Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כבר הצלחתי להתבלבל בין אוטם צבע לפוליש לווקס ולמשהו שנקרא "ציפוי קריסטל"?

מהם ההבדלים? ולמה כל אחד מיועד?

הלכתי לכמה בעלי מקצוע באזור הדרום אין להם מושג מה זה אוטם צבע, מרגיש כאילו יש להם סימן שאלה

מעל הראש.

אני מעוניין לעשות שטיפה רצינית לרכב ובעל מקצוע הציע לי עבודה ב800 ש"ח- קצת הגזים הייתי אומר.

אמרתי לו תודה רבה ונסעתי מהמקום, הוא ציין שזאת שכבת קריסטל שמגנה מפני קרני UV.

תוכלו לעשות לי קצת סדר? אני יודע שעבודה דומה עולה באזור ה350 ש"ח באזור המרכז.

אני מוכן לעשות נסיעה מב"ש למישהו שמבין עיניין באזור המרכז.

עצוב שבדרום אין מודעות לדברים האלה.

פורד פוקוס 2004 | מיצובישי לנסר ספורט 2009 | סוזוקי אלטו 2010

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דני שלום, ב- 350 ש"ח המדובר בפוליש-וקס הישן וה(לא)טוב. פוליש היא מילה באנגלית שמתארת ברק/הברקה והיא רשומה על הרבה מוצרים שתורמים לברק הצבע ברכב. בפורום כאן מתכוונים לתכשיר שמשייף שכבה דקה מאד מצבע הרכב במטרה להעלים שריטות עדינות בצבע, או בלכה, במקרה של צבע מטאלי. ווקס הוא תכשיר לציפוי הצבע בחומר שמנוני על בסיס צמחי שמגן עליו ומוסיף ברק ויופי. רכב מוגן בווקס קל יותר לניקוי ועמיד יותר (במעט) לשמש (UV), ללשלשת ציפורים/עטלפים וכו'. אוטם צבע (לפעמים קוראים לו גם "קריסטל") הוא כמו ווקס אך הוא סינטטי. חסרונות: קצת פחות מבריק/יפה מווקס. יתרונות: מחזיק יותר זמן מעמד על הרכב. תהליך נכון לטיפול בצבע הרכב הוא רחיצה נכונה (חפש בפורום את שיטת שני הדליים), טיפול פלסטלינה (מוציא את הליכלוך שלא יוצא במים וסבון), פוליש ואוטם צבע או ווקס או אפילו אוטם הצבע ואז ווקס.

בהצלחה.

פורסם

לגבי קריסטל- לא שמעתי ולא ראיתי. יש מצב זה קומבינה והוא התכוון לטרטל וקס.

לגבי הבדלים בין אוטם לווקס-

האוטם הוא חומר סינטטי וברוב המקרים הוא עמיד יותר מהווקס.

לגבי טיפול במכון דייטלינג- תצפה למחיר של 800₪ ומעלה, הכל תלוי במצב הרכב.

אני לא ביקרתי במכון כזה אז תקח את התגובה שלי בערבון מוגבל.

פורסם

תודה על התשובות!

אז אני מבין שטווח המחירים הוא אכן נע סביב ה700-900 תלוי במצב הרכב/בעל המקצוע/גודל הרכב?

כמה זמן לוקח לעשות עבודה כזאת כמו שציינת אלבטרוס במידה ואני מעוניין בעסקת 'חבילה' הכוללת

שטיפה איכותית, פלסטלינה, אוטם צבע ואז ווקס? הרכב הוא מיצובישי לנסר הדור החדש בצבע שמפניה- לא מעוניין בשיוף שכבת

צבע אם זה אפשרי לוותר על השלב הזה.

יש אפשרות להמלצות על אנשים פה מהפורום (בעלי מקצוע) אשר יכולים לעשות עבודה כזאת?

תודה לכם.

פורסם (נערך)

יש מכוני דיטיילינג כמו יעקב אלטר מפ"ת, נס דיטיילינג מת"א (מטפל הבית של פרארי ומזראטי..) ויש פרטיים כמו שלומי אדרת שיבוא אליך הביתה או שתוכל לחאם איתו בסדנה של קול-קאר בגינתון (ליד רמלה/נתב"ג). יש בחור בשם איתי מקריית אונו. הפרטיים יותר זולים. כמה זמן? כמה שעות, תלוי כמה תרצה להשקיע.

עריכה אחרונה על ידי אלבטרוס
פורסם

אם אתה לא מעוניין בפוליש, ויש לך ידיים ורגליים.

אז אתה יכול לקנות לך את כל המוצרים הדרושים לעבודה וחלקם ישארו לך לעוד שימושים רבים.

זה לא באמת קשה לעשות הכל לבד.

חוץ מזה, צריך ליישם שכבת הגנה כל 4-6 חודשים, אני בטוח שאתה לא מתכוון לשפוך 800₪ כל חצי שנה.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובות..

לעשות את העבודה לבד זה משהו שחשבתי עליו, אבל אני לא מבין איך מיישמים את כל החומרים האלה. או בכלל איזה חומרים אני צריך כי יש מבחר די גדול מכמה חברות בשוק. איך מורחים, כמה מורחים ומה בא לפני מה, תנועות סיבוביות, תנועות ארוכות.. המון דברים שקראתי פה והצליחו לערער אותי. במיוחד אחרי שראיתי מקרים שנשארו לאנשים כתמים וחומרים שלא יורדים מהרכב, שריטות ושאר ירקות.

