Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית תודה רבה לאלו שהציעו לי לקחת את הרכב לבדיקה למרות שהוא יחסית ישן וההשקעה לא גבוהה..

הכל אופן

היום לקחתי מאזדה F 323 שנת 92 לבדיקה,מבחוץ הרכב נראה נדיר ללא ספק בכלל...

נראה סוף מבחוץ,מנוע חדש(טוען שמשנת 97-הזרקה),נשמע סוף הדרך .

טסט לחודש ...כמה תקלות ממש קטנות בחלונות חשמל בגדול היה נראה מבטיח.

כמובן שהקונה לא ידע על תאונות וכן הלאה...

הרכב לאחר צבע מטלי ,מצבר רדיאטור חדש אפילו ניקוי מנוע.

בקיצור אומללכם לקח 400 שקלים תקלין ומזומנים ויצא לבדיקה.

נשאיר בצד ויכוח עם האח (שעל שמו הרכב)שהבחור אינו רצה לחתום על חוזה דברים ובכלל על שום הסכם מכירה אלה רק העברת בעלות.

הרכב התחיל במסלול ...חלפו 20 דקות והגיעו התוצאות...

וחשכו עיניי....פגיעעה בשאסי מקדימה.

הבוחן מסביר שאין סכנה בטיחותית אך הרכב לאחר תאונה לא קלה כלשונו.

מצמד להחליף ועוד כמה דברים שלא נראים גדולים...

לקחתי בחשבון שזהו אינו רכב חדש ותתבקש השקעה ואף יישור קו.

שאלתי את הבוחן בכלליות מה אומדן התיקונים והערכתו "2500 ש"ח בצורה ממש גסה"

בקיצור לאחר שלושה שבועות של חיפושים עד שחשבתי שהגעתי לנחלה...

FUCKING פגיעה בשאסי...

לא יודע כמה זה גרוע וכמה משפיע...

מה דעתכם?

הרי אחרי הכל הרכב אצלי יהיה שנתיים שלוש...ובינינו כמה כבר ייקחו רכב בן 15 לבדיקה במכון?

מצד שני-מצפונית אני ארגיש רע לעקוץ מישהו בקטע כזה.

אשמח לשמוע את דעתכם(גם אם היא גרועה גרוע מזה כבר אין)

וואלה אם יש מישהו עם מאזדה F בשנתון הזה...והפעם אחד שמוכן לחתום שאין פגיעה בשאסי

אני כאן.

לעיונכם:

קבצים מהבדיקה מצורפים!

1.JPG

4.jpg

3.jpg

22.jpg

פורסם

חוץ מהפגיעה בשאסי הרכב במצב לא רע - העניין הוא שלא צריך לקחת את הרכב לבדיקה במכון בשביל לגלות את הפגיעה - מספיק להעלות אותו על ליפט.

אם הבחור מוכן למכור אותו ב-30-40 אחוז הנחה מהמחירון - אולי שווה לשקול.

במחיר קרוב למחירון - תברח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

א. אני לא יודע מה דחוף לך - כי רכב כזה לא ימכר במהירות הבזק.

ב. רכב כזה שהמוכר הוא אח של הדוד של הגיס מאמריקה ולא מוכן לחתום וכו' - רוב הסיכויים שהמוכר הוא סוחר. ולא יודע מה איתך, אבל לי לא בא לפרנס סוחרים.

פורסם

למה לא החתמתה אותו שהוא מתחייב לכך שאין פגיעה בשילדה? ברור שאם הוא יודע שיש פגיעה הוא יגיד שהוא לא ידע על כך... כי הוא בונה על זה שרכב ישן לא יקחו לבדיקה. בקיצר חבל על ה400 שקל שסתם זרקת, בשביל לבדוק שילדה היית יכול ללכת לפחח תמורת 50 שקל

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

תודה רבה על הענותכם המהירה.

הבחור לא רצה לחתום והוא די התממם שהוא שמע על תוצאות הבדיקה.

ובתחילה ששאלתי הוא מוכן להתחייב הוא אמר שלא כי אחרי הכל הרכב לא יד ראשונה והוא גם יחסית ישן כך שהוא אינו יודע בוודאות.

אני חושב שמרוב התלהבות שהיתה לי על החזות שלו לא לחצתי אותו בעניין...או לפחות חצי מהעניין(מאתיים שקל זה גם משהו)

והכי מעצבן אותי-היתה לי מן ציפור שירשספרה לי שהרכב עבר שלוש תאונות דרכים....אבל בחרתי להיות אופטימי...והתבדתי.

