה 800 ש"ח לחודש.

ככה שאם אעבור לגז הוא יקטן ל 305 ש"ח לחודש שזה דיי הפרש למי שלא מרוויח 10,000 בחודש.

הבנתי עד כה שההשקעה היא רק חד פעמית לגבי ההתקנה.

-סיפרו לי שהתקנה למי שיש מיכל דלק של 55 ל' היא 6000 ש"ח למרות שזה נראה לי חירטוט כי לא נראה לי שאמור להיות קשר בין הדלק לגז. בבקשה תקנו אותי אם אני טועה.

-בנוגע לאחריות מה הולך בדיוק?

-ומה לגבי ההתנהגות/ ביצועים של האוטו? יהיה שינוי? ספציפית לגבי עליות אמרו לי שיש איזה בעיה (כן אני מודע לזה שאני לא נוהג במקלרן)

-מה יחס הגז לקילומטר?

-האם אפשר להשתמש גם בגז וגם בדלק? ואם שני המיכלים מלאים, האם יש לי את האופציה לבחור?

-האם מוסיפים איזשהוא שעון או מד כמות לגז במיכל?

- איפה יש תחנות תדלוק בארץ של גז? והאם יש תיכנונים קונקרטים להוספה של עוד תחנות?

תודה רבה לכל מי שהיה לו את הכוח לקרוא הכל ולענות לי . . .

יום טוב שנה טובה ובעיקר צום קל:-)

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

בוקר טוב...

מראש לא משתלם לך לעבור לגז בגלל 800 שקל לחודש, לא תחסוך כלום.

מינימום 1000 שקל ומעלה.

אבל בקשר לשאלות שלך, אתה יכול למלא את שני המיכלים, גז ובנזין, ולנסוע בלי סוף, אתה יכול לבחור תוך כדי נסיעה בין בנזין לגז, מבחינת הספק, ברכב שלי יותר נעים לנסוע עם גז, לא יודע איך אצלך זה יהיה, צריכת גז גבוהה ב10 אחוז. תמיד.

אחריות שנה, ואם תתקין אצל מתקין נורמלי, יהיו לך חיים קלים אחרי ההתקנה.

יש יחידה בתוך תא הנוסעים שבה אתה רואה כמה גז ובה אתה מעביר בין בנזין לגז, בעיקרון הכל עובד אוטומטי ככה שאין לך מה להתעסק עם זה. האוטו מניע בבנזין ועובר לבד לגז ברגע שיש קצת מים חמים.

זהו בערך.

פורסם

אני אנסה לענות על כל השאלות לפי הסדר שנשאלו.

חשוב לציין שאינני מתקין וFEEL מכיר אותי לגבי אמינות...

ההשקעה אינה חד פעמית: טיפולים כל 15K - החלפת פילטר(עלות מצחיקה ומהירה), החלפת מיכל כל חמש שנים כיום (לא יודע עלויות). ההשקעה הגדולה והעיקרית בהתחלה בכל אופן.

אין כל קשר בין נפח מיכל דלק למחיר התקנה. אם יש לך נפח מיכל דלק גדול סביר להניח כי רכבך בעל מנוע גדול יחסית וכן צריכה גבוהה של דלק ולכן תעדיף גם מיכל גפ"מ גדול.

עלות התקנה של מערכת טובה (רב נקודתית) היא בין 8.5K ל 10K. חד נקודתי (מיקסר) אינו מומלץ.

האחריות למנוע פגה ברגע שקדחת חורים עבור המזרקים.

אם החיבורים החשמליים אינם חיבורי בוש גם מערכת החשמל אינה יצרן הרכב יתנער מאחריות (סביר להניח)

כיום רק חברת סוברו מתקינה מערכות גפ"מ ללא פגיעה באחריות יצרן (בקרוב מיצובישי ויונדאי)

ביצועים? תלוי ברכב אך ההפרש הוא בתחום קטן מאד ויכול להיות אף שהגפ"מ יהיה טוב יותר (קורה בהחלט, בעיקר במערכות הטובות)

יחס גז/ק"מ, 90-95% מיחס בנזין/ק"מ (רק לאחר מיכל 4-6 ניתן לראות)

התקנת מערכת גפ"מ אינה מבטלת את השימוש בבנזין, כפתור פשוט שיותקן בקונסולה יתן לך את האפשרות לברור. ניתן להעביר בין המערכות תוך כדי נסיעה. הכפתור כולל חיווי של מצב המיכל לפי רבעים.

יש מספר תחנות לא קטן (חשוב להקפיד על מורשות בלבד) השתמש בקישור שקודמי צרף.

מהיכן אתה בארץ?

פורסם
בוקר טוב...

מראש לא משתלם לך לעבור לגז בגלל 800 שקל לחודש, לא תחסוך כלום.

מינימום 1000 שקל ומעלה.

אבל בקשר לשאלות שלך, אתה יכול למלא את שני המיכלים, גז ובנזין, ולנסוע בלי סוף, אתה יכול לבחור תוך כדי נסיעה בין בנזין לגז, מבחינת הספק, ברכב שלי יותר נעים לנסוע עם גז, לא יודע איך אצלך זה יהיה, צריכת גז גבוהה ב10 אחוז. תמיד.

