Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי היום דייהטסו שרייד שנת 92 מנוע 1300

כשקניתי המוכר אמר לי שהוא בדק ועדיף למלא בנזין 95 ולא 96 כמו שמומלץ ע"י היצרן

הוא הסביר לי שהוא והידיים הקודמות היו ממלאים ב95 ...

המנוע במצב ממש טוב לפי מה שמכונאי הרכב שלי בדק..

מה לעשות?

פורסם
קניתי היום דייהטסו שרייד שנת 92 מנוע 1300

כשקניתי המוכר אמר לי שהוא בדק ועדיף למלא בנזין 95 ולא 96 כמו שמומלץ ע"י היצרן

הוא הסביר לי שהוא והידיים הקודמות היו ממלאים ב95 ...

המנוע במצב ממש טוב לפי מה שמכונאי הרכב שלי בדק..

מה לעשות?

מכוניתך מותאמת לאוקטן 96 בלבד על מנת לשמור על שטח הפנים של השסתומים,

ולכן באם רכבך בעל מנוע מקורי, עבור לאוקטן 96!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני עדיין לא מבין איך אפשר לנסוע עם אוקטן נמוך מהרצוי במנוע , המנוע לא מצלצל כמו משוגע ??

הייתי ממליץ לך להעביר ניקוי למנוע מהר ככל האפשר ולעבור ל 96 אוקטן .

קשה לי להאמין שנסיעה במצב הזה במשך שנים לא גרם לנזק במנוע .

ים long time no

פורסם

אין כמעט שום הבדל בין אוקטן 95 ל 96,ומנוע הדייהטסו שלך בהחלט בנוי לשימוש בדלק נטול עופרת,רק שמבחינת זיהום האוויר,באין ממיר קטליטי,אין בכך שום תועלת.הצורך בעופרת(שהיא מעלה אוקטן)לשימון השסתומים היה אופייני למכוניות ישנות יותר,מסוף שנות ה 70 ומטה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חחח זה נשמע מוזר אבל גם לי זה קרה

נהגתי בגולף שנת 94 של חברים טובים, באחד הפעמיים תידלקתי את הרכב, עכשיו אני מגיע לתחנת דלק ואני בא לתדלק ואני יודע שהאוטו הזה מתדלק 96 כי זה לא הזרקה, זה קרבורטור רגיל.

אני בא לתדלק אותו ואני רואה מדבקה שרשום עליה 95 נטול עופרת.

אני מתקשר לחבר ואומר לו תקשיב אני בא לתדלק את הרכב וצריך לשים 96 ורשום 95 נטול עופרת.

הוא אומר לי כן תשים כמו שרשום על גבי המדקה, תדלק 95.

טוב לא התחלתי לשאול שאלות ותדלקתי ונסעתי, אחר כך אנחנו מדברים ואני שואל אותו למה הוא מתדלק ב-95 והוא אומר לי כי זה מה שתמיד תידלקו אותו והוא נוסע עם זה בסדר גמור. ואכן האוטו עובד שקט נקי לא דופקים שסתומים לא מצלצל, סוחב כמו סוס. אני אומר לו תשמע זה עלול לגרום לך נזק, תנסה להחליף את הדלק ובפעם הבאה תדלק אותו ב-96, הוא אומר לי שהוא יעשה כך. הבן אדם תידלק את הרכב ב-96 והרכב התחיל לצלצל ולא עבד הכי יפה והסחיבה ירדה לו קצת ושסתומים קצת דפקו. בקיצר אחרי זה הוא חזר בחזרה ל-95 נטול עופרת.

וזה עוד אחרי שרשום בספר רכב גם שהאוטו צריך להיות מתודלק ב-96. אבל מאז ומתמיד תידלקו אותו ב-95 לכן זה נשאר כך עד היום.

I feel LEGACY

פורסם
חחח זה נשמע מוזר אבל גם לי זה קרה

נהגתי בגולף שנת 94 של חברים טובים, באחד הפעמיים תידלקתי את הרכב, עכשיו אני מגיע לתחנת דלק ואני בא לתדלק ואני יודע שהאוטו הזה מתדלק 96 כי זה לא הזרקה, זה קרבורטור רגיל.

אני בא לתדלק אותו ואני רואה מדבקה שרשום עליה 95 נטול עופרת.

אני מתקשר לחבר ואומר לו תקשיב אני בא לתדלק את הרכב וצריך לשים 96 ורשום 95 נטול עופרת.

הוא אומר לי כן תשים כמו שרשום על גבי המדקה, תדלק 95.

טוב לא התחלתי לשאול שאלות ותדלקתי ונסעתי, אחר כך אנחנו מדברים ואני שואל אותו למה הוא מתדלק ב-95 והוא אומר לי כי זה מה שתמיד תידלקו אותו והוא נוסע עם זה בסדר גמור. ואכן האוטו עובד שקט נקי לא דופקים שסתומים לא מצלצל, סוחב כמו סוס. אני אומר לו תשמע זה עלול לגרום לך נזק, תנסה להחליף את הדלק ובפעם הבאה תדלק אותו ב-96, הוא אומר לי שהוא יעשה כך. הבן אדם תידלק את הרכב ב-96 והרכב התחיל לצלצל ולא עבד הכי יפה והסחיבה ירדה לו קצת ושסתומים קצת דפקו. בקיצר אחרי זה הוא חזר בחזרה ל-95 נטול עופרת.

וזה עוד אחרי שרשום בספר רכב גם שהאוטו צריך להיות מתודלק ב-96. אבל מאז ומתמיד תידלקו אותו ב-95 לכן זה נשאר כך עד היום.

בקיצר חברך צודק! בגולף 94 יש למלאות אוקטן 95 בלבד, ואין ברכב קרבורטור אלא הרכב מוזרק!

