Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי פרסטון מוכן לשימוש.

הבנתי איך לרוקן את המים- לשחרר צינור תחתון מהרדיאטור.

אבל לא מצאתי את כל פתחי ניקוז האוויר כמו למשל בZX בפרוייקט מצולם של איציק.

האם יש את אותו מספר פתחים כמו שם?

אם מישהו יכול להכווין אותי אל כל הפתחים שנמצאים ב205 זה ממש יעזור לי

תודה

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

רונן שלום,

ל205 יש שני פתחי ניקוז אויר, הראשון זה בורג אלן שיושב על המנוע מעל הטרמוסטט והשני נראה כמו פקק של ונטיל ויושב על צינור קרוב לקיר האש (ראה תמונה מצורפת).

אני לא יודע אם אתה מכיר את תהליך המילוי אז אני ארשום אותו בכל מקרה:

1. לבדוק שכל הצינורות מחוברים טוב, הבורר אוורור מכוון על אויר חם (חשוב גם בניקוז), מכסה של הרדיאטור ושל המיכל עיבוי פתוחים וגם הניקוזי אויר (שים לא להוציא את הבורג ניקוז עד הסוף החוצה אלה רק עד שרואים את החור שיש באמצע ההברגה).

2. להגביה את מיכל העיבוי (כדי שגובה הנוזל שתמלא אח"כ יהיה מעל הניקוזי אויר).

3. מלא נוזל קירור עד קצה פתח המילוי ברדיאטור, סגור אותו והמשך למלא עד הסימון המקסימלי במיכל העיבוי(אם יוצא בשלב הזה נוזל קירור מניקוזי האויר תסגור אותם).

4. במהלך הסעיפים הבאים חשוב לשמור שגובה הנוזל במיכל העיבוי לא יירד מתחת למינימום.

5. תניע את הרכב וחכה עד שהמאוורר יתחיל לפעול.

6. אחרי שהוא עובד פתח את הניקוזי אויר בזהירות (במיוחד את האחורי, נוזל הקירור מאוד חם) עד שיוצא נוזל בצורה רציפה ללא אויר.

7. בדוק שאין נזילות מחיבורי הצינורות.

8. החזר את המיכל עיבוי למקום, בדוק שגובה הנוזל תקין וסגור אותו.

אני חייב לומר משהו בקשר לפרסטון שהם חברה טובה אבל זה לא מה שמומלץ ע"י פיז'ו.

כשאני שמתי פרסטון אחרי שקניתי את ה- 205 שלי והחלפתי את התערובת שהיתה לי במקום נוזל קירור, היתה לי בעיה שהיתה לי פריצת שמן מנוע לנוזל קירור (סיפור ארוך ויקר).

אני זוכר שקראתי באחד השירשורים פה משהו על חומציות שונה של כל מיני נוזלים אבל מי שמבין בזה יותר מוזמן לתת את דעתו.

חוץ מזה כדי שלא תתקע אני מזכיר לך שצריך בסביבות 6 ליטר ל-205 סטנדרטית.

DSC00358.jpg

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

YH שלום

תודה רבה לך !

סגרת לי הרבה פינות וממש הסברת בצורה מעולה.

אני אבדוק את המיקומים של שני הפתחים ואני מקווה שאם יהיו לי עוד שאלות תהייה כאן כדי לעזור.

בכל מקרה ממש הפחדת אותי עם הקטע של השמן שחדר לנוזל.

הסבירו לך במוסך למה זה קרה??

בגלל זה אני מתלבט אם לגעת במים שיש לי כרגע בכלל(מים מעורבים גם),חשבתי על זה אם יש אצלי קורוזיה ורקבונות ברגע שאני מחליף לפרסטון הוא אמור"לנקות" באיזושהי צורה את כל הטינופות האלו וקראתי איפשהו שזה יכול לגרום לבעיות ול"חורים" שיגרמו מניקוי הקורוזיה ולנזילות.יש בזה אמת?

ד"א המוכר אמר לי שגלון אחד יספיק לי. אני צריך לקנות עוד אחד?

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

זה הכל שאלה של מה מצב מערכת הקירור ברכב, אבל זה בעייתי לדעת בלי לפרק את הכל.

תמיד עדיף שיהיה לך נוזל קירור יעודי ולא מים רגילים.

אל תבהל מההחלפה, זה שזה קרה לי לא אומר שזה יקרה לך, פשוט תהיה ערני למצב אחרי ההחלפה.

המלצתי בכל זאת לשים נוזל קירור של פיז'ו שאפשר לקנות בכל מוסך שלהם (עד כמה שאני זוכר זה אפילו יותר זול).

לשאלתך השניה, במערכת קירור נכנסים 5.8 ליטר של נוזל קירור, אם היא לא מנוקזת לגמרי אז יכול להיות שזה יספיק אבל תמיד עדיף שישאר לך נוזל קירור מאשר שיהיה חסר.

שכחתי לרשום לך קודם שאם אתה מפרק את הטרמוסטט הייתי ממליץ לך להחליף גם את האטם שלו.

בהצלחה.

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

טוב קראתי קצת בהיינס ויש כמה דברים שם שאני לא מבין.

מה זה HOSES ?- צינורות?

וראיתי שיש שם שני פלאשינג אחד לרדיאטור ואחד למנוע, האם מה ש YH הסביר לי כאן זה רק לרדיאטור?

תודה

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

אוקיי ככה,

דבר ראשון HOSES זה צינורות.

בקשר לפלאשינג אתה מתכוון בטח למה שרשום בעמ' 1.21 בטיפול כל שנתיים, שים לב שמדובר בתהליך אחד שמורכב משני תתי תהליכים.

אני הסברתי קודם רק על מילוי נוזל קירור ובכלל לא על פלאשינג אבל אם שאלת אז...

פלאשינג זה למעשה שטיפה של מערכת הקירור והיא מחולקת לשניים:

א. שטיפת רדיאטור.

ב. שטיפת מנוע.

פלאשינג עושים כשיש חשש לליכלוך/חלודה/משקעים במערכת שנוצרו עקב אי החלפת נוזל קירור בזמן/שימוש במים (או דילול של נוזל הקירור) וכו'.

הפלאשינג מחולק לשטיפת רדיאטור ושטיפת מנוע כדי שלא יווצר מצב ששוטפים ליכלוך מהרדיאטור לתוך המנוע או להפך ובכך יוצרים בעיה יותר גדולה.

פלאשינג לרדיאטור:

מאוד פשוט, מפרקים את הצינור כניסה (עליון) ואת הצינור יציאה (תחתון) ומזרימים מים עם צינור (לא בלחץ גבוה) דרך הרדיאטור עד שיוצאים מים נקיים.

אני אישית פירקתי אותו מהרכב כדי שיהיה לי יותר נוח לשטוף אותו אבל צריך להיזהר לא לפגוע בו.

פלאשינג למנוע:

אותו עיקרון של שטיפה עם מים.

לפני השטיפה צריך לפרק את הטרמוסטט (מכיוון שבטמפ' של מי ברז הוא סגור ואז לא יכנסו מים למנוע) וכשהצינורות של הרדיאטור מנותקים ממנו להזרים מהצינור העליון מים עד שיוצאים מים נקיים מהצינור התחתון.

לא לשכוח להחזיר את הטרמוסטט בהרכבה.

לשאלה השניה:

ניקוז אויר מבוצע כשהמנוע עובד כדי שהמשאבת מים תבנה לחץ ותוך כדי הזרמת מים במערכת בועות האויר יגיעו לניקוזים.

פריצת השמן נגרמה כנראה מפתיחה של איזשהו סדק או מעבר מסויים שהיה סגור עם משקעים/חלודה ונוזל הקירור החדש פתח אותו.

השמן גם גרם להווצרות של חור באחד הצינורות וזה לא נעים לראות בבוקר את הרכב שוחה בשלולית ירוקה זוהרת עם שאריות שמן ):

פורסם

YH תאמין לי אתה תותח ברמה.

בכל מקרה רק רציתי לדעת, כשאמרת שצריך 6 ליטר , התכוונת להחלפה של מי הרדיאטור וגם של המנוע?

איזה שטיפה עשית אצלך ,כאשר קרה כל הסיפור של נזילת השמן למי הקירור?(פלאשינג או מה שהסברת בהתחלה?)

שוב הרבה תודה

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

הכוונה ב 6 ליטר זה לכמות כל הנוזל קירור ברכב (מנוע + רדיאטור + רדיאטור חימום פנימי + מיכל עיבוי + כל הצנרת בדרך).

עכשיו בוא נעשה קצת סדר, טיפול מלא במערכת הקירור כולל שלושה שלבים:

1. ניקוז המערכת (שנראה לי שזה הדבר היחיד שעוד לא הסברתי בשירשור הזה אז נגיע גם לזה).

2. פלאשינג ( שטיפת המערכת, מנוע + רדיאטור ).

3. מילוי נוזל קירור חדש וניקוז אויר.

טיפול כזה מבצעים כל שנתיים, לא חובה לבצע פלאשינג אבל מומלץ.

יש כל מיני תוספים וחומרים לפלאשינג אבל אני אישית מעדיף לא להשתמש בהם אלה במי ברז רגילים.

ניקוז המערכת:

1. בודקים שהמנוע והרדיאטור קרים (חשוב מאוד כדי לא לקבל כויות בזמן הניקוז והעבודה).

2. מעבירים את הבורר טמפרטורת אויר ברכב לחימום.

3. פותחים את המיכסה של המיכל עיבוי.

4. מניחים כלי שיכול להכיל יותר מ 6 ליטר מתחת לצינור התחתון של הרדיאטור כדי לאסוף את הנוזלים (מי קירור רעילים אז לא כדאי לשפוך אותם סתם על הכביש).

5. מנתקים את הצינור התחתון מהרדיאטור, תהיו מוכנים שמים יצאו גם מהצינור וגם מהרדיאטור (לפעמים הצינור נדבק לחיבור שלו אז אפשר לסובב אותו).

6.פותחים את פתח המילוי של הרדיאטור ואת הניקוזים (לא עושים את זה לפני כדי שלא יצאו מים וישפכו סתם על המנוע והרדיאטור).

7. מחכים שכל המים יתנקזו (נשארים קצת מים בצינורות, במיוחד בצינור העליון של הרדיאטור - אפשר לנער אותם קצת כדי להוציא עוד מים).

זהו, עכשיו אפשר לעשות פלאשינג (לא חובה), למלא נוזל קירור (כן חובה), לנקז אויר וליסוע שמחים וטובי לב.

אם מישהו רוצה ללמוד איך עושים את כל הטיפול שיקרא את השירשור מלמטה למעלה :-) .

פורסם

בקשר לניקוז האויר...

עד לפני כמה ימים גם אני הייתי מנקז כשהמנוע פועל... אבל לפני מספר ימים הסבירו לי כאן בפורום שזה לא נכון לנקז עם מנוע פועל אלה רק במנוע כבוי...

פורסם

לא מנקזים אוויר עם מנוע פועל.

בדיוק בשביל זה הומצא חוק הכלים השלובים.

המשאבה מכניסה ,יחד עם הנוזל ,גם בועות אוויר...

פורסם

אמנם חוק כלים שלובים עובד אבל יש לו כמה בעיות במערכות כאלה.

במערכת קירור של מנוע לא מדובר בחוק כלים שלובים סטרילי והיא כוללת המון מעברים שבזמן מילוי הנוזל נוצרים בהם כיסי אויר קטנים שהדרך היחידה להוציא מהם את האויר היא ע"י הזרמת המים במנוע וע"י כך דחיפה של הבועות אויר לעבר הניקוזים (המשאבה לא יוצרת אויר מכיוון שהמערכת סגורה, כל אויר שהיא דוחפת זה אויר שקיים במערכת ויכול להפריע לפעולתה).

ע"פ מה שהסברתי בהודעה הראשונה שלי, הניקוז הראשוני בזמן מילוי המערכת מתבצע כאשר המנוע כבוי ומניעים את המנוע כדי להוציא את הבועות אויר הקטנות שנשארות שם.

שמו לב שאמרתי גם שמחכים עד אחרי שהמאוורר מתחיל לעבוד מכיוון שזה מסמן שהטרמוסטט נפתח ולמעשה מים זורמים דרך כל המערכת.

אפשר לראות למרות שמנקזים אויר כשהמנוע כבוי, אחרי שמפעילים אותו והטרמוסטט נפתח יוצא שוב אויר מהניקוזים.

מצורפת תמונה של החלק בהיינס שמסביר את הניקוז עם מנוע עובד.

מניסיוני בכל הפעמים שביצעתי את התהליך הזה, זאת הדרך הנכונה לנקז את כמות מקסימלית של אויר.

הפעלת מנוע.jpg

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני צריך לעשות ניקוי רדיאטור כי הוא סתום , עכשיו הבנתי שיש מכשיר שיש אותו במוסכים שעושים איתו את זה , אבל אני גם יודע שאפשר לנקות את תעלות הרדיאטור עם חוטר .

אם מישהו יכול להסביר לי איך אני יכול לנקות את הרדיאטור ב- diy אני אשמח ויודה לו .

נ.ב:

אמרו לי שניקוי רדיאטור עולה 400 שקל וממש אין לי את הכסף לזה .

רק דבר אחד אני יוסיף שהרדיאטור שלי הוא מקובע בתוך המקום שלו כלומר אי אפשר להוציא אותו החוצה בקלות .

פורסם

שלום שלום. קראתי את החומר שפירסם רונן באמת משובח וטוב. אבל רציתי לעת כמה דברים": 1. האם יש איזה ברז ניקוז למיים ברדיאטור? אם כן איפה?

2. מה זה קיר האש ? מה זה ? מי זה? ולמה זה?

3.איזה פתח ניקוז יש ליסגור קודם בטרמוסטט או ברדיאטור.

:roll:
  • תוכן חדש...