Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לכאורה אלו שני מכוניות לא קשורות, אך בארץ האפשרויות המוטוריות המוגבלות פעמים רבות הן מוצאות אחת את השניה מתחרות על ליבו של הישראלי הפרקטי שרוצה לפזר את הילדים בגן, להגיע לעבודה בסטייל, להעמיס קניות לשבוע + עגלה בתא המטען ולשרוף קצת צמיגים בסופ"ש בתקציב דומה.

בתור מי שהחזיק בעבר כמעט שלוש שנים A3 2.0T ספורטבק שנת 2007 ועבר לפני כחודשיים לאלפא 159 2010 החלטתי שנמאס לי לענות לכולם בפרטי והגיע הזמן לגובב איזו סקירונת.

 

האאודי A3 ספורטבק מבוססת על השלדה של הדור החמישי של הגולף, למרות שאחיות המקבילות לבית VAG התקדמו לשלדה החדשה יותר לקראת סוף העשור הראשון של שנות ה2000, הA3 המשיכה עם השלדה המיושנת עד הצגת הA3 הנוכחית והסתפקה במתיחות פנים מינוריות שכללו בעיקר עדכוני יחידות תאורה, פגושים וגיוון בהיצא המנועים.

המנוע והגיר המדוברים זהים לאלו שבגולף GTI MK5, מדובר ב200 סוסים מ2 ליטר גודשים אשר עוברים דרך הDSG6 כפול המצמדים.

כל הכוח הזה יורד לכביש דרך גלגלי 17 אינצ' במידת 225/45.

באופן אישי לרכב שלי הייתה גם תוכנת ניהול מנוע, פילטר אינבוקס ורמת גימור "ליסינג" (אין עור, אין דאבל דין, אין שליטה על המערכת מההגה ועוד הרבה אין ואין ואין).

 

האלפא 159 היא הבת החורגת של קונצרן GM שתוכננה בזמן הקצר שהם היו הבעלים של אלפא רומיאו.

השלדה עליה היא מבוססת בכלל נועדה למחליפת ה166 (רכב מנהלים כבד) ואילו ה159 , יורשת העצר של ה156 הזריזה, הייתה אמורה לקבל שילדה קלילה יותר.

אך הרומן בין GM לאלפא נגמר מהר מהצפוי ואחרי שGM שפכו לא מעט כסף על שלדה שאמורה להתחרות בטובות ביותר בשווקי אירופה וארצות הברית הוחלט שהיא תשמש את ה159.

התוצר הסופי גדול יותר מה156 אך ספורטיבי וזריז יותר מה166 (מה שהשתפר בשנת 2008 כשהאיטלקים הצליחו להוריד עוד 40 קילו מהרכב) וכבונוס השלדה הגדולה נתנה אפשרות להפיק ממנה כמה עיצובים מרהיבים כמו הבררה וה159 עצמה אשר עוצבה בידי Giugiaro וזכתה בשלושה פרסי עיצוב בין לאומיים.

המנוע הוא 2.2 האטמוספרי בעל 185 סוסים, הגיר רובוטי חד מצמדי והגלגלים 17 אינצ' עם צמיגים במידה 225/50.

 

החלק המשעמם, אחזקה, תחזוקה, אמינות ועלויות.

ביטוח לשני נהגים מעל 27 ללא תביעות עולה 4800 באאודי ו5200 באלפא, טסט באלפא יקר בכ500 שקלים וצריכת דלק עם רגל כבדה על הגז מוציא את האאודי ביתרון מפתיע של 9.5 ק"מ לליטר על פני ה8 של האלפא.

מכיוון שמוקדם מדי לדבר על אמינות האלפא בעלת ה53K ק"מ (טפו טפו טפו ברוך השד בנתיים הכל בסדר) אוכל רק להגיד שלאאודי היו אפס תקלות בזמן שהיא הייתה אצלי, אך ידוע שלדגם יש "בעיה" של כוסית דלק אשר החלפה יזומה שלה כל 40-30 אלף ק"מ עולה כ400 ש"ח ושהיא רוצה שכל 60 אלף תחליף לה את שמן הגיר בעלות של כ2000 שקל אחרת היא תתחיל לעשות קונצים.

