Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בהמשך ל :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?551110-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-2006-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%96%D7%96

אם יש משהו שאני שונא זה שימוש במילים מפוצצות "מנוע משופץ" או החלפת מנוע (בצירוף עלויות נכבדות) ללא סיבה.

למי שיש סבלנות ואוהב DIY, אין כל סיבה להספיד לפני בדיקה מעמיקה, וגם אז ברוב המקרים אפשר לתקן לבד.

לצערי לא צילמתי את כל תהליך הפירוק, זה דיי ברור בעזרת הסרטונים שצירפתי.

במקרה שלי לאחר פירוק המנוע מהציר התגלה שאין כל פגם במנוע, הוא עובד חלק גם בפתיחה וגם בסגירה, אני מניח שמשהו נתקע והפירוק שחרר אותו.

אם בכל זאת המנוע לא עובד חלק, מהמחקר שעשיתי הנה שני האופציות הסבירות :

1. גלגלי השיניים בגיר נשחקו ונשברו, במקרה זה אפשר להחליף את הגלגלי שיניים אם אפשר למצוא כאלו..

הנה סרטון שמדגים זאת :

או

2. משהו במנוע עצמו, כנראה פחמים, יש מדריך להחלפה שלהם (אמנם קצת חסר אבל אני מניח שאפשר למצוא אחרים טובים יותר) :

http://www.jeeptrip.co.il/start/forum/start.asp?p=1&id=959198

אז לאחר ההקדמה, הנה תהליך הפירוק (

) :

1. פתיחת בורג באזור הידית ושחרור המסגרת.

2. פתיחת בורג באזור שמחזיקים את הדלת.

3. הכנסת מברג או מכשיר ארוך בדפנות הדלת ולמשוך את המסגרת כדי להוציא את הקליפסים.

4. אחרי שכל הקליפסים בחוץ פשוט להרים את המסגרת והופ זה בחוץ.

5. יש לנתק את הקונקטור של המפסק, או, אפילו יותר טוב, להשאיר מחובר ולנתק את המפסק מהמסגרת (3 ברגי פיליפס קטנים) - זה נוח יותר לעבודה כי חייבים את המפסק הזה לבדוק את המנגנון.

בשלב הזה מתגלה לנו המנוע מחובר לגיר, הגיר תפוס ע"י 3 ברגים 10ממ אל הציר שאחראי על מתיחת הכבלים לצורך פתיחה וסגירת החלון.

סרטון אמנם לא קשור אבל מעניין לצורך הבנת המנגנון :

בהמשך לסרטון - יש לזכור שהציר יושב בתוך בית והבית הוא זה שמקבע את הכבלים המתוחים בצורה הנכונה ואם ניתן לו לצאת מהבית אז זהו בדיוק הטעות שעליה מדובר בסרטון ונצטרך להעזר בו לחבר הכל בחזרה.

7. מפרקים את 3 הברגים, מושכים טיפה והגיר בחוץ.

8. כאשר המפסק מחובר (אני ממליץ ללא הדלת) בודקים את המנוע וממשיכים את הטיפול בהתאם לתוצאות.

יש לזכור שמפסק הנהג לא יעבוד ללא המפסק של הדלת עצמה.

9. לאחר הטיפול (שיפוץ/החלפה/תיקון DIY כזה או אחר למנוע), צריך לפרק את ברגי המסגרת מבערך חצי גובה ומעלה (כולם 10ממ) ולמשוך את חלקו העליון כדי להכניס יד מהצד השני (אם פירקתם ברגים ועדיין זה נראה כאילו משהו חסר, למשוך קצת יותר בכוח מהקצה, יש דבק שמחזיק את הפלסטיק, בנוסף יש גם בורג פלסטיק שחור שצריך לפרק), זה בגלל שיהיה בלתי אפשרי להחזיר את הגיר למקום על הציר כי הדבר היחד שתופס את הציר זה הברגים שפירקנו ואחרת הוא רוקד באוויר.

10. החזרת כל הברגים למקום וחיבור בסדר הפוך.

התמונות :

1. המנוע והגיר, ניתן לראות שפירקתי 2 ברגים מתוך ה 3.

photo 4.JPG

2. פירוק המפסק מהדלת עצמה.

photo 2.JPG

3. המנוע מפורק מהציר, ניתן לראות את הציר הלבן, בתמונה הוא מקובע למקום ע"י הלחץ שהיה עליו במשך הרבה שנים, אם קצת נשחק איתו הוא ישתחרר, לכן יש לנסות להיות איתו עדינים כדי להמנע מסעיף 9.

בנוסף למטה ניתן לראות את המפסק מחובר ללא הדלת, כשהגעתי לשלב הזה גיליתי שהמנוע רץ חלק, חיברתי אותו פרוביזורית ללא הברגים לציר (מה שהתגלה כטעות כי אז הוא פשוט נכנס פנימה) והחלון חזר לחיים.

2photo 4.JPG

תם ונשלם, החלון תקין.

• תוכן חדש...