Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי C-5 בת פחות משנה.

כשאני בולם נשמעת שריקה מהבלמים כאילו מדובר בסיטרואן מהדגמים הישנים.

התרוץ של המוסך הוא שהרפידות בימינו אינן עם אסבסט וזו בעיה.

מצד שני, מדוע לא כל הרכבים שורקים בצורה כזו?

אתמול אפילו החליפו את הרפידות האחוריות כיוון שנשחקו בצורה לא אחידה.

הן הוחלפו והקדמיים במצב מצויין. האם מדובר בבלאי נורמאלי או בבעיה?

חשבתי שהקדמיים אמורים להשחק יותר.

במוסך טוענים שזה נורמאלי כשרפידות אחוריות נשחקות מהר יותר מהקדמיות ורוצים שאשלם על ההחלפה. אני לא מסכים איתם, שלא לדבר על השחיקה האלכסונית של הרפידות והעובדה שאני מתלונן על השריקות מהחודש הראשון על הכביש. שרות של לובינסקי כבר הזכרתי?

בעבר מרחו לי משחה על הרפידות ואף השתמשו בחומר שגרם לאיבוד חלק מיכולת הבלימה למס' ימים.

כיום אני שורק וכל השכונה יודעת כשאני מגיע לכניסה לחניה.

מה עושים?

פורסם
מן פאזה קטנה ברפידה, שגורמת לשריקות להעלם.
תוכל לפרט קצת בנושא?

כנראה שהמוסך שלי לא מכיר את הפטנט.

פורסם

לפי מה אורן אמר זה פיתרון לבעיה שהליכלוך לא מתנקז בצורה טובה.

מה שעושים בדרך-כלל זה פאזה (פאזה זו מין זווית כזו) על הקצה של הרפידה (החלק השחור).

ואז כשיש פאזה יש לליכלוך לאן להתנקז ואז הרעש יפסק, הרעש יפסק במידה ואכן הרעש נובע מהלכלוך.

וגם עושים פאזה בכדי שהרפידה לא תיתפס בעת נסיעה רוורס.

I feel LEGACY

פורסם

אין שום תירוצים במוסכי סיטרואן המורשים לבעיה שהזכרת (רכב פחות משנה?) עדיין במסגרת אחריות?

לא מאמין שמוסך ברשת מוסכי לובינסקי ענה לך תשובה כזו, אם כן מחלקת השירות תמצה איתו את הדין

לא הזכרת כמה ק"מ יש לרכב, ואם מה שכתבת מדוייק ומוסך שירות של הרשת ענה לך כך ,פנה מיידית

למחלקת השירות 6710502טל ומעניין מה תהיה תשובתך לפורום אחר כך.

מירוצי מכוניות

פורסם
מחלקת השירות תמצה איתו את הדין.
לרכב יש 15,000 ק"מ.

בעיה זו ובעיות נוספות כבר מזמן עברו את מחלקת השרות של לובינסקי ופניתי ישירות ליצרן בצרפת.

מהם קיבלתי תשובה שהנושא בטיפול והם מבטיחים לעקוב.

בפועל - קדחת !

לא שמעתי מאף אחד מאז אותה תגובה.

אולי הם עושים רכבים מצויינים, אבל השרות שלהם מתחת לכל ביקורת ובמילים אחרות: גועל נפש !

פורסם

אל תעשה הכללות, אני לא מקבל את גרסתך, התשובה שלך היא כוללנית ומכפישה מוסכי שירות אמינים וטובים וגם רכב מאד אמין ומוצלח .

בוא תרים את הכפפה!!

מי המוסך? מה שמך האמיתי? מה מספר הרשוי של הרכב?מי האיש שאמר לך אסבסט יש ,אין?

מירוצי מכוניות

פורסם

הרכב הקודםשלי היה פג'ו 406. רק בהתערבות היצרן וארגון נכי צה"ל הצלחתי להפטר מהרכב לאחר כ-3 שנים של בעיות חוזרות ונשנות מסוגים שונים ובעיות בלימה.

הופניתי למוסך הנוכחי ע"י מנהל השרות האזורי, יעקב.

המוסך הוא מוסך מסמיה, מוסך מורשה !

שמי שחר גולן.

מס' הרישוי של הרכב 39-399-57.

הסיפור של האסבסט נשמע מפי מס' מכונאים וגם מפי הבוחן אודי במוסך זה.