בנוסף בבדיקה בזמן המכירה מדחס המזגן ערער את הרקורד המושלם של הרכב והוגדר כבעל עתיד בעייתי.

ראוי לציין שבכל הרכבים שלי הטיפול הוא מנע ולא שבר ולכן יש לקחת זאת בחשבון.

למרות שטרם יצא לי לטפל באלפא אני יודע שעלות הטיפולים השוטפים במוסכים מומחים אך לא מורשים די דומים וכמו עם כל רכב שהוא קצת שונה בנוף, גם באלפא וגם באאודי הכל טוב ויפה עד שנדפק חלק יקר.

זה לא יכאב כמו לבעל מרסדס או וולוו אבל זה בהחלט יתן לאישה\שכן\הורה תרוץ להגיד שהוא צדק שאמר לך לקנות את הקורולה.

למרות שהיבואן טוען שזה בסדר לנסוע על אותו שמן ופילטר 30 אלף ק"מ ממולץ לעשות לאלפא טיפול קטן כל 10 אלף ק"מ מינימום, אחרת מתחילים לצוץ סיפורים על שרשראות טימינג שניזקו ומנועים שמוחזרו לפחיות קולה.

מבחינה של ההיסטוריה של האלפא בת ה5 שלי לא ראיתי שום תקלה מיוחדת, אך זכור לי שישנן כמה מחלות ילדות בסגנון הכוסית דלק של האאודי שנפתרות בקלות.

 

איך זה מרגיש בפנים?

ובכן, באאודי זה מרגיש קודר, איכותי ומשעמם.

איכות החומרים באאודי נהדרת! הכל נראה ומרגיש כאילו ישרוד 100 שנים בשמש הישראלית, הדיפון מרגיש חזק במקום, נעים ויוקרתי למגע, ההגה עטוף בפרה איכותית ופתחי האוורור של המזגן עגולים בציפוי כרום מגניב (בערך החלק הכי מרגש בתא הנוסעים), ישנם כמה פאקים קטנים בצורת מתגי החלונות המתקלפים והפאנלים בדלתות שנשרטים בקלות אך בגדול הכל מרגיש "גרמני" מאוד וחסר כל קירקוש גם אחרי 8 שנים ו100K ק"מ על הכביש.

המושבים נוחים באופן סביר אך לא אוחזים מספיק בפניות חזקות.

יש מקום לשלושה מבוגרים מאחור אך הם יעדיפו להשאיר אחד בתחנת האוטובוס ולנסוע בזוג.

בתא המטען נכסים עגלה + קניות לשבוע בכיף וההעמסה לתוכו נוחה ומבוססת על עיקרון ה"בוא נעמיס דברים לגובה".

מערכת השמע והרמקולים סבירים אך לא ירשימו את חבריכם בבואכם לתדלק על הבגאג' לפני הכניסה למועדון.

(שוב, אני גימור ליסינג, אולי ברמות גימור אחרות הרושם שונה למרות שבסופו של דבר העיצוב משעמם)

 

IMG_20130316_124532.jpg IMG_20130316_124557.jpg

 

באלפא כל כניסה לרכב היא חגיגה, הכל שונה ולא שיגרתי, מד הדלק, החום והשמן נמצאים באמצע הדש, ישנו חיפוי מתכתי בכל מקום ולכל העסק הרגשה של משהו שלא יהיה מיושן גם בעוד 20 שנים.

איכות ההרכבה והחומרים עושים רושם מעולה אך לרוב הפלסטיקים הרגשה חלולה יותר מאלו שבאאודי וחסר מקומות איכסון שלאאודי יש בשפע.

המושבים מרגישים כמו כרסאות ספורט, הם נוחים בטירוף ואוחזים נהדר, הבד מרגיש עבה, נעים ואיכותי.

