Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לא מזמן (לפני פחות מ24 שעות) סיטרואן קסנטיה, הכל טוב ויפה

אבל יש איזשהו רעש של בסגנון תקתוקים כאלה ואני כמעט בטוח לחלוטין שזה קשור למערכת הבלימה, מישהו מכיר, שמע? מישהו יודע מה צריך לבדוק מבחינת השמנים, האם יש שמנים מיוחדים למערכת המתלים או שזה לא עובד ככה? ואם חס ושלום הלכה משאבת הבלם, כמה עולה?

תודה רבה! ארז.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה לעשת דיאגנוזה באינטרנט אבל כנראה בומבה מרכזית (PHIRES) נגמרה או משאבה הידראולית תקולה

שם לב חוסר לחץ הידראולי פוגע בבלימה וסוכן לנהיגה

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

הרעשים לא שייכים למנוע עצמו כי זה לא בקצב עבודה של מנוע זה משהו שאולי מחובר למנוע אבל לא מנוע. אל דאגה!

אתם מכירים מוסך טוב שיכול לטפל בסיטרואן באיזור כרמיאל?

לפני שאני הולך עם הזנב בין הרגליים למוסך סיטרואן מורשה...

תודה רבה!

פורסם

שנייה , שנייה.

התקתוקים מגיעים מתוך הרכב או מכיוון המנוע ?

בפעם הבאה שהתקתוק מופיע ,נסה להזיז את ידית האיתות טיפה ימינה שמאלה ,וספר לנו אם התקתוק מפסיק...

פורסם

הידית של האיתות.

מחלה בקסנטיה.

או להחליף , או לפרק את הידית לגורמים ,ועם קצת מזל גם מצליחים להרכיב , או ללמוד לחיות עם זה.

פורסם
הידית של האיתות.

מחלה בקסנטיה.

או להחליף , או לפרק את הידית לגורמים ,ועם קצת מזל גם מצליחים להרכיב , או ללמוד לחיות עם זה.

הידיות למכוניות הצרפתיות דיי זולות (והן גם מחזיקות כך :-P), אם מדובר בידית תואמת לאחד הדגמים האחרים של PSA (עם/בלי פנסי ערפל קדמיים וכו' וכו') העלות נעה בסביבות ה 250 שח (פלוס/מינוס).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חבר'ה אני צחקתי זה לא באמת האיתות אני לא דפוק...

זה משהו במערכת הבלימה, או המשאבה או משהו אחר

מה פתאם איתות! מה קרה לכם, חשבתי שאתם רציניים.

נראה לכם שאני נוסע ולא שם לב שהאוטו מאותת?? מה אני בן 70?

איזה זלזול באינטילגנציה.... ממש נעלבתי!

פורסם
חבר'ה אני צחקתי זה לא באמת האיתות אני לא דפוק...

זה משהו במערכת הבלימה, או המשאבה או משהו אחר

מה פתאם איתות! מה קרה לכם, חשבתי שאתם רציניים.

נראה לכם שאני נוסע ולא שם לב שהאוטו מאותת?? מה אני בן 70?

איזה זלזול באינטילגנציה.... ממש נעלבתי!

זה לא קשור לצוחקים או לא

זה עושה רעש של איתות ולא באמת מאותת

גם אצלי ברכב יש את זה, ולמדתי לחיות עם זה.

תבדוק...

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

לפני שמאבחינים כי צריך להחליף חצי אוטו, כדאי לזכור כי התקתוקים האלו יכולים להיות חלק מהעבודה התקינה של המערכת ההידראולית. המערכת "בונה לחץ" לפי צורך.

אם מדובר בקצב של עד 10 תקתוקים לדקה, כנראה שאין מה לדאוג.

לקסנטיה יש נורות אזהרה שמעידות על לחץ נמוך במערכת וידלקו אם הלחץ הוא מתחת לנורמלי - אלו אותן נורות שנדלקות בהנעה, עד שהרכב בונה לחץ ומתרומם.

כמובן שהבדיקה הכי בסיסית תהיה בדיקה ויזואלית של צנרת המערכת ההידראולית לאיתור נזילות (נוזל הידרואלי הוא קל לזיהוי בגלל צבעו הירוק זוהר), ובדיקת רמת נוזל הידראולי במערכת - מרימים את הרכב לגובה מקסימלי ובודקים שהמצוף במיכל ההידראולי המרכזי נמצא באזור שבין שני הפסים.

שחר

פורסם

מסכים לחלוטין עם sfaians, אם מספר התיקתוקים קטן יחסית אז המשאבה פועלת ומזרימה את הנוזל לבומבות (אתה יכול להרגיש את זה בשיונויי הגובה).

הבדיקה צריכה להיתבצע כאשר הרכב מותנע ועומד על פני שטח ישרים. העבר את בורר הגובה לMAX (כפי שהזכיר sfaians).

חכה...

לאחר שהמרכב התייצב בדוק את חישן מפלס השמן ההידראולי במיכל!

כפי שזה מתואר בתמונה המצורפת...

בנוסף למערכת המיתלים נוזל ההידראולי אחראי על תפקודם של הבלמים והגה כוח. (חוסר או עודף בנוזל עלולים לסכן את חיי הנהג והנוסעים!)

התמונה נסרקה מספר HAYNES. (אם אתה מחליט להשאיר את המכונית, ההמלצה שלי היא לרכוש את הספר)

sensor.JPG

• תוכן חדש...