Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה

שיכור יוגדר גם מי ששתה אלכוהול בשעת נהיגה או התנהג כשיכור, למרות שנמצא "נקי" בבדיקה לגילוי אלכוהול. כך עולה מתיקון לפקודת התעבורה שאושרה היום (רביעי) בוועדת הכלכלה לקראת העלאתו להצבעה בקריאה שנייה ושלישית.

לפי התיקון, שיכור ייחשב מי שענה על אחד התנאים הבאים: שתה משקה משכר בעת נהיגה או כמלווה בלא קשר לכמות האלכוהול בגופו, מי שנמצא בגופו סם או אלכוהול בריכוז העולה על המותר בחוק, מי שנראה והתנהג כשיכור גם אם לא נערכה לו בדיקה או שנמצא בבדיקה כי אחוז האלכוהול בגופו אינו עולה על המותר.

יו"ר הוועדה, ח"כ אמנון כהן (ש"ס), אמר כי הוא מצטרף בלב כבד לתמיכתם של שאר חברי הוועדה בסעיפים הללו, ולו רק בשל החשש שנהג שיכור אחד ימשיך לסכן חיים על הכביש. עם זאת, אמר כי ההגדרות המחמירות לנהיגה בשכרות עלולות לפגוע בכבוד האדם וחירותו. נהיגה בשכרות הינה עבירה שהעונש בגינה הוא שנתיים מאסר.

נציג משרד הבריאות, פרופ' שלמה אלמוג, אמר כי כאשר כמות האלכוהול בגוף עולה על 50 מילגרם, סיכוייו להיות מעורב בתאונת דרכים גבוה פי 2. לדבריו, אדם שמשקלו 70 קילוגרמים יחשב לשיכור אחרי שתי מנות אלכוהול שתי כוסות בירה. אלמוג הוסיף כי ברוב המדינות בעולם אסור לשתות כלל לפני נהיגה.

עו"ד יגאל טמיר מלשכת עורכי הדין אמר כי על פי התיקון המוצע, שוטר יוכל לדרוש מכל נהג על הכביש לעבור בדיקת שכרות גם אם לא עבר שום עבירת תנועה וללא חשד סביר. הוא טען כי לא יכול להיות מצב שבו אדם יואשם בשכרות רק על סמך עדותו של שוטר שהריח מפיו אלכוהול או שהתנהגותו רמזה לכך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בלי קשר לתוצאות הבדיקה ?! גם אם נמצא "נקי" ?

לפי מה ידעו שהוא\היא שיכור\ה ?! השוטרים יעברו השתלמות בנושא ?!

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אז בעצם כל שוטר שהפרצוף שלי לא מוצא- חן בעיניו יכול לתקוע אותי על נהיגה בשיכרות אפילו אם לא שתיתי בכלל? אולי שימציאו חוק שלשוטר מותר לדחוף לי יד לתחתונים "סתם" או לתת לי דוח אם אין לי פח זבל באוטו?! אהה כן כבר יש כאלו חוקים :?

פורסם

הכל טוב ויפה חוץ מהקטע של התנהגות כשיכור. אני מניח שבבית המשפט כל עורך דין מתחיל יעשה צחוק מהשוטרים ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לתת דוח על שיכרות לנהג שעבר בדיקה ויצא נקי?

בדיחה עלובה של המחוקק שלא תעמוד בכבוד בבית המשפט.

אני לא מאמין שיש בכלל שופט שיסכים לקבל את התיק הזה, הוא יזרוק את הפרקליט ביחד עם התיק בחזרה לביה"ס למשפטים, תוך נזיפה חמורה בפרקליטות.

עזבו שופט, אין אף אחד בפרקליטות שיעיז בכלל להגיש תיק כזה.

זה בעצם לנסות להרשיעה מישהוא, בזמן שהפרט היחידי בתיק הוא הפרט שמזכה אותו מעבר לכל חשד.

זה בערך כמו לנסות להרשיע מישהוא ברצח בתל אביב כשהפרט היחידי בחקירה הוא שבשעת הרצח החשוד היה במסיבת יום הולדת של המפכ"ל בחיפה...

