Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאמא שלי יש סיאט איביזה שנת 94', 1.6, ידנית. היא קנתה אותה מהסוכנות, כך שהיא יד ראשונה. טופלה בקפדנות בפליקס (שם נקנתה) כל עוד חואן היה שם, וכשהוא פרש והחבר'ה הצעירים התעללו פעם ברכב היא עברה למקום אחר, ואז שוב עברה והיא מרוצה.

הרכב עבר כ-100,000 ק"מ, ממש לא הרבה יחסית לגילו, לא נראה לי שהיא עברה את ה-3,500 סל"ד, ולרוב היא הייתה הנהגת היחידה. מעולם היא לא השתמשה בחלקים לא מקוריים, במים לא מזוקקים או בשמן זול... הכל היה מאהבה.

לאחרונה עשיתי כמה נסיעות קצרות על הרכב וההרגשה הייתה כאילו הוא נקנה לפני מספר חודשים.

רק רעש מתכתי מעט מוזר הפריע לאוזן, וגם זה נשמע כאילו יש איזו רשת מתכתית לא מחוזקת ברכב או מאוורר (קרה בד"כ בבלימה).

רוב הזמן לא היו שם בעיות, חוץ ממזגן, רדיאטור ומכלולים דומים ולא רציניים שהתבלו.

לפני מספר ימים הרכב התחמם ייתר על המידה, היא עצרה בצד, המים כמעט רתחו... אמרתי לה שתחכה שהרכב ייתקרר, וכך עשתה, חיכתה זמן מה, אמרה כי שמעה קול מתכתי כל שהוא לפני כן.

במוסך קבעו כי יש בעיה בראש מנוע. לאחר הפירוק התברר שהוא "אכול לגמרי".

אז מה זה הראש מנוע הזה? ולמה הוא יכול להיות אכול מקורוזיה? מאיפה מגיעים אליו המים? זה לא שמן ודלק? מה בדיוק הולך שם?

מצטער על ההסבר הארוך, היה חשוב להדגיש שבניגוד ל-205 יד שביעית הקרועה שלי, זאת באמת טופלה כמו שצריך....

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

למרות הטענה שהרכב טופל "באהבה", כנראה שנוזל הקירור לא טופל באהבה והסימן הראשון לכך הוא הרדיאטור שנאכל. הסימן השני הוא כמובן הראש מנוע האכול מקורוזיה.

בקצרה אספר לך שמנוע בנוי מכמה חלקים עיקריים המחוברים יחדיו (אגן, בלוק וראש) כשהראש הוא החלק העליון בכל הסנדביץ' הזה. על הראש מנוע יושבים שסתומי היניקה והפליטה שאחראים על כניסה ויציאה של אויר/דלק (תלוי ברכב כמובן), עליו (על הראש מנוע) גם מותקנת סעפת היניקה (ומעליה בית מצערת) וסעפת הפליטה.

הראש מנוע מחובר היטב לבלוק המנוע כשבינהם קיים אטם מיוחד עמיד בלחצים גבוהים מאוד, זהו אטם הראש מנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שלום,

לאמא שלי יש סיאט איביזה שנת 94', 1.6, ידנית. היא קנתה אותה מהסוכנות, כך שהיא יד ראשונה. טופלה בקפדנות בפליקס (שם נקנתה) כל עוד חואן היה שם, וכשהוא פרש והחבר'ה הצעירים התעללו פעם ברכב היא עברה למקום אחר, ואז שוב עברה והיא מרוצה.

הרכב עבר כ-100,000 ק"מ, ממש לא הרבה יחסית לגילו, לא נראה לי שהיא עברה את ה-3,500 סל"ד, ולרוב היא הייתה הנהגת היחידה. מעולם היא לא השתמשה בחלקים לא מקוריים, במים לא מזוקקים או בשמן זול... הכל היה מאהבה.

לאחרונה עשיתי כמה נסיעות קצרות על הרכב וההרגשה הייתה כאילו הוא נקנה לפני מספר חודשים.

רק רעש מתכתי מעט מוזר הפריע לאוזן, וגם זה נשמע כאילו יש איזו רשת מתכתית לא מחוזקת ברכב או מאוורר (קרה בד"כ בבלימה).

רוב הזמן לא היו שם בעיות, חוץ ממזגן, רדיאטור ומכלולים דומים ולא רציניים שהתבלו.

