Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה שבוע שאני נוהג על מתלים חדשים (מבחינתי).

המדובר ברביעיית קפיצים + קוני צהובים שירשתי מרובי (פורסמו גם כאן בפורום) ובנוסף אנטי-רול אחורי. כל אלה הצטרפו לרביעיית צמיגים 'נכונים' שכבר מצויים על האוטו כמה חודשים, וכוונו לזוויות 'נכונות' עד כמה שניתן.

 

אני כותב את זה כאן עבור כל בעלי ה-VAGים ה'ספורטיביות' למיניהן שמבוססות על הגולף MKIV, כלומר מיני A3ים, GTIים, RSים וכמובן לאונים. בעיקר לכאלה שכבר טרחו ושיפרו את המנוע (שהוא באמת מצויין לשיפורים) בכל מיני צ'יפסים וחומוסים, אבל השאירו מתלים מקוריים.

 

אחים יקרים,

 

אין

 

לכם

 

מושג.

 

פשוט, אתם לא יודעים על מה אתם נוסעים, איזה נזק עשו לו המחבלים של VAG, ואיזה כיף אפשר להוציא ממנו.

בגלל שלא יורקים לבאר שממנה שתית עד לפני שבוע, אני אצטט אחרים שאמרו לי שאני נוסע על אוטו שמתנהג גועל נפש, ושפשוט בזיון לקרוא לו ספורטיבי כשהוא יוצא מהמפעל. וצדקו.

 

אני לא מכחיש, שהנסיון שלי בספורטיביות לא גדול;

ואני לא מכחיש, שהמתלים המקוריים של הלאון יותר 'רציניים' מאלו של משפחתית מודרנית חסרת שאיפות ספורטיביות;

אבל לעומת המצב הנוכחי, זה באמת גועל נפש. מבחינתי יש לי רכב חדש. המנוע והגיר שלו בונבונים בשבילי גם במצבם המקורי. אז יש כמה איביזות ו-GTIים משופרים שיעקפו אותי באיילון. מצידי הם כולם יכולים לנשק לי באגזוז ברגע שאני מסובב את ההגה.

להלן סיכום השינוי בנקודות:

- האוטו באמת מסתובב. כלומר, לאיפה שאתה מסובב את ההגה, לשם הוא הולך, ולא ישר. נשמע לכם הגיוני? לעומת המצב הקודם זה רעיון מהפכני, ממש סטארט-אפ.

- נוחות הנסיעה לא נפגעה. למעשה, הבולמים הקדמיים לוקחים באמפים יותר טוב ונעים מהמקוריים. את זה אני יכול להגיד אחרי די הרבה נסיעה עירונית, וגם נסיעה בין עירונית ארוכה, כולל נוסעים/ות בעלי ישבנים ענוגים שלא ממש מתלהבים מהתנהגות ספורטיבית.

- נגמרו כמעט הפרפורים בהורדת דוושה, כל עוד היא לא אגרסיבית בצורה מטופשת (ע"ע בראשון בעליה על כביש משובש). יותר נחישות ביציאה מהמקום ובפתיחת טורבו בנסיעה.

- באופן כללי הרכב מרגיש יותר חזק (כן, אפילו שלא נגעתי במנוע, בגלל איך שהכח יורד לכביש), יציב, נשלט ובטוח. זוויות הטיה בהעברות משקל פחתו משמעותית, והתוצאה היא תחושה שהרכב 'מתרגש' הרבה פחות בכל מצב ושיש עוד הרבה לאן 'למתוח' אותו.

 

הבעיה העיקרית עכשיו היא שזוגתי התחילה לריב איתי מי ינהג, כי גם לה מגיע להנות קצת.

 

בקיצור, VAGיסטים, תעזבו אותכם מהמנוע, זה הדבר האחרון שחסר לאוטו הזה.

ולסיום שתי התייחסויות לדברים שכתב כאן מורנו ורבנו, מוטי מיאטה:

 

"if you can't drive fast with 90 HP, 900 HP won't help you"

אמן. אמנם יש לי פי 2 מ-90, אבל להיות מהיר - זה עניין אחר. ואני ממש לא מחזיק מעצמי אחד שבאמת יודע לנהוג.

