Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם פילטר פתוח יעזור במשהו אם יותקן ברכב רגיל אשר אינו מיועד לשיפורים?

אני יודע שהפילטר הפתוח מספק למנוע אויר (קר יותר?) ביתר קלות ובכך עוזר לו לעבוד יותר בקלות אבל האם העניין הזה חוסך דלק? האם הוא ממש עוזר למנוע?

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

פילטר פתוח לא יכול לספק אויר קר אלא רק במקרה שתתקין מערכת יניקה חדשה!

אני גם התלבטתי בשאלה האם לשים והגעתי למסקנה כי ברכב שלי אם אני רוצה שיפור אני חייב להתקין מערכת יניקה בנוסף לפילטר. אבל זה יוצר לי סיבוך גדול שאני לא מתכוון להתעסק בו ולכן לבינתיים עזבתי את הרעיון. אם יש לך חיישני אוויר במנוע עזוב ועל תתעסק!

פורסם

פילטר פתוח לא בא לחסוך בדלק , להפך הוא מכניס יותר אוויר למנוע וגורם למחשב להזריק יותר דלק כדי לקבל תערובת עשירה יותר , כמובן שההבדל הוא זניח ולא מורגש כמעט כלל

JDM :twisted:

פורסם
פילטר פתוח לא בא לחסוך בדלק , להפך הוא מכניס יותר אוויר למנוע וגורם למחשב להזריק יותר דלק כדי לקבל תערובת עשירה יותר , כמובן שההבדל הוא זניח ולא מורגש כמעט כלל
ידידי.... , אתה טועה ומטעה!

פילטר אויר לא מכניס יותר אויר. המנוע מושך אויר ע"י ירידת הבוכנה ונפח האויר שנכנס לבוכנה הוא קבוע.

ההבדל היחידי בין פילטר "פתוח" לרגיל הוא שההתנגדות של הפילטר הפתוח ליניקה של הבוכנה,פחותה וחיסכון זה באנרגיה מתבטא בעליה בהספק ובחיסכון בדלק.

שניהם זניחים ולא מורגשים לנהג ולכן פילטר לרכב לא משופר אינו מומלץ.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יניב - לאור היתרונות שציינת, קשה לי להבין למה בסוף אתה כותב שהפילטר לא מומלץ?

אגב, נראה כי כולם מתעלמים מתגובת דוושה טובה יותר בכל מקרה, אני אישית מחשיב את זה ליתרון חביב מאוד.

מוטי.

פורסם

אגב, נראה כי כולם מתעלמים מתגובת דוושה טובה יותר בכל מקרה, אני אישית מחשיב את זה ליתרון חביב מאוד.

מוטי.

מוטי,

לא התכוונתי שזה לא מומלץ (אפילו שזה מה שכתבתי:-P ).הכוונה היא שאם אתה רוצה לחסוך בדלק ע"י זה שאתה מוציא 400-600 ש"ח ומעלה על פילטר, זה לא מומלץ. כנל לעליה בהספק המנוע.

תגובת דוושה,שיפור בתאוצות ביניים ורעש היניקה המגניב שווה 400-600 ש"ח גם מבחינתי.

הייתה לי פעם מיני שנסעה עם וובר 45 כפול (ואח"כ אפילו עם שני וובר 40 כפולים) והסעפת+הקרבורטור+ הראם אייר היה ארוך מידי אז עשינו לפילטר חור בפייר וול והפילטר היה בתוך הדש בורד. הייתרון הגדול ביותר היה שיכלתי לעשן באוטו בחורף עם חלונות סגורים, זה היה שואב הכל!

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מוטי,

לא התכוונתי שזה לא מומלץ (אפילו שזה מה שכתבתי:-P ).הכוונה היא שאם אתה רוצה לחסוך בדלק ע"י זה שאתה מוציא 400-600 ש"ח ומעלה על פילטר, זה לא מומלץ. כנל לעליה בהספק המנוע.

תגובת דוושה,שיפור בתאוצות ביניים ורעש היניקה המגניב שווה 400-600 ש"ח גם מבחינתי.

