Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בג'אסטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

כמנהגי, אחת לחודש אני מכבד אותכם בתקלה נוספת בחסות הסובארו ג'אסי שלי.

ובכנית היום: רעידות, קרטועים, ומנוע שכובה בעמידה ברמזור ובעיקר כאשר המזגן פועל.

הכל התחיל לפני יומים, התנעתי את האוטו, סובארו ג'אסטי כאמור, מודל 93 מנוע 1000 3 צילינדר. היה מזג אויר יחסית קר, ולכן כיבדתי אותו בצ'וק נדיב.

אגב, יש שתי רמות של צ'וק בג'אסטי. הרמה הגבוה יותר משמשת להתנעה בלבד, וכעבור מספר שניות ניתן להוריד לרמה הנמוכה. התחלתי בנסעיה ולאחר מספר דקות הורדתי את הצ'וק, בדיוק באותו מקום שאני מוריד אותו תמיד. מיד אחרי זה נעצרתי בצומת מתומרר, מציית לתמרור "עצור", ולהפתעתי האוטו פשוט כבה. לא התרגשתי, הנחתי שדקה נוספת של צ'וק תפתור את הבעיה.

אמנם, כאשר התנעתי ושוב פתחתי צ'וק, הטורים עלו כמעט ל 3,000 סל"ד. המנוע כבר היה חמים ולא היה צורך בצ'וק. האוטו גם נסע מצויין ללא צ'וק, הוא לא קפץ ולא השתעל תוך כדי נסיעה, אלא קרטע והשתעל נורא חזק בעמידות, וכמובן כאשר ההילוך הינו סרק.

כדי לשלול אפשרות של תקלה במערכת ההצתה אציין כי לפני חודשים קלים החלפתי: קבל, סיבי פיחם, פלטינות, פלאגים ודיסטרוביוטר.

האם, כפי שאני חושב, מדובר על סתימה כלשהי בקרבורטור?

האם יש צורך בניקוי קרבורטור? או ניתן להסתפק בפתיחת הקרבורטור וריסוס באחד מהמוני "ספריי הקסמים" שמחליקים את הלכלוך הישר אל האגזוז?

מה דעתכם חברים?

פורסם

"ספריי הקסמים" לנקוי קרבורטור גורם ללכלוך לשקוע למטה בתחתית הקרבורטור ושם ליצור סתימות.

אם הקרבורטור פגום אז מומלץ מאוד לגשת לקרבורטוריסט מומחה שיפרקו, ינקהו, ישפצו, ימדוד נחירי דלק (דיזות) ויחליף הפגומים, יכוון גובה מצוף דלק וכו'.

עלות השיפוץ תכוסה מהר בחסכון משמעותי בדלק, התנעה קלה ונסיעה חלקה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מניסיון בדגם הנ"ל רב הפעמים לתקלה שתארת הסתיימה בכיוון המגעים(פלטינות)

שניסגרו. לאחר כיוון הדו"אל הבעיה נפתרה.

תקלה שניה שקשורה לדגם ציר המפלג נוטה להישחק ואז המגעים נפתחים רק חלקית ולא שווה.

בקיצור המלצתי לבדוק את נושא המפלג .התקלה אמנם יכולה להיות קשורה לסתימה

במאייד!!! אבל שוב מניסיון תבדוק את נושא המפלג למרות שהחליפו מגעים לו מזמן.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

QUOTE=furma]שלום

כמנהגי, אחת לחודש אני מכבד אותכם בתקלה נוספת בחסות הסובארו ג'אסי שלי.

ובכנית היום: רעידות, קרטועים, ומנוע שכובה בעמידה ברמזור ובעיקר כאשר המזגן פועל.

הכל התחיל לפני יומים, התנעתי את האוטו, סובארו ג'אסטי כאמור, מודל 93 מנוע 1000 3 צילינדר. היה מזג אויר יחסית קר, ולכן כיבדתי אותו בצ'וק נדיב.

