Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם המערכת פועלת כאשר האוטו מכובה אז היא שואבת חשמל מהמצבר ולא מהאלטרנטור,

אפשר לשמוע שירים לעיתים כאשר הרכב מכובה, או שעדיף שלא כי זה גומר את המצבר מהר?

יש לי מצבר סטנדרטי, לא ממש זוכר כמה אמפר, לא משהו מיוחד, קניתי אותו לא מזמן.

אני מפחד שאם אני אשמע שירים כשהרכב מכובה אז המצבר יתרוקן לי מהר. המצבר מתמלא מהר יחסית אחרי שמפעילים שוב את האוטו?

אפשרי לשמוע לעיתים כמה שירים ברציפות כשהרכב מכובה, והמערכת פועלת על המצבר, ואז להתחיל בנסיעה? או שעדיף לא לגעת? זה משנה כמה חזק פועלת המערכת?

השאלה הגדולה היא כמה זה קריטי?

אני דואג יותר מאז שרכשתי מגבר.

המערכת שלי היא:

רדיו דיסק 4X50 של GOLF

2 רמקולים קדמיים של AUDIOBANK

2 טוויטרים רגילים

2 רמקולים אחוריים 6/9 240 של פיוניר כחולים

מגבר 1000 וואט של BOSS ארבע יציאות

בינתיים אין סאב, מקווה שיהיה בקרוב.

כמה זה קריטי? במערכת שלי, ובכלל?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

המצבר הוא בטריה, הוא אוגר חשמל כשהאוטו מונע מהאלטרנטור.

כשאתה שומע מבלי להתניע את הרכב, אתה מנצל את החשמל האגור בו.

אתה תוכל לשמוע, עד שהחשמל שאגור בו יגמר, והמתח בבטריה ירד למצב "פריקה".

ככול שתשמע "חזק" יותר.. ככה תוכל לגרום לתהליך להתממש מהר יותר.

דרך אגב, כשאתה משתמש במצבר כספק הכוח שלך, המתח שלך מוגבל ל12 וולט מה שמשפיע על הביצועים.

כשהאוטו מותנע המתח עומד על -בערך-13.8-14.4- תלוי בחשמל ברכב שלך.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

Guest תמיר .א.
פורסם
המצבר הוא בטריה, הוא אוגר חשמל כשהאוטו מונע מהאלטרנטור.

כשאתה שומע מבלי להתניע את הרכב, אתה מנצל את החשמל האגור בו.

אתה תוכל לשמוע, עד שהחשמל שאגור בו יגמר, והמתח בבטריה ירד למצב "פריקה".

ככול שתשמע "חזק" יותר.. ככה תוכל לגרום לתהליך להתממש מהר יותר.

דרך אגב, כשאתה משתמש במצבר כספק הכוח שלך, המתח שלך מוגבל ל12 וולט מה שמשפיע על הביצועים.

כשהאוטו מותנע המתח עומד על -בערך-13.8-14.4- תלוי בחשמל ברכב שלך.

באמת זה לא קשור פה לעניין,

רק משהו אחד, שהרכב במצב 12V ההספק של המגבר יורד, ובכך גם המשיכה של המגבר יורדת,

אני משער כ30A ממוצע, בעוצמה גבוהה, מומלץ על מצבר של 60AH לשמוע כ40-30 דקות בעוצמה גבוהה, כדי שישאר מספיק זרם להתנעת הרכב,

תמיר

Guest תמיר .א.
פורסם
תמיר אורן, איפה בדיוק הוא שאל כמה זמן ? ונניח וזאת היתה השאלה\כוונה שלו.

למה אתה חושב שדרך האינטרנט אפשר לענות על שאלה שכזו ?

אפשר לשמוע שירים לעיתים כאשר הרכב מכובה, או שעדיף שלא כי זה גומר את המצבר מהר?

אני מפחד שאם אני אשמע שירים כשהרכב מכובה אז המצבר יתרוקן לי מהר. המצבר מתמלא מהר יחסית אחרי שמפעילים שוב את האוטו?

.

מכן אפשר לטעון שהוא התכוון לכמה זמן המצבר יספר את הזרם לX זמן.

