Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בירשותי טויוטה קורולה 2009. הרכב עם מצבר חדש. תוך כדי נסיעה אני מתחיל להרגיש שהחשמל באוטו מפסיק לעבוד, הגה וכאלה. בבוקר הלכתי חשמאלי והוא הסתכל ואמר שהאלטרנטור כנראה הלך.

האלטרנטור קיים ברכב כבר 6 שנים זה המקורי של הרכב ,יש לי מערכת באוטו עם סאב ומגבר וברגע שאני עומד במקום אז הסל"ד יורד קצת מהבומים ( כי סאב לוקח הרבה מתח). השאלה שלי אם זה קשור למערכת? אולי ואני צריך מייצב מתח למרות שהלכתי לאיזה חנות רמקולים שכיוונה לי את המערכת ואמרה לי שאם יש מגבר אחד אין סיבה לקבל (מייצב מתח). המערכת על האוטו קצת יותר מחצי שנה.

והנה הלך האלטרנטור עכשיו יכול להיות שהוא פשוט סיים את תפקידו והלך כמו כל דבר זה בלאי ויש לזה אורך חיים \\\\\ או שהמערכת גרמה לזה .

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש למדוד מתח על קטבי המצבר בזמן שהמנוע עובד וגם את הזרם המקסימלי שמסוגל האלטרנטור לספק לפני שקובעים שהלך האלטרנטור.

כמה קילומטרים עשה הרכב ?

מה החשמלאי בדק ?

איזה כייף לי :)

פורסם

האם הוא בדק את המתח כאשר המזגן ומערכת השמע עובדים ?

האם נדלקה מנורת התראה בלוח השעונים המצביעה על בעית טעינה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
ואמרה לי שאם יש מגבר אחד אין סיבה לקבל (מייצב מתח).

ללא קשר לתקלה הספציפית המשפט הזה הפוך, תפקידו של הקבל לספק זרם לצרכן שמושך הרבה זרם בזמן קצר.

צרכן כזה במערכת שמע הוא רק מגבר חזק עם רמקול עוצמתי שמחובר אליו (דוגמת סאב).

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
האם הוא בדק את המתח כאשר המזגן ומערכת השמע עובדים ?

האם נדלקה מנורת התראה בלוח השעונים המצביעה על בעית טעינה ?

ז

נדלק לי הסימן של המצבר ו CHARCHING SYSTEM זה היה רושם לי וכיאלו נסעתי על המצבר רק.

הרכב היה דולק בלי מזגן

ללא קשר לתקלה הספציפית המשפט הזה הפוך, תפקידו של הקבל לספק זרם לצרכן שמושך הרבה זרם בזמן קצר.

צרכן כזה במערכת שמע הוא רק מגבר חזק עם רמקול עוצמתי שמחובר אליו (דוגמת סאב).

במילים אחרות אני צריך קבל ?

עריכה אחרונה על ידי UnameDPlease
פורסם

במילים אחרות אני צריך קבל ?

לא סיפקת נתונים מדוייקים על מערכת השמע ואופי השימוש אבל ככלל אצבע מומלץ מאוד לשים קבל ליד מגבר שדוחף סאב. ככל שהמגבר + סאב עוצמתיים יותר כך הצורך בקבל גדול יותר.

יום טוב גם לך

פורסם

מגבר 2500 WAT גג 400 RMS נותן לסאב אולי 150RMS בגשר סאב של קיקר 400RMS 800W

ולמגבר בנוסף מחובר שתי רמקולים 6 על 9 80RMS 400W ודאבל דין ויש גם לדין בקטנה שמחוברים למצט .

שומע בווליום גבוהה לפעמיים שאוטו גם עומד סתם .

פורסם

נשמע סביר..

אני מכיר כמה רכבים שנסעו עם מערכת דומה שנים בלי קבל ובלי נזקים למערכת הטעינה.

אבל זה לא אומר הרבה,

בהערכה גסה, בווליום גבוה המערכת שלך מושכת סביבות 20-30 אמפר שזה בקירוב כשליש מהיכולת של מערכת הטעינה שלך.