שלושה מבוגרים יסעו מאחורה בנוחות יתרה מזו שבאאודי אך יחסית לגידול במידות החיצוניות של האלפא לעומת לאאודי הייתי מצפה ליותר.

מערכת השמע טובה מזו שבאאודי ולמרות שמדובר ברמת גימור נמוכה, תא הנוסעים מרגיש רמה אחת או שתים מעל זה של האאודי והאיבזור (חיישני חניה, שליטה מההגה, 8 כריות לעומת 4, חיישני אור ועוד ועוד...) הרבה יותר עשיר.

תא המטען גדול רק במעט מהאאודי, ההעמסה לתוכו נוחה פחות ומבוססת על עיקרון ה"כנס פנימה יא מניאק" ולא הגובה הנוח של האאודי.

 

IMG_20150412_162125.jpg IMG_20150412_123355.jpg

 

איך זה נראה מבחוץ?

על טעם ועל... בעצם על מי אני עובד? האלפא נראת מדהים! הדבר הזה כמו ציצים, אפשר לבהות בה שעות ומכל זווית.

כל צבע מחמיא לה ומהרגע שקניתי אותה כל מה שבא לי זה לשפשף אותה עם ONR.

האאודי קרה יותר, סולידית, משדרת משהו שונה לחלוטין ולדעתי אפילו מרשימה את הישראלי הממוצע יותר מהאלפא, במיוחד בשחור.

בעייני הרכבים נראים בדיוק כמו שהם נוסעים, האאודי חזקה וקשוחה והאלפא כוסית ומרגשת.

 

IMG_20141231_155758.jpg IMG_20141231_155812.jpg 1948227_832122333527813_4017133277220114566_n.jpg 11046406_821676797905700_2888970873635683276_o.jpg

 

איך זה נוסע?

מהר, ממש מהר, במידה ואתם באאודי כמובן, לדבר הזה יש כור אטומי קטן בחזית עם פוטנציאל שידרוגים של אורית פוקס.

עם תוכנה קטנה ה200 סוסים הפכו לכ230 ובעלות של שכר דירה לחודשיים בתל אביב אפשר להגיע גם ל300 בלי לפתוח מנוע.

הרכב מושך חזק מאוד כבר מ2500 סל"ד ולא מרגיש רע גם בגבוהים, ההרגשה ממכרת וטוב שכך, כי חוץ מלנסוע ישר לא ממש תהנו מתקיפת פניות.

זה לא שהרכב לא מתנהג טוב, הוא כן, הוא יודע לפנות, הוא פשוט לא נותן לך להרגיש את זה.

ההגה קל מדי ומת, השלדה לא משדרת יותר מדי מידע ואפילו הגיר פשוט טוב מדי (כן כן, יש דבר כזה) הוא יעשה הכל כל כך מהר, בכזו צייתנות שלא תהנו מהתהליך.

זה לא שלא נהנתי איתה בימי מסלול או טיולים, פשוט הרגשתי שאנחנו יותר נלחמים מאשר עובדים ביחד.

אם זאת שלא יהיה לכם ספק, תנו לאאודי ולאלפא את אותו המסלול ולאאודי יהיה זמן לכוס בירה עד שהאלפא תחצה את קו הסיום, מה שמביא אותי לנקודה הבאה, זה לא התוצאה, זו הדרך.

האלפא כבדה וחלשה מהאאודי עם מנוע אטמוספרי וגיר מפגר, עובדה זו פסלה אותה מבחינתי פעמים רבות כשחיפשתי רכבים, תמיד פחדתי מהירידה בכוח.

מצד אחד זה נכון, יש ירידה בכוח, זה מורגש וזה חסר, מצד שני שאר הדברים מפצים על זה ובגדול.