אגב, יש שתי רמות של צ'וק בג'אסטי. הרמה הגבוה יותר משמשת להתנעה בלבד, וכעבור מספר שניות ניתן להוריד לרמה הנמוכה. התחלתי בנסעיה ולאחר מספר דקות הורדתי את הצ'וק, בדיוק באותו מקום שאני מוריד אותו תמיד. מיד אחרי זה נעצרתי בצומת מתומרר, מציית לתמרור "עצור", ולהפתעתי האוטו פשוט כבה. לא התרגשתי, הנחתי שדקה נוספת של צ'וק תפתור את הבעיה.

אמנם, כאשר התנעתי ושוב פתחתי צ'וק, הטורים עלו כמעט ל 3,000 סל"ד. המנוע כבר היה חמים ולא היה צורך בצ'וק. האוטו גם נסע מצויין ללא צ'וק, הוא לא קפץ ולא השתעל תוך כדי נסיעה, אלא קרטע והשתעל נורא חזק בעמידות, וכמובן כאשר ההילוך הינו סרק.

כדי לשלול אפשרות של תקלה במערכת ההצתה אציין כי לפני חודשים קלים החלפתי: קבל, סיבי פיחם, פלטינות, פלאגים ודיסטרוביוטר.

האם, כפי שאני חושב, מדובר על סתימה כלשהי בקרבורטור?

האם יש צורך בניקוי קרבורטור? או ניתן להסתפק בפתיחת הקרבורטור וריסוס באחד מהמוני "ספריי הקסמים" שמחליקים את הלכלוך הישר אל האגזוז?

מה דעתכם חברים?הבעיה היא ככל הנראה בקרבורטור שזקוק לניקוי. אני ממליץ לך לפנות אל צביקה קרבורטורים מנתניה (הוא גם חבר בפורום).

בכל מקרה יש אצלי את אותם הבעיות בדיוק, היום שניסיתי להניע את המנוע בבוקר הוא לא הניע בכלל גם עם גז לחוץ אלא עשה קולות של "כמעט מניע". בסוף הנעתי אותו עם גז עד הסוף והרבה סבלנות. בהמשך הנסיעה עצרתי בצומת בירידה, צ'וק כבוי וחום מנוע על הרבע הראשון והמנוע התכבה. למזלי הוא הניע מיד. אם אני נוסע עם מזגן פועל (על קור בלבד) זה נהפך לסיוט כי כל לחיצה על הגז בהילוך שני ומעלה הרכב מקרטע מאוד. אם אני מנסה להניע שהמנוע חם מאוד כלומר טמפ' עבודה אין בעיה להניע גם בלי גז, הבעיה היא בהתנעות בוקר. אגב,אצלי מע' ההצתה נבדקה במוסך ונמצאה תקינה. אפילו המצתים נוקו וחוטי ההצתה הוחלפו.

פורסם

ככל הנראה אכן הבעיה נעוצה במאייד.

stio, הומלץ לך לפחות אחת לשבועיים בחודשים האחרונים לאוץ לניקוי/שיפוץ המאייד, עקב הזמן הרב שלא טופל.

כדברי רפי, התרסיס לניקוי הקרבורטורים ברוב המקרים פוגע יותר מאשר עוזר, ולבטח אינו תחליף לניקויו/שיפוצו במכון יעודי מקצועי, שככל הנראה מה ששניכם זקוקים לו.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

בכל מקרה יש אצלי את אותם הבעיות בדיוק, היום שניסיתי להניע את המנוע בבוקר הוא לא הניע בכלל גם עם גז לחוץ אלא עשה קולות של "כמעט מניע". בסוף הנעתי אותו עם גז עד הסוף והרבה סבלנות. בהמשך הנסיעה עצרתי בצומת בירידה, צ'וק כבוי וחום מנוע על הרבע הראשון והמנוע התכבה. למזלי הוא הניע מיד. אם אני נוסע עם מזגן פועל (על קור בלבד) זה נהפך לסיוט כי כל לחיצה על הגז בהילוך שני ומעלה הרכב מקרטע מאוד. אם אני מנסה להניע שהמנוע חם מאוד כלומר טמפ' עבודה אין בעיה להניע גם בלי גז, הבעיה היא בהתנעות בוקר. אגב,אצלי מע' ההצתה נבדקה במוסך ונמצאה תקינה. אפילו המצתים נוקו וחוטי ההצתה הוחלפו.