 

"כן, אני יודע, צמיגים עולים כסף וצמיגים טובים עולים אפילו יותר, אבל אם תיקחו מכונית ותשימו בה צמיגים לביצועים גבוהים עם המתלים האורגינליים ותיקחו את אותה המכונית עם מתלים משופרים וצמיגים 'ירוקים' רגילים עליה, המכונית עם הצמיגים העדיפים והמתלים הרגילים תהיה מהירה יותר בכל מצב. היא תבלום ותאיץ טוב יותר בגלל האחיזה העדיפה ובוודאי שתפנה מהר יותר."

על זה אני מאוד נוטה לחלוק עכשיו. אמנם, אין לי הוכחה, כי אני הייתי רק בשלושה מתוך ארבעת המצבים האפשריים: בלי מתלים ובלי צמיגים, עם צמיגים ובלי מתלים, עם צמיגים ועם מתלים. ולא כל כך בא לי להחזיר את הצמיגים הישנים שלי בשביל לבדוק :smile:.

אבל התוספת שקיבלתי מהחלפת צמיגים לא מתקרבת לתוספת שהוסיפה עליהם החלפת המתלים.

 

ובהצלחה לכל המשפרים.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

שכחת עוד קטע באותו המאמר על אחיזה ומיתלים ואני שמח להזכיר לך אותו כי נראה שהרבה מתוך המאמר כבר הפנמת :-) -

הם לאו דווקא משפרים את מהירות הפנייה של הרכב, אבל הרבה נהגים מוצאים אותם נוסכי ביטחון בנהיגה חזקה, ומאפשרים נהיגה קצת יותר מהירה מאשר בלעדיהם.
ופה כנראה מסתכם מבחינתך, מזווית הראיה הפרטית שלך, ההבדל בין צמיגים טובים לבין מיתלים והנמכה.

אל תבין אותי לא נכון, אני ממש לא אומר את זה בגנותך, להיפך, אני שמח שמצאת את תהליך שיפור המיתלים שלך לפורה ושאתה שמח עם התוצאה (שעוד שניה נדבר גם עליה), הנקודה היחידה היא שצמיגים הם נקודות המגע היחידות שלך עם הכביש, הם ולא הבולמים, הם ולא הקפיצים, הם ולא המוטות המייצבים.

 

שיפור בצמיגים הוא הבסיס, אבל להרבה נהגים תחושת הביטחון לא עולה כמו שסט מוטות מייצבים יעלה אותה כי האוטו עדיין מקבל זוויות גלגול גדולות וצולל קשות בבלימות לתוך פניות, מה שכן קורה כשאתה משפר מיתלים.

הביטחון שלך לדחוף את האוטו יותר חזק לתוך הפניות עולה בגלל התחושה הספורטיבית יותר ולאו דווקא בגלל כמות האחיזה האבסולוטית של הרכב... זוויות גלגול לא מונעות מהרכב לסוע מהר בפניות :idea:.

 

לעניין הבא.

הנמכת והיקשחת, יפה לך, אבל לכוון את המיתלים - כיוונת?

 

הנמכת הרכב משבשת את כל זווויות המתלה.

אתה צריך לקחת את הרכב למכון כיוון פרונט (אוףףף השם המטומטם הזה!! למה "פרונט" קיבינימאט?! מה עם הגלגלים האחוריים?!!) ולכוון את כל ארבעת הגלגלים, כשאתה מ-מ-ש רוצה לקחת לתשומת ליבך את הנאמר באותו המאמר שלי (ואני מצטט את כל החלק הרלבנטי) -

 

חלק שני – כיוון גלגלים ומושגים בסיסיים:

 

אז יש לנו את הצמיגים והחישוקים המתאימים, וכעת אנחנו רוצים להשלים את הכיוון שלהם ולהנות מהיתרונות שלהם עוד יותר. בדרך, אנחנו ננסה להוציא עד כמה שניתן מהלקסיקון של הרכב מושגים לא רצויים כמו תת היגוי.

 

כיוון זוויות הגלגלים בצורה אגרסיבית יותר זה דבר מומלץ בלי קשר לסוג וגודל החישוק והצמיג. זה ישפר את היכולות של הרכב גם בצורתו המקורית.

 

הערה – אם תשנו חישוקים תאלצו לכוון את המכונית בהתאם לגודל החדש, מכיוון שהגודל דורש שינוי כיוון.

 

 

השינוי הקל ביותר לביצוע הוא בוודאות כיוון הגלגלים, מכיוון שהוא אינו דורש החלפה של חלקים אבל עדיין משפיע משמעותית על הביצועים.