ההגה כבד ומתקשר, להבדיל מהחשמלי באאודי פה מדובר בהגה הידראולי שפשוט כיף לסובב, בשילוב עם השילדה הנהדרת אתה פשוט מבין בדיוק מתי ואיפה אתה עומד לאבד שליטה ויכול לתקן לפני שזה קורה.

באאודי אתה מאבד שליטה ואז פשוט יוצא מזה בעזרת כוח או קיר, תלוי מה קרוב יותר.

גיר הסלאספיד הרובוטי באלפא מצויד במצמד אחד ומתנהג בדיוק כמו גיר ידני ללא דוושה שלישית, יחסית לDSG הוא ילד מפגר, אבל הילד המפגר הזה נותן לך להרגיש קצת יותר "נהג", יש שיטה לעביר בו הילוכים נכון, הוא מערב את הנהג ודורש טיפונת עבודה בשביל החלפה מהירה וחלקה, זה מספק כמעט כמו החלפה חלקה בגיר ידני.

הDSG פשוט עושה הכל, תמיד, מהר וללא שום מאמץ, הוא גם לא מטלטל כמו הסלאספיד בפקקים וסה"כ הוא די מושלם.

באופן מקרי גם באאודי וגם באלפא הבלמים לא נושכים מספיק ואינם משרים תחושת בטיחון מה שגורם להאט מוקדם מהרצוי.

מבחינת נוחות ונסיעה מנהלתית האלפא משאירה את האאודי הרחק מאחור, היא פחות קשיחה והמתלים שלה עושים רושם של "חכמים" יותר להבדיל מהקישחות הפשוטה של האאודי.

גם מהמנוע מושך מ3000 סל"ד בדומה לטורבו בעזרת מערכת הזרקת דלק עם שם מתחכם, לכן לא צריך לנסוע בסל"ד גבוה כדי לשמור עליו בטווח היעיל.

 

*לסיכום.

בתקציב דומה האלפא 159 נותן תמורה טובה יותר לכסף בשנתון מתקדם יותר מהאאודי A3, היא מתאימה יותר לאנשים שאוהבים קצת יותר מעורבות בנהיגה ומוכנים לוותר על הכוח הנהדר של האאודי.

האלפא מרגישה חלשה יותר אבל איכותית יותר, יקרה יותר, מהנה יותר והיא ללא ספק הבחירה שלי.

 

טיפים לחיסכון במים:

שימו חסכמים ואל תשטפו את הרכב עם צינור.

 

*אני יודע שלא נגעתי בנקודות רבות בסקירה, המטרה היא לצייר פה את ה"תמונה הגדולה" בסקירה ולנסות להעביר את התחושות שהרכבים הותירו בי באופן אישי.

לא צריך לפתח את זה למלחמות VAG נגד אלפא במיוחד לא כשהיה לכם רק את אחד הרכבים, אם יש פה מישהו שהחזיק גם 159 וגם A3 כמוני אשמח להתדיין איתו במידה ואינו מסכים עם מה שכתבתי.

עריכה אחרונה על ידי ExoduS

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתיבה יפה ומהנה , נהניתי לקרוא ושמח בשבילך שאתה שלם עם בחירתך , סע בזהירות ותהנה .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

אהבתי את האלה בבגאז' :twisted:.

שתיהן נראות מעולה וכמו שעלה מהסקירה שלך מייצגות סגנונות שונים.

 

תהנה!

פורסם

בטח שזה סוד, במיוחד בהתחשב בעובדה שנמכרה לחבר פורום. :)

אבל אוכל להגיד לך שרכבים כאלו עם ק"מ נמוך ובמצב מעולה נמכרים במעל המחירון ושומרים יפה על ערכם.

הרכב לא פורסם באף לוח ופרט לבעליו החדשים היו לו עוד כמה קונים שהמתינו בקנה.

גם את האלפא רכשתי בשיטת ה"מפה לאוזן" ונפלתי על פדנט לא נורמלי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

סקירה נ ה ד ר ת, הטובה שקראתי בפורום ואני כולל בפנים את ה'מקצועיות'.