מעשית: בודקים את צריכת הזרם

דרך אנטרנט: נותנים תשובה תאורתי.

אם יש לך בעיה עם זה, תשמור אותה בלב. כי ככה עוזרים לאנשים באנטרנט, אל תתוכח על כול דבר,

כי בסופו של דבר אתה לא צודק.

תמיר

פורסם
בקיצור אם יש לך מגברים ואתה שומע פול ווליום חצי שעה או 45 דקות זה ייכול לגמור את המצבר
ואין בעיה לשמוע 10 ד' \ רבע שעה ואז להתחיל בנסיעה?

זאת אומרת שזאת הסיטואציה:

אני שוטף את האוטו, או מחנה באיזה מקום, רוצה לשמוע שירים, וחבל להשאיר את האוטו פועל.

אני שם סוויץ' ומפעיל את המערכת.

שומע בערך 10 20 ד' כמה שירים ומכבה את המערכת.

לאחר מכן (או מתישהו) אני מתחיל בנסיעה. המצבר מתמלא כאילו לא שמעתי בכלל שירים, ואפשר לחזור על הפעולה הזאת שוב?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

בצורה כזאת - אין שום בעיה, האוטו יתניע ויסע ויטעין את המצבר...

מה שכן אורך חיי המצבר יקטן...

אורך חיי המצבר = מס' טעינות/פריקות

בשימוש נורמלי - המצבר אמור לספק רק את החשמל לפוש הראשון של המנוע ואחרי זה

כבר להטען מהאלטרנטור. ז"א המצבר נותן זאפ של חשמל ואז כמעט ולא עושה כלום ואם זאת אתה

צריך להחליף מצבר אחת ל2-3 שנים...

קיצר, אם אתה עושה את זה - צפה לאורך חיים מקוצר במצבר שלך...

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

אכן DROID צודק, ה CYCLES שמבצע המצבר אכן קובע את אורך חייו.

אבל אין ליחס לזה חשיבות עליונה, זאת אומרת ... שאם תפעל כך פעם בשבוע כשאתה שוטף את האוטו, זה לא אומר שבעוד חודשיים המצבר ימות.

יש לזכור שאתה לא הראשון שמשתמש בצרכני חשמל ברכב כשאיננו מותנע.

דרך אגב, כאן אפילו לא מדובר בפריקה אמיתית, משום שבמצב פריקה מלא, לא יהיה בו גם את הכוח להפעיל את המנוע.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ולצורך השלמת התמונה:

לגבי הכח המינימלי הדרוש להתנעת הרכב,

באתר שמצאתי היה רשום שלרכב ממוצא דרוש זרם של כ40A במשך כשניה מהמצבר לצורך התנעה...

יעני זה משהו כמו 500W של כח למשך שניה...

סתם משהו שכדאי לדעת...

והמקור שלי מפוקפק אז אשמח לדעת בצורה מדויקת יותר את הנתונים האלה...

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

לצערי לא ידעתי שקיבולת המצבר מוגדרת כאמפר/שעה. (או כזרם לשעה).

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

לשאלה הזאת יש שתי תשובות בנוגע לצריכה, תאורתית ומעשית.

נעשה חושבים על מצבר 50Ah (אמפרXשעה).

מעשית זה כאשר אנו בודקים את הצריכה עם מדיד זרם, אנחנו מודדים זרם ממוצע על המצבר,

משום שאין צריכה קבועה, הזרם יעלה ירד ירד יעלה וכו, משום שהצריכה היא בתלות לסוג האות שנכנס למגבר. מוזיקה שאנו שומעים זה לא תדר כבוע זה הרבה תדרים שונים בגליות שונות. לכן אם המשיכה הממוצעת עמדה על 38.4A דוגמא, נזניח את בלאי המגבר, אנו צריכים להאיר למצבר כ50% כוח למטרת ההנעה,וגם זה תוספת משום שאנו לא יודעים מה כבר תפוקתו של המצבר משום שהוא לא חדש, אז 50% כוח זה מכסה על הכול.