בניגוד לשרייד 92 שבו יש קרבורטור, ולכן יש להשתמש באוקטן 96בלבד,וזאת בניגוד לידידי

חן פרחי, אשר לידיעתו אוקטן 96 מומלץ לרכבים עד שנות ה90 + !

בברכה

צביקה

פורסם

שלום.

לרכב בעל קרבורטור ללא ממיר קטלטי אסור להכניס דלק נטול עופרת כי זה יזיין את השסטומים!!!

יש מכוניות שיש להם קרבורטור וגם ממיר וגם חישן למדה וגם מחשב ברכב זה יש להכניס דלק המכיל עופרת.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אם אפשר לעשות מעט סדר.

דלק נטול עופרת והסיבה לשימוש בו במכוניות ישנות :

עד שנות ה-80 במכוניות יפניות ואמריקאיות , ותחילת שנות ה-90 במכוניות אירופאיות (ההבדל הוא כיוון שהאמריקאים החלו ראשונים עם דלק נטול עופרת , ורק אחריהם האירופאים) - חובה לתדלק בדלק המכיל עופרת או תחליף עופרת (אשלגן) , וזאת מכיוון שהעופרת שנפלטה עם הגזים שנפלטו לאחר תהליך השריפה , נדבקה לשסתומים ותושבותיהם ,ושמשה כעין שכבת מגן. בהיעדר עופרת - תושבות השסתומים עשויות להישרף ואז האטימה אינה מושלמתצ ,בריחת קומפרסיה וכו'.

הפרתון הפשוט הוא שינוי סוגהמתכת ממנה עשויות תושבות השסתומים לכזו שתעמוד בחום ובחיקה המוגברים.

אין שום קשר להיות המנוע מוזרק או מוזן קרב'.

דלק המכיל עופרת והאיסור להשתמש בו במנועים בעלי ממיר קטליטי :

כאשר אדי העופרת נפלטים ממנוע בעל ממיר ,הם "מתיישבים" על הממיר , והתוצאה היא סתימת הממיר ,באופן כמעט מיידי - הוצאה של אלפי שקלים. חובה להשתמש בדלק נטול עופרת.

אוקטן :

מספר המציין את נק' הבעירה של הדלק (למעשה זהו מס. מולקולות הפחמן כמדומני , בעל 8 אטומים - אוקטט , ומשם המילה אוקטן) ואת עמידותו בדטונציה.

ככל שהאוקטן נמוך - יתלקח הדלק יותר מהר. ככל שגבוה , ניתן לדחוס אותו יותר בלי שיתלקח בצורה לא רצוייה (ויגרום לצלצולים).

אין שום הבדל מעשי בין 95 ל-96.

פורסם
שלום.

לרכב בעל קרבורטור ללא ממיר קטלטי אסור להכניס דלק נטול עופרת כי זה יזיין את השסטומים!!!

יש מכוניות שיש להם קרבורטור וגם ממיר וגם חישן למדה וגם מחשב ברכב זה יש להכניס דלק המכיל עופרת.

בברכה בני ל.

בני ?

יצא לך מקושקשת או שקשוקה ?

לא מסתדר לי מה שכתבת.

צביקה - כמו שכתבתי בהודעה למעלה , אין מניעה להשתמש בדלק נטול עופרת עבור מכוניות ישנות יותר , בתלות בדגם ובבדיקה מול נתוני היצרן.

פורסם

צביקה - כמו שכתבתי בהודעה למעלה , אין מניעה להשתמש בדלק נטול עופרת עבור מכוניות ישנות יותר , בתלות בדגם ובבדיקה מול נתוני היצרן.

שמר, שרייד 92 לא נכלל בקטגורייה של מכוניות ישנות יותר, ולכן ולו רק בגלל הסיבות שהזכרת בתגובתך

הקודמת, יש להשתמש באוקטן 96 בלבד, ולו רק בגלל העובדה שאין הבדל משמועותי, אם בכלל

בהשוואה לאוקטן 95!

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה על כל התשובות :) אבל עדיין יש לי בלאגן

אני לא יודע מה לעשות

האוטו מחכה למטה לתדלוק ואני מפחד לתדלק משהו שהוא לא טוב...

המוכר גם אמר לי שהוא ממלא בתחנת דלק בגלל הדרגון הזה שהוא טוב..

פורסם
תודה רבה על כל התשובות :) אבל עדיין יש לי בלאגן

אני לא יודע מה לעשות

האוטו מחכה למטה לתדלוק ואני מפחד לתדלק משהו שהוא לא טוב...

המוכר גם אמר לי שהוא ממלא בתחנת דלק בגלל הדרגון הזה שהוא טוב..

אוקטן 96 בלבד כל הדלקים טובים, בכל חברות הדלק!

פורסם
בני ?

יצא לך מקושקשת או שקשוקה ?

לא מסתדר לי מה שכתבת.

שמר זה לא חביתה ולא מקושקשת אותי לימדו שלפעמים צריך לקרוא שלוש פעמים כדי להבין מיד!!!

הבנתה.

מה לעשות שיש מכוניות אים קרבורטור + למדה + ממיר קטלטי + מחשב והם חייבות בדלק 95 אוקטן.

רוצה דוגמאות? חבוב ידע עולה או כסף, או שוחד , או קפה , אפשר כולם :shock: .

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

באוקטן 96 אין דרגון (גם ב-95 וכל השאר אין, אבל נעזוב לפעם אחרת את זה).

עוד דבר שלא צויין כאן, ואולי צביקה יוכל לאמת את הדבר:

נאמר לי בידי מכון קרב', שהנטול עופרת הוא דלק "תוקף גומי" מה שאומר שהוא לא הכי בריא לקרב'...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...