אני מבין רק קצת ברכבים, אבל כשאנ צריך להלחם עם השרות על כל דבר ובסופו של דבר לנצח.

תסלח לי, אבל כשהאחריות עולה בדם, זה לא צורה לתת שרות.

אגב, משתמש נוסף בשם eyalzo אוכל גם הוא מרורים מלובינסקי ומוסכיו ומישהו אף הקים אתר באינטרנט בנושא.

אני לא לבד ויש בסיס לטענות.

פורסם

כן שחר הבטחתי ואני מקיים!

אין שום תזכורת או תלונה במוסך המטפל על בעית שריקות בלמים שטופלה או שולמה על ידך

הפעם האחרונה שיש רישום למכוניתך במוסך הוא 1.3.05 13048ק"מ "מסמיה"

ב20.08.04 התלוננת במוסך המרכזי כשלרכב היה 2218 ק"מ על צפצוף בלמים והבעיה טופלה

כי אין רישום או תלונה מאז על אותה בעיה.

ב-19.01.05 התלוננת על רעש ברצועת אביזרים והם החליפו לך רצועה,"מסמיה"

בכל אופן אם שלמת עבור בלמים כמו שכתבת לנו בפורום ,וזה לא מופיע בבירור שערכתי

אזי חסר לי מידע או?שמא?

אני מכיר אישית את מוסך מסמיה אנשים מקצועים ואמינים, על פי המידע שברשותי על פניו נראה לי שקיבלת שם טיפול מסור עד היום, אבל כעצה, באיזור גדרה ישנם עוד מוסכי שירות ואם מתוך איזו סיבה אינך מרוצה

זכותך להחליף במוסך אחר (האחריות שלך לא נפגעת)

בהצלחה

מירוצי מכוניות

פורסם

שלום דני,

קודם כל כל הכבוד על היוזמה והטיפול האישי.

מי אתה?

היו לי בעבר ZX וולקן, פג'ו 406. לאבי פג'ו 306 ולאחותי 106. אנחנו אוהבים מאוד את רכבי היצרן.

שנית, מספר הבהרות:

1. הרכב נכנס למוסך מספר רב מאוד של פעמים. נראה כי לא בכל הפעמים בהן הוא נכנס נפתחה רשומה חדשה במחשב, מאחר ומדובר בבעיות חוזרות ונשנות. אם יוציאו את כרטיסי העבודה הכתובים, יוכלו לראות בדיוק כמה פעמים נכנס, גם אם לא הופיע במחשב.

אני מופתע מאוד שאין שום אזכור למס' הפעמים שמרחו משחה על הרפידות.

מאז 1.3.05 הרכב נכנס למוסך אינספור פעמים על בסיס יומיומי. אני עובד בסמיכות למוסך ולרכב יש מקום חניה שמור שם.

2. מנועי שני החלונות הקדמיים הוחלפו לאחר למעלה מ-8 ביקורים במוסך המרכזי, מוסך ליטל בת"א ומוסך מסמיה. בשלב מסויים נגרמה שריטה מכוערת בחלון הנהג. להתלונן נשאר לי רק לאלוהים.

3. ביום שהוצאתי את הרכב מהסוכנות הרגשתי ברעידות שמקורן בגלגלים לא מאוזנים. במוסך אור-מור האשים הבוחן את הכביש. רק במוסך המרכזי שלחו אותי לאיזון גלגלים שפתר את הבעיה.

4. כשביקשתי להגביר את רגישות חיישן התאורה של הרכב, נאמר לי שהדבר לא ניתן לביצוע, לאחר התייעצות עם המחלקה הטכנית. לא התעצלתי ופניתי בעצמי ליצרן. פתאום גילו אופציה במחשב, שמחברים לרכב. ממש נס.

5. החלפת הרפידות בוצעה אתמול. לא כתבתי ששילמתי עליהם. סרבתי לשלם !

הם מנסים להחזיר אותם כקלם ואני מחכה להתפתחויות. אני צופה מלחמה כמו בימי ה-406 (תקציר כאן:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=28395).

כשהייתי עולה על גבשושית בכביש, נשמע רעש של משהו משוחרר מהגלגלים האחוריים. בעיה זו בלבד זכתה לפחות ל-5 ביקורים במוסך. בסוף הסתבר שמשהו לא ישב טוב בדיסק האחורי ימני. הבעיה חזרה שוב ונעלמה אתמול לאחר החלפת הרפידות האחוריות.

