Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לדיון המעניין בנושא סיקור ארועי ראלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=81607

רציתי להעלות שאלה:

אני אישית אינני מחובר לענף הראלי, אבל כן מחובר כחובב קארטינג.

הייתי מנוי למגזין "אוטו" on and off במשך כמה שנים, ושמתי לב לחוסר עקביות בסיקורים של מרוצי קארטינג. שלא כמו ענף הראלי, ספורט הקארטינג הוא חוקי למהדרין, כך שאין שאלה של פירסום ארוע בלתי חוקי. למה אם כן, אין סיקור של ארועים משמעותיים כגון הליגה הארצית שמתנהלת כבר חמישה מרוצים, מסתובבת בין כמות גדולה של מסלולים בארץ ומושכת אליה את כמות הנהגים הגדולה ביותר מכל הליגות בארץ ללא ספק. אירגון של ליגה כזאת הוא וודאי אינו פשוט, ולמרות סיקור (במימון עצמי) בערוץ הספורט 5, הליגה לא מוזכרת כלל במגזין "אוטו".

האם גורם רשמי כלשהוא יוכל לענות לי על כך ?

בתודה מראש.

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אפנה את תשומת לבו של הגורם הרשמי ואדאג שתקבל תשובה. רוב הסיכויים שזה יהיה רק ביום חמישי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מעדיפים לשלוח כתבים להתאהב בכל מיני פחנועים בדרך לאילת וחזרה... :lol:

מוטי.

תמשיך להתלהב ש-Z350 זה חרא של אוטו, אין בעיה :twisted::evil::twisted:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לפחות יודע שכותבים 350Z ולא Z350 :-P ... והיא לא חרא של אוטו, בכלל לא, פשוט ההיגוי שלה חסר רגש, יותר מדי קל ומקיא שמן הגה כשנוהגים בה מהר למעלה מעשר דקות.

בקיצור, שוב פעם אתה מוכיח כמה אתה חאפר :twisted:.

מוטי.

פורסם

במירוץ האחרון שנערך במסגרת הליגה הארצית בפתח תקווה, נכח תומר פדר צלם המגזין.

אמנם לא ראיתי שום כתבה או צילום בגיליון הנוכחי של הירחון, אבל נוכחות הייתה.

מדוע לא הייתה כתבה או איזשהו איזכור קטנטן? אני חושב שזה ראוי להתייחסות מצד הירחון.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

הייתי מנוי למגזין "אוטו" on and off במשך כמה שנים, ושמתי לב לחוסר עקביות בסיקורים של מרוצי קארטינג. שלא כמו ענף הראלי, ספורט הקארטינג הוא חוקי למהדרין, כך שאין שאלה של פירסום ארוע בלתי חוקי. למה אם כן, אין סיקור של ארועים משמעותיים כגון הליגה הארצית שמתנהלת כבר חמישה מרוצים, מסתובבת בין כמות גדולה של מסלולים בארץ ומושכת אליה את כמות הנהגים הגדולה ביותר מכל הליגות בארץ ללא ספק. אירגון של ליגה כזאת הוא וודאי אינו פשוט, ולמרות סיקור (במימון עצמי) בערוץ הספורט 5, הליגה לא מוזכרת כלל במגזין "אוטו".

האם גורם רשמי כלשהוא יוכל לענות לי על כך ?

בתודה מראש.

תשובה לא רשמית: לא כל נושא מוטורי מסוקר מעל דפי כל מגזין. בזמנו נערך דיון (לא ממש סוער) במערכת בענין הזה. המסקנה, בגדול: חוסר ענין לציבור. ל'אוטו' יש עשרות אלפי קוראים. מתוכם, אלו שיעניין אותם סיקור מירוץ קארטינג 4 פעימות הם בדיוק ה-20 שהתחרו באותו מירוץ, פלוס אולי בני משפחותיהם... וגם זה רק כדי לראות את שמם (ואולי תמונתם) בעיתון, כי את מה שהיה במירוץ הם כבר יודעים.