ממליץ לך ללכת בדרכו של חבר הפורום Arielu (מקווה שלא התבלבלתי), שסבל מבעיה דומה ובסוף גילה ביחד עם ידידנו צביקה שהתושבת של הקרב' אכולה ויש כניסה של אוויר, הוא פתח על זה שרשור לא מזמן, חפש.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

שמתי לב שאף אחד לא ציין את עניין כיוון הטורים הידוע בג'סטי המפורסמת

לך למכונאי החביב שלך ותגיד לו קודם לשחק עם טורים או לבדוק באמת את הפלטינות

או שסיבי הפחם במכסה מפלג לא שחוקים או שאפילו נפלו.

וגם איזה אולי משהו שיכול לקרות אחת למליון תבדוק אם אין איזה צינור וואקום שפתוח בטעות

למה זה יכול לקרות ולגרום ל"קרטועים" של המנוע...

:roll: החיים זה חפלה ואנחנו זה וופלה....:roll:

פורסם
ככל הנראה אכן הבעיה נעוצה במאייד.

stio, הומלץ לך לפחות אחת לשבועיים בחודשים האחרונים לאוץ לניקוי/שיפוץ המאייד, עקב הזמן הרב שלא טופל.

כדברי רפי, התרסיס לניקוי הקרבורטורים ברוב המקרים פוגע יותר מאשר עוזר, ולבטח אינו תחליף לניקויו/שיפוצו במכון יעודי מקצועי, שככל הנראה מה ששניכם זקוקים לו.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

אל תדאג, אני לא ישאיר את זה ככה.. בחול המועד פסח אני ישפץ את הקרבורטור ואני מקווה שבעיות ההנעה בבוקר יפתרו וגם כל הבעיות האחרות..

פורסם
ממליץ לך ללכת בדרכו של חבר הפורום Arielu (מקווה שלא התבלבלתי), שסבל מבעיה דומה ובסוף גילה ביחד עם ידידנו צביקה שהתושבת של הקרב' אכולה ויש כניסה של אוויר, הוא פתח על זה שרשור לא מזמן, חפש.

אני יודע שיש לי בעיה כלשהי בקרבורטור והיא תיפתר.. אתם בטח חושבים למה אני מושך את הבעיה הזו כ"כ הרבה זמן.. אז הסיבה היא שהרכב לא נוסע כמעט בכלל ביום יום.. בימי א-ה הוא נוסע סה"כ 6 ק"מ ביום ובימי שישי- שבת הוא עומד בחנייה בלי לנסוע איתו בכלל. זה בגלל שאמא שלי נוסעת איתו לעבודה ומקום העבודה קרוב מאוד לבית.. (גם הרכב שייך לה ע"פ החוק..) אני כולה בודק בו מים ושמן מידי יום שישי ובעוד 3 חודשים אני ייקח אותו לטסט.. בנסיעות הקצרות האלו אנחנו לא מפעילים אפילו מזגן אז הקירטועים בקושי מורגשים אבל ההתנעות בוקר זו בעיה.. לצבא אני נוסע באוטובוסים חינם.. (חוץ מזה בשביל מה לבזבז דלק שיש נסיעות חינם ואני לא יקח לאמא שלי את האוטו למרות שהיא מסכימה)!

פורסם

ככל שתמשוך יותר, ככה יעלה יותר.

האוטו גם צורך יותר דלק (ואת זה נעזוב בצד).

וגם הקרבורטור נדפק יותר ויותר.

בן משפחה שלי, בעל פיאט, משך את שיפוץ הקרב' שלו טיפה יותר מידי, כשהוא הגיע לשיפוץ, זה עלה לו (שים לב תחזיק חזק) 800!!! ש"ח.

כבר לא נשאר מה לשפץ בקרב'...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...