Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רצתי לשתף אתכם קצת מניסיוני עם רכבי פולקסווגן בכלל ועם צ'מפיון מוטורס בפרט.

בשנת 2009 החלטתי לראשונה לנסות משהו אחר במקום מאזדה (החזקתי במאזדה 323 ואחר כך שתי מאזדה 3).

רכשת גולף TSI 160 כ"ס, שנת 2009, כשבמד האוץ שלה מופיעים 4000 ק"מ בלבד. הרכב נרכש ב-153K.

מאוד התלהבתי בהתחלה. איכות החומרים הייתה מצוינת להשוואה למאזדה. המנוע היה חזק מאוד, אומרים שמי שנוהג במנוע טורבו פשוט לא יוכל לחזור ולנהוג במנוע אטמוספירי - ההבדל עצום!

כבר לאחר כמה אלפי ק"מ בודדים הכה בי ה-DSG הידועה כלכך לשמצה. הרכב נכנס שבוע למוסך והוחלפו מצמדים במסגרת אחריות.

ב-15,000 קמ בערך נכנסתי שוב למוסך. הפעם הצרה הייתה גדולה יותר - תקלת מנוע. לאחר אבחון התברר שאחד הצילינדרים במנוע פשוט נשבר! הרכב נכנס למוסך לעשרה ימים ותוקן.

לאחר כמה אלפי ק" בודדים שוב תקלת מנוע, הרכב כבר לא היה באחריות.

אני אומר לכם זאת כך- למדתי בדרך הקשה! בצ'מפיון אף אחד לא מחפש להקל עליכם. אם הלקוח לא יעמוד על שלו הוא פשוט לא יקבל.

התעקשתי, שלחתי מכתבים וגם פרסום כאן בפורום גרם למנהל שירות הלקוחות של צ'מפיון להתערב - המנוע הוחלף ללא תשלום, מלבד תשלום עבודה. קיבלתי אחריות לשנה נוספת למנוע.

בנוסף היו עוד תקלות קטנות ומרגיזות, מיכל מים סדוק ובעית חשמל בחלונות. הרכב נמכר בשעה טובה בשנת 2011.

ברוב תמימותי ניגשתי לסוכנות צ'מפיון מוטורס חיפה. אמרתי לעצמי שמדובר בטכנולוגיה חדשה, פורצת דרך. חשבתי שהיצרן שיפר את בעיית האמינות בגיר ובמנועים. האמנתי שהפעם לא אצטרך לבלות במוסכי היבואן.

רכשתי פולקסווגן פולו GTI חדשה.

הכל היה בסדר גמור ושוב לאחר כמה אלפי ק"מ הרכב נתקע. ביקור במוסך הביא למסקנה שהמוח של הגיר הלך לעולמו - הוחלף במסגרת אחריות. לאחר מכן, שוב כמה אלפי ק"מ בלבד, משאבת המים חדלה מלעבוד והוחלפה.

קיבלתי שנה של שקט ללא מוסכים עד שלפני שבועיים, בליל שבת במהלך נסיעה נדלקו לי כמה נוריות התראה של המנוע.

ניגשתי בראשון בבוקר למוסך. המנוע פורק לחלקים ולאחר יומיים קיבלתי תשובה - אחת הבוכנות נשברה. הוסבר לי במוסך שעלות התיקון הינה 24,000 ₪ כיוון שיש להחליף את כל הבוכנות. בו במקום הבהרתי שאינני מתכוון לשלם דבר (הרכב עבר 68,000 ק"מ ב3.3 שנים, טופל בצ'מפיון בכל 10K ע"פ מפרט יצרן ולא נחסך ממנו דבר). לאחר יומיים קיבלתי תשובה - ההחלפה עלינו, התיקון עליך. לאחר חמישה ימים ללא רכב, וכאשר אין תאריך סיום תיקון באופק, דרשתי רכב חלופי. נתקלתי באטימות של המוסך, חוסר שירותיות, נותנים לך להרגיש שעושים לך טובה! משום מה שכחו בצ'מפיון שאנשים משלמים ממלוא כספם והונם עבור הרכב.