בעמידה במקום, עם הרבה צרכנים דולקים (מזגן, אורות) ומצבר עייף מדובר באתגר לא קטן.

אישית אני לא הייתי חוסך על קבל קטן..

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, אתה מטעה.

נהוג לשים קבל במערכות שמע רק במצבי קצה וגם אז בעיקר כפלסטר לתופעה ולא כטיפול נכון. הקבל הוא צרכן נוסף שמעמיס עוד על מערכת החשמל.

יש מספר דיונים לא מבוטל בפורום אודיו שעוסקים בענין.

פורסם

אז טום אתה לא ממליץ על קבל ?

איך אתה מסביר שהסלד יורד ? ואת זה שהאלטרנטור הלך וכן אני חושב שהסאב באוטו מאמץ את האלטרנטור וסאב זה לא מתח יציב

פורסם

היתה לנו התכתבות על כך בפרטי בעבר, שאיני זוכר את מהותה המלא.

בנוסף היו לך גם כמה שרשורים בפורום אודיו והשתמע שלא בטוח שהכל מחובר ומכוון כמו שצריך/מומלץ (בעיקר לגבי הגיין במגבר וחיבור של רמקולים קדמיים בהתנגדות 2 אוהם ישירות לר"ד).

אני לא יודע להסביר למה האלטרנטור (או רכיב מסוים בו) התקלקל.

הסל"ד יורד בגלל עומס או בגלל רכיב לקוי.

יש מי שיצדד בהתקנת קבל, ויש מי שיצדד בטיפול יסודי (בדיקת תקינות/התאמת רכיבים, שלושת הגדולים, שדרוג אלטרנטור וכיוצב').

פורסם

שמע , הלכתי לבן אדם שמבין והוא כיוון לי את המערכת כמו שצריך , ואף גם הוא אמר שאני לא חייב קבל מיכוון שאני לא ''מעמיס'' עם מערכת כזאת מצד שני האלטרנטור התקלקל וכן יש למערכת חלק בזה כי יוצא לי לעמוד עם הרכב לשים מוזיקה על פול ווליום עם אורות וכן כנראה שזה מעמיס עליו לכן לפי דעתי אני צריך את הקבל

והסלד יורד בגלל עומס אז כנראה באמת שאני צריך קבל .

פורסם (נערך)

טום אני מודה שאני לא נכנס לפורום אודיו ולא מכיר את הדיונים שאתה מדבר עליהם. אשמח לקישור לדיון שכזה.

בעבודה יוצא לי לפעמים לתכנן כרטיסים עם משדרים עליהם, לרוב משדרי TDMA עם אורך פולס מאוד קצר (כחצי מילישניה) .

כיול נכון של קיבול (עכבה קיבולית אם תרצה) בצמוד למגבר שפועם זה א,ב בחשמל.

אמנם מגבר מקמ"ש RF רגיש יותר לדברים הללו מאוזן של בן אדם. אבל העיקרון נשאר זהה.

מבחינת מערכת הספקת המתח, הקבל מחליק את הפולסים הנצרכים מהספק. יש ספקים שרגישים לזה יותר יש שפחות.

אם אותו ספק נדרש לספק במקביל למגבר מתח יציב לצרכנים אחרים, קבלים וסלילים זה הפיתרון, אין משהו אחר.

שוב, אמנם הנסיון שלי הוא בתחום הRF ולא בתחום האודיו, אבל מראייה של מהנדס חשמל מדובר בצרכן הספק פועם, לא באמת משנה מה יש בצד השני..

מבלי לפגוע בכלליות של המשפט הקודם, בתחום הRF (או high speed digital לצורך העניין), בגלל התדרים הגבוהים, תופעות שבאודיו כמעט ולא מורגשות, הופכות למפלצות. לכן נדרש ידע רחב יותר והבנה עמוקה יותר בשביל לפתור אותם. אבל כאמור הפיסיקה לא משתנה, רק הסדר גודל.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...