עניין השילדה די מרתיע אותי -במיוחד שלאור העובדה שיש גם שחיקת צמיגים(והבחור אמר שהם די חדשים)והבנתי שינה השלכה ברורה על איזון הרכב וחלק מהסימפטומים הם שחיקה מוגברת בצמיגים.

לגבי מחיר...

התייעצתי עם מישהו מהפורום(ושוב המון תודה לו!!!)שיקללתי והגעתי למסקנה ש

15.500 מחירון

-12% על נזק השילדה

טסט-

תיקונים שהתגלו בבדיקה (קלאץ וכ')-

הבדיקה-

עצבים שהביא לי-

ה** **** עוד צריך לשלם לי שאקח את הרכב...

קיצור שורה תחתונה וזה המסר העיקרי:

תאמינו לאותם סיסמאות:

1.אם הבן אדם לא רוצה להתחייב-לגיטימי.שיחפש פרייאר אחר!

2.לא כל הנוצץ זהב-רכב עבר צבע,רכב עבר שטיפת מנוע...כל אלו מאוד מפתים ומודה התפתתי .

3.לא רוצה זכרון דברים- כנראה יש לו ר"פ על מירמה או משהו כזה(ודי לחיכמא ברמיזה)

4.לא עושים עסקים עם "משפחה" (דודים ובני דודים...)...מי אמר פולטיקליקורקט?

חבר'ה אתם אחלה פורום.

לא נורא ספגתי את הכסף הזה...

כנראה שהבלאנס הטבעי בעולם יבטיח שהוא יוציא לפחות את אותו סכום במקום אחר.

אני מדרים למרכז לחג...מי יודע אולי אמצא שם משהו...

שבת שלום...

למה לא החתמתה אותו שהוא מתחייב לכך שאין פגיעה בשילדה? ברור שאם הוא יודע שיש פגיעה הוא יגיד שהוא לא ידע על כך... כי הוא בונה על זה שרכב ישן לא יקחו לבדיקה. בקיצר חבל על ה400 שקל שסתם זרקת, בשביל לבדוק שילדה היית יכול ללכת לפחח תמורת 50 שקל
פורסם

אהבתי את הניסוח המחודש שעצבו לי לכותרת...

נכון שעתיים אחרי...

כבר נרגעתי..התעודדתי..

חבר'ה אל תילחצו לא דחוף הכל -שאנטי באנטי...

שנו על זה בחג...

שבתאי יש,אל תתייאש ! (עזבו במילא לא תבינו...:wink: )

שיהיה בהצלחה בחיפוש,ההמתנה בסופו של דבר תשתלם.....

פורסם

כמה דברים;

זה שהמוכר לא מוכן לחתום על שום מסמך טרם כניסה לבדיקה בהחלט מדליק נורה אדומה, לכן להבא השתדל להמנע ממוכרים מפוקפקים או לא אמינים במיוחד.

שנית, וחשוב שתפנים את זה, ברכב ב 15,500 שח אל תשים דגש על שאסי. אם יש קצה שילדה והתאונה לא קריטית (ומצבו המכאני של הרכב מצויין) - וכמובן שהתיקון נעשה בצורה נאותה - תיקח ב-2 ידיים ותפחית למוכר כמה שניתן.

מכוניות בסכום הזה תפקידן להביא אותך מנקודה א' לנקודה ב' - לכן מצבו המכאני של הרכב צריך לתפוס נפח של 80-90% מהשיקול ברכישה, זה עדיין לא רכב ב 100K או 200K ש"ח. מבחינת בטיחות פאסיבית התכנון של המכוניות הללו הוא מיושן מאוד ובזמן תאונה אותו "קצה שילדה" לא ישנה לך הרבה, תהיה בטוח.

(הדברים נאמרו בצורה כללית, אין לי מושג עד כמה הפגיעה ברכב הנ"ל הינה משמעותית או לא).

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק...

משום מה אף אחד מה אף אחד מהמוכרים לא רוצים להתחייב על שילדה.

בטענות שונות..חלקם אומרים שרכב שהוא לפחות יד שלישית ובשנתונים האלה הם לא בדקו במכון ולכן אינם יודעים מה קורה עם השלדה.

חלקם - כמו הבחור שאני נתקלתי מאוד תחכמנים,כששאלתי לגבי שילדה ותאונות הוא אמר לי שהוחלפה דלת שמאלית וכנף ויתרה מזאת אמר שהפחח אמר שהשילדה נקייה .

כשהוא סיפר לי שהוחלפה דלת וכנף זה די גרם לי להאמין בו-בדיעבד הוא סיפר רק קצה חוט.

