Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

אתמול בליתי כמה שעות בקבלת הצעות מחיר מפנצ'ריות ל-4 צמיגים חדשים (185/65R14, להערכתי רק חימום הקנה לפני סגירה עם צמיגי אנטון ביפו). חשבתי באותה הזדמנות לבדוק אפשרות להחלפת הג'נטים לקלים יותר.

כשהחזקתי ביד את הסחורה המוצעת, נדהמתי עד כמה הם כבדים. מבחינתי, כל הטעם בהחלפה הוא הקטנת המסה של מערכת המתלה (לא שווה בעיני להחליף ברכב משפחתי רק מהשיקול האסטטי), ואם הם כה כבדים אז חבל על הכסף, שלא להזכיר שיקולי גנבה, רגישות לפגיעות וכדומה.

בשיחה עם בעלי הפנצ'ריות עלה שוב (איך לא) נושא סוג המתכת של הג'נט, ואז הבזיק במוחי הרעיון בן אלפי השנים שהגה ארכימדס - למצוא את המשקל הסגולי של הג'נט ולדעת בוודאות שהוא לא ממגנזיום.

ובכן, יש למצוא בית קיבול (עגול, כדי שחישובי הנפח יהיו פשוטים), להכניס לתוכו את הג'נט הנבדק ולמלא מים. יש להקפיד ולסובב מעט את הג'נט כדי שלא ישארו כיסי אויר שישבשו משמעותית את המדידה. יש לסמן את מפלס המים ואז להוציא בזהירות את הג'נט ולהשתדל שלא ישפכו מים החוצה. יש לסמן שוב את המפלס הנמוך שהתקבל ולחשב את נפח המים שהג'נט דחה. זהו כמובן הנפח של הג'נט עצמו.

אחר כך יש לשקול את הג'נט. חשוב רק שמידת הדיוק בשקילה תהיה סבירה, נניח כדי +/- 10 גרם.

מחלוקת המשקל בנפח ניתן לדעת את המשקל הסגולי של חומר הג'נט.

מוכן להתערב שיתקבל מספר הקרוב ל-2.7 שהוא המשקל הסגולי של אלומיניום.

יאללה, אנשי הדור הצעיר מלאי המרץ וטעוני ההורמונים, לעבודה.

ניסוי נעים, יוסי

פורסם

מחל לי על ההערה, אך בכל פרסום שראיתי בשנים האחרונות לגבי ג'אנטים שכאלו, צויין שהם מסגסוגת אלומיניום או סגסוגת קלה.

למיטב הבנתי, מגנזיום שומש לפני זמן רב במכוניות מירוץ, אך הפלא ופלא - לפי עגת ה'משפרים' המקצועיים (אלו שמתעקשים שבקליות מושחרות מוסיפות כ7.243 כ"ס, וחצאית עוד כ-4), הדבר מצא את דרכו כמעט לכל משפחתית ישראלית ממוצעת.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

יש לי הצעה אפילו טובה יותר, ולא נרטבים בה

בעידן האינטרנט - אפשר פשוט לקחת את שם היצרן והדגם, לגשת לאינטרנט - לחפש חצי שניה את שם המפעל \ יצרן, שם לחטט טיפה ולחפש את המפרט של הג'אנט הספציפי ישש לך

ולגלות את הרכב המתכות ממנו הוא עשוי.

כמה פשוט - ככה לא נרטבים :)

בהצלחה בהמשך הניסוי.

רון.

נ.ב. - הניסוי שלך בעייתי - כי הוא מחפש משקל סגולי של מתכת טהורה, ואין אף ג'אנט בעולם - למעשה - שום מוצר בעולם שלא עשוי מסגסוגת כל שהיא, באיזה יחס ערבוב - זה לא משנה. כך שמה שלא היית מקבל, מישיבה עם טבלת משקלים סגוליים של מתכות לא היית יכול לחשב בחיים מה אתה מחזיק ביד.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מחזק את דעת המגיב הקודם, לא ניתן להגיע לחישוב כי כי אין מגנזיום טהור, כל חומר שהוא מורכב ממספר לא מבטול של בסיסים שונים, מה שכן אפשר לעשות זה להשוות את המשקל של ה"מגנזים" למשקל הג'נט הרגיל ולהתאכזב.