אחריות שנה, ואם תתקין אצל מתקין נורמלי, יהיו לך חיים קלים אחרי ההתקנה.

יש יחידה בתוך תא הנוסעים שבה אתה רואה כמה גז ובה אתה מעביר בין בנזין לגז, בעיקרון הכל עובד אוטומטי ככה שאין לך מה להתעסק עם זה. האוטו מניע בבנזין ועובר לבד לגז ברגע שיש קצת מים חמים.

זהו בערך.

ואם אני לא ממלא יותר בנזין, כלומר המיכל יהיה ריק.

האוטו עדיין יניע רק ע"י שימוש בגז?.. תוכל לציין את הצריכה שלך?

אני גם שוקל לעבור לגז פשוט, ומאוד אשמח גם ליותר פרטים,

אגב מה המחיר העדכני של ליטר(או שיש מילה אחרת, כי זה גז, ולא משהו נוזלי..) גז

פורסם

גם כשמתג הבורר סוג דלק נמצא על מצב גז, התנעת המנוע נעשית ע"י מע' הבנזין ואם חום המנוע קצת חם המע' תעבור אוטומטית לגז. לכן אינך יכול להשאר עם מיכל דלק ריק מבנזין ולפעול כל הזמן במע' הגז.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אתה חייב קצת בנזין, שים איזה 10 ליטר במיכל כי הרכב חייב להניע על בנזין ולעבוד על בנזין פחות מדקה,

מה שקורה הוא שהמים החמים שיוצאים מהמנוע משמשים להפיכת נוזל הגפ"מ לגז, וככה הוא מוזרק, קרא לזה גז או גפ"מ כולם יבינו על מה אתה מדבר...

חוץ מזה ברגע שנגמר לך הגז כמו שלי קרה בחג האחרון, הרכב עובר אוטומטית לבנזין, ואם לא יהיה לך בנזין אפילו קצת, אתה בבעיה.

אל תנסה לחסוך אם אתה מתקין!! יהיו לך הרבה כאבי ראש אם תתקין אצל מישהו לא מורשה. וגם זה לא יהיה ברישיון וזאת אומרת שכל ההתקנה לא תהיה חוקית. קיימים בארץ אותו מספר רכבים עם מערכת גז לא חוקית כמו עם חוקית.

שוב, תחשוב טוב טוב אם משתלם לך בשביל 800 שקל, כי יש לך תשלום חודשי או שאתה מתכוון לשלם במזומן, ואז המצב הרבה יותר טוב, וגם ההתקנה תהיה זולה משמעותית.

פורסם

? :shock:

אם אתה מתכוון לשלם במזומן, המצב שלך יותר טוב, ככה באמת תחסוך כל חודש, אם אתה מתכוון לשלם בתשלומים, אז סביר להניח שלא תחסוך.

המחיר היום בכרמיאל הוא 3.1 בדיוק לליטר.

מחיר הערכה נקבע לפי כמה דברים.

תחום נפח מיכלים, נניח (אני לא יודע בדיוק את המידות) 68 ליטר עד 100 ליטר. אותו מחיר.

והקטנים אלה שנכנסים במקום גלגל הספייר, שדרך אגב נראה לי אידיוטי לחלוטין להתקין ככה. כי עדיף שיישב לך בתא המטען מיכל נקי מאשר גלגל ספייר מלוכלך. אלה אותו מחיר גם.

ולפי מספר הבוכנות, 4 בוכנות מחיר הכי נמוך, מעבר לזה צריך להוסיף עוד יחידה ואז המחיר קופץ משו משו.

ואם אתה משלם מזומן המחיר יהיה מן הסתם יותר נמוך.

פורסם

ניכנסתי באתר המצורף למפה ושמתי לב ש90% ממרכזי ההתקנה נימצאים בצפון. למה זה?

הבנתי גם שאין מקום באיזור מודיעין לתדלק אך שמעתי שמועות על תחנה שהולכת להיפתח ברחובות וברמלה זה נכון?

פורסם

בינתיים העניין מאוד מוצא חן בעיניי. בינתיים אני אחכה בכל זאת כדי לראות איך העניין תופס תאוצה.

ומה שגם כן מאוד חשוב הוא המיסוי בכל העניין.

איך אנשים שכבר שמו את המערכת באוטו לא יודעים שעוד שנה המחיר לא יהיה זהה לדלק?

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

לדעתי מי שמעוניין לעבור לגז אמור לעשות את זה בשל איכות הסביבה והבלאי הפחות לרכב בלבד.

הרי זה ברור שמתישהוא בקרוב יתחיל מיסוי דומה לשל בנזין על הגפ"מ וזאת בשל העובדה שהמס הזה הוא אחד ממקורות ההכנסה הגדולים של המדינה ולא ייתכן מצב שהמדינה תתקיים ללא ההכנסה הזאת.

ברגע שמספיק אנשים יעברו לשימוש בגפ"מ זה יהייה בלתי נמנע.

פורסם
3.10? המחיר לא אמור להיות 2.65 או משהו כזה?

עד מתי המדינה התחייבה לא לעלות את המיסים על הגז?

מה אתה חושב, היא בתוך שבוע הקפיצה את המחיר. אני מעריך שעד מחצית השנה הבאה המחיר יתקרב ל-4 ש"ח לליטר.

אבל זו הערכה שלי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...