לפני מספר ימים הרכב התחמם ייתר על המידה, היא עצרה בצד, המים כמעט רתחו... אמרתי לה שתחכה שהרכב ייתקרר, וכך עשתה, חיכתה זמן מה, אמרה כי שמעה קול מתכתי כל שהוא לפני כן.

במוסך קבעו כי יש בעיה בראש מנוע. לאחר הפירוק התברר שהוא "אכול לגמרי".

אז מה זה הראש מנוע הזה? ולמה הוא יכול להיות אכול מקורוזיה? מאיפה מגיעים אליו המים? זה לא שמן ודלק? מה בדיוק הולך שם?

מצטער על ההסבר הארוך, היה חשוב להדגיש שבניגוד ל-205 יד שביעית הקרועה שלי, זאת באמת טופלה כמו שצריך....

שלום רב!

לא ברור משאלתך ההמפורטת האם אמך הקפידה על שימוש במי ברז , מים מזוקקים....או נוזל קרור יעודי?!

כשתענה לשאלה זאת זה יקל להבין מדוע"הראש אכול?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש בעיה עם שירות צ'מפיון שגורסים שלא צריך להחליף מים אדומים/ורודים לעולם.

לדעתי זה בולשיט אחד גדול, אני מחליף לפחות פעם בשנה...

מה אכפת לי להשקיע משהו כמו 60-70 ש"ח גג בשנה, לטובת שמירה על ראש המנוע?

כשקניתי את האוטו המים האדומים יצאו קצת חלודים, אבל עכשיו כשאני מחליף בצורה סדירה, הם יוצאים נקיים כל שנה (כמובן שביצעתי לפני כן גם ניקוי רדיאטור עצמי).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא סגור על עצמי, זה או מים מזוקקים או נוזל יעודי... בשנתיים האחרות בטוח נוזל יעודי (ירוק), ובוודאות, לעולם לא מים מהברז.

מה שלא ברור לי עדיין מהתשובות - מה מים עושים בראש מנוע?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
אני לא סגור על עצמי, זה או מים מזוקקים או נוזל יעודי... בשנתיים האחרות בטוח נוזל יעודי (ירוק), ובוודאות, לעולם לא מים מהברז.

מה שלא ברור לי עדיין מהתשובות - מה מים עושים בראש מנוע?[/QUOTE]

אולי שותים קפה?

ספרינטר מים מקררים מנוע וראש מנוע, בראש המנוע קיים מעברי מים, על מנת , למנוע חימום יתר של ראש המנוע ובלוק המנוע שימוש במי ברז, גורמים למעברים להאכל , ולחדירת קומפרסיה למים במקרה אחד, או חדירת מים ממעברי מים אכולים, לתוך מעברי השמן, או לתא השרפה במקרים חמורים יותר!

מים ירוקים אינם בהכרח מי קירור יעודים, שתפקידם למנוע אבנית, חלודה, קורוזיה , לשמן משאבת מים, להוריד את טמפרטורת החימום , ולעתים במידה וקיים במים \ אנטי פריז למנוע גם קפיאה!

מי ברז בצבע ירוק שנמכרים ברשתות עשה זאת בעצמך, במחיר של 30 שקל

אינם מי קרור!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
יש בעיה עם שירות צ'מפיון שגורסים שלא צריך להחליף מים אדומים/ורודים לעולם.

לדעתי זה בולשיט אחד גדול, אני מחליף לפחות פעם בשנה...

מה אכפת לי להשקיע משהו כמו 60-70 ש"ח גג בשנה, לטובת שמירה על ראש המנוע?

כשקניתי את האוטו המים האדומים יצאו קצת חלודים, אבל עכשיו כשאני מחליף בצורה סדירה, הם יוצאים נקיים כל שנה (כמובן שביצעתי לפני כן גם ניקוי רדיאטור עצמי).

נוזל קירור יש להחליף פעם בשנתיים (ובאותה תדירות, אגב, גם את נוזל הבלמים).

אצלנו (בסקודה) גם שגרת הטיפולים באותה דעה.

מאוד מעניין מי נתן לך את המידע השגוי הנ"ל לגבי אי החלפת הנוזל.........

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

שמוליק.

אחד שהאוטו שלו "לא רואה מוסך"...:roll:

:?

פורסם

QUOTE=צביקה.]