זוהי דרך מצוינת לשפר את היכולות של הרכב בלי לשנות חלקים, אבל אם אתם מתכוונים להחליף חלקי מתלה כגון קפיצים או חלקים אחרים המתוארים בחלק השלישי של המאמר, אתם תהיו חייבים לכוון מחדש את הרכב לאחר ביצוע ההחלפה!

 

 

 

Camber (שפיעה) – זוהי הזווית שהגלגל עומד בה ביחס לציר האנכי, לרוב במכוניות ביצועים מדובר בקאמבר שלילי, כלומר הגלגלים נמצאים בזווית הפונה לכיוון הרכב בחלקם העליון.

 

 

יתרונות וחסרונות – שיפור ליכולת הפנייה וליציבות בתוך הפנייה, ירידה ביכולת הבלימה אם לרכב יש יותר מדי קאמבר שלילי, ירידה ביכולת ההאצה אם יש יותר מדי קאמבר שלילי לגלגלים המניעים. כאשר מתואמת כמות הקאמבר הנכונה לרכב שננהג הרבה בכבישים מפותלים, שחיקת הצמיג תהיה שווה יותר.

 

 

Caster (קידום) – גיאומטריית המתלים במכונית רגילה מוסיפה קאמבר לגלגלים הקדמיים בזמן שהם מופנים. הזווית של תוספת השפיעה הזאת נקראת קאסטר. כיוון הקאסטר מבוצע רק לגלגלים הקדמיים.

 

 

יתרונות וחסרונות – זווית קאסטר גדולה תיצור יכולת פנייה עדיפה על חשבון היגוי כבד יותר, ב.מ.וו ידועים בכך שהם מכוונים את הרכבים שלהם לזווית קאסטר גדולה ומכאן ההיגוי המתקשר הנפלא שלהם.

 

 

toe (כינוס) – זווית הכינוס היא הזווית שאליה הגלגלים פונים כאשר הרכב נוסע ישר. אם הם מופנים פנימה זה נקרא TOE-IN ואם הם מופנים החוצה מהמרכז זה נקרא TOE-OUT.

 

 

יתרונות וחסרונות - התכנסות (toe-in) תשפר את היציבות בקו ישר בסרן האחורי וגם הקדמי. התבדרות (toe-out) בגלגלים הקדמיים תשפר את יכולת הכניסה לפנייה (turn-in) ותחליש את תת ההיגוי אבל תגרום לרכב להיות מאוד קופצני ובעל נטייה לשנות כיוון בחדות שתהיה מעט גדולה מדי לחלק מהנהגים. התבדרות בגלגלים האחוריים תעזור לרכב להסתובב מהר יותר אבל היא אינה מומלצת לרכבי כביש בגלל שהיא עלולה להוביל להיגוי יתר קיצוני ומהיר.

כל זווית toe שאיננה אפס תוביל לשחיקת צמיגים מהירה יותר.



שינוי בזוויות הגלגלים חייב להתבצע בידי מכון כיוון פרונט מקצועי (מאוד נדיר בישראל) וצריך להתאים לדרך שבה הרכב ננהג לרוב - אם אתם נוהגים לרוב לבד ברכב, בקשו מהמכון לשבת בכסא הנהג בזמן כיוון הרכב. אם הם לא מסכימים, הביאו איתכם חפץ התואם למשקלכם ושימו בכסא הנהג (אל תשכחו להוציא אותו מהמכונית אם הם כן מאפשרים לכם לשבת בה). אם אתם לרוב נוהגים עם עוד מישהו (נניח נווט) דאגו למשקל מתאים בכסא הנוסע בנוסף למשקלכם.

 

 

זה חשוב מכיוון שמשקל הרכב שלכם משפיע על הכיוון!



ולחלק הטכני:

 

 

כיוון רכב למניעת תת היגוי:

 

 

מכוניות הנעה קדמית דומות מאוד למכוניות הנעה כפולה, כלומר הרעיון מאוד דומה. יש להן יותר תת היגוי טבעי ממכוניות הנעה אחורית בזמן שלוחצים אותן לתוך הפנייה ובגלל זה הן זקוקות לזווית קאמבר גדולה יותר בגלגלים הקדמיים מאשר בגלגלים האחוריים. אני ממליץ על toe של אפס בכל הגלגלים אם אתם לא רוצים שחיקה מוגברת בצמיגים או toe-out קטן בגלגלים הקדמיים אם לא אכפת לכם לבצע החלפה אחורה-קדימה של הצמיגים קצת יותר מוקדם ואתם רוצים כניסה טובה יותר לתוך הפנייה. כוונו את הקאסטר למקסימום האפשרי, אתם תהנו מזה.