55Ah כפול 50% = 25.5Ah = שעה אחת של שמיעה, אבל הצריכה שלנו כ38.4A (אחרי שמדדנו צריכה ממוצעת) נעשה את החישוב כמה זמן נוכל לשמוע בצריכה כזו. 25.5 חלקי 38.4 התשובה שנתקבל זו 0.664 נכפיל את התוצאה במקדם הזמן שלנו, שעה אחת = 60 דקות

0.664 כפול 60 = 39.8 עם המערכת בדוגמא הזאת נוכל לשמוע כ40דקות +\- בלי לדאוג בכלל.(כמובן זה משתנה בתלות מה ששומעים באוטו שינוי של 10%+\-).

תאורתית כאשר אין לנו מושג מה הצרכן,מה עבר על המצבר,כמה זמן הוא כבר "חי",נעשה כך:

אנחנו יודעים שמצבר שלנו 55Ah אנו נזניח המצב הנוכחי שלו משום שאין לנו דרך לבדוק.

(כמה שנים הוא כבר עבד, אם הוא מלא או לא,אם ערך החומצה לא ישתנה - משנה את הקיבוליות).

נחשב את המערכת במקסימום צריכה, ולא בממוצע, למה? 1.זה יתן לנו ביטחון כי אנו לא יודעים את צריכת המערכת אז החישוב הבא יתן לנו צריכה מקסימלית באופן אופטימלי וזה כמעט בחיים לא יהיה משום שאנו לא מנגנים תדר קבוע. אז לעניין, רדיו דיסק ממוצע צריכתו היא כ10A במקרה שכול 4 היציאות שלו מופעלות, זה אומר 2A צריכה המכלול של הרדיו דיסק ו2A כל כול רמקול שמחברים.

כלומר4 רמקולים זה 8A פלוס 2A המכלול שלו, נגיד וחיברנו זוג רמקולים אז הרדיו דיסק שלנו יצטרך כ6A, יש לנו מגבר פשוט 60WRMSX4. וידוע לנו שכול ערוץ ב2 אום זה כ80W.

במקרה שחברנו 4 רמקולים הצריכה תהייה: 34A (חישוב מהיר של הפסדי נצילות המגבר בתלות 14V כניסה) ובמקרה שחברנו 2 רמקולים וסאב הצריכה כ:40A ועם שני סאבים הצריכה תהייה: 45.5A.

במקרה הדוגמתי שלנו חברנו למגבר זוג רמקולים וסאב = 40A ועוד הרדיו דיסק +6A.

ואנחנו יודעים שצריך 50% להשאיר כוח למצבר להנעה,(50 זה שיקול יכול להיות גם 60 או גם 40 אחוז זה בתלות למצב הרכב, אם הוא מניע מהר או לאט,). הצריכה שלנו כ46 במצב אופטמלי.

55A כפול 50% = 25.5A לשעה, חלקי 46A נותן לנו 0.554 כפול מקדם הזמן 60H

כ33 דקות נוכל לשמוע בעוצמה מקסימלית, (אפשר גם יותר כי כול הנתונים נלקחו במצב אפטימלי)

לא נוכל להגיע מנמש לתוצאות מדוייקות משום שזה הכול בגדר תאוריה.

אבל זה מה שאנו צריכים לעשות + -.

כול הנתונים יכולים להשתנות זה היה בגדר דוגמא משום שהכול בתלות של רכיבים שימושם וצריכה.

תמיר

פורסם

עוד דוגמא למצברים:

היתה לנו סוזוקי באלנו שהיתה רכב עירוני קנינו אותה במאי 99 מכרנו במאי 2002 עם 28000 ק"מ באיזור אמצע שנת 2001 המצבר שלה נגמר (היתה לה רק HU וציינגר).

היתה לנו גם גאלאנט אשר נרכשה בנובמבר 1994 נמכרה במאי 2001 עם 120000 ק"מ המצבר שלה התקלקל בספטמבר 2000 בהר מירון שם אבא שלי התניע עם כבלים והוא החזיק לעוד שבוע.

