Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקרי Dynasty - פולקסווגן גולף GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

מהי הגולף GTI הטובה ביותר/האהובה עליכם ביותר בכל הזמנים?  

213 הצבעות

1. 1. מהי הגולף GTI הטובה ביותר/האהובה עליכם ביותר בכל הזמנים?

• MK1 (דור ראשון)
    • MK2 (דור שני)
    • MK3 (דור שלישי)
    • MK4 (דור רביעי)
    • MK5 (דור חמישי ונוכחי)

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוכים הבאים לקבוצת הסקרים החדשה של CarsForum. בעקבות הצלחת הסקרים הקודמים אנו יוצאים כעת בסקרי Dynasty (שושלת) ובהם - רכב אחד, מספר דורות, מהעבר עד ההווה.

העקרון פשוט - בכל סקר נציג בפניכם דגם אחד לדורותיו, כל שעליכם לעשות זה לבחור את הדור האהוב עליכם במיוחד. זה שהכי עושה לכם את זה. שהכי מושך אתכם. גם כאן, כמו בסקרים הקודמים, הבחירות הן גלויות. אך בניגוד לסקרים הקודמים, סקרי "שושלת" אינם מוגבלים בזמן (סקרי הקבוצות, למשל, היו מוגבלים לשבוע בלבד).

שימו לב - לא מדובר כאן על בחירת המכונית הטובה ביותר, נטו. ברור לכם שברוב המקרים קיים שיפור מסוים בדגמים החדשים יותר הנובע משיפור ברמות הנוחות, האיבזור, האיכות והבטיחות. כמו כן בהרבה מקרים קיים שיפור משמעותי בהנאה מהנהיגה מהרכב, באם מדובר בכוח או התנהגות כביש, בין השאר. על כן, ביחרו את המכונית שהכי עושה לכם את זה. שהכי מייצגת בשבילכם את המהות של הדגם. המכונית שהכי רציתם מבין המתמודדות בזמן שהיא יצאה לאוויר העולם, או בכל שלב של חייכם. אם כן, זוהי בחירה רגשית אפילו יותר מזו של סקרי הקבוצות, שכן לא ניתן להשוות באופן ריאלי בין המתמודדות. אז ביחרו בחוכמה :wink:

לדעתנו, המכונית המתאימה ביותר לפתיחת סקרי הדורות היא הפולקסווגן גולף בגרסת GTI האלמותית. המכונית שפרצה דרך והתחילה את המסורת שחלחלה אח"כ ליצרנים רבים אחרים והובילה ליצירת מכוניות נפלאות כגון ה-205GTI ואחיותיה לבית פז'ו וסיטרואן, בין השאר.

רק אציין משהו חשוב - כל התמונות לסקרים הללו והקודמים להם הושגו בעזרתו הנדיבה של רועי צוקרמן, אז תודה!!

לגולף GTI חמישה דורות עד היום, עליכם לבחור את ה-GTI הטובה ביותר בכל הזמנים, בשבילכם. והנה הן לפניכם:

1. MK1 (כלומר - דור ראשון) - שנים 1976-1983

golfgtimk1.jpg

2. MK2 - שנים 1984-1990

golfgtimk2.jpg

3. MK3 - שנים 1991-1997

golfgtimk3.jpg

4. MK4 - שנים 1998-2003

golfgtimk4.jpg

5. MK5 - שנים 2004-?

golfgtimk5.jpg

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לרגע לא הבנתי איך כולם בחרו כמוני ....עד שראיתי שהצבעתי ראשון .

דור ראשון אין צורך להסביר....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני בחרתי בMK1.

למה? אמנם 0-100 שלה הכי איטי (יחסית לכל השאר), אבל בשילוב של עיצוב יפה (לטעמי לפחות), התנהגות טובה (לא מניסיון אישי, אבל מקריאת כמה מבחנים), ומשקל מועט, + היא האבא והאמא של הGTI, לכן בחרתי בה.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

למרות שה5 לפי דעתי הכי יפהפיה... (גריל עם עוצמה של אאודי עתידנית..)

בחרתי ב4 עקב בעיה נפשית קשה.

דברי הבלים אינם מזיקים כאשר אין אוזניים לשמעם...

הדבר הכי מעצבן בעולם זה שאחותי הקטנה פורסת את הלחם עקום! צריך ללמד את זה בביה"ס!!

פורסם

אני גם עם הMK4 הביצועים הכי טובים, ולפי דעתי גם העיצוב הכי יפה לא מרובע מידי לא עגול מידי שמרני וקלאסי

רמת האיבזור בין ה5 ל 4 לא גדולה באופן ניכר אז בחרתי ב 4

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

הייתה לי MK-2

16V.

לכן,בשבילי-אחת כזו מהתנור!