השוואה מאוד מעניינת בין שני רכבים שאני מצד אחד מחשיב מסגמנט שונה (פיזית) ומצד שני זהה (כלכלית וצרכנית), לפחות עבור מס' אנשים שאני ביניהם.

הצחיק אותי לראות שעם האלפא קיבלת כנראה גם מזג איטלקי (נבוט בבגאז').

 

האאודי יפה ומרשימה, אין ספק, אבל היא כמה שנות אור מבחינתי מאחורי האלפא שנראית כמו שחקנית פורנו מנוסה (קוגרית!) על גלגלים.

הייתי שמח אם היית רושם את הטווח התקציבי שפלוני צריך בשביל להכנס לתחום בו הרכבים האלו הם אופציה, לא צריך סכום מדויק כי מהודעות קודמות נראה שאינך מעוניין לחשוף.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

70-80 אלף ש"ח.

באאודי זה יספיק לשנת 06-07 ובאלפא יש מציאות גם ב09-10.

גם בגרמניה וגם באיטלקיה צריך לשבת חזק על הלוחות, הפורמים והאנשים הנכונים עד שמשתחררת אחת באמת שמורה ושווה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

וואו, doable לגמרי.

 

מגניב++.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

סקירה טובה, נהניתי וגם הופתעתי.

 

ולמה הופתעתי? כי הכנתי לי כוס קפה, התיישבתי לקרוא וציפיתי לשמוע שיר אהבה לאלפא - שיר שנכתב בידי חובב אלפא מאוהב שמתעלם מכל חסרונות הרכב.

אז שאפו - לא נפלת למלכודת הזו ובסה"כ ההתרשמות הדינמית שלי משני כלי הרכב האלה (נהגתי על שניהם) דומה לשלך.

 

אסכם את זה במילים שלי:

יתכן שהאודי תהיה מהירה יותר מהאלפא, אבל ההגה המעורפל שלה והסטריליות שהיא עושה את הדברים - פשוט אינם לרוחי.

האלפא מאידך, איילה קלת רגליים שתענוג לתקוף איתה סיבוב ויש לה הגה מתקשר בהרבה.

 

לא ארחיב את הדיבור לגבי המוזרויות המכניות של האלפא, אבל ברכב המבחן שקיבלתי (לפני מספר שנים) הופיע באמצע הנסיעה (יום שלם) ריח בנזין נוכח ובלתי נסבל- תופעה שנעלמה עד שהחזרתי את הרכב אל הסוכנות.

פורסם

אחת ההתלבטויות שיש לי לקראת רכישה בחודשים הקרובים.. נכון לעכשיו עוד אין החלטה.

 

סקירה יפה!

דרך אגב, אני לא יודע איך זה באוודי, אבל 3 מבוגרים מאחורה באלפא ממש לא נוח.. אולי רק נסיעות קצרות

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

קודם כל, אני מצטרף למחמאות. שום מבחן דרכים לא יכול לתת את הפרספקטיבה של משתמש מנוסה (שגם יודע לכתוב...).

 

בכל הקשור ל-A3, הרשמים שלך ממש זהים לשלי.

רק את מערכת השמע לא סבלתי. מהגרועות שאני מכיר. במילה אחת - עמומה. מין ניסיון לתת צליל פרימיום, ע"י כיסוי כל המיד עם המיד באס. כמו מערכת 2.1 זולה...

לא חשוב כמה שיחקתי איתה, זה תמיד נשמע לא טוב.

אני לא פיינשמקר של איכות ברכב, אבל זו היתה ממש מעצבנת.

 

הרשמים של ה-159 די דומים ל-156, להוציא המרחב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עכשיו אני מבין למה התיבה הנכנסת שלך תמיד מלאה.

אני חייב לציין שסקירה כזו נותנת נקודת מבט מאוד אישית וטובה על רכבים. היא מלמדת קצת מעבר לנתונים יבשים. כיף לקרוא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.


×
×
  • תוכן חדש...