כיום יש לנו פאסאט מאי 2001 אשר עדיין המצבר שלה מתניע כמו גדול היא עם 115000 ק"מ

והיא נוסעת בעיקר להר מירון.

מה אני רוצה להראות פה שנסיעות ארוכות שומרות על המצבר ונסיעות קצרות ומרובות מקלקלות אותו מהר.

אנחנו לצורך העיניין גרים ליד ת"א

OWNER OF:

VW PASSAT 2001 130HP LUXURY (FATHER)

VW GOLF 2005 102HP AUTO (MOTHER)

פורסם

בהמשך למה שאייל כתב.

מחקתי עכשיו בערך שני שליש מהשרשור - שכולו מריבה של ילדים קטנים.

ממש לא מעניין אותי מי התחיל , מי צודק , ומי סיים.

שלושת הכוכבים הראשיים של השרשור : מיקמיק , תמיר וסמירו.

שלושתכם כבר הייתם ברשימת החסומים/מעוכבים.

אתם עדיין ממשיכים להשתולל כאילו זה גן ילדים.

אז אייל לא הגננת שלכם.

ומעבר לזה - ההערה הבאה תגרור חסימה של שלושתכם. לא מעקב ולא כלום.

יש לכם חילוקי דיעות מקצועיים - בכבוד רב , תרשמו כל מה שבא לכם.

יש לכם חילוקי דיעות אישיים - נא לפתור אותם בהודעות פרטיות , מסנג'ר , אי-מייל , ICQ, טלפון או פנים אל פנים.

לא בפורום.

אזהרה נוספת לא תהיה :idea: .

יוסי , לעניין השרשור שלך.

כבר ענו לך , אני אנסה לפשט את זה.

מצבר הוא סוללה , לה יש קיבול מסויים (קיבול - יכולת להכיל בתוך , כמו שבקבוק קולה מכיל ליטר וחצי של נוזל , כך למצבר יש יכולת להכיל כמות מסויימת של מטען חשמלי). בהנחה שמערכת החשמל שלך תקינה - המצבר יתמלא עד תומו כאשר תיסע נסיעות העולות על 10 דקות.

כאשר אתה מכבה את המנוע (ומפסיק את סיבוב האלטרנטור) - אין לך טעינה ואתה מתחיל לצרוך זרם מהמצבר.

כמה זמן זה ייקח ? תלוי בצריכה.

זה כמו שתיקח את אותו בקבוק קולה ותמזוג שתייה לכל החברים שלך , או שתשתה לבד אחרי שכבר שתית מים לפני.

כאשר אתה מחלק לכל החברים - הקולה תיגמר תוך שתי דקות. תשתה לבד - הגזים יעלו לך , ייצא גרעפס והקולה תחזיק יומיים. (אגב - אני ממליץ לא ללכת על RC קולה אלא על קוקה קולה , יש לה יורת אמפר/שעה :wink: ).

כנ"ל ברכב - תפעיל רדיו בלבד עם רמקולים קטנים בווליום נמוך , המצבר יחזיק שעות.

תפעיל דיסק , סאב , שלושה מגברים , מידים רצינים וכו' - תחסל את האנרגיה הצבורה במגבר תוך דקות.

בעיקרון - ווליום גבוה למצבר הוא כמו בחור בריא וצמא לקולה. יותר ווליום - יותר צריכת זרם.

ווליום הוא הספק -שהוא תוצאה של מכפלת מתח בזרם. כיוון שהמתח הוא קבוע למדי (בואו נרד משינויי המתח ללא טעינה , הם לא משמעותיים לצורך העניין) , אז ככל שתיקח יותר הספק , תצרוך יותר זרם.

אני מניח שהמערכת שתיארת צורכת זרם בכמות שתרוקן לך את המצבר אחרי חצי שעה (אם לא תרים ווליום לשמיים) , אבל לא הייתי מנסה את זה , או לפחות משאיר את הרכב בירידה כדי שניתן יהיה להניע בדחיפה.

אם זה ממש חשוב לך לשמוע מוזיקה כשהאוטו כבוי , דאג להניע אותו אחרי כ-10-15 דקות ותן לו לרוץ בסל"ד בינוני (כ-2500 סל"ד) למשך שתי דקות. זה יקנה לך עוד רבע שעה של שמיעה עם רכב כבוי.