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
אני בחרתי בMK1.

למה? אמנם 0-100 שלה הכי איטי (יחסית לכל השאר), אבל בשילוב של עיצוב יפה (לטעמי לפחות), התנהגות טובה (לא מניסיון אישי, אבל מקריאת כמה מבחנים), ומשקל מועט, + היא האבא והאמא של הGTI, לכן בחרתי בה.

פליקס

דווקא לא כ"כ איטי. עם 110 כ"ס ממנוע 1.6 ומשקל של 820 קילו בלבד היא עשתה 9.0 שניות מאפס למאה והגיעה ל-182 קמ"ש. בשנת 1981 היא קיבלה מנוע 1.8 עם 112 כ"ס ומומנט טוב בהרבה ועשתה 8.1 שניות למאה (!!)

הדור השני היה כבד יותר באיזה 100 קילו והמנוע לא שופר כלל, לפחות עד 1986, עם הגעת מנוע ה-16V בעל ה-140 כ"ס.

הדור השלישי עבר את ה-1000 קילו ונשאר עם מנוע חלוש למדי, 115 כ"ס בלבד. כך יצא שיחס ההספק משקל שלו היה גרוע משמעותית מזה של הדור השני (113 לעומת 133) ולכן הוא היה איטי יותר (!!), רק 8.7 שניות למאה.

ב-1993 הוצגה ה-16V עם 150 כ"ס ו-8.0 שניות למאה, יותר טוב :wink:

הדור הרביעי שקל כבר יותר מ-1200 קילו, היה עם מנוע ה-1.8T המוכר בעל ה-150 כ"ס ועשה 8.5 שניות למאה.

הדור החמישי, אוי לבושה, שוקל כבר 1330 קילו, לפחות יש לו 200 כ"ס בשביל לכפר על זה ולתת זמן 0-100 של 7.2 שניות...

וכל אלו שבחרו בדור הרביעי בגלל הביצועים או הבעיה הנפשית - באמת יש לכם בעיה נפשית. וגם שכלית קצת. ה-MK5 חזקה בהרבה מה-MK4. מה גם שה-MK4 היא אולי הכי רחוק שניתן להגיע מהרעיון המקורי שהצית את שם המותג "GTI"...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כבעלים לשעבר אני כמובן משוחד, ובחרתי ב-MK1.

בטח כבר שמעתם אלף ואחת פעמים שהגולף1 GTI היא ה-GTI הראשונה, הפורצת דרך, בלה בלה בלה,

אבל באמת שאלתם את עצמכם פעם מה זה בעצם GTI?

אחרי הכל לפני שהגולף GTI הוצגה ב-76 היו מכוניות בשוק שגם היו מבוססות על משפחתיות של

אותה תקופה, היו לא פחות מהנות ממנה וגם הציעו רמה מסויימת של פרקטיות. דוגמאות לא חסר -

Mini cooper, Alfasud TI, BMW 2002 (עד כמה שאפשר לקרוא למיני פרקטית...).

לדעתי, ההעובדה שהבדילה את ה-GTI מאותם מכוניות ספורטיביות שקדמו לה והנציחה את שמה לדורי דורות

היא שאם עד אז בשביל לרכוש רכב משפחתי ספורטיבי היית צריך להתפשר על צריכת דלק גבוהה,

כיוונים דחופים (קרבורטורים כפולים), ובילוי ימים נוספים במוסך מאשר רכב רגיל,

באה לראשונה הגולף העממית וע"י שימוש בהזרקה מכאנית (K-Jetronic) שהייתה בזמנו מאוד מתקדמת והופיעה

עד אז ברכבים יוקרתיים (אפילו ב-911 Turbo בשנת 73 - ואנחנו מדברים כאן על שנת 76...), ושימוש בהצתה אלקטרונית,

הצליחה לגרום לצריכת דלק טובה ולאמינות משביעת רצון. יותר לא היית צריך להתפשר בשביל ספורטיביות :mm_yeah: .

בנוסף, בזכות השימוש בהזרקה זו הגולף השיגה מנוע חזק מאוד באותה תקופה - 110 כ"ס

(על 840KG בדגמים הראשונים) ותגובת מצערת שלא נופלת מזוג קרבוטורים כפולים.

מכאן הגיעה האות I לצמד האותיות GT. שילוב של ספורטיביות, פרקטיות ואמינות.

נכון שאחריה יצאו גולפים מהירות יותר (16V), מפוארות יותר (מי אמר גולף4?) אמינות ופרקטיות יותר

(גולף2 שכבר הגיעה עם 5 דלתות), אבל הגולף 1 GTI הייתה הפורצת דרך שלראשונה שילבה הכל ביחד.

צחי.

No worries 8)

• תוכן חדש...