התעקשתי ופניתי לשירות הלקוחות שהואיל באדיבותו לספק לי ביום ה-6 לתיקון רכב חלופי

בנתיים עברו 14 ימים, הרכב עדיין בתיקון. מישהו יכול להסביר לי מה קורה שם בצ'מפיון? למה אין חלקים במלאי כאשר יודעים שמנועי TSI נכנסים למוסך בכל יום עם תקלה חדשה?!

מה ביקשתי לומר כאן בעצם? כשאתה קונה רכב של צ'מפיון אתה פשוט "מתחתן" עם המוסך. קשה מאד להתנהל בשגרת חיים ללא הרכב שלך, בצ'מפיון לא יעשו הרבה כדי להקל עליכם, פשוט כדי שתדעו.

אני בכל מקרה החלטתי למכור את הרכב ולהצטרף לעם היושב בציון - קיה ספורטז' חדשה כבר בדרך.

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין ספק שלאור השיתוף השוטף שלך בפורום, על החיים עם ה GTI אין פה ספק לגבי הדיווח הנוכחי.

מקווה שתזכה למנוחה ממוסכים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מבין אותך לגמרי. אבל אני לא יכול להגיד שאני מופתע מהסיפור שלך, במיוחד לאור הסיפור שלי עם האוקטביה. מאז, אגב, היא המשיכה להתקלקל ולהיתקע, פשוט לא היה לי כוח לעדכן את השרשור.

הרכבים של פולקסווגן פשוט נהדרים כשהם חדשים. יש להם מן ליטוש כזה שאתה לעולם לא תמצא ברכב של קיה, תמיד בקיה משהו קטן כזה יהיה חסר. לא מזמן נהגתי בפולקסווגן גולף ספורטסוואן החדש. בובה של אוטו שבהרבה בחינות מוצלח מהספורטאז' שקנית - זריז יותר, חסכוני יותר, נוח יותר, מאובזר יותר. אבל תשאל אותי אם אשים 140 אלף ש"ח משקלי על הרכב הזה? בחיים לא!

הרכבים האלו הוכיחו שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ששום דבר לא נשאר ממוניטין האמינות הגרמני של שנות ה-80 ואולי גם ה-90.

סדרת המנועים הזו ששמה TSI הוכיחה שוב ושוב ושוב ושוב ושוב שיש לה יותר דגמים עם בעיות מדגמים מוצלחים.

סדרת הגירים כפולי המצמדים שוב ושוב ושוב ושוב ושוב הוכיחה שהיא פשוט לא עומדת בתנאי הכביש הישראליים לאורך זמן.

היבואן הזה הוכיח שוב ושוב ושוב ושוב ושוב שלמרות מילים יפות אין לו שום רצון לתת שירות ללקוחותיו.

כמה אפשר לספר לנו שיש עשן ואין אש?!

ונסיים באיחול לבבי -

שלא תדע עוד תקלות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מי שקונה רכב עם גיר DSG - שם את כספו על קרן הצבי, בגלל זה אני מתעקש לקנות פולו GTI אך ורק עם גיר ידני.

מעבר לזה, מנוע ה- 1.4 עם מגדש העל היה ידוע כבעייתי, ולכן הוחלף עם מתיחת הפנים האחרונה - כך שאני לא מופתע מהבעיות שציינת.

פורסם

כבר אין מילים לתאר את חוסר האמינות של פולקסווגן ואת השרות הגרוע או האין שרות בכלל של צמפיון !!

ולכן רק נותר להגיד לך תתחדש ! עשית רכישה מצויינת וסביר להניח גם הרבה יותר אמינה .

:fadein:
פורסם (נערך)

הוא כתב שנשברה לו בוכנה. אין קשר ל-DSG.