תודה מראש.

פורסם

סתם לידע כללי -

כאשר מתכת מגנזיום טהור באה במגע עם מיים מתרחשת ריאקציה כימית מהירה (פיצוץ אחושלוקי).

אלה היו 60 שניות בהעשרה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

סיבה נוספת ולא פחות טובה לכך שהחישוקים היום בעצם עשויים מאלומיניום (במכוניות ספורט טהורות ואמיתיות הבנתי שאכן אחוז המגנזיום גבוה יותר) - עלות גבוהה של המגנזיום (מבחינת מחיר כמובן).

אה ועוד משהו.. אם לא ידוע לך אודי A8 עשויה מאלומיניום (המרכב) - אני פשוט מנסה לחסוך לך ניסוי שכרוך בהרטבת רכב יקר שכזה...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
סתם לידע כללי -

כאשר מתכת מגנזיום טהור באה במגע עם מיים מתרחשת ריאקציה כימית מהירה (פיצוץ אחושלוקי).

אלה היו 60 שניות בהעשרה.

אולי מהסיבה הזו, זה לא קיים במכוניות יום-יומיות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שחף, אם כל כך ברור שהג'נטים הקלים עשויים מסגסוגות אלומיניום, מדוע רק לאחרונה כתבת באחד השרשורים (השגת חיסכון במשקל) שבדגם כלשהו של סוברו הג'נט עשוי מגנזיום? נכון שמוטי (מיאטה) תיקן, אבל בכל זאת, אם בארזים נפלה שלהבת......

ולאלה שקבעו שאין מדובר במתכת טהורה, הרי כתבתי במפורש בהעלאת הנושא לראשונה "מוכן להתערב שיתקבל מספר הקרוב ל-2.7 שהוא המשקל הסגולי של אלומיניום". אין לי כל ספק שלא מדובר באלומיניום טהור (ולכן ציינתי 'מספר קרוב') ולא בכך העניין, אלא בחוסר הדיוק הסמנטי ותעשיית האשליות של המשווקים למיניהם.

חוץ מזה, היום קימת נטיה מופרזת להזדקק לאינטרנט. נכון, ניתן לדלות ממנו מידע רחב מאד אבל גם בו המידע בדרך כלל מגמתי ולוקה בחוסר דיוק. מה בדיוק האינטרס של ייצרן או משווק ג'נטים קלים למקד את תשומת הלב בכך שהוא מוכר במחיר גבוה אסטטיקה בלבד ללא שמץ חיסכון או שיפור ביצועים? ואם כבר שיפור, האם עיקר הדגש הוא על איוורור משופר של צלחות הבילום שמספקים הג'נטים הנ"ל?

ובכלל הניסוי שהצעתי לא קשה לביצוע, ועשוי לגרות מישהו להתמודד עם מדידה בתנאים אמיתיים במקום להסתמך רק על פלאי מחשב ואינטרנט, ופיתרונות קסם ואינסטנט (בכל זאת מתחייבת הכנה מסוימת, חשיבה וארגון). מניסיוני, כל ניסוי או מדידה טומנים בחובם הפתעות וריגושים המתלווים למציאת התוצאות או לגילוי מפתיע.

למשל, הפתרונות הבנליים של מנוע מתחמם (רדייאטור סתום, משאבה בלויה, טרמוסטט תפוס חלקית ......) - מדוע לא עולה בפורום הצעה קלה יחסית לביצוע של מדידת הפרש הטמפרטורות בין צינור הכניסה לרדיאטור ובין צינור היציאה ממנו תוך התחשבות בטמפרטורת האוויר האופף, כמדד למידת גריעת החום שהוא מספק.