זו היתה המסקנה אז (לפני משהו כמו שנה, אני חושב) - יכול להיות שהיום יגיעו למסקנות אחרות, אבל מסופקתני.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אוקיי, התגובה הלא רשמית להודעה הלא רשמית היא שעניין בציבור לא נוצר כתוצאה מחוסר דיווח... גם תרבות מוטורית.

מוטי, שבאמת לא מבין איך דברים אמורים לצמוח מאפס.

פורסם

הייתי יכול לכתוב בעצמי את התשובה "חוסר עניין לציבור". אני מבקש תגובה רצינית !

תמונה של אגזוז על 2 דפים זה הרבה יותר חשוב, כמו גם סיקורים אקראיים של מירוצי סיבולת חסרי משמעות כמו האחרון מפ"ת שסוקר ע"י דני עצמו בכתיבה נוטפת התלהבות...

נהגי העתיד של ישראל צומחים היום מהקארטינג, לגבי זה אין ספק. זאטוטים בני 11-14 ששוברים שיאי מסלולים בכל הארץ, חלקם (אני מקווה) יגיעו יום אחד לגדולות. קארטינג הוא פופולרי בטירוף בארץ במיוחד בשנים האחרונות שנפתחו כל המסלולים החדשים.

והתגובות (הלא רשמיות) מדברות על חוסר עניין ? אני לא קונה את זה.

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
תשובה לא רשמית: לא כל נושא מוטורי מסוקר מעל דפי כל מגזין. בזמנו נערך דיון (לא ממש סוער) במערכת בענין הזה. המסקנה, בגדול: חוסר ענין לציבור. ל'אוטו' יש עשרות אלפי קוראים. מתוכם, אלו שיעניין אותם סיקור מירוץ קארטינג 4 פעימות הם בדיוק ה-20 שהתחרו באותו מירוץ, פלוס אולי בני משפחותיהם... וגם זה רק כדי לראות את שמם (ואולי תמונתם) בעיתון, כי את מה שהיה במירוץ הם כבר יודעים.

זו היתה המסקנה אז (לפני משהו כמו שנה, אני חושב) - יכול להיות שהיום יגיעו למסקנות אחרות, אבל מסופקתני.

טל

טל,

אני לא כל כך יודע מה אתה מגדיר "בזמנו" אבל אני כן יודע שבזמננו יש משהו כמו 8 מסלולים פעילים, אני לא אגזים אם אני יגיד שכמות האנשים אשר עוברים במסלולים אלו מידי חודש היא "קצת" יותר מ 20.

אני לא רוצה להיכנס לשיקולי המגזין אבל אני כן חושב שיש מקום דיי נכבד לענף הקארטינג על דפי המגזין.

"חוסר עיניין לציבור" ?

איזה ציבור ?

ילדים ?

חיילים ?

אנשיי היי טק ?

חרדים ?

"סתם" חבר'ה צעירים ?

יש לי סוד קטן לגלות- יש חובבי קארטינג רבים בכל אחת מהאוכלוסיות האלו (וזו רק דוגמא ממש קטנה).

אז אין לי מושג לאיזה ציבור אתה כיוונת אבל על הציבור שכן יש לו עיניין בקארטינג יעידו כ- 8 מסלולים שפועלים כיום בארץ.

מצד אחד בדיון קודם שהתקיים נטען ש "אוטו" לא מסקר פעילות שאינה חוקית, אך מצד שני המעט החוקי שיש לנו בארץ אינו זוכה לסיקור כי אין עיניין לציבור ?!

דרך אגב את אותו ציבור מסתבר שכן מעניינת "אליפות אוטו בקארטינג" הרי נכתב על כך בגליון יולי.

שוב אני מדגיש אין לי רצון להיכנס לשיקולי המגזין אבל בתור חובב קארטינג אני קצת מבולבל.

טל,

הבנתי שאינך עוד חבר מערכת ב"אוטו" ותגובתך אינה רישמית, ולכן תגובתי אינה רישמית כלפייך :wink: .

רפי.

