Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז ההתלבטות הייתה בין אלפא 145 לפיאט בראבו ובסופו של דבר הוחלט על פיאט בראבו (השתמשתי הרבה בחיפוש בפורום והיה דיי הרבה לקרוא

:) )

אז הדגמים האפשריים הם:

1) שנת 98 מנוע 1.4

2) שנת 96 מנוע 1.6

שתיהן אך ורק ידני

עכשיו הבדלים בין הדגמים:

1) אני מעוניין לדעת על ההבדלים החיצוניים בין הדגמים... אם הבנתי נכון ה 1.4 ( 98 מגיע עם סאן רוף? מה עוד ההבדלים החיצוניים בין 1.6 ( 96 ) ל 1.4 ( 98 )?

2) הבדלים בסאלון (תה הנהג-הנוסעים) האם יש הבדל בין שני הדגמים? אם כן במה הוא מתבטא?

3) הבדלים במכלולים (הכוונה לא למנוע כי פה זה ברוו ההבדל בין 1.6 ל 1.4 אלה הכוונה למתלים, היגוי, בלמים, בולמים וכו')

מה לדעתכם יותר כדאי לקנות את ה 1.4 או 1.6? הרכב לטווח ארוך... הבנתי שדיי שותה דלק במנוע 1.6 ביחס לנפח... איך זה ב 1.4?

וראיתי אנשים שקנו ב 15 או בסביבת המחיר הזאת האם זה נפוץ שמוכרים את הרכב מתחת למחירון? כי בלוחות מכירה בעיקר ראיתי מעל? ומה דעתכם לא לקנות במחירון אלה מתחת (אם ין תוספות מיוחדות אלה מצב רגיל לרכב מהשנתון הנתון)?

זהו כתבתי דיי הרבה, מרוכזות כל שאלותיי בקשר לרכב :)

תודה מראש!

ובבקשה להתייחס רציני... לא להגיד ''יו לסבא של השכנה של חבר של ידידה של חבר שלי היה את הרכב ו...'' :wink:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבעל בראבו לשעבר (החזקתי בה כ שנה ותשעה חודשים) אני יכול לומר לך שהרכב מעולה ביחס למחיר/תועלת שהוא מציג.

שאלת לגבי צריכת דלק. לי הייתה 1.6 97 ידנית ואם תלחץ על הגז הרכב ישתה דלק כמו שיכור שרואה בקבוק וודקה. אם תנהג רגוע, הרכב בהחלט לא שתיין גדול.

מאוד סטנדרטי ביחס ל 1.6 אחרות.

לגבי הבדלים בין 1.6 ל-1.4, אני לא בקיא ולא אוכל לעמוד על ההבדלים פרט לכך שיש דגמים ב-1.4 שהגיעו עם טאמבון שחור (רצית הבדלים חיצוניים).

אני מאמין שפנים הרכב יהיה מאוד דומה.

צר לי שאני לא עוזר כ"כ אך אתן לך טיפ - רכבי פיאט משהנתונים הללו לא אחידים באיכות ייצורם.

קרי, אתה יכול לרכוש רכב נהדר ואתה יכול לרכוש רכב מאותו שנתון,דגם וכו' ויעשה לך צרות צרורות.

כשאתה בא לרכוש - חפש רכב עם יד נמוכה ככל שניתן. ריבוי החלפת בעלים נובע, סביר להניח, מרצון של הבעלים "לזרוק" ולהפטר מהר ככל הניתן מרכבים בעייתיים.

כמו כן, חפש רכב עם ק"מ כמה שיותר נמוך ותשתדל לא לרכוש מנערים וצעירים.

לרוב הם קורעים את הרכבים, מזניחים טיפולים ואני מרחם על הקונה רכב כזה... רק מוסך הוא ייראה...

פורסם

רכב מאוד מאוד בעייתי,צריך המון מזל זמן וסובלנות עם רכב כזה, בלאי גבוהה ואיכות חלקים לא טובה, קח בחשבון.

בעניין הדלק,ברכב הזה, שזאת תהיה הדאגה האחרונה שלך.

פורסם
רכב מאוד מאוד בעייתי,צריך המון מזל זמן וסובלנות עם רכב כזה, בלאי גבוהה ואיכות חלקים לא טובה, קח בחשבון.

בעניין הדלק,ברכב הזה, שזאת תהיה הדאגה האחרונה שלך.

דבר ראשון תודה רבה לך

ebari

ואני מחכה לעוד תגובות... :)

לגבי הציטוט... אתה מדבר מניסיון אישי או משמועות פה ושם? פשוט התגובה לא נראת רצינית בכלל!

פורסם

ניסיון של חבר קרוב שבבעלותו 2 בראבות,כל הכסף שהוא זרק על הרכב הזה בסוף נפל לו המנוע באמצע נסיעה והרכב הלך טוטלוסט.

לגבי הרכב השני , כרגע מושבת כי הלך ראש מנוע.

הרכב הזה זה בור בלי תחתית - חבל לך.

פורסם

ניסיון של חבר קרוב שבבעלותו 2 בראבות,כל הכסף שהוא זרק על הרכב הזה בסוף נפל לו המנוע באמצע נסיעה והרכב הלך טוטלוסט.

לגבי הרכב השני , כרגע מושבת כי הלך ראש מנוע.

הרכב הזה זה בור בלי תחתית - חבל לך.

בעיקר אני לא אוהב תגובות של ''רכב של חבר שלי'' אבל תודה בכל מקרה...

עוד תגובות מדוייקות יותר?

פורסם

נראה לי שאתה דווקא לא אוהב תגובות שמדברות בגנאי האוטו ואתה נעול על האוטו ורק מחפש חיזוקים ע"מ לרכוש אותו ומתעלם מהאזהרות שרצות פה.