חוץ מזה, אם למישהו בא להתעלק על הנושא, אין מצידי כל בעיה. בכל מקרה זה מעניין יותר מסתימת דלק או חופש בתפוח הגה.

יוסי

פורסם
אולי מהסיבה הזו, זה לא קיים במכוניות יום-יומיות.

שמוליק

לא קיים בשום מכונית. השם ג'אנטים מגנזיום הם בגלל היותם מורכבים מאחוזים ספורים של החומר מגנזיום, שהוא כמו שרז אמר מאוד לא יציב.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אז קודם כל, שינוי מרענן, ופתאום צצים נושאים מדעיים ועובדות מרתקות.

האם קיים בארץ יבואן שבאמת משווק ג'נטים הקלים משמעותית מאלה המקוריים המחושלים מפלדה? (מגנזיום, פלסטיק מחוזק בסיבי גרפיט או השד יודע מאיזה חומר, העיקר שיהיו קלים). מעניין מה מחירם, אם הם קיימים.

ללא קשר ישיר לנכתב, נדמה לי שבית הדיפרנציאל בנגמ"ש הצהלי/אמריקני הנפוץ M-113 עשוי מסגסוגת העשירה במגנזיום ושהוא רגיש לשריפה.

כמו כן ככל הידוע לי, במפעלי ים-המלח קיימת הפקה נרחבת של מגנזיום מתכתי, אז אולי ניתן לקבל מיצרני הג'נטים הנחת קרובים? :-)

יוסי

פורסם
שחף, אם כל כך ברור שהג'נטים הקלים עשויים מסגסוגות אלומיניום, מדוע רק לאחרונה כתבת באחד השרשורים (השגת חיסכון במשקל) שבדגם כלשהו של סוברו הג'נט עשוי מגנזיום? נכון שמוטי (מיאטה) תיקן, אבל בכל זאת, אם בארזים נפלה שלהבת......

להזכירך יוסי, אצטט את דבריי:

כיום רוב הג'אנטים מיוצרים מסגסוגת אלומיניום, אך עדיין נקראים מגנזיום בקרב רוב האנשים.

מה שמצחיק הוא שדווקא בסובארו לאונה, הג'אנטים הנפוצים שלה בדגם הGL אכן עשויים ממגנזיום, לפחות כך קראתי ע"ג דפי הפורום.

ציינתי שכיום רוב הג'אנטים הם מסגסוגת אלומיניום, ובשרשור זה אמרתי שבכל פרסום שראיתי בשנים האחרונות נאמר כך.

לגבי הסובארו, אמרתי שקראתי זאת ע"ג הפורום, ומוטי תיקן ואמר שאכן זוהי טעות, גם אני חשבתי שזה מוזר מכיוון שידוע לי שכיום רובם הגדול (אם לא כולם) מיוצרים מסגסוגת אלומיניום ולכן אמרתי שזה מצחיק.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
סתם לידע כללי -

אלה היו 60 שניות בהעשרה.

מגנזיום אכן מגיב לחימצון היטב (בערה:roll: ). אבל התגובה שאתה ציינת היא של נתרן. גם אשלגן מגיב למגע עם מים אבל בצורה יותר מבוקרת...

מגנזיום ונתרן אמנם שכנים בטבלא הכימית (12 ו11), ושניהם שייכים למשפחת המתכות הלאקליות, אך כאן נגמר הדימיון. הנתרן הוא ממשפחת המתכות האלקלאיות והמגנזיום שייך לאלקלאיות האפרוריות...

מתכות אלקלאיות מגיבות טוב למים, במגע עם מים הם הופכות לבסיס. המתהליך מישתחרר מימן. הפעולה גורמת לשיחרור חום רב והצתת המימן.

המתכות האלקלאיות האפרוריות לא מגיבות כל-כך "טוב" עם מים, אבל הן מגיבות יסודות אחרים, לכן לא נמצא אותן "מיסתובבות חופשי" בטבע...

בעבר הישתמשו בסירטי מגנזיום כ"פלש" למצלמות...

אילו היו עוד 60 שניות על מגנזיום...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...