הייתה לי פעם מיני שנסעה עם וובר 45 כפול (ואח"כ אפילו עם שני וובר 40 כפולים) והסעפת+הקרבורטור+ הראם אייר היה ארוך מידי אז עשינו לפילטר חור בפייר וול והפילטר היה בתוך הדש בורד. הייתרון הגדול ביותר היה שיכלתי לעשן באוטו בחורף עם חלונות סגורים, זה היה שואב הכל!

בברכה,יניב

מגניב !! :wink:

אחלה רעיון , אפשר להעביר צינור של הראם אייר בתוך האוטו ולכוון אותו מול פתחי המזגן .

בימי הקיץ היתרון באוויר הקר שנכנס מהמזגן יפצה על החיסרון בכוח שהמדחס לוקח מהמנוע :wink:

לא רעיון נחמד ?!

ים long time no

פורסם

מוטי.

:mm_yeah:

ללא ספק תגובת דוושה טובה יותר, ורעש כיפי...

בוא נגיד את זה ככה , אם הבעלים הקודם לא היה מתקין כזה , לא הייתי שם כזה.

מצד שני, יש לי את הקופסה המקורית והצנרת לפילטר הרגיל ואין מצב שאני חוזר אחורה...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מגניב !! :wink:

אחלה רעיון , אפשר להעביר צינור של הראם אייר בתוך האוטו ולכוון אותו מול פתחי המזגן .

בימי הקיץ היתרון באוויר הקר שנכנס מהמזגן יפצה על החיסרון בכוח שהמדחס לוקח מהמנוע :wink:

לא רעיון נחמד ?!

תחליף את הכדורים דחוף....

או שתפעיל מזגן,כמו שזה נראה-המח שלך התבשל מזמן:lol:

נתי

פורסם

מוטי למה INBOX מיותר?

חשבתי על INBOX גם בגלל שלא צריך כל פעם להחליף ולקנות. כל פעם לנקות ולהחזיר, ולא לקנות כל פעם

חדש...כמו כן היתרונות של פילטר פתוח שדובר עלהם פה..

לא כך?

פורסם
מוטי למה INBOX מיותר?

חשבתי על INBOX גם בגלל שלא צריך כל פעם להחליף ולקנות. כל פעם לנקות ולהחזיר, ולא לקנות כל פעם

חדש...כמו כן היתרונות של פילטר פתוח שדובר עלהם פה..

לא כך?

כי כל עוד נמצאת שם הקופסה המקורית והצנרת המקורית, אז כאילו שלא עשית כלום...

אתה עדיין מוגבל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מוטי.

למרות שהוא לא התכוון לזה , אבל אני גם אומר שזה לא מומלץ.(לרכב סטנדרטי ללא שיפורים נוספים)

אני לא מדבר על זה שזה לא יתן כלום וזה סתם בזבוז כסף.

זה גם בהרבה מקרים יפגע בביצועים בטורים מסוימים.

כל הקופסאות וצינורות זה לא סתם.

ויבראציות של האוויר בזמן ששסתום יניקה קוטע זרימת אוויר צריכות להיות ב"טקט"

ז"א בזמן פתיחה הבא של השסתום ,לחץ בצנרת צריכה להיות קצת יותר ,כך שבזמן פתיחת שסתום יכנס קצת יותר אוויר. (בטורים מסוימים)

לכן הרבה מתלוננים על הרגשה של חוסר(נפילות) במומנט בטורים מסוימים.

לא סתם ישבו מהנדסים וחישבו כל דבר ודבר.

בנוסף לזה, דבר הכי חשוב בפילטרים זה סינון. יש הרבה בשוק פילטרים שאפילו לא נבדקו בשום מקום.

מכול מיני בדיקות שראיתי פילטרים של apexi ן k&n מצטינים בסינון.

דבר נוסף זה מיקום הפילטר. לא צריך להסביר אם הפילטר שואב אוויר חם לא עשית כלום.

בקיצור, רק פילטר זה בזבוז. זה צריך לבוא עם עוד שיפורים.

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...