הרכב עדיין שורק כמו רכבת שנעצרת. מישהו בפורום אחר יעץ לי לדרוש בדיקה של מהנדס רכב. אני כל כך מסופק לגבי אפשרות זו שאני חושש לבקש.

6. רצועת האביזרים - מאזור ההגה נשמעת שריקה, שעוצמתה משתנה. פרקו את הכל ואפילו רצועת טיימינג החליפו על מנת לשלול רעש ממנה. מסתבר שהבעיה היא לא הרצועה אלא צינורות מובילי השמן ההדראולי להגה. לאחר החלפה, במסגרת האחריות, הבעיה חזרה לאחר כשבועיים והיבואן פנה ליצרן. מאז חלפו למעלה מ-3 חודשים ואין כל תגובה מאף אחד. בעלת C-5, ששוחחתי איתה עברה החלפת הצינורות 3 פעמים עד שהבעיה נפתרה. לא מסכימים להחליף את הצינורות כי הנושא פתוח מול היצרן.

7. בעיות פתוחות נוספות:

א. תא המטען ננעל, אוטומטית, כשהרכב בנסיעה. עפ"י ספר הרכב, ניתן לשחרר את הנעילה (לבדיקה הבטחונית, הנהוגה בארצנו) באמצעות פתיחת דלת או לחיצה על כפתור הנעילה המרכזית. בפועל, אני חייב לפתוח דלת כדי לשחרר את נעילת תא המטען אחרת הוא נשאר נעול. לתקלה אין תשובה למעט: "כנראה שככה זה".

ב. כשהרכב נעול בנעילה מרכזית, אני מסובב את הסוויץ' למצב 0. בפתיחת הדלת באמצעות הידית, המאותתים מהבהבים 10 פעמים. המוח של מערכת האזעקה הוחלף פעמיים, תכונות שונו והבעיה נשארת בעינה. אין פתרון, אין תשובה ואין עם מי לדבר.

ג. כשהמאווררים מזרימים אויר חיצוני לחלל הרכב במהירות 2.5, נשמעת שריקה. מוסך ליטל נהנה מהבעיה וגם מוסך מסמיה. כל המערכת פורקה מס' פעמים וגם כיום הבעיה קיימת. אמנם בפחות רעש, אבל הבעיה קיימת. הרמתי ידיים.

ד. המגבים עדיין חורקים בהפעלה ראשונית. אחרי שהחליפו אותם, במסגרת האחריות, לאחר הרבה עצבים וצעקות מצידי, אני אפילו לא מתלונן.

למרות הכל, אין לי טענות כלפי המוסך. לאחר ביקורים וטיפולים במוסך שרתון בראשל"צ, המוסך המרכזי בבני ברק, מוסך ליטל בת"א, מוסכים אור-מור ומלכה ברחובות, אני סומך עליהם ואני יודע שהם חסרי אונים כמוני מול לובינסקי.

שלא תקבל רושם מוטעה. הרכב מצויין, נוח בצורה בלתי רגילה וכשמכירים את הגיר, יודעים גם להנות ממנו. הבעיה היא לא הרכב. הבעיה היא בשרות ובהתייחסות לתקלות. למה אני צריך להיות אורח קבע במוסכים? למה אי אפשר לפתור בעיות אחת ולתמיד? למה, לעזאזל, לרכב שעלה על הכביש ב-6/04 יש הסטורית ביקורים במוסכים כמו לרכב בן 20 שנים? והכל על בעיות פתירות, אבל כמו כל דבר, הכל בחוסר ידע התייחסות ומדיניות של תקווה שהלקוח יתייאש וילמד לחיות עם הבעיות.

ברכב של 165,000 ש"ח הגישה הזו לא מתקבלת וזו בדיוק הסיבה שלפג'ו וסיטרואן יש שם כזה גרוע. זה לא המחיר - זה השרות !

פורסם
מול מי אתה מדבר בשירות?

בזמנו דיבר איתי יעקב, מנהל השרות האזורי, אבל מאז שהפנה אותי למוסך מסמיה, אין לי קשר איתו ולמען האמת, אין עם מי לדבר :?

כנראה, שמחכים שאמכור את האוטו ואז לא יהיו לי בעיות איתו. תאורטית זה נכון.

• תוכן חדש...