הרכב עבר צבע ופחחות מאוד שטחית עם מרק (אין לי משוג מה זה אומר אבל הבנתי בבדיקה שזה די פרוביזורי).

אין לי ציפיות נקי מכל רבב איציק,אבל כמו כל קונה אני רוצה להשיג את הטוב ביותר במחיר הטוב ביותר.

אומנם רק 15K אבל לי זה הרבה וואלה אני רואה ים מאזדות במצב מעולה אבל לא למכירה(מרפי. הזה..).

אין לי בעיה לקנות רכב ואפילו עם קצה שילדה-אני לא יודע כל כך מה היה ברכב ההוא אבל נראה לי שזה הרבה יותר חמור מסתם מכה קטנה בקצה השילדה -הבוחן אמר שמדובר בתאונה לא קלה בכלל...

זה רחוק שנות אור מרכב שהייתי מרגיש בטוח לגביו(לאחר הסברים משכנעים ממקצוענים).

השורה התחתונה-תתחילו במשא ומתן מתוך נקודת מוצא שהמוכר נוכל.

ולכן תשאלו תבררו אל תאמינו ,פשוט לבדוק בצורה אובייקטיבית וממצאית.

חבל..אבל כפי שעולה מהפורום הזה ומנסיון של אנשים כאן.

המוכר הישראלי די מכוער וחבל...

כמה דברים;

זה שהמוכר לא מוכן לחתום על שום מסמך טרם כניסה לבדיקה בהחלט מדליק נורה אדומה, לכן להבא השתדל להמנע ממוכרים מפוקפקים או לא אמינים במיוחד.

שנית, וחשוב שתפנים את זה, ברכב ב 15,500 שח אל תשים דגש על שאסי. אם יש קצה שילדה והתאונה לא קריטית (ומצבו המכאני של הרכב מצויין) - וכמובן שהתיקון נעשה בצורה נאותה - תיקח ב-2 ידיים ותפחית למוכר כמה שניתן.

מכוניות בסכום הזה תפקידן להביא אותך מנקודה א' לנקודה ב' - לכן מצבו המכאני של הרכב צריך לתפוס נפח של 80-90% מהשיקול ברכישה, זה עדיין לא רכב ב 100K או 200K ש"ח. מבחינת בטיחות פאסיבית התכנון של המכוניות הללו הוא מיושן מאוד ובזמן תאונה אותו "קצה שילדה" לא ישנה לך הרבה, תהיה בטוח.

(הדברים נאמרו בצורה כללית, אין לי מושג עד כמה הפגיעה ברכב הנ"ל הינה משמעותית או לא).

בהצלחה

איציק

פורסם

אני רכשתי רכב עם קצה שילדה מקדימה .

אבל תבין שאסי לא תמיד צריך להרתיע, אני מבין כמובן שאם כל הרכב תפור ולא בטיחותי זה עניין אחר, אבל במקרה שלי יש פגיעה קטנה, האמבטייה של הרכב שלמה -לא עברה שום תיקון או יישור והמצב המכני טוב והפגיעה לא משפיעה על בטיחות.

כן צריך להוריד מחיר מסויים על פגיעת שאסי אבל לדעתי לא צריך להגיד ישר לא לפגיעת שאסי.

פורסם
וואלה אני רואה ים מאזדות במצב מעולה אבל לא למכירה(מרפי. הזה..).

שהמראה התמים והיפה של המאזדות (לא למכירה) שאתה רואה לא יטעה אותך. לעיתים מרכב נקי ויפה כן יכולים להעיד על משהו שהרכב עבר... וזה דיי לגיטימי בזמן שאתה מחפש שתראה את כל ה"יפות והענוגות" שלא מוצעות למכירה כשיא השלמות אליו אתה שואף, אבל בוא נהיה ראליים... מתחת לכנפיים ולדלתות היפות יש מכוניות "תפורות" בצורה דיי מזעזעת.

בקיצור, אל תסתכל בקנקנן (אתה עלול להתאכזב קשות) אלא במה שיש בתוכו. תתמקד בעיקר שזה המכאניקה ובשילדה בסיסית תקינה. תאמין לי שאם תמצא מכונית יפה מאוד ובטווח של חצי שנה תשים 10000 שח על מנוע וגיר (בזמן שהרכב שווה בלחץ 15K שח) אתה תתבאס רצח ותקלל את הרגע שהתפשרת על מרכב יפה ביחס למנוע וגיר חלשים.

בשנתונים הללו ובתקציב הזה הסיכוי שתמצא מכונית מושלמת הוא אפסי. את הפשרה תצטרך לעשות בעצמך לפי הרכבים שתמצא ותראה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...