וכל עוד היה מדובר בסכום של 400 ש"ח זה היה בגבול הסביר בשביל לחדש את העבודה כל כמה חודשים.. סכום של 800 בהחלט נראה לי מיותר על דבר כזה.

מבחינת קניית החומרים, גם פה אני לא יודע כ"כ מה לבחור אם תוכלו לעזור לאיש בלי ידע מעמיק בנושא שלא יקנה סתם מוצרים זה יהיה מאוד מוערך. מבחינת אזור עבודה אני קצת בבעיה, אני רוצה מקום מוצל ומקורה, הבעיה שיש יותר מדי חול באוויר באזור הזה וזה כבר יקשה על העבודה לא?

עריכה אחרונה על ידי DannyFocus

פורסם (נערך)

כולנו היינו במצב שלך בהתחלה, להסביר מעל דפי הפורום קצת קשה, מה מצב הרכב שלך (צילום יעזור) בעיקרון מה שצריך זה פלסטלינה בהתחלה ואחר כך אוטם.

מומלץ בפורום לפני כל התהליך לשטוף את את הרכב עם נוזל רב תכליתי (כמו שמשתמשים בבית) למהול כמובן! ואחר כך עם שמפו יעודי לרכב.

ביוטיוב תרשום clay, זה פלסטלינה ותסתכל על תהליך העבודה להמשך העבודה תצטרך מטליות מיקרופייבר , ספוג למריחת האוטם המטליות הם לניקוי האוטם אחרי מריחתו על הרכב.

לייבוש הרכב אחרי השטיפה תצטרך מגבת מיקרופייבר גדולה.

בהצלחה.

מבחינת זמנים הכי טוב לבצע בבוקר מוקדם שקריר.

עריכה אחרונה על ידי d300
פורסם

אחרי טיפול דיטיילינג איכותי התחזוקה לא אמורה להיות כרוכה בפוליש. למעשה פוליש זה משהו שאמורים לעשות פעם לא אחת בלבד ולשמור על התוצאה באמצעות שטיפה נכונה ומידי פעם חיזוק שכבת ההגנה-אוטם צבע/ווקס. התחזוקה רחוקה מלהיות יקרה ולא אמורה להיות על ידי איש מקצוע.

המונחים "פולישווקס" ו "קריסטל" הם מילים דיי מגונות בעולם שלנו והם מייצגים תפיסת עבודה ברמה מאד נמוכה.

שלומי.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם

uploadfromtaptalk1436789488195.jpgb0e056b0941ec83414d8cc298a5f3214.jpg

בסל הקניות יש:

#1 מגבת מיקרו פיבר רגילה.

#2 מגבת לייבוש הרכב.

#3 אוטם צבע .

#4 כמות קטנה של ONR לסיכוך פלסטלינה-15 מיל חומר על ליטר מים.

#5 פלסטלינה 100 גרם.

#6 מחדש פלסטיק לפנים הרכב.

#7 פד ליישום אוטם צבע.

#8 מטלית מיקרופיבר לבאפינג/ הסרת אוטם ועוד.

#9 פד ליישום מחדש הפלסטיק.

430₪ כלל משלוח וכולל קופון הנחה XDRIVERS.

תצטרך גם להוסיף מאוטוסטור:

שמפו לבחירתך, או מיסטר פינק או סיטרוס.

כפפה של קארפלאן בצבע ירוק.

אני מבהיר, אין לי את המוצרים שברשימה ולא השתמשתי בהם.

חלק גדול מהם כבר במשלוח בדרך אלי.

לעצמי קניתי אוטם צבע manzarena pl מאוטוסטור הוא יקר ב 50₪.

יש פה בפורם אנשים שכן ממליצים על הziano z5 .

כמובן שאם יש משהו שחולק על הרשימה/ רוצה לשפר מוזמן להגיב.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות ותודה על הרשימה Alex

תכף אעיין בה, כרגע קצת קצר בזמן. הוספתי תמונות של הרכב.

IMG-20150619-WA0009.jpg

IMG-20150619-WA0011.jpg

IMG-20150619-WA0013.jpg

עריכה אחרונה על ידי DannyFocus

פורסם

האוטו ניראה טוב, יפה, נקי, אלגנטי. תשמור על הצבע!

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

לפי התמונות הרכב נראה במצב טוב מאוד, שווה להשקיע בו ולשמור עליו.

לגבי הפלסטלינה עכשיו שמתי לב, יש להם גם של i4d גרם 200.

יכול להיות שווה להוסיף כמה שקלים בשביל כמות כפולה.

כמובן לגבי המחדש פלסטיק, הוא לא חובה אבל רצוי לקנות, בכדי שלא תתפתה לקנות מחדש פלסטיק שיהרוס לך את הדש בורד. ותגמור כמו כמה אנשים פה בפורם עם דש בורד דביק.

יש גם של קימיקל גאייז סליק שיין או נאטורל שיין, אנשים ממליצים עליהם, הם מתאימים גם לחוץ הרכב ולצמיגים.

פורסם
תודה על התגובות ותודה על הרשימה Alex

תכף אעיין בה, כרגע קצת קצר בזמן. הוספתי תמונות של הרכב.

[ATTACH=CONFIG]431047[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]431048[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]431049[/ATTACH]

עבדת עלינו זה כבר אחרי אוטם.. :-D

• תוכן חדש...