מה שלא ברור לי עדיין מהתשובות - מה מים עושים בראש מנוע?[/QUOTE]

אולי שותים קפה?

ספרינטר מים מקררים מנוע וראש מנוע, בראש המנוע קיים מעברי מים, על מנת , למנוע חימום יתר של ראש המנוע ובלוק המנוע שימוש במי ברז, גורמים למעברים להאכל , ולחדירת קומפרסיה למים במקרה אחד, או חדירת מים ממעברי מים אכולים, לתוך מעברי השמן, או לתא השרפה במקרים חמורים יותר!

מים ירוקים אינם בהכרח מי קירור יעודים, שתפקידם למנוע אבנית, חלודה, קורוזיה , לשמן משאבת מים, להוריד את טמפרטורת החימום , ולעתים במידה וקיים במים \ אנטי פריז למנוע גם קפיאה!

מי ברז בצבע ירוק שנמכרים ברשתות עשה זאת בעצמך, במחיר של 30 שקל

אינם מי קרור!

בברכה

צביקה[/quote

היה מצבע באוטודיפו,מים ירוקים לא של חברה מוכרת... ב 29 שקל,המים האלה אתה אומר מזבלה ?:|

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
נוזל קירור יש להחליף פעם בשנתיים (ובאותה תדירות, אגב, גם את נוזל הבלמים).

אצלנו (בסקודה) גם שגרת הטיפולים באותה דעה.

שמוליק.

שמוליק, בכל המוסכים שהייתי (מורשי צ'מפיון) לא ראיתי שמציעים לך אפילו לבדוק את המים ולראות מתי נעשתה החלפה.

ד"א צ'מפיון עצמם אומרים שאפשר לנסוע עם הנוזל הזה כ-5 שנים, ככה גם כתוב על אריזת ה-G12+.

אורן, השילוב הזה לא נראה לך קצת מוזר, אוטו דיפו (מן כלבו לחלקי רכב סוג ב') במבצע (הסוג ג' של הסוג ב') על נוזל קירור של חברה לא מוכרת או של חברת-כל American Eagle (בכלל, יש משהו שהם לא מייצרים ?)

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

מיים צריכים להיות "שומניים", אם הם מעט שומניים אז לא שווים...

לדוגמא ה G12 של VW האדום הוא מאוד שומני...

לא יודע על הירוק.

פעם ההיתי אצל הפרסי והוא הביא לי נוזל לא מזוהה "כמו G12" רק אמר שממלאים את זה בישראל!! ואני סומך על תוצרת הארץ כמו אמא של תינוק סומכת על מטרנה...

הפרסי אמר שמערבבים את זה 50/50 עם מי ברז... ,

עם מנוע כמו שלי שבחו"ל EBAY.DE בגרמניה נמכר בסביבת 700 יורו וזה לפני ייבוא ומיסים וזה מנוע שקשה מאוד להשיג-אני ישמע לפרסי ואשים מיי ברז?!

במקום להחליף בעתיד מנוע החלטתי להחליף את הפרסי....

למרות שאמרו לי פעם שגם את ה G12 מערבבים עם מים, אני ממלא רק G12 בלי מיים,

במסננים, שמנים ונוזל קירור אסור להתפשר... רק את הטוב ביותר OEM או מקורי

פורסם
למרות הטענה שהרכב טופל "באהבה", כנראה שנוזל הקירור לא טופל באהבה והסימן הראשון לכך הוא הרדיאטור שנאכל. הסימן השני הוא כמובן הראש מנוע האכול מקורוזיה.

בקצרה אספר לך שמנוע בנוי מכמה חלקים עיקריים המחוברים יחדיו (אגן, בלוק וראש) כשהראש הוא החלק העליון בכל הסנדביץ' הזה. על הראש מנוע יושבים שסתומי היניקה והפליטה שאחראים על כניסה ויציאה של אויר/דלק (תלוי ברכב כמובן), עליו (על הראש מנוע) גם מותקנת סעפת היניקה (ומעליה בית מצערת) וסעפת הפליטה.

הראש מנוע מחובר היטב לבלוק המנוע כשבינהם קיים אטם מיוחד עמיד בלחצים גבוהים מאוד, זהו אטם הראש מנוע.

איציק

ואיפה נעלם מכסה השסתומים? שמעתי שלא מומלץ ליסוע בלעדיו... ;-)

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

• תוכן חדש...