Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צינור פילטר אויר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם,

ברשותי רכב מזדה לנטיס 96'. אתמול הוחלף לו רדיאטור חדש (לאחר שהיתה נזילה ברדיאטור הישן). לאחר התיקון, לפני שלקחתי את האוטו חזרה, המוסכניק אמר לי שיש לי בעיה בצינור פילטר אויר ושכדאי לי להחליף אותו. לדבריו הצינור כבר ישן ו"קשה" מרוב שימוש וחום, והוא אף הראה לי סדק שיש בו.

כאשר התחלתי לנהוג ברכב לאחר התיקון, שמתי לב שהאוטו בקושי "סוחב".

שאלותי: האם יש קשר בין צינור פילטר אויר לבין הסחיבה של האוטו?

האם יתכן שהמוסכניק עצמו פגע בצינור פילטר אויר כאשר החליף את הרדיאטור?

הבנתי מהמוסכניק שהצינור אמור להיות מקורי של מזדה. האם זה אכן כך? איפה אפשר לקנות את הצינור בעלות פחות גבוהה מהסוכנות המרכזית? וכמה אמור לעלות צינור כזה?

אודה מאוד מאוד על תשובתכם!

פורסם
שבוע טוב לכולם,

ברשותי רכב מזדה לנטיס 96'. אתמול הוחלף לו רדיאטור חדש (לאחר שהיתה נזילה ברדיאטור הישן). לאחר התיקון, לפני שלקחתי את האוטו חזרה, המוסכניק אמר לי שיש לי בעיה בצינור פילטר אויר ושכדאי לי להחליף אותו. לדבריו הצינור כבר ישן ו"קשה" מרוב שימוש וחום, והוא אף הראה לי סדק שיש בו.

כאשר התחלתי לנהוג ברכב לאחר התיקון, שמתי לב שהאוטו בקושי "סוחב".

שאלותי: האם יש קשר בין צינור פילטר אויר לבין הסחיבה של האוטו?

האם יתכן שהמוסכניק עצמו פגע בצינור פילטר אויר כאשר החליף את הרדיאטור?

הבנתי מהמוסכניק שהצינור אמור להיות מקורי של מזדה. האם זה אכן כך? איפה אפשר לקנות את הצינור בעלות פחות גבוהה מהסוכנות המרכזית? וכמה אמור לעלות צינור כזה?

אודה מאוד מאוד על תשובתכם!

הצינור עליו הוא מדבר הוא צינור שמוביל אוויר מהפילטר לכיוון המצערת. החור הכי קטן שיש אחרי חיישן כמות אוויר וחיישן טמפ' אוויר פוגע ישירות בתיפקוד המנוע. פשוט אוויר עוקף את החיישנים הממוקמים מיד לאחר בית פילטר האוויר, והחיישנים מעבירים למחשב ניהול המנוע נתונים שגויים. בלנטיסים, הצינור הזה אכן נוטה להתייבשות. אם הסדק הוא קטן, נסי לאטום אותו עם נייר דבק טוב. אם לא, אין מנוס מהחלפת כל הצינור.

לגבי מחירים, עלות הצינור היא גבוהה.

שמוליק

efko-motor.jpg

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לגבי מחירים, עלות הצינור היא גבוהה.

שמוליק

שלום שמוליק,

תודה לך על ההענות.

הסדק הוא באורך של 2-3 ס"מ, אך הוא צר מאוד. האם זה נחשב?

במידה ואפשר להדביק: האם אני יכולה לעשות זאת או רק מישהו מקצועי? איזה סוג דבק זה ואיפה אפשר לרכשו?

כמו כן, האם יש לך הערכה כמה עשוי לעלות החלפת הצינור?

תודה!

פורסם

נסי לאטום אותו עם נייר דבק או נייר דבק שקוף (תמצאי משהו, את אישה). ניתן אפילו לאטום עם סיליקון.

אני חושב שעלות הצינור היא בין 600-800 ש"ח.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
עלות הצינור היא בסביבות 400 ש"ח. הרכבתו אורכת מספר דקות.

תודה אביעד!

הייתי שמחה לדעת היכן ניתן לרכוש צינור כזה? והאם הוא חייב להיות מקורי של מזדה?

פורסם

תודה אביעד!

הייתי שמחה לדעת היכן ניתן לרכוש צינור כזה? והאם הוא חייב להיות מקורי של מזדה?

לדעתי , בכל מוסך מורשה. הצינור הזה כ"כ בעייתי שקשה לי להאמין שהמוסך לא מחזיק אותו במחסן.

(בהתחשב בכמות הלאנטיסים הקיימים בשוק)

והאם הוא חייב להיות מקורי של מזדה?

למיטב ידיעתי ,אין צינור כזה תחליפי.
  • תוכן חדש...