Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החפלת מנוע אפלאוז 90

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות המלצתו של מנהל הפורום גיא לפרסם את הודעתי גם בפורום הטכני, הנה העתק ההודעה המקורית שפורסמה בפורום קניה:

לאחר שקראתי שבעה דפים אחורה, מגיע לי ההודעה :smile:

ברשותנו אפלאוז שנרכשה חדשה בשנת 90, עם השנים היא אומנם סבלה מאי-אלו בלאיים (פעמיים אלטרנטור, מחזיר שמן אחורי ומשאבת שמן (לגבי המשאבה אני לא בטוח), רדאטור, בולמי זעזועים אחוריים) אך בהתחשב ב 232,000+ הקילומטרים שעברה מצבה היה סביר (לדעתי הגיע זמנם של הבולמים הקדמיים גם).

עוד נזכרתי: וונטה ממש בטיפול האחרון.

אך כל זאת בעברו של רכבנו, בנסיעתו של אחי (100 קמ"ש מהירות קבועה בגהה) שלשום כבה האוטו, הנ"ל, לצערי, ניסה להתניע ומשלא הצליח התקשר אלי. דבר ראשון שאלתי אם הוא ניסה להתניע ומכאן הסוף ברור..., רצועת הטיימינג נקרעה ובהתנעתו - המנוע מת.

אי-לכך ובהתאם לזאת:

במוסך המורשה (האוטו עבר למן יומו הראשון (ועד האחרון) את כל הטיפולים שם) רצו +-9.5K, כמובן מחיר בלתי הגיוני בעליל (לאוטו "דפיקות", לעניות דעתי הוא שווה 10,000-12,000 בגללן).

כעת מדובר על רכישת רכב אמין, עדיפות ליפני, עם מעט קילומטרים (בתקוה), באיזור 40,000-55,000 משפחתי (גם קומפקטי יבוא בחשבון), עדיף 1,600>= (גדול או שווה).

דבר נוסף, בלי קשר, אך אולי בתזמון מתוזמן (ויש שיאמרו כוונת מכוון) אחי דיבר איתי, יום טרם התקרית המדוברת, על קניית "גרוטאה" ב 10K. אם כך, במקום לקנות גרוטאה חתול-בשק עם מנוע ישן, אולי עדיף שיקח אותה ותהיה לו גרוטאה לא חתול-בשק ב 10K עם מנוע חדש (מאחר ואנחנו יודעים את היסטורית תיקוניו, תמיד טופל במוסך מורשה ושחלקים נשחקים (חלקם לפחות) הוחלפו זה מכבר)?

דבר נוסף: על האוטו "זרקו" לנו במוסך שנקבל 500+- ש"ח, בשביל הסכום הזה (לדעתי) פשוט לא שווה להפטר ממנו, זאת נראית לי רמאות.

דבר אחרון בהחלט: האם שווה לרכוש מנוע מפירוק וללכת ל"חאפר" (אך עם המלצות)

מצב הפלסטיקים לא מזהיר, סדקי-שמש בדש-בורד, הרבה דפיקות קטנות וצבע מתקלף בגג...

מאתמול להיום גם קיבלתי הצעות ב 5K ואפילו 4K עם מנוע מיובא (כולל עבודה).

(לא מוסכים מורשים).

מההיבט הטכני, מה עצתכם?

פורסם

באמת יש לך שתי האופציות על דייהטסו אפלאווז שנת 90 לא תקבל יותר 9000 או מקס' 10000 ש"ח

ולמכור אותה במצב שהיא נמצאת בו כרגע ב 5 K שווה לך לא מזמן הייתה לי דייהטסבו אפלאווז ידוע שהמחלה של הרכב זו המנוע החלש שלו לכן דורשים מחירים כל כך יקרים על המנוע אבל מפה ועד להשקיע עליו 5K על המנוע זה יקר מאוד לאחר בדיקה שלי שעשיתי היום מנוע כולל עבודה 3500 ולא יותר מקס' 4000 ומכאן הכל תלוי בך

גם חאפר שהוא גרוע כל כך יודע להרכיב מנוע של אפלאווז זה בשביל אוטו כזה חבל להשקיע במוסך מרכזי החאפרים בדיוק למכוניות כאלה נועדו

106 ראלי -VR-6 - V-5 -- קינג קצר-- MGVVC-נמכרו

wv-v6 גולף + WRX- GTI306 *GTI -נמכרו

נמכרה ---Sti

clio sport כיום

פורסם

הבעיה היא רק שהוא לא יקבל בחיים על אפלאוז שנת 90 בלי מנוע 5 אלף שקל. אולי 5 מאות.

כמו שהיא עכשיו לדעתי עדיף לך להחליף לה מנוע, ותהיה לך מכונית (ישנה אמנם) אבל תחבורה סבירה ולא ביוקר.