זה משהו שלא אמור להתרחש בימינו.

וכל פעם אותו סיפור - חלק מהאשמה נעוצה בצרכנים ובדבקות העיוורת שלהם במותג כזה או אחר.

ושוב פעם אני מזכיר איך הלכתי לחפש מכונית לאשתי. היא רצתה גולף, אבל כמובן שבגלל שזה VAG ותוצרת גרמנית משובחת, המחיר היה בשחקים. אז קנינו בראבו ב-20K פחות ואני מודה על כך כל יום.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

גם ללקוחות שקנו רכבים ממותגי "הפרימיום" הם מתייחסים כך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בפולו gti יש מנוע דונה לא? 167 סוסים.

איך נשברו לך בוכנות גם ברכב הקודם וגם בזה? ביש מזל פשוט.

בכל אופן מקומם, במיוחד כשאתה רוכש רכב כמו פולו gti שאמור להיות רכב ספורט ולאפשר לך לנסוע חזק.

פורסם

ביש מזל?

זה הסבר מזלזל מאוד, זה הסבר שהייתי מצפה לקבל ממוסך של החברה. מדובר במוצרים דפוקים זה ההסבר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה קשור אם הוא נסע חזק? הרי הפולו GTI לא בדיוק מכונית קיצונית ואמורה להיות מתוכננת באופן כזה שמנתק ההצתה נמצא עמוק בתחום האמינות של הבוכנות, הטלטלים וגלי הזיזים.

זה מריח כמו תכנון לקוי - וזה מהחברה שחתומה על אחד מהמנועים האמינים ביותר שיוצרו אי פעם (מנוע החיפושית).

פורסם

הבנתי שבאאודי מקבלים יחס מעט מעודן יותר, אבל כזה שנותר במהותו על כנו.. בכל זאת, היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו? :|

:idea:
פורסם

שאלת תם:

GTI לא נחשב פרימיום ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

שיהיה ברור, זו מדיניות.

כשזה קורה שוב ושוב ושוב ושוב, זה לא כשל נקודתי.

זו האסטרטגיה השיווקית של צ'מפיון, לתת רק למי שצועק, וכמה שפחות.

זה שירות בסגנון שוק.

רק מעניין אם גם למי שיש תקלה ב-A6 שלו הם מתנהגים ככה או ששם יש להם מדיניות שיווקית שונה?

דרך אגב, לא להכיר בתקלה אחרי גמר האחריות ולחייב רק על העבודה, זה סביר. הבעיה היא ש-VAG לא מגבה את תקלות הייצור שלה, עד שהרגולטורים לא מתערבים (בסין, בארה"ב ובאוסטרליה). בארץ הרגולטור חלש, אז ברור שהוא לא פועל.

הדרך היחידה לפעול היא לאסוף את הנתונים ולבדוק האם יש מקום לתביעה ייצוגית, מול היבואן, אבל בעיקר מול היצרן (לאסוף נתונים בארץ, בחו"ל, לבדוק מול החוק והפסיקה...).

מצד אחד, זו המון עבודה.

מצד שני, במקרה של זכייה/פשרה, יש הכנסה נאה למי שמוביל את התביעה.

זה יכול להגמר ב-100 אלף ש"ח ויותר בכיס...

סוג של סטארט-אפ, למי שבטוח בצדקתו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מה קשור אם הוא נסע חזק? הרי הפולו GTI לא בדיוק מכונית קיצונית ואמורה להיות מתוכננת באופן כזה שמנתק ההצתה נמצא עמוק בתחום האמינות של הבוכנות, הטלטלים וגלי הזיזים.

זה מריח כמו תכנון לקוי - וזה מהחברה שחתומה על אחד מהמנועים האמינים ביותר שיוצרו אי פעם (מנוע החיפושית).

פורשה תיכנן את החיפושית. יש מצב שגם לזה הם לא אחראים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...