Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה:

נסעתם להנאתכם ברכב - כשביום בהיר אחד ראיתם שהרדיאטור חימום הפנימי שלכם נוזל.

הלכתם למוסך, המוסך ביצע "מעקף" לרדיאטור חימום הפנימי במטרה לפתור אתכם זמנית מהעונש של החלפת רדיאטור חימום.

השאלה:

האם קיימת חשיבות לבצע מעקף שמאפשר מעבר מים תקין בין צינור הכניסה ליציאה (שבאים מהמנוע) והאם (לדעת מומחים כאלה ואחרים) אפשר פשוט לשים פקקים על הצינור הכניסה והיציאה מבלי לאפשר זרימת מים באותם צינורות שהיו בעבר נחלת רדיאטור החימום הפנימי.

למען הסר ספק, הצינורות נמוכים יותר מגובה פקק המילוי של הרדיאטור.

שימו לב להערה הזו --> השאלה מתייחסת ספציפית לרכב שאין בו פתחי ניקוז אויר והוא מתבצע אוטומטית לחלוטין (אימפרזה).

אבקש רק את בעלי הניסיון בתחום לענות (את התשובה והסיפור מאחורי השאלה אספר בהמשך) ואשמח לקבל נימוק הולם.

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זאת מאחת השאלות שהתשובה עליה נראית לכאורה פשוטה (והיא לא...!?) ? אני מניח שהתשובה הצפויה במקרה הזה היא שיש הבדל מהותי בין השניים.

סתימה על ידי פקקים תפגע בסירקולציה של מעבר המים במערכת הנוצרת על ידי משאבת המים, קירור המים על ידי הרדיאטור יהיה חלש יותר וטמפ' המים גבוהה יותר (הקירור יפגע).

במעקף של הרדיאטור הפנימי אתה רק "פוגע" בכמות המים במערכת (שהרי הרדיאטור הפנימי עכשיו לא "שותף"), בדרך כלל התוצאה תתבטא בעליה קטנה בטמפ' (לרוב זניחה).

הניסיון שלי אגב הוא משני גולפים לשעבר, ללא פתחי ניקוז אוויר, שלשניהם ביצעתי את המעקף שתיארת.

אגב, באופן כללי, לא הרבה יותר קל לבצע מעקף מאשר להכניס פקקים???

פורסם

עקרונית, מה שאתה אומר מדבר אל ההגיון - למרות שברמה העקרונית כמות המים היא לא ה- issue כאן וזה בהחלט לא משהו שמטריד אותי או את בעל הרכב הזה.

אני חותר ספציפית לדגם מסויים של רכב ול-2 אופציות שניתן באמצעותן לעקוף רדיאטור חימום פנימי (2 אופציות שהשכיחות של כל אחת מהן גבוהה למדי) אבל גם יש השלכות מסויימות לחלק מהשיטות בדגם הספציפי הזה (בדגם הספציפי הזה הטרמוסטט נמצא מתחת למנוע, ממש בכניסה של הצינור מים תחתון למשאבת מים, ולא למעלה סמוך ליציאה של הצינור מים עליון כמקובל בכל רכב "רגיל" אחר)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במכוניות בהן יש ברז חמום הסוגר את כניסת המיים אל רדיאטור החימום הפנימי, ניתן לבצע סגירת 2 הצנורות אל רדיאטור החימום ע"י פקקים.

ברוב המכוניות המודרניות אין כלל ברז חימום והפעלת החימו מתבצעת ע"י שנוי מצב דלתית המעבירה אויר אל תא הנוסעים דרך רדיאטור החימום שתמיד זורמים דרכן מיים חמים (גם כשהחימום סגור).

כלומר, תמיד יש סירקולצית מיים דרך רדיאטור החימום ואז בטולו יעשה ע"י נתוק 2 הצנורות המתחברים אל רדיאטור החימום והרכבת צנור מגשר ביניהם כך שנמשכת זרימת המיים דרכם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כמובן שלא ניתן לסגור עם פקקים שום צינור שעוברים בו נוזלים .

אם גישרת בין הצינור כניסה ויציאה של הרדיאטור חימום והוא נמצא מתחת לגובה פקק המילוי - לא יהיה מצב שישאר אוויר במערכת וגם תיהיה סירקולציה .-לכן המצב הזה הוא תקין

JDM :twisted:

פורסם

השאלה הנשאלת היא -למה- אי אפשר ?

הרי ברור שאפשר להקביל את המקרה עם הרדיאטור חימום לרדיאטור קירור של המנוע ולומר שאם הטרמוסטט סגור זה כמו לסגור צינור שעוברים בו נוזלים...