חפש בפורום על "החלפת מנוע" ו"חץ מנועים" ותקבל כמה קישורים, השתדל לוודא שהמנוע מייבוא (לא יודע אם אפשרי במנוע וותיק כזה) ואולי גם תוכל כבר להחליף למנוע מוזרק כמו באפלאוז החדשים יותר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בדייהטסו להחליף למנוע מוזרק זה סיפור אחר צריך לפק דישבורד להחליף צמה חוטים כמוכן להחליף מיכל דלק וציונורות דלק כי זה שונה ולקנות ראש מנוע חדש עם כל האיבזרים שלו מערכת ההזרקה לא נראה פה הכנסת את הבן אדם לעסק שיכול להגיע עד 9000 זה לא שווה חד משמעית

נכון שדייהטסו אפלאווז הזרקה מוצלח פי אלף מהרגיל אבל במקרה הזה לא שווה להשקיע חוץ מזה יש מי שישלם 5000 על הרכב ואני הראשון שיקנה אותה כך בתאני שהרכב לא בצבע אדום מיטלי

נמכרה ---Sti

clio sport כיום

פורסם
באמת יש לך שתי האופציות על דייהטסו אפלאווז שנת 90 לא תקבל יותר 9000 או מקס' 10000 ש"ח

ולמכור אותה במצב שהיא נמצאת בו כרגע ב 5 K שווה לך לא מזמן הייתה לי דייהטסבו אפלאווז ידוע שהמחלה של הרכב זו המנוע החלש שלו לכן דורשים מחירים כל כך יקרים על המנוע אבל מפה ועד להשקיע עליו 5K על המנוע זה יקר מאוד לאחר בדיקה שלי שעשיתי היום מנוע כולל עבודה 3500 ולא יותר מקס' 4000 ומכאן הכל תלוי בך

גם חאפר שהוא גרוע כל כך יודע להרכיב מנוע של אפלאווז זה בשביל אוטו כזה חבל להשקיע במוסך מרכזי החאפרים בדיוק למכוניות כאלה נועדו

המחירים שאתה אומר הם לא למנועים מייבוא - אלא מנועיים מפירוק מקומי, שיש להם את אותם הבעיות - מי ברז, וכנראה קילומטרז' גבוה.

גם לי יש אפלאוז והכי זול שמצאתי למנוע מייבוא זה 6K, כולל עבודה , טיימינג וכל מה שמסביב.

ייבואנים של מנועים דיברו איתי על 5K לפני מע"מ, ובלי עבודה. למוסכים הם מוכרים יותר זול, אבל 3500 - מריח קומבינה.

פורסם

[QUOTE=rolling_stony]המחירים שאתה אומר הם לא למנועים מייבוא - אלא מנועיים מפירוק מקומי, שיש להם את אותם הבעיות - מי ברז, וכנראה קילומטרז' גבוה.

גם לי יש אפלאוז והכי זול שמצאתי למנוע מייבוא זה 6K, כולל עבודה , טיימינג וכל מה שמסביב.

ייבואנים של מנועים דיברו איתי על 5K לפני מע"מ, ובלי עבודה. למוסכים הם מוכרים יותר זול, אבל 3500

- מריח קומבינה.[/quote]

חבוב לנו יש חלקי חילוף יענו עסק משפחתי ואל תגיד לי מה כן ומה לא אולי עלייך ניסו להערים מנוע מיבוא עולה 3500 כולל עבודה ועם אחריות 3 חודשים ורק מנוע יבוא

לדייהטסו באמת חבל לתקוע מנוע מקומי זה ביזבוז כסף

נמכרה ---Sti

clio sport כיום

פורסם
בעקבות המלצתו של מנהל הפורום גיא לפרסם את הודעתי גם בפורום הטכני, הנה העתק ההודעה המקורית שפורסמה בפורום קניה:

עוד נזכרתי: וונטה ממש בטיפול האחרון.

מצב הפלסטיקים לא מזהיר, סדקי-שמש בדש-בורד, הרבה דפיקות קטנות וצבע מתקלף בגג...

מאתמול להיום גם קיבלתי הצעות ב 5K ואפילו 4K עם מנוע מיובא (כולל עבודה).

(לא מוסכים מורשים).

מההיבט הטכני, מה עצתכם?

חפש בפורום הטכני על מנוע לאפלאוז, תמצא לא מעט הודעות של בני ל. על הנושא.

בקצרה אומר שמנוע טוב מייבוא כולל התקנה נע בסביבות (להערכות של בני) כ 6500 שח.

אוטו זה לא רק מנוע, אבל יכול להיות שבסכום שאתה יכול לקנות אוטו אחר (גרוטאה ב 10K שח) תוכל לשפצר את שלך לגמרי.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

צר לי לאכזב אותך אבל 90% מהמקרים זה לא עובד לשפץ את המנוע מקווה שבמנוע שלך זה יהיה בסדר

נמכרה ---Sti

clio sport כיום

• תוכן חדש...