את עניין הפריקה/טעינה של המצבר כבר הסבירו לך - לטעמי זה ממש לא משמעותי לאורך חיי המצבר.

כל עוד לא תגיע לפריקה קיצונית של המצבר ההפרש הוא זניח.

לעניין ההתנעה ,אמפר/שעה וכו'.

בהתנעה נדרש מאמץ גדול מהמצבר. ככל שהמנוע יותר גדול , או חלקיו הפנימיים יותר כבדים (דוגמא- מנוע דיזל) - יש צורך בצריכה גדולה יותר של זרם באופן רגעי.

כדי להוסיף חטא על פשע - הרי שבזמן הסטרטר אין טעינה של המצבר , ואז הפריקה של המצבר מהירה יחסית.

תן מספיק סטרטרים - ותרוקן את המצבר תוך חמש דקות.

יכולתו של המצבר לסובב סטרטר , או לתת זרם גדול בפרק זמן קצר - נמדדת באמפר/שעה.

ככל שהמצבר בעל ערך אמפר/שעה גדול יותר , הוא יוכל לתת יותר זרם עבור הנעה.

זה יכול להיות סטרטר עבור מנוע גדול /כבד יותר לאותו פרק זמן , או עבור מנוע קטן יותר במשך יותר זמן. תלוי בדרישות.

היצרן מתכנן את המצבר על פי דרישות ממוצעות של מנוע + ספייר , עבור תוספת מערכות שונות (כמו מערכת שמע) ועבור המקרים בהם המערכת אינה עובדת בצורה מיטבית.

עוד דבר - פועל יוצא של יכולת ההתנעה באמפר/שעה של מצבר סטנדרטי הינו הקיבול שלו. אמנם אין קשר ישיר , כי יש מצברים עם קיבול גבוה וכושר הנעה קטן יותר (בהתאם להרכב החומרים במצבר) , אבל כלל אצבע במצברי מכוניות סטנדרטיים הוא שככל שכושר ההנעה גדול יותר (באמפר/שעה) גם הגודל הפיזי והקיבול של המצבר גדולים יותר.

מכאן שככל שתיקח מצבר בעל כושר התנעה גבוה יותר - תקבל גם קיבול גבוה יותר.

תשאל למה לא לשים מצבר חזק יותר בכל רכב ?

כסף , משקל , ומקום.

מצבר גדול יותר עולה יותר.

הוא גם שוקל יותר ללא צורך.

הוא גם תופס יותר מקום , שלא כל יצרן רוצה לבזבז בתא המנוע.

הוא גם דורש מערכת טעינה חזקה יותר (אלטרנטור גדול), ושוב אתה נכנס למעגל של כסף , משקל ומקום.

ליצרן יש אינטרס לתת לך אוטו כמה שיותר זול (אפילו מייבאך לא ישימו מצבר/אלטרנטור גדול ממה שצריך לדעתם ללא צורך) , ולכן תקבל את מה שצריך + מרווח הבטחון המקובל.

תוסיף צרכנים גדולים בצורה קיצונית (מערכת , מזגן מקומי , תאורה משופרת וכו') - תיאלץ לחזק את מערכת החשמל.

זהו בערך.

פורסם

טוב, מאחר ולא הייתי פה זמן מה .. ונוכחתי לדעת שהתיקון שנתתי לתמיר לא נמצא כאן.

מצאתי לנכון להחזיר אותו.

אז תמיר, הייתי מוסיף למשוואות התיאורטיות לגבי צריכת החשמל את ההשלכות של הקליפינג שלנו, משום שיש לו התיחסות לא קטנה בנוסחאות מעמיקות .. (זה משנה את פני התוצאות).

אתה חושב שלא ?, (לפחות ככה הגבת).

אתה מוזמן להתייעץ עם אנשים עם ידע בריא בתחום, RICARD CLARK, PERRY BABIN, DAVID NAVONE.

אם אתה מעוניין אני יכול להוסיף ציטוטים ולינקים.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...