בהצלחה לפרקליטות ,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם אם השפוט יצחק לשוטרים בפנים, זה עדין סרט לעבור משפט ולבזבז זמן יקר על אשכרה שטויות. אבל חבר'ה עזבו זו "מלחמה בתאונות הדרכים"

כן בטח

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם

אכן מגוחך.

הרעיון הבסיסי של מתן זכות לשוטר לקבוע כי אדם שיכור, נובע מהעובדה שבמדינות מערביות רבות לא ניתן מבחינה חוקתית לכפות על נהג להבדק. על יש כן הגיון למנוע מאדם לחמוק מאשמה כאשר הוא שתוי באופן מובהק אך מתנגד לבדיקה.

אבל אם אדם מסכים להבדק, יוצא פיכח, ועדיין ניתן להאשים אותו בשכרות בגלל שלשוטר "נראה ככה"? החוק הזה כל כך מגוחך שזה עצוב (או כל כך עצוב שזה מגוחך).

יצייד נא המחוקק כל שוטר במצלמת וידאו וידרוש ממנו לתעד את התנהגותו של הנהג, ואז נראה.

למען הסר ספק: אני בהחלט חושב שיש למצוא דרכים יצירתיות ואגרסיביות להלחם בנהיגה בשכרות. אבל לסמוך על דקות אבחנתם של שוטרי ישראל לצורך כך, ואללה...

ועוד דבר: לא פעם ולא פעמיים חשבתי דווקא אני שהשוטר המדבר איתי הוא השיכור (כמו ההוא שהתלונן על כך ש"האצתי מהר מדי", לפני איזה שנה או שנתיים)... האם גם אזרח יוכל להגיש תלונה כי השוטר שיכור כי נראה לו ככה? והאם על אותו משקל, אפשר יהיה להתלונן על כך שהשוטר נראה אידיוט?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

ועוד דבר: לא פעם ולא פעמיים חשבתי דווקא אני שהשוטר המדבר איתי הוא השיכור (כמו ההוא שהתלונן על כך ש"האצתי מהר מדי", לפני איזה שנה או שנתיים)... האם גם אזרח יוכל להגיש תלונה כי השוטר שיכור כי נראה לו ככה? והאם על אותו משקל, אפשר יהיה להתלונן על כך שהשוטר נראה אידיוט?

יש משהו בדבריך... אתה יכול להתלונן בכל תחנת משטרה או לפנות עצמאית למח"ש אבל בדרך כלל הם (הם=השוטרים) מחפים אחד על השני. (מניסיון)

פורסם

אני חושב שהחוק החדש פוגע בזכות בסיסית ביותר שיש לי- הזכות לשמור על שתיקה. בדיוק כמו שסיפרו פה פעם מצלמות מהירות, שגם פוגעות בזכות הזאת. :?

פורסם

החוק הזה מטריד.

לא ברור לי למה לא מספיק לקבוע שמי שמסרב להיבדק דינו כאילו נבדק ונמצא שיכור.

ואגב - אכן יש עבירה של "סירוב להיבדק" והעונש המירבי עליה כמו העונש על נהיגה בשכרות. רק לא ברור למה לא מיישמים את זה הלכה למעשה.

מפחיד לחשוב שאני יכול מחר להיעצר ע"י שוטר, שיטען שאני שיכור, אני אסכים כמובן להיבדק, המכשיר ימדוד 0 אלכוהול, ועדיין לקבל זימון למשפט על נהיגה בשכרות כי ככה השוטר חושב.

חבר שלי היה בסיטואציה דומה בחו"ל (אנגליה): הוא נעצר ע"י משטרת התנועה בכביש המהיר בטענה שהוא שיכור. ביצעו בדיקה, יצא 0.0. השוטרים החליטו שהוא על קוקאין. לקחו אותו לתחנת המשטרה, עשו לו בדיקת דם, יצא נקי מכל חומרים אסורים. עשו לו טובה ששיחררו אותו. איזה 3 שעות עיכבו אותו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...