פורסם

הפיאט בראבו\בראבה סה"כ מכונית לא רעה,שבתחזוקה נכונה תפגין אמינות טובה למדי.

מנוע ה 1.4 עדיף בהרבה על ה 1.6.הוא שקט בהרבה,נעים יותר זול יותר לתחזוקה ולא איטי בהרבה.

דגשים לבדיקה-

*לשים לב למצב ידיות פתיחת הדלת החיצוניות,הן נוטות להיתפורר.

*לבדוק עם המוכר מתי בוצעה החלפת רצועת התיזמון-קריעתה בזמן נסיעה עלולה להיסתיים בנזק יקר.

*לבדוק את צג הקילומטרז' בלוח המחוונים,הוא נוטה להעלם.

*לשים לב למצב בולמי הזעזועים הקדמיים.

בכל מיקרה יש להעדיף את הדגמים הידניים,האוטומטיים מומלצים פחות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני אוסיף כבעל בראבו לשעבר במנועי 1.4 יש סאנרוף ופנסי ערפל שבאים עם הרכב

ב1.6 אין .רכב שנותן תמורה למחיר -הידניות אמינות יותר מהאוטומט שנוטה לתקלות

קצת קשה לקנות רכב כזה שמור כי הרבה צעירים קונים אותם בגלל תקציב נמוך וקורעים אותם

הן נמכרות מחירון ומטה-מה שכן אני ממליץ לך אם הרכב עבר ראש מנוע אל תתקרב לרכב!

בהצלחה

מגאן קופה 1.6

פורסם

ברכב המון תקלות קבועות כמו אלטרנטור, משאבת דלק ומערכת חשמל\הצתה קח בחשבון חתונה עם המוסך.

פורסם

טוב קודם כל תודה רבה לכולם

:)

תגובה לכולם:

Nakamichi תראה אני אוהב שמדברים מניסיון אישי ושמפרטים לי... כאשר תרצה לקנות רכב ויכתבו לך תגובה ''הרכב מאוד בעייתי'' עד כמה אתה תשים עליה? אם כבר כותבים כזאת תגובה אז כמינימום לפרט על הבעיות של הרכב...!

חן פרחי תודה רבה לך

קובי גם תודה רבה לך

אני אחפש אחת שנת 98 מנוע 1.4 (גם יהיה חיסכון בדלק) ובעתיד כבר נראה לאן אני אגיע עם הרכב... מקסימום מוכרים אין מה לעשות... אני מעוניין רק בידני ועל אוטו' קראתי באמת הרבה שהוא בעייתי... כמו כן לגבי הראש מנוע (אם אפשר הסבר מפורט יותר בקשר לראש מנוע?)

סובי תודה על הפירוט

רמי.

פורסם

Subi - אני חייב להתייחס לדברייך.

אני כלל לא מסכים עם קביעותייך הנחרצות.

לי הייתה בראבו שנה ותשעה חודשים ולאחי את הבראבה כ 3 שנים עם אפס בעיות מהסוג שאתה מציין (מנוע שנפל???).

לפי תיאורייך הרכבים שברשות חברך סבלו מהזנחה פושעת ולכן יעצתי לפותח הת'רד - להזהר ברכישה וכתבתי כיצד להמנע מרכבים כאלו.

סך הכול ברמות המחירים של הרכב הזה - לא תמצא שוב דבר שיחס עלות/תועלת מתקרב לבראבה/ו.

אני מצטרף לנקודה שצויינה כי יש לדאוג לנושא הטיימינג (ברכב זה יותר מאחרים אולי) ובמסגרת יישור קו להחליף מותחנים ורצועה.

לעניין הידיות המתפוררות - מחלה של כל הבראבה/ו עד שנת 2000 כמדומני (ב 2000 שונתה תרכובת הפלאסטיק). בכול מקרה עלות הידיות די נמוכה...

פורסם

שלום לך כבעל פיאט ממשפחת הבראבו (מריאה)

היה לי ים של תיקונים תקלות חשמל יוניטים שהלכו ודווקה מטופל בחברה במיטב כספי

הפלסטיקה על הפנים נישברת ומיתבלה מהר , אוטו יפיפיה ומהיר אבל אין אמינות ואין נוחות

וכל אבן מהכביש שעפה ממשאית משעירה שקע בפח (רגיש מאד)

בקליות נוטות להיסדק ולהישבר...

תשמע לי רק יפניות... או גרמניות

פורסם

כבעלים נוכחי של פיאט בראבו 1.4:

כבר מראש אני אומר שפיאט פחות אמינה מרכב יפני.

ונכון שאיטלקיות לא מגיבות טוב להזנחה, אבל בשנה וחצי שיש לי את הרכב אני יכול להגיד שהרכב מגלה אמינות טובה, כאשר המדדים שלי הם וולקן אחת ו- ZX MI16.(אלפא ספיידר אני לא מחשיב).

כמובן שכל זה תלוי בטיפול בזמן ולהיות קשוב לרכב.

תכניס את מחיר הקניה למשוואה כ- 19K למודל 98 1.4 ותקבל רכב שווה מאוד עם מקדם עיצובי.

זה בערך המחיר של טיוטה שנת 91!!!! למרות שטיוטה שמורה במודל הזה כנראה תיהיה יותר אמינה :->

בנוסף למה שאמרו קודם הבראבו 1.4 נוחה למדיי ואני עוד עם בולמים של מונרו ולא המקוריים.

גיא.

נ.ב - אם החלטת לקנות רכב כזה, אל תתטפל במוסכים של פיאט ובטח לא לקנות חלקים מהם כי יש פערים גדולים במחיר.

• תוכן חדש...