Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור דיי מעניין. יצא לי לראות הרבה חורים :-) אבל חור כזה, אויש! איזה חור.

טוב, בקיצור. אתמול חבר שלי שגר בהרצליה ובבעלותו לאנטיס F שנת 96 מתקשר אליי בצהריים.

"שמוליק, נתקעתי". אני שואל, מה קרה ? "לא יודע, אני נוסע בכביש מהיר, פתאום הרכב הפסיק להגיב. עצרתי בצד, מנסה לשלב הילוך, אך לא עובד". אני חושב לעצמי, בטח המוט שמקשר בין ידית ההילוכים לגיר התפרק ויצא מהמקום (קרו מקרים). אני אומר לו לבדוק מתחת לבית הפילטר, אך הוא אומר שהכל תקין ושום דבר לא נראה מפורק או לא במקום. פתאום הוא מגלה נזילה שמן רצינית מהגיר. זהו, הלך הגיר.

אתמול הוא גרר מאיזור המרכז למוסך בירושלים בו אני עובד (מוסך מורשה למאזדה). במקרה לא הייתי אתמול ולא יכולתי לראות את הרכב. כאשר הגעתי היום בבוקר, הרכב כבר היה על הליפט. נכנסתי מתחת לליפט ובדקתי. גיליתי חור ענק!. גלגלי שיניים (הדפרנציאל) מפורקים ולא מקובעים למקומם. החלקים שנאספו מהרצפה היו : חתיכה מהבלוק של הגיר, גלגל שיניים קטן ועוד כמה פירורים.

אותם לא צילמתי.

התחלתי לעבוד על הגיר בצהריים בתקווה שאני אוריד אותו עד שעת סגירת המוסך. לא הספקתי. גילינו שמוסכניק חאפר (במוסך מורשה אחד) פשוט ביטל את הקולר שמן. השמן שנמצא בגיר פשוט לא התקרר, ובמשך הזמן הוא איבד מתכונותיו. יכול להיות שזה מה שגרם להתפסות של הגיר ואז לקריעתו, ויכול להיות שלא. (אולי מכה כלשהי). בכל אופן, המוסכניק שהחליף את השמן בגיר הוא חאפר רציני. אנחנו עוד נברר את העניין הזה.

באחת התמונות רואים בבירור את הנזק שנעשה לגיר. בתמונה אחרת רואים את צינור השמן גיר שאמור להתחבר לרדיאטור, אך הוא בעצם מחובר לגיר חזרה.

זהו.

שמוליק

P1010030.JPG

P1010033.JPG

P1010034.JPG

P1010038.JPG

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מעניין כמה כוח צריך בשביל לקרוע חתיכת ברזל יצוקה בגודל כזה....

ראיתי כבר הרבה גירים ומנועים,אבל דבר כזה לא רואים בכל יום.

אם הגיר היה מקבל מכה חיצונית,אז חבר שלך היה צריך להרגיש משהו

פורסם

כנראה שזו אותה לאנטיס שעיכבה אותי אתמול בצהרים בשדרת שבעת הכוכבים בהרצליה.

2 ניידות משטרה חסמו את הכביש (שדרה ראשית בהרצליה) בזמן שכבאית פיזרה חול על השמן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
כנראה שזו אותה לאנטיס שעיכבה אותי אתמול בצהרים בשדרת שבעת הכוכבים בהרצליה.

2 ניידות משטרה חסמו את הכביש (שדרה ראשית בהרצליה) בזמן שכבאית פיזרה חול על השמן.

הגיוני מאוד. היו לה חישוקים שחומים וצמיגים בחתך נמוך.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

אולי באמת חתולים ישנו שם בלילה?

בעיה ביציקה נשמע פחות סביר לאור העובדה שהרכב משנת 96 על הכביש...

יכול להיות שהחומר התרחב והתכווץ הרבה פעמים (גשם, חום, רוח, צונאמי) בתוספת עייפות החומר ובתוספת ביטול קולר גיר והרי מתכון מנצח... מכה קטנה (או אפילו לא) ויש שבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איזה מערה !!! חתולים יכלו לישון שם בלילה...

איך קורים כאלו דברים??? או שזה בעיה ביציקה?

אחד הגלגלי שיניים פשוט עף מהמקום וקרע את הבלוק. מה שראיתם צולם מלמטה. היום כשהורדתי את הגיר, גילינו עוד חור רציני מלמעלה.

בכל אופן, גיר משומש כבר הורכב. עכשיו מחכים לצירייה כי הצרייה הישנה נדפקה.

שמוליק

פורסם
מותר לשאול כמה עולה גיר כזה?

אני יודע שזה ממש יקר...

:?

בין 5000-6000 (אני משער).

שמוליק

• תוכן חדש...