אם נקדם את מה שרפי אמר, למה בעצם קיימים ההבדלים בין מערכת שניתן לסגור בה ברז חימום לבין מערכת שאין בה ברז חימום והיא חייבת לסנכרן בה נוזל קירור ?

מעבר לכך, למה לא מכירים את העניין מספיק טוב במוסכים ? לא מדובר על משהו מסובך...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
השאלה הנשאלת היא -למה- אי אפשר ?

הרי ברור שאפשר להקביל את המקרה עם הרדיאטור חימום לרדיאטור קירור של המנוע ולומר שאם הטרמוסטט סגור זה כמו לסגור צינור שעוברים בו נוזלים...

אם נקדם את מה שרפי אמר, למה בעצם קיימים ההבדלים בין מערכת שניתן לסגור בה ברז חימום לבין מערכת שאין בה ברז חימום והיא חייבת לסנכרן בה נוזל קירור ?

מעבר לכך, למה לא מכירים את העניין מספיק טוב במוסכים ? לא מדובר על משהו מסובך...

איציק

אין להשוות טרמוסטט לצינור , הרי טרמוסטט נפתח כאשר נוצר לחץ ומאפשר זרימת מים וצינור לא יפתח זה ברור.

במערכות ללא ברז הנוזל קירור עושה דרכו מהמנוע לרדיאטור וסגירתו תיהיה בדיוק כמו תרמוסטט תפוס = התחממות ואי-סירקולציה.

JDM :twisted:

פורסם
אין להשוות טרמוסטט לצינור , הרי טרמוסטט נפתח כאשר נוצר לחץ ומאפשר זרימת מים וצינור לא יפתח זה ברור.

במערכות ללא ברז הנוזל קירור עושה דרכו מהמנוע לרדיאטור וסגירתו תיהיה בדיוק כמו תרמוסטט תפוס = התחממות ואי-סירקולציה.

הטרמוסטט לא נפתח כאשר נוצר לחץ ואין כל קשר בין הלחץ למעבר מים. בנוסף, במערכות ללא ברז שאני נתקלתי בהן קיימת יציאה מהמנוע עצמו לרדיאטור חימום הפנימי וחזרה לגוף המנוע, לכעורה לא משהו שאמור לפגוע בזרימת המים לרדיאטור הרגיל שמקרר את המערכת אבל הצדק עימך - זה אכן פוגע בסירקולציית מים במערכת פתוחה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק גם לי יש אימפרזה, ובאחד הטיולים הארוכים הצינור של הרדיאטור חימום נקרע, חברי התבאסו - חשבו שהלך הטיול, עשיתי מעקף והוספתי מים, שחזרנו מהטיול החלפתי את שני הצינורות אפילו שהשני היה במצב טוב, ככה זה אני תמיד מחליף בזוגות וכך צריך.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
איציק גם לי יש אימפרזה, ובאחד הטיולים הארוכים הצינור של הרדיאטור חימום נקרע, חברי התבאסו - חשבו שהלך הטיול, עשיתי מעקף והוספתי מים, שחזרנו מהטיול החלפתי את שני הצינורות אפילו שהשני היה במצב טוב, ככה זה אני תמיד מחליף בזוגות וכך צריך.
אז זה בדיוק העניין-

באופן חד משמעי, סגירה של הצינורות הללו ללא האפשרות של מעבר מים בינהם גורמת לעצירת זרימת המים במערכת, יצירת "כיס אויר" במנוע ועקב כך שהמערכת מתוכננת לזרימה קבועה בצינורות הללו וניקוז אויר אוטומטי, הכיס אויר וחוסר הסירקולציה גורמים להתחממות יתר + טרמוסטט שלא נפתח לגמרי (או בכלל).

בסרק הבעיה כמעט ולא נראית אך ברגע שמתחילים לנסוע כמה קילומטרים האוטו מתחמם...

המקרה בו נתקלתי מדבר על אימפרזה (שנת 93) בה הלך הרדיאטור חימום הפנימי. הבחור הלך למוסך שם ביצעו לו "מעקף".

הצינורות של הרדיאטור חימום הפנימי (יציאה וחזרה מהמנוע) צמודים אחד לשני במרחק של 2-3 ס"מ ולכן החאפר (או חמור, כמו שבני אוהב לקרוא להם :wink: ) לקח חתיכת צינור באורך של כ 15 ס"מ, קיפל אותה ל-2 (מה שלא מאפשר מעבר מים בכלל) וחיבר לצינורות מתכת שיוצאים מהמנוע.

מים נשפכו החוצה ובתוך המנוע נוצר כיס אויר + חוסר יכולת לסנכרן מים כראוי ולנקז אויר, מה שכמובן פגע ביכולת מערכת הקירור לתפקד בעיקר בנסיעה.