 

 

דוגמאות למספרים במכוניות כביש בעלות הנעה קדמית או כפולה:

מלפנים – 1.8-2.0 מעלות של קאמבר שלילי, toe של 0 או 2 מ"מ toe-out (מ"מ אחד לכל צד) ו-3-4 מעלות של קאסטר.

מאחור – 1.0-1.3 מעלות של קאמבר שלילי ו-toe של 0.

 

 

כיוון רכבכם באופן יותר אגרסיבי ישפר משמעותית את היכולות הדינמיות של הרכב, אבל דאגו קודם להתרגל לשינויים לפני שתנסו לנהוג בצורה ספורטיבית יותר, אל תשכחו לבצע חילוף בין הצמיגים לעיתים קרובות יותר.

 

 

האפקטיביות של הכיוון החדש שלכם מושפעת מסגנון הנהיגה שלכם. חלק מהנהגים נוהגים "לזרוק" את הרכבים שלהם לתוך הפניות בעזרת הבלמים כדי לייצר היגוי יתר, הם יצטרכו כיוון מעט שונה מנהג שנוהג לבלום בקו ישר לפני הפנייה. סגנונות נהיגה שונים... אפשרו לעצמכם ליצור שינויי כיוון קטנים מזמן לזמן בכדי ליצור התאמה מדויקת יותר לסגנון הנהיגה שלכם, יכול להיות שיקח לכם פעמיים או שלוש בכדי "לפגוע" נכון, אבל זה יתן לכם מושג טוב יותר איך להתחיל.

אתה מוזמן לברר מהן המלצות היצרן לכיווני הגלגלים ולהעלות אותן כאן, אני אשמח להסתכל עליהן ולתת לך מספרים אחרים לכוון את האוטו לפיהם אם אתה רוצה לשפר את הביצועים עוד יותר.

בכל מקרה - לאחר החלפת חלקי מתלה הכיוונון של זוויות המיתלה מחדש - חובה!

 

תתחדש! :-)

 

מוטי.

פורסם
שכחת עוד קטע באותו המאמר על אחיזה ומיתלים ואני שמח להזכיר לך אותו כי נראה שהרבה מתוך המאמר כבר הפנמת :smile: -

הם לאו דווקא משפרים את מהירות הפנייה של הרכב, אבל הרבה נהגים מוצאים אותם נוסכי ביטחון בנהיגה חזקה, ומאפשרים נהיגה קצת יותר מהירה מאשר בלעדיהם.
ופה כנראה מסתכם מבחינתך, מזווית הראיה הפרטית שלך, ההבדל בין צמיגים טובים לבין מיתלים והנמכה.

אל תבין אותי לא נכון, אני ממש לא אומר את זה בגנותך, להיפך, אני שמח שמצאת את תהליך שיפור המיתלים שלך לפורה ושאתה שמח עם התוצאה (שעוד שניה נדבר גם עליה), הנקודה היחידה היא שצמיגים הם נקודות המגע היחידות שלך עם הכביש, הם ולא הבולמים, הם ולא הקפיצים, הם ולא המוטות המייצבים.

 

שיפור בצמיגים הוא הבסיס, אבל להרבה נהגים תחושת הביטחון לא עולה כמו שסט מוטות מייצבים יעלה אותה כי האוטו עדיין מקבל זוויות גלגול גדולות וצולל קשות בבלימות לתוך פניות, מה שכן קורה כשאתה משפר מיתלים.

הביטחון שלך לדחוף את האוטו יותר חזק לתוך הפניות עולה בגלל התחושה הספורטיבית יותר ולאו דווקא בגלל כמות האחיזה האבסולוטית של הרכב... זוויות גלגול לא מונעות מהרכב לסוע מהר בפניות :idea:.

המממ. מדבריך משתמע ששינויים בהתנהגות הרכב נובעים כמעט בלעדית מהחלפת הצמיגים, וכל עניין המתלים משרת יותר לשיפור ביטחון הנוהג ברכב על ידי הקטנת זוויות גלגול. זה לא מסתדר לי, לא תיאורטית, ולא אמפירית:

תיאורטית אני מסכים שהצמיגים הם נקודות המגע שלי עם הכביש. אבל הם לא חיים בואקום, והאינטראקציה שלהם עם אותו כביש תלויה בכח שמצמיד אותם לכביש. תסכים איתי שברכב שבגלל זוית גלגול מרכז המסה שלו מתקרב מאוד לאחד הצדדים, הכח המצמיד על הצד השני ירד משמעותית ומכאן גם שהאחיזה בצד ה'עולה' תרד. ובמקום לחלק את הנטל באופן שווה על המגבלות של ארבעה צמיגים, הוא יתחלק על בעיקר על שניים (במקרה הטוב) והמגבלה הכללית של הרכב תרד.

אמפירית, אני צריך שתסביר לי את התצפיות הבאות:

אותו רכב; אותו מנוע; אותו נהג; אותו אופן נהיגה; אותה מהירות בערך; אותו סיבוב; אותם צמיגים; אותה מערכת בקרת אחיזה.

מתלים מקוריים: מנורת בקרת אחיזה משתוללת בדש בורד כאילו היא על אקסטות, צמיגים קדמיים שורקים וחורקים, הרכב נוסע 'ישר'.

מתלים חדשים: שקט ושלווה, בטהובן ממשיך לנגן במערכת, המזגן מלחשש, חושך בדש-בורד והאוטו מסתובב כאילו הוא יוצא מחניה.

אגב, אותו כנ"ל לגבי שינוי ביציאה אגרסיבית מעמידה.

 

לעניין הבא.

הנמכת והיקשחת, יפה לך, אבל לכוון את המיתלים - כיוונת?

נו, לא יפה. אולי אני לא מקצוען, אבל גם חאפר לא :smile:.

אני דווקא קראתי כל מה שכתבת, ולא נתתי לפרטים לחמוק מעיני:

כל אלה הצטרפו לרביעיית צמיגים 'נכונים' שכבר מצויים על האוטו כמה חודשים, וכוונו לזוויות 'נכונות' עד כמה שניתן.
ואיפה מכוונים זוויות? במכון החביב עליך לכיוון "פרונט", כמובן. וכמו שאמרת, לא קל למצוא אחד כזה מקצועי, ולא שמצאתי (ראה אנקדוטה להלן). אני מעיין ב פלט Vehicle Alignment Report:

Camber -1 = מקסימום מאושר יצרן

Caster +8.5 = מקסימום מאושר יצרן

Toe 0 = דרישת יצרן

מאחור הנתונים לא שונו ונמצאים פחות או יותר במרכז התחום שבספציפיקצייה, וממילא החברה במכון הנ"ל טענו ששינויים במתלה אחורי אצלי זה סרט לא נורמלי שכולל שימוש בבודי ג'ק, וכל מיני מתיחות חלקי מתכת ועינויים אחרים, וכל עוד לא עשיתי תאונה לא שווה לגעת בזה :roll:.

 

ולסיום אנקדוטת "פרונט":

אני: "תשמע, אני רוצה שתעשה לי קסטר מקסימלי"

פרונטיסט: "אתה מהנדס רכב?"

אני: "לא"

פרונטיסט: "ויצרן רכב?"

אני: "גם לא"

פרונטיסט: "אז למה אתה רוצה לעשות שינויים? יש נתוני יצרן וזהו."

אני: "טוב אז תעשה לי את המקסימום שבנתוני יצרן."

פרונטיסט: "תגיד, מה בכלל קרה לאוטו?"

אני: "שום דבר. החלפתי בולמים וקפיצים."

פרונטיסט: "איזה שנה זה?"

אני: "2003"

פרונטיסט: "וכבר החלפת בולמים?"

אני: :???:

פרונטיסט: "ומה זה פה?" (מצביע על האנטי-רול)

אני: "זה מוט מייצב"

פרונטיסט: "מה זה עושה?"

אני: "זה מחבר בין הקפיצים ונותן לך קשיחות יותר גבוהה מאחורה בפניות"

פרונטיסט: "מה אתה אומר. אבל הם כבר מחוברים דרך המתלה האחורי לא?"

אני: :???:

פרונטיסט: "משה, משה, בא תראה מה הוא שם פה ... בולמים עם אחריות למיליון ק"מ, אתה אומר? תשמע זה ממש רעיון טוב. אולי תציע את זה ליצרן?"

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
תסכים איתי שברכב שבגלל זוית גלגול מרכז המסה שלו מתקרב מאוד לאחד הצדדים
נגיד שמרכז הכובד ברכב שלך הוא בגובה של, נגיד, 50 ס"מ (אני חושב שהגזמתי כלפי מעלה)

 

ונגיד שציר הגלגול ברכב שלך הוא בגובה של, נגיד, 30 ס"מ (אני חושב שהגזמתי כלפי מטה) .

 

אז המרחק בין מרכז הכובד ובין ציר הגלגול הוא 20 ס"מ, ואם נניח שהרכב נטה בעשר מעלות (ושוב הגזמתי כלפי מעלה) בגלל הסיבוב, אז מרכז הכובד זז סינוס עשר מעלות כפול 20 ס"מ שזה 3.47 ס"מ .

 

זה לא עונה להגדרה של "מתקרב מאוד לאחד הצדדים" .

 

 

הכח המצמיד על הצד השני ירד משמעותית ומכאן גם שהאחיזה בצד ה'עולה' תרד. ובמקום לחלק את הנטל באופן שווה על המגבלות של ארבעה צמיגים, הוא יתחלק על בעיקר על שניים (במקרה הטוב) והמגבלה הכללית של הרכב תרד

איך שלא תחלק את הכוחות עדיין כוח החיכוך המקס' של סה"כ הצמיגים יהיה שווה בקירוב למשקל הרכב כפול מקדם החיכוך בין הגומי לאספלט.

פורסם

איפה עשית כיוון פרונט?

 

תעשה חיפוש על התחיה. מקום לכיוון פרונט (מוטי לא להתעצבן) ביפו, מקצועיים מאוד, ומומלצים. בזמנו הפנו אליו ההסדנא של פרדי כאשר היא פעלה. תעיין בהודעה הזו. עוד מקום מומלץ אם כי לי אישית אין ניסיון איתו (וגם הוא מוזכר בשירשור ההוא) מקסיקו בנתניה.

 

ובלי קשר, אני חושב שראיתי את הרכב שלך בימים האחרונים באזור הרצליה.

 

גיא

פורסם
ובלי קשר, אני חושב שראיתי את הרכב שלך בימים האחרונים באזור הרצליה.

גיא

אתה בטח מתכוון שראית את הרכב שלי מסתובב בהרצליה ... :razz:

 

איך שלא תחלק את הכוחות עדיין כוח החיכוך המקס' של סה"כ הצמיגים יהיה שווה בקירוב למשקל הרכב כפול מקדם החיכוך בין הגומי לאספלט.
נכון, עד לנקודה שבה העומס על אחד מהם יעלה על המקס' והוא יאבד אחיזה. מתמטית, מה שאתה אומר נכון גם כאן:

06caron2whls3.jpg

מצד שני אני מסכים שתנועת מרכז הכובד לא צריכה להיות גדולה (על עוד אני לא עושה את מה שבתמונה). אבל מעבר להפעלת כח עקב שינוי מרכז הכובד, שהיא 'סטטית', יש להבנתי גם העברות כח בין הקפיצים שהן דינמיות, וכאשר קפיץ מתכווץ, הוא מפעיל יותר כח על הגלגל שמתחתיו, ומגדיל את האחיזה שלו. אני לא טוען שאני מבין את זה עד הסוף, אבל גם שינוי בזמן שבו יש יותר אחיזה בכל גלגל נראה לי משמעותי.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
עד לנקודה שבה העומס על אחד מהם יעלה על המקס' והוא יאבד אחיזה
בהנחה שכל הגלגלים שאתה מדבר עליהם מחוברים לאותו רכב אז כשאחד מאבד אחיזה ומחליק הצידה, גם החבר שלו בצד השני חייב לעשות את אותו דבר, ואם ל"חבר" נוספה עוד אחיזה ש"חוסרה" מהצמיג הראשון, עדיין הסה"כ של שניהם הוא זהה וההחלקה תחל באותה סיטואציה.
פורסם

קודם כל מזל טוב על ההחלפה.

 

דבר שני למוטי - אני חושב שהנמכה כן אמורה לשפר את האחיזה וזה בגלל שהיא משנה את מרכז הכובד כלפי מטה - כלומר מפחיתה את המומנט של כוחות ה G המופעלים על הרכב.

 

ובקשר לכיוון המקורי, היה בארוע המוטורי את הנהג שניסה להדגים ביצועים באיביזה טורבו חדשה ... זה היה פשוט לא נעים לראות כמה הרכב נוטה לתת היגוי וכמה קשה לנסוע איתו נורמלי. גם עם בלם יד מורם הנהג התקשה מאוד לבצע זריקות ישבן ולהסתובב נורמלי. פשוט כואב לראות ...

פורסם
כוונו את הקאסטר למקסימום האפשרי, אתם תהנו מזה

 

לא הבנתי את זה. קאסטר מוגדל גורם להגה כבד יותר, היגוי כהה יותר ונטייה חזקה יותר למרכוז ההגה. זה לא הפוך למה שנהג אופייני ברכב ספורט מעוניין? אני יודע שככל שאופנוע ספורט הוא קיצוני יותר אז ה"קסטר" שלו קטן יותר לטובת תחושת היגוי קלה יותר. או שמא התכוונת להנאה מתוספת היציבות, גם במחיר של הגה קשה יותר?

פורסם
על זה אני מאוד נוטה לחלוק עכשיו. אמנם, אין לי הוכחה, כי אני הייתי רק בשלושה מתוך ארבעת המצבים האפשריים: בלי מתלים ובלי צמיגים, עם צמיגים ובלי מתלים, עם צמיגים ועם מתלים. ולא כל כך בא לי להחזיר את הצמיגים הישנים שלי בשביל לבדוק :smile:.

אבל התוספת שקיבלתי מהחלפת צמיגים לא מתקרבת לתוספת שהוסיפה עליהם החלפת המתלים.

 

ובהצלחה לכל המשפרים.

זה גם מה שאני הרגשתי, כשהחלפתי מהזבל של המפעל לקוני אדומים.

אני מניח שהדגש של מוטי הוא על שינוי צמיגים במקרה של מתלים סבירים -

וייתכן וגם אצלי וגם אצלך מה שהיה קודם פשוט לא נחשב למתלים סבירים (טוב, אצלי בטוח לא :roll:).

 

עוד דבר - כנ"ל לגבי הנוחות, שהשתפרה מאוד. די מפתיע אותי שאצלך השתפרה הנוחות

עם בולמי זעזועים צהובים, שנחשבים לקשים יותר, אבל כנראה שכשהעסק בשליטה, הכול מרגיש טוב יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני כמה ימים יצא לי לנהוג על גולף V6 משופרת מתלים (בילשטיין) ועל צמיגי P-ZERO NERO יקרים להחריד ומוטות מייצבים, ההבדלים לא כאלה משמעותיים ביום יום למרות שקיימים אבל מורשים יותר כשלוחצים ומתקרבים למגבלות. לדעתי ממש לא שווה את ההשקעה

 

אמנם הרכב מתנהג הרבה יתר טוב מסטנדרט אך עדיין לא מדובר באימפרזה (אפילו סטנדרטית) אפילו לא קרוב

MB SLK 320 - 2002

פורסם

כל הכבוד על ההחלטה האמיצה לשפר, ואני שמח שזה בוצע לשביעות רצונך. בתור אחד שנהג על האוטו (וקילל :wink: ), הייתי משוכנע ש-SETUP טוב יותר יכול לעזור משמעותית, וכנראה שאכן כך. מהנדסי VAG המפגרים פגעו בלאון כמו שהם עשו בכל המבוססות גולף MK4. חוץ מההיגוי המת (שאת זה כבר באמת אי אפשר לתקן) הם דאגו ליצור מכונית שגם לא תהיה ספורטיבית מבחינת התנהגות, וגם לא תהיה נוחה. (לרוב הדברים האלו באים אחד על חשבון השני, כאן הם איכשהוא הצליחו לייצר אותם ביחד). לכן זה לא מפתיע אותי שקוני והנמכה אפילו שיפרו את הנוחות, ולו בגלל השיכוך העדיף שלהם (ולמרות ההנמכה). כמובן שגם להחלפת הצמיגים יתרון גדול.

 

אפשר בעצם לומר תתחדש על האוטו החדש, ותהנה! אה, וכמובן שאני אשמח לסיבוב הדגמה שיוכיח לי את ההבדלים :wink:

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מוטי, רוני,

איך אני מברר המלצות יצרן לכיוונים?

ה B8 והאייבך כבר בדרך..

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

×
×
  • תוכן חדש...