שואל ועונה, ירוחם

פורסם

ביצה או תרנגולת :?:

קודם כל אני בהחלט חושב שזכותו של מגזין אוטו לפרסם רק דברים שיעניינו אנשים, הרי אנשים מעוניינים הם הקהל והמשלמים.

גם בדיון הקודם אני די בטוח שההחלטה לא לסקר את הראלי נובעת לא רק מחוסר חוקיות אלא גם מהתעניינות נמוכה שלא מצדיקה את הטירחה/בעיית החוקיות.

בסך הכל מצד שני אני חושב שאולי אם יהיו יותר כתבות על הקרטינג, יהיו יותר מתעניינים, יותר מתחרים ונהגים וכך המדור קרטינג בסופו של דבר יהפך למדור שנוגע להרבה יותר אנשים, אבל זו כבר חשיבה לטווח רחוק.

אני לדוגמא התעניינתי במרוצי ה GP רק אחרי שקראתי עליהם במוטו (ותודה רבה למוטו שהפכו אותי למעריץ), היום אני עדיין קורא את המדורים על מרוצי ה GP ובהדיקות רבה.

קיצור סיקור יהיה רצוי גם למארגנים וגם למגזין אבל שיקולי עלויות, החזר הכנסה, כמות דפים וכו זה בהחלט מעבר לנתונים שעומדים לפני ...

נ.ב אולי אפשר לארגן קומבינה - סיקור של המרוצים תוך כדי פרסום של מגרשי הקרטינג בסמוך.

ככה גם בעלי המגרשים יהנו מיותר עניין ויותר אנשים.

מגזין אוטו יקבל פרסומות בשלב ראשון והתעניינות גוברת בשלב השני.

ואנחנו נקבל סיקורים על קרטינג ...

פורסם
הייתי יכול לכתוב בעצמי את התשובה "חוסר עניין לציבור". אני מבקש תגובה רצינית !

תמונה של אגזוז על 2 דפים זה הרבה יותר חשוב, כמו גם סיקורים אקראיים של מירוצי סיבולת חסרי משמעות כמו האחרון מפ"ת שסוקר ע"י דני עצמו בכתיבה נוטפת התלהבות...

נהגי העתיד של ישראל צומחים היום מהקארטינג, לגבי זה אין ספק. זאטוטים בני 11-14 ששוברים שיאי מסלולים בכל הארץ, חלקם (אני מקווה) יגיעו יום אחד לגדולות. קארטינג הוא פופולרי בטירוף בארץ במיוחד בשנים האחרונות שנפתחו כל המסלולים החדשים.

והתגובות (הלא רשמיות) מדברות על חוסר עניין ? אני לא קונה את זה.

תראה, אני לא מכיר אותך אבל התגובה היתה רצינית לחלוטין.

כל עיתון, בכל מקום, בוחר לו את הנושאים עליהם הוא כותב, ואיך הוא כותב עליהם. יש מספר מסויים של עמודי מערכת, צריך להחליט איך למלא אותם. חלק מההחלטות מתקבלות ברמה העקרונית על ידי בעלי הבית, לפי האופי שהם רוצים שיהיה לעיתונם, אחרות מתקבלות על-ידי העורך לפי העדפותיו הפרטיות ו/או מיטב הערכתו ושיפוטו לגבי קהל היעד, לפעמים משתפים בתהליך קבלת ההחלטות את כל המערכת. ככה זה עובד.

מה שכתבתי היה ע-ו-ב-ד-ו-ת - אמרתי שהיה דיון מערכת בענין (זאת אומרת שהיתה התייחסות לנושא, כן?), שתוצאתו היתה כך וכך. זו היתה דעת המערכת אז. אתה יכול לומר שלדעתך ההחלטה שגויה, לא נכונה, מה שאתה רוצה - אבל ישבו אנשים, דנו, חשבו, הגיעו למסקנה מסויימת. כשיהיה לך עיתון משלך אתה מוזמן לכתוב בו מה שאתה רוצה.