המנוע כמובן התחמם (עד ה 3/4 לערך) ומים התחילו לבעבע החוצה ממיכל העודפים (רתיחה).

הסתכלות ראשונית הראתה שלמרות שהמנוע התחמם, צינור המים שנכנס למנוע (מלמטה) דווקא **קר** לחלוטין וכאילו שהטרמוסטט תפוס.

הטרמוסטט פורק (יצא כחדש !) וליתר ביטחון הוחלף בחדש ומים ירוקים איכותיים מצאו דרכם למערכת הקירור - ולמרות הכל הבעיה עדיין שם.

השלב הבא היה לטפל ב"מעקף" החאפרי שבוצע. לאחר כבוד ה"מעקף" החאפרי שהורכב במוסך פורק, החזרתי את הצינורות המקוריים חזרה למקום אבל אז פירקתי אותם מהקיר אש עצמו וביצעתי *גישור*.

השלמתי את המים שהיו חסרים והמנוע הותנע. לפי הוראות היצרן הורץ המנוע על 2000-3000 סלד למשך דקה-שתיים לצורך ניקוז אויר אוטומטי (רואים את הבועות במיכל העודפים) - יצאנו לנסיעת מבחן ובזאת נפתרה הבעיה. בשביל השקט הנפשי החלפנו גם שמן מנוע (שעבר את ההתחממות הזו ועוד כמה אלפי קילומטרים של נסיעה) ובא לציון גואל.

רק דבר אחד לא ברור לי, למה במוסך לא יודעים לבצע גישור פשוט ?...:roll:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, את השאלה הזו רצוי לשאול את המוסך.

בפיאט מרכזי למשל אני לא מאמין שהיו מסכימים לעשות גישור זמני בכלל.

"עזרה" כזו שמורה למוסכים "קטנים".

שאלה פשוטה אחרת- הצינור שנכנס לרדיאטור חימום מוביל מים?

זה שיוצא מקבל מים?

אם כך קיבלת את התשובה- יש סירקולציה שלצורך קיומה דרושים הצינורות האלה.

צריך לנתק את שני הצינורות ולראות.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

במכוניות שאיציק מדבר אין ברז והמים זורמים שם באופן תמידי גם שהחימום לא מופעל

ולכן אי מעבר מים בין שני הצינורות האלה - (פקקים או צינור שפונה ב180 מעלות) פוגע בסירקולציה של המים ומפריע לניקוז אויר האוטומטי

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
איציק, את השאלה הזו רצוי לשאול את המוסך.

בפיאט מרכזי למשל אני לא מאמין שהיו מסכימים לעשות גישור זמני בכלל.

"עזרה" כזו שמורה למוסכים "קטנים".

שאלה פשוטה אחרת- הצינור שנכנס לרדיאטור חימום מוביל מים?

זה שיוצא מקבל מים?

אם כך קיבלת את התשובה- יש סירקולציה שלצורך קיומה דרושים הצינורות האלה.

צריך לנתק את שני הצינורות ולראות.

גם במוסכים מרכזיים ומורשים עושים את זה (גם בפיאט - אולי במרכזי לא אבל בשאר כן- וכמובן שגם אצל מוסכי רשת של יבואנים אחרים).

בנוגע לניתוק הצינורות - אני חושב שפיספסת את הנקודה. הצינורות זה לא מה שחשוב כאן אלא הסירקולציה עצמה. אם היה צינור באורך 15 ס"מ בצורת "U" לא היתה שום בעיה לחבר אותו ושזה יעבוד כמו שצריך... פשוט נראה לי מאוד תמוה שאפילו פעולה כל כך בסיסית ופשוטה קשה לבצע במוסך בצורה מקצועית מבלי שיגרם נזק למנוע - אפילו שזה מוסך מורשה או "קטן".

בנוסף, החשיבות של שמירה על הסירקולציה ברכב ללא ברז חימום פנימי היא קריטית (!) ואני לא מבין איך בכלל אפשר "לשחק" עם כאלה דברים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו שנכתב על ידי, למוסך הפטרונים לעניין זה.

ברנו קליאו 1995שיש לנו למשל, יש שני יציאות/כניסות שקבועות על הקיר אש.

בפונטו שיש לנו נראה לי שזה בנוי אחרת כמו באימפרצה.

אני מניח שלרנו יש ברז ולפיאט כבר לא כי היא מודרנית יותר ושם גם חשוב לשמור ל הסירקולציה.

אני ניתקתי את הרדיארטור חימום בפונטו בינתיים לא צפיתי בבעיות.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...