ואגב: בכל העולם מתחילים ילדים את הקריירה שלהם בקארטינג. ראיתם פעם דיווח על מירוצים כאלו ב-CAR? ב-EVO? במגזין אמריקני כלשהו?

אני חוזר ואומר: לא כל עיתון כותב על כל דבר. זו עובדה.

טל,

אני לא כל כך יודע מה אתה מגדיר "בזמנו" אתה כן יודע כי אמרתי את זה במפורש, שלמיטב זכרוני זה היה לפני שנה בערך... אבל אני כן יודע שבזמננו יש משהו כמו 8 מסלולים פעילים, אני לא אגזים אם אני יגיד שכמות האנשים אשר עוברים במסלולים אלו מידי חודש היא "קצת" יותר מ 20.

אני לא רוצה להיכנס לשיקולי המגזין אבל אני כן חושב שיש מקום דיי נכבד לענף הקארטינג על דפי המגזין. דעתך לגיטימית. מה לעשות ובמערכת 'אוטו' חשבו (בזמנו, כן?) אחרת. ככה זה עם יהודים, יש דעות שונות.

"חוסר עיניין לציבור" ?

איזה ציבור ? מה זה משנה איזה ציבור? למיטב הערכת המשתתפים באותו דיון, אחוז הקוראים שיתעניין בדיווחים מסוג זה הינו זניח. רוצה לטעון אחרת? אל תבזבז את זמנך עלי. אני לא חלק מהמערכת ולא חלק מתהליך קבלת ההחלטות. דיווחתי על עובדה פשוטה.

יש לי סוד קטן לגלות- יש חובבי קארטינג רבים בכל אחת מהאוכלוסיות האלו (וזו רק דוגמא ממש קטנה).

אז אין לי מושג לאיזה ציבור אתה כיוונת אבל על הציבור שכן יש לו עיניין בקארטינג יעידו כ- 8 מסלולים שפועלים כיום בארץ. זה עוד לא אומר שתעניין אותם כתבה על מירוץ שהשתתפו בו 20 איש שהם לא מכירים. מצד אחד בדיון קודם שהתקיים נטען ש "אוטו" לא מסקר פעילות שאינה חוקית, אך מצד שני המעט החוקי שיש לנו בארץ אינו זוכה לסיקור כי אין עיניין לציבור ?! מה הקשר בין א' ו-ב'? מה זה רלבנטי? אם נושא מסויים אינו מעניין את ציבור הקוראים להערכת מי שמקבל את ההחלטות, צריכה להתקיים סיבה אחרת לכתוב עליו.

דרך אגב את אותו ציבור מסתבר שכן מעניינת "אליפות אוטו בקארטינג" הרי נכתב על כך בגליון יולי. לא רלבנטי. דיווחתי על מה שהיה לפני שנה. כבר בתגובתי הראשונה אמרתי שיתכן שהיום יגיעו למסקנות אחרות, נכון?

שוב אני מדגיש אין לי רצון להיכנס לשיקולי המגזין אבל בתור חובב קארטינג אני קצת מבולבל.

טל,

הבנתי שאינך עוד חבר מערכת ב"אוטו" ותגובתך אינה רישמית, ולכן תגובתי אינה רישמית כלפייך. כן, אבל העובדות עליהן דיברתי - נכונות.

ל-SENDA: (בעצם, תגובה זו רלבנטית גם למוטי מיאטה). עכשיו כבר אני אומר את דעתי, לא קשור ל'אוטו'. לדעתי אתה טועה מאד. אתה מדבר כאילו קארטינג זה משהו שהתחיל אתמול. זה קיים שנים ארוכות, היו דיווחים שוטפים עוד כשהיתה ליגת שתי-פעימות קרבית (ולעתים מרתקת)... זה לא הביא לשום פיצוץ בענף, מפרסמים לא צצו כפטריות לאחר הגשם, והמנויים לא בדיוק סתמו את קוי הטלפון בדרישות לעוד ועוד סיקור.

ועוד משהו: למיטב ידיעתי, ההחלטה על אי-סיקור מירוצי הראלי לא היתה קשורה בשום צורה לענין או אי-ענין הציבור.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל,

נראה לי שלקחת קצת קשה את התגובה שלי אז אני קודם כל יחזור וידגיש את המשפט האחרון שכתבתי רק הפעם קצת יותר ברור:

תגובתי אומנם פנתה אלייך בהתחלה אך בסוף הדגשתי שאינה מופנית אלייך בלבד,וכדי להסביר טוב יותר-

הגבתי גם להודעתך וגם רשמתי מספר דברים שמופנים אל הכלל.(גם בהודעה הקודמת וגם בתגובה הנוכחית שמופיעה מיד אחריי המקרא)

התגובה הבאה מיועדת גם לטל וגם לשאר קוראי הפורום:

מקרא:

שחור- הודעה מקורית שלי לאחר חיתוך מספר קטעים עי"י טל.

אדום-תגובתו של טל לקטעים שחתך.

כחול-תגובתי שלי לכל התגובה של טל.

טל,

אני לא כל כך יודע מה אתה מגדיר "בזמנו" אתה כן יודע כי אמרתי את זה במפורש, שלמיטב זכרוני זה היה לפני שנה בערך... כנראה קצת קשה לך להבין אבל זה היה בציניות.

אבל אני כן יודע שבזמננו יש משהו כמו 8 מסלולים פעילים, אני לא אגזים אם אני יגיד שכמות האנשים אשר עוברים במסלולים אלו מידי חודש היא "קצת" יותר מ 20.

אני לא רוצה להיכנס לשיקולי המגזין אבל אני כן חושב שיש מקום דיי נכבד לענף הקארטינג על דפי המגזין. דעתך לגיטימית. מה לעשות ובמערכת 'אוטו' חשבו (בזמנו, כן?) אחרת. ככה זה עם יהודים, יש דעות שונות. שוב אני יחזור ואומר שאיני נכנס לשיקולי המגזין רק מציין עובדות שאי אפשר להתווכח איתם.

"חוסר עיניין לציבור" ?

איזה ציבור ? מה זה משנה איזה ציבור? אתה עושה את עצמך לא מבין או שאתה באמת לא מבין ? (אני שואל ברצינות כי אני מוכן להסביר לך בכיף שזו היתה שאלה רטורית כדי לפתח את העיניין שיש קהל רב שמתעניין בקארטינג מכל פלחי האוכלוסיה) למיטב הערכת המשתתפים באותו דיון, אחוז הקוראים שיתעניין בדיווחים מסוג זה הינו זניח. רוצה לטעון אחרת? אל תבזבז את זמנך עלי. אני לא חלק מהמערכת ולא חלק מתהליך קבלת ההחלטות. דיווחתי על עובדה פשוטה. וגם אני דיווחתי בצורה הכי ברורה שאני יכול על עובדה לא פחות פשוטה,לא מבזבז זמני עלייך חלילה, כמו שרשמתי בהתחלת ההודעה, ההודעה אינה מופנית רק אלייך וכמו שאתה בטח יודע גם חברייך למערכת לשעבר קוראים ומגיבים פה.

אז אין לי מושג לאיזה ציבור אתה כיוונת אבל על הציבור שכן יש לו עיניין בקארטינג יעידו כ- 8 מסלולים שפועלים כיום בארץ. זה עוד לא אומר שתעניין אותם כתבה על מירוץ שהשתתפו בו 20 איש שהם לא מכירים.אתה צודק יש בארץ מספיק קהל שמגיע מידי חודש לשמונה המסלולים (כמה אלפים כמו שציינתי) אבל בטח לא יעניין אותם כתבה על מירוציי קארטינג הם בכלל באים לקארטינג כדי לשתות איזה בירה ולשמוע מוזיקה טובה לא ?! מצד אחד בדיון קודם שהתקיים נטען ש "אוטו" לא מסקר פעילות שאינה חוקית, אך מצד שני המעט החוקי שיש לנו בארץ אינו זוכה לסיקור כי אין עיניין לציבור ?! מה הקשר בין א' ו-ב'? מה זה רלבנטי? אם נושא מסויים אינו מעניין את ציבור הקוראים להערכת מי שמקבל את ההחלטות, צריכה להתקיים סיבה אחרת לכתוב עליו. לא,במידה ובאמת היו רק 20.5 אנשים בארץ שיתעניינו בסיקור של קארטינג כמו שאתה אמרת (בזמנו כן ?!). אבל לאור כל מה שרשמתי פה ולאור העובדה שזה המעט החוקי שיש לנו בארץ (כלומר יכול להיכנס לדפי המגזין לפחות מהיבט החוקיות וזה הקשר בין א' ו -ב' ) שאלתי שאלה לגיטימית...

או במילים אחרות- יש לנו ספורט מוטורי חוקי (עומד בקריטריון אחד לפחות מבחינת המגזין) למה לא לסקר אותו ?(שוב בהתייחס לעובדות שציינתי פה לגבי כמות הקהל)

דרך אגב את אותו ציבור מסתבר שכן מעניינת "אליפות אוטו בקארטינג" הרי נכתב על כך בגליון יולי. לא רלבנטי. דיווחתי על מה שהיה לפני שנה. כבר בתגובתי הראשונה אמרתי שיתכן שהיום יגיעו למסקנות אחרות, נכון? שוב טל- לא כל מה שהיה רשום בהודעה המקורית היה מיעד רק אלייך נכון ?

טל,

הבנתי שאינך עוד חבר מערכת ב"אוטו" ותגובתך אינה רישמית, ולכן תגובתי אינה רישמית כלפייך. כן, אבל העובדות עליהן דיברתי - נכונות. וגם העובדות שאני ציינתי נכונות מה הקשר ?!

עוד דבר קטן (למען הסר ספק זה מיועד אלייך טל) יש לי הרגשה שמאד קשה לך שכותבים תגובה שאינה לרוחך על דברים שרשמת, הייתכן ?

ואני אוסיף עוד דבר(לכולם לא רק לטל),כמו שמוטי רשם- "עניין בציבור לא נוצר כתוצאה מחוסר דיווח... גם תרבות מוטורית." מסכים איתך, ובמקרה הזה לדעתי כן קיים עיניין בציבור או לפחות איזה זיק (הרבה יותר אבל נניח) שבעזרת סיקור יכול להתפתח עוד,אז אולי כן כדאי לתת את הדעת על העיניין ?

ואסיים את דבריי בציתות של SENDA "אני לדוגמא התעניינתי במרוצי ה GP רק אחרי שקראתי עליהם במוטו (ותודה רבה למוטו שהפכו אותי למעריץ), היום אני עדיין קורא את המדורים על מרוצי ה GP ובהדיקות רבה."

לילה טוב,

רפי.

עריכה:

אני חייב להבהיר שלדעתי אין לנו זכות לבוא ולנסות להכתיב ל"אוטו" (או לכל מגזין אחר) מה לסקר ומה לא, אך אני חושב בהחלט שיש מקום (וזה יכול אפילו לעניין את אנשיי המערכת ב"אטו") להביע דעה.

שואל ועונה, ירוחם

פורסם

חשבתי להכניס עכשיו תגובות בצבע ירוק, אבל החלטתי לעצור את זה כאן אחרת יגמרו לנו הצבעים...:-)

נדמה לי שיש אצלך טעות בסיסית. האלפים עליהם אתה מדבר שמגיעים ללמסלולי הקארטינג כל חודש הם לא אלפי צופים, נכון? למעשה, אם נהיה כנים עם עצמנו, צופים למעשה בכלל לא מגיעים כדי לצפות במירוצים, אפילו שהצפייה היא חינם ולא צריך לשלם על כרטיס, נכון? מי שמגיע למסלולים הם חבר'ה שבאים לנהוג להנאתם, רובם המכריע באופן לא תחרותי. תקן אותי אם אני טועה. כך שכאשר אתה אומר שיש אלפי אנשים שכתבות על קארטינג יעניינו אותם - שזה ממש לא אותו דבר כמו אלה שבאים לנהוג בקארטינג - זו בודאי לא עובדה כפי שאתה מציג זאת, אלא השערה בלבד - לדעתי, השערה אופטימית ביותר שאין לה אחיזה במציאות. יש, אגב, דרך לבדוק את רמת הענין של קארטינג, לפחות במידה מסויימת: אני יכול לנסות לבדוק מה הרייטינג שקיבלו מירוצי הקארטינג ששודרו בערוץ 5. רוצה להמר על התשובה?

בדוק את מדורי הספורט בעיתונים. שים לב על מה הם מדווחים: על ענפי הספורט שמושכים צופים. אלו שמתעניינים בהם אנשים מעבר לאלו שפעילים בספורט. בעיקר כדורגל (לצערי האישי). למה? בדיוק אותם שתי מילים שכל מיני אנשים לא אהבו שהשתמשתי בהם: ענין לציבור. וגם בכדורגל הדיווח נעצר אי-שם באזור ליגה א' (שאפילו שם כל משחק מביא צופים, בתשלום, בכמות שהקארטינג יכול רק לחלום עליה).

'אוטו', כמו הרבה מאד מגזינים מסוגו בעולם (ואחרים בארץ) הוא לא מגזין ספורט מוטורי. הוא מגזין רכב, וכבר מזמן הוחלט שחלק הארי ממנו מוקדש למכוניות: בעיקר מבחנים, קצת כתבות-צבע פה ושם. אם זה היה מגזין של 200 עמודי מערכת, יכול להיות שמצב העניינים היה שונה - אבל שוב אני שואל: כמה ירחוני-רכב מחו"ל אתה מכיר שנותנים כיסוי כלשהו לספורט מוטורי בכלל, מעבר לפורמולה1 ופה-ושם ראלי (וגם זה יוצא דופן)? הנה דוגמה קונקרטית: אני מדפדף בגליון הראשון שנקרה בידי, 'טופ גיר' מחודש יולי 2005. גליון של 324 עמודים, או 180 אם מורידים את החלק הקבוע של המדריך בסוף + כל עמודי המודעות בחצי השני של הגליון. מתוך אותם 180 עמודים, היחידים שיש להם איזו נגיעה לספורט מוטורי הם כתבה מצולמת בת 2 עמודים שמופיעים בה פוסטרים ישנים של מירוצי נורבורגרינג, ועוד כתבה שנותנת כבוד לאודי R8, המכונית (ולא למירוץ מסויים). ז-ה-ו. ב-CAR וב-EVO המצב לא שונה.

ואגב, כל מה שאני אומר כאן נכון באותה מידה גם ל'הגה', 'רכב', 'מכוניות' וכן הלאה.

אז אם תבוא ותאמר "אוטו צריך לתת כיסוי לקארטינג לא בגלל שזה מעניין את הקוראים, אלא מתוך תמיכה בספורט מוטורי באשר הוא" - זה כבר טיעון לגיטימי. אז זה כבר ענין של החלטה של בעלי-הבית, האם הם מעוניינים להקצות מקום לכיסוי כזה על חשבון משהו אחר שמעניין את הקוראים יותר.

ולסיום, אין לי כל בעיה עם דעות שונות משלי. יש לי בהחלט בעיה עם תגובות כמו של RamiGT שהאשים אותי ב"חוסר רצינות", ועם תגובות תוקפניות ו/או כאלה שמזלזלות באינטליגנציה שלי ו/או מוציאות אותי דביל. סתם שתדע, אגב: בשנות ה-90 היה נסיון, במסגרת מגזין 'מוטו' שהיה אז בבעלותי, להוציא מוספון נפרד שיועד לקארטינג. זה החזיק מעמד חודשים ספורים, ואני מדבר על תקופה של מירוצי 2-פעימות משגשגים...

טל

(עם נדודי-שינה שלא קשורים